Şimdi Ara

Kılıçdaroğlu: Kaftancıoğlu'nun Yanındayım! Atatürk de diyebilirsiniz, Gazi de, Mustafa Kemal de.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
3.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yetmez Ama Evet'çi Şirin Payzın'ın "Sözüm Var" programına katıldı ve yaptığı açıklamada:


    "Gazi de diyebilirsiniz, Mustafa Kemal de, Gazi Mustafa Kemal de, Mustafa Kemal Atatürk de! Neticede aynı kişi. İl başkanımız Canan Kaftancıoğlu'nun elbette arkasındayım. Destekliyoruz. Kaftancıoğlu'nun tartışma konusu edilmesini doğru bulmuyorum."


    Kılıçdaroğlu konuşması sırasında tekrar tekrar Gazi Mustafa Kemal diyerek de Kaftancıoğlu gibi ATATÜRK ismine alerji sahibi olduğunu gösterdi.


    Kılıçdaroğlu aynı programda yaptığı başka açıklamalarda:


    Abdullah Gül çok değerli bir siyaset adamı. Önemli bir figür.


    Selahattin Demirtaş'ın yargılandığı iddianameler Onur Madalyasıdır! Dedi.


    Kılıçdaroğlu'nun arkasında durduğu Kaftancıoğlu kimdir?


    Kılıçdaroğlu: Kaftancıoğlu'nun Yanındayım! Atatürk de diyebilirsiniz, Gazi de, Mustafa Kemal de.


    Kılıçdaroğlu: Kaftancıoğlu'nun Yanındayım! Atatürk de diyebilirsiniz, Gazi de, Mustafa Kemal de.


    Kılıçdaroğlu: Kaftancıoğlu'nun Yanındayım! Atatürk de diyebilirsiniz, Gazi de, Mustafa Kemal de.


    Kılıçdaroğlu: Kaftancıoğlu'nun Yanındayım! Atatürk de diyebilirsiniz, Gazi de, Mustafa Kemal de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 24 Eylül 2020; 18:22:2 >







  • Doğru Abdullah Gül'le bir olup, Türk ismini anmaktan kaçınmak, ATATÜRK'e ATATÜRK bile diyememek, Selahattin Demirtaş'a madalya takmak... Bunlar hep özgür fikirlilik ve kısır tartışmalardan kaçmak. Ben Muharrem İnce'yi destekliyorum evet. ATATÜRK düşmanlarını, PKK sevicilieri, DHKPC'lilerin savunucularını, AB ve ABD ajanlarını desteklemiyorum.

    Kılıçdaroğlu'nu savunan bir insanı ciddiye almam. O beğenmediğin miting şehir merkezine 30km uzaklıktaki havaalanında gerçekleşti ve 500 kişi vardı orada.


    İhtimaller şunlar:


    Ya Fethullahçısın

    Ya HDP/PKK'lısın

    Tunceli Çetesinin bir mensubusun

    ya da CHP'den bir rantın var


    Benim çevremin %80'i CHP'ye oy verir. CHP'yle özdeşleşmiş bir ilçede doğdum büyüdüm yaşıyorum. Belediyelerle akçeli bir işi olmayıp da CHP yönetimini savunan bir tane adam görmedim. Partide 8 yıl siyaset yaptım birçok kademede bulundum. Kimin ne olduğunu çok iyi tanırım boşver sen. Anlatma bana.

  • Kılıçdaroğlu Erdogandan sonra en büyük 2. AKP'lidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafalar parıl parıl "neticede aynı kişi" mantığa bak o zaman demezler mi zamanında aşağıdaki sözlere niye tepki göstermedin diye. Hani aynı kişi idi niye ilk kez seslenmiş gibi laf yapıyorsunuz o zaman. Artık iyi parti zamanı geldi sanırım.

    quote:

    CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Ey Erdoğan; Senin Atatürk sevginin, ilk kez Atatürk'e Atatürk demenin sebebi 16 Nisan'dır" dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akpden sonra en buyuk tehlike ychp.


    su ychp kapatilip chp ismi kullanilmasina engel olunsa ulke gercekten ileri gidecek.


    kilicdaroglu chp ismi olmadan %3 bile oy alamayacak biri.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    akpden sonra en buyuk tehlike ychp.


    su ychp kapatilip chp ismi kullanilmasina engel olunsa ulke gercekten ileri gidecek.


    kilicdaroglu chp ismi olmadan %3 bile oy alamayacak biri.

    Baykal, CHP'yi tekrardan açarak Türk siyasetine en büyük kazığını attı.

  • Atatürk’e kimler karşıdır?


    Ana muhalefet partisinin İstanbul İl Başkanı’nın bir toplantıdaki konuşmasında, Atatürk demekten kaçınması üzerine başlayan tartışma sürüyor. Konu bu yönüyle güncel. CHP’deki ayrışmanın ne düzeyde ve boyutta olduğunu gösteriyor. Bu tartışmanın CHP’ye ne kattığı, ne kadar zarar verdiği bir yana, kimi yöneticilerindeki ideolojik tutarsızlığı, politik bilinç eksikliğini göstermesi açısından da dikkat çekiyor. 

