Nasıl yani ben şimdi 1.000.000 liraya araç aldım diyelim. Kemal abi gelirse arabamı yarı parasına mı satabileceğim? İnternet bedava, araba ucuz, gençlere iş ceplerine harçlık. Dur bakalım önü açık vaatlerin. Yeter ki bizi başa getirin diyor yani. Devlet vergi ile ayakta duruyor. Ve çok birçok vergi yükü de çok ağır halkın üzerinde. Bunları pat diye almıyorum diyemezsiniz malesef. Bu sefer başka yerden çıkarırlar. Sadece vaatle olsa keşke. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 26 Temmuz 2022; 16:43:47 > |
Kılıçdaroğlu: 'Şuan Araba Almayın! İktidarımızda Sıfır Araba Alacaksınız!' (7. sayfa)

Kılıçdaroğlu: "Şuan Araba Almayın! İktidarımızda Sıfır Araba Alacaksınız!"
(En Son Oy Tarihi: 21.4.2023)
-
-
Güzel benden 1 oy akar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Devleti küçültmeden, vergileri azaltabilmenin bir yolu olmaz. Devletin sabit, statik ciddi giderleri var ve her yıl giderlerine göre vergi gelirini arttırmak zorunda. Kemal amca, muhtarlara hem yardımcı sözü verip, hem borçları - faizleri sileceğim deyip hem de ötv'yi kaldıracağım demenin matematiksel, liyakat ve mantık ile nasıl formüle edilebilir?
Herkes liberalizme karşı ama herkes vergilerin düşmesini istiyor, Nasıl? Sağlık, Ulaşım, Eğitim her şeyiyle ne zaman özelleşir, devletin minimal düzeyde adalet, güvenlik dışında giderleri kalmaz. Şehirlerin asayiş - emniyet, itfaiye, belediyecilik faaliyeti her şehrin yaşayanlarından direk toplanır o zaman işte devletin Adalet, Politika ve Ordu dışında giderleri kalmaz.
Abd'de de yanlış bilmiyorsam polis departmanları, belediyecilik - eyalet hizmetleri için sadece o eyaletin, belediyenin bölgesinde yaşayan insanların ihtiyaç duydukları hizmet ve malzeme desteği kadar kendileri karşılamak zorundalar.
-
Hocam bunu ev geçindirirken yaparsanız, 3-5 aya iflas kaçınılmazdır. Politikanın, ekonominin sorunlarını savunmak için söylemiyorum bu arada bunları. O zaman devleti komple ekonomiden uzaklaştıracağız devletin cari açık diye bir problemi olmayacak çünkü devletin ekonomi ve para ile hiçbir ilişkisi olmayacak. Fakat halk olarak zora girdiğimizde ucuz kredi verilsin borçlarımızı yapılandıralım, ev, araba alalım, tatile gidelim gibi bir şeyde olmayacak çünkü devlet hiçbir zaman para basmayacak, para basma sorumluluğu, yükümlülüğü olmayacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 27 Temmuz 2022; 1:18:30 > -
İşin aslını ben size söyleyeyim ;
Ak parti içindeki köstebek, bilgi sızdırmaya devam ediyor!
Dün itibari ile hazırlanan ÖTV genel tebliği bu köstebek tarafından sızdırılmış:/
Kılıçdaroğlu da önüne gelen bu bilgiyi apar topar sosyal medyadan kullandı
Yarın, öbür gün, ÖTV indirimi olursa ki olacak,
Ben söyledim bunu da yaptılar diyecek
Ne alaka la, zam yapması kılıçdarın işine gelir başlardı kara propagandaya. Millet zatenn kuruldu iyice avantaj olurdu.
-
en son ne zaman ötv indirimi gördünüz? ben söyleyim 2018 de. oda 3 ay süreli ve araç satılmıyordu
şimdi 1 arabaya binlerce kişi sıra bekliyor.
Yok panpa zam değil, dün hazırlanan tebliğe göre C. Başkanının ÖTV 'de matrah artırma yada sıfıra indirme yetkisi tanınıyor!
Ki ÖTV indirimi olacak esnafın beklentisi bu yönde, bu sızdırıldı dün akşam, kılıçdaroğlu nun önüne koydular bunu o da ön aldı şimdiden
Mevzu bu..
depremin yaralarını sarmak için uydurulan verginin aşıklarının olması ne garip. süreli bir vergi olacaktı. şimdi ottan moktan her şeye konuluyor. telefonla konuşurken gondiklenen özel iletişim v. de bunun kuzenidir mesela. gondiklenmeyi sevenler, ayrı bir grup kursun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
niteliksiz, dışa bağımlı üretimden dolayı cari açık büyüyor. adam tv box alınca cari açık oluyor sanıyor. cellatına aşık garabetler.
Biz calısıp kred çekip alalım borc ödeyelim kur fiyatları uygunken, kur artınca şahin bile alamayanlar ötv inmesin diyenlerr çakal felan kurnaz diyorlar sana oy moy yok kemal o zaman dövizide düşür haklı bi sebep olarak görelim cunki ben aracı avroyla aldım, ama türk lirasıyla zarar ettiriceksin
öyle mi. Sen secim mecim kazanamazsın tl değeri düştüyse zamanında araç alan çakal mı oluyor ekonomiyi bu hale getirrnr değilde ötv düşmesin diyenlere laf eden şshin bile alamayan tipler istiyolar ki emeksiz hazıra konalım ödeyen ödesin banane yok öyle dünya
rüzgara kızıp, ağaca küfrediyorsunuz. dövizi bu hale getirene kızın. siz oy bvermemek için kendi aklınızca bir sebep arıyordunuz, bulduğunuzu düşünüyorsunuz. ülkenin içinden geçen iki partili iktidardır. bu yağma hasan'ın böreği durumundan memnunsanız, yine ampule vermeyi unutmayın. seçmenin % 70 i vermeyecek ama. şaşırmayın sonra.
Arkadaş yazmış ya 3 maaş alıyor diye
Devlet vergiden feragat ederse küçülür, ah olur, uh olur diyenler bir zahmet reise bir baksın. Son 3-4 yılda hangi vergilerden feragat etmiş bir araştırsın. Ondan sonra ah -uh'layabilirsiniz.
Günümüzde zaten ciddi vergi kayıpları yaşamakta hükümet. 20 yıldır fazladan bolca vergi alındığı için Reis bunları şimdi azaltsa da sıkıntı yaşamıyor hükümet. XD
seçimi kaybedecekler diye bu kadar da kendini kaybetmek nedir . yazık ya.
Alakası bile yok, desin ki kademeli olarak araç ithalatına izin vericez, önce belli model yılına kadar olan araçlar getirilip torosa felan binenleri kurtarsınlar ardından zaman içinde model yılını arttırıp araç piyasasını tamamen düzeltebilir o zaman ötv yi kaldırsın
ama bu diyorki ötv yi sıfırlıcam daha önce arac almısları zarara sokucagım oldu başka??? Aşırı halktan yanaysa önce kendi bindikleri makam araçlarındak vazgeçsinler hatta devletten ödenek almasınlar o zaman kendi ceplerindekiyle gezip miting yapsınlar bakalım kendileri o zaman nasıl ağlıyor. Tabii makam araçlarında gezerken sallamak kolay kendine dokunmuyor cunki ucu, zihniyet aynı zihniyet iktidarmıs chp imiş hiç farkı yok resmen
Kanal istanbulla falan uğraşmayıversin küçük kalsın yahu.
-
yine ülke kaynaklarını , partilerinin seçim çalışmalarında harcayanlar yerine, devletin oyu oranında hak eden her partiye verdiği parayı dilinize dolamışsınız. bu para zaten parti çalışmaları yapılsın diye veriliyor. devlet T.C. veriyor. diğeri ise, ülkenin parası. neyse, kafanız karışık, akla karayı birbirine çok karıştırıyorsunuz. bu arada, yüksek ötvyi sizden alan , ötvyi sürekli artıran iktidar partisidir. kemal bey, kafanız silah dayayıp, "illa bu arabayı, bu yüksek ötv ile al çabuk" demedi size. siz karar verdiniz.
Bu saatten sonra halka kim samimiyetle iyi davranıyor refahını düşünüyor, varsa ona çalışır oyum.
Adam diyor ki ÖTV zaten indirilecekti. Hükümet bununla ilgili çalışma yapıyordu. KK'nin içerdeki adamı bunu KK'ya söyledi. KK da tweet attı.
ÖTV inince de KK "işte ben tweet attım o sayede indirdiler" diye övünecek bunun nesini anlamıyorsun?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X