     

    Tartışma, ideolojik ve siyasal boyutuyla ise tarihsel. Milli Mücadele’de başlayan, izleyen süreçte keskinleşen saflaşmayı içeriyor. Türk Devrimi’nin İttihat Terakki içindeki, 1908 Jön Türk Devrimi’ndeki köklerini dikkate alırsak, Atatürk’le hayata geçen, simgelenen, özdeşleşen ilkelere, değerlere, kavramlara, düşüncelere, uygulamalara, atılımlara ilişkin karşıtlık, çok daha eski. Konuyu açmakta yarar var…  


    Malum, Türkiye’de Atatürk düşmanlığı, temelde üç koldan yürür.  


    İlki, en eskisi, en güçlüsü, siyasal İslamdır. Tarihsel, siyasal, ideolojik açıdan, “Kurtuluş Savaşı’nın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’e evet, Cumhuriyeti kuran, devrimci Atatürk’e hayır” şeklinde özetlenebilecek bir çizgiye sahiptir. Tarihsel süreçte, 100 yıl önce İngiliz ve Alman emperyalizminin, 2. Dünya Savaşı sonrasında ise ABD emperyalizminin, siyasal İslamcı kadrolarla ilişkisi bilinir. Bu ilişki, sadece ülkemizdeki değil, Ortadoğu’daki İslamcı hareketlerin tamamına yakınında görülür. Laiklik, aydınlanma, ulus devlet ve sol karşıtlığı, piyasa ekonomisine sadakat, bu kadrolarla emperyalistleri buluşturan önemli konu başlıklarıdır. 12 Mart’a, 12 Eylül’e ve FETÖ’ye verilen dış destek, belleklerdedir. Mevcut iktidar ve öncesindeki sağ hareketlerin, hatta bazı sosyal demokrat arayışların, ABD ve Almanya’dan aldıkları destek, arşivlerdedir.  


    CHP’de Atatürk ismini tartışmaya açmak…   


    Atatürk ve Cumhuriyet karşıtlığının ikinci adresi, etnik ayrılıkçılardır. Emperyalizm destekli PKK terör örgütünün, bu örgütün Irak, Suriye, İran’daki uzantılarının, Türkiye karşıtlığı bilinir. Hedefleri, Türkiye dahil dört bölge ülkesini bölerek, ABD ve İsrail’in desteğiyle bağımsız bir Kürt devleti kurmak olduğundan, ulus devlet kuran, mazlum milletlere örnek olan bir lidere düşmanlıkları, yapısaldır.  


    Atatürk ve Cumhuriyet karşıtlığında üçüncü adres, en yeni, toplumsal tabanı en zayıf, fakat medyada, akademide, entelektüel çevrelerde hayli güçlü olanı, ikinci cumhuriyetçiliktir. Batıcı, sivil toplumcu, süper liberalliktir. ABD ve Avrupa Birliği’nden büyük destek alırlar. “Yetmez ama evet”, “özürdiliyoruz.com” vb. kampanyalar, ağırlıklı olarak bunların ürünüdür. AKP, CHP ve HDP’nin yanında, solda geçinen ve soldan geçinen çevrelerde, sendikalarda, meslek odalarında örgütlüdürler. Bu çevrelerin etkili dergisi Birikim’in işlediği konulara ve yazar kadrosuna bakılırsa, kaç partiye mebus, kaç gazeteye köşe yazarı verdiği görülür. FETÖ’nün Abant toplantılarının müdavimidirler. 


    İkinci cumhuriyetçileri siyasal, entelektüel anlamda besleyen kadrolara, yurtdışında da çok rastlanır. Bunlar gibi düşünen Türk öğrencilerin, dışarıda daha kolay burs bulup kadro aldıkları sık gözlenen bir durumdur. Dillerinden insan hakları, sivil toplum, özgürlük, demokrasi, hukuk devleti gibi kavramlar eksik olmaz. Ama eşitlik, emek, sınıf, sömürü, bağımsızlık, antiemperyalizm, halkçılık, kamuculuk, toplumculuk, devletçilik gibi kavramlarla araları hoş değildir.  


    Yukarıda anılan üç grup, hep temas halindedir. Dönemsel olarak yakınlaşma artar, azalır. Belli konulardaki ittifakları süreklidir. Atatürk ve Cumhuriyet karşıtlığı, açılım süreci, emperyalizm yandaşlığı gibi…  


     Ülkemizde Atatürk demeden daha demokrat ve sosyalist olduğunu sananların, Atatürk’e söverek daha Müslüman olduğuna inananların, Atatürk’ü sevmeden daha milliyetçi olduğunu düşünenlerin, emperyalizmin en sadık işbirlikçileri, en kullanışlı oyuncakları olduğu da tarihsel bir gerçektir. 


    https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/baris-doster/ataturke-kimler-karsidir-1766316





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    akpden sonra en buyuk tehlike ychp.


    su ychp kapatilip chp ismi kullanilmasina engel olunsa ulke gercekten ileri gidecek.


    kilicdaroglu chp ismi olmadan %3 bile oy alamayacak biri.

    terör desteğinden kapansa atamızın partisini yıkıyorlar padişahlık geliyy diye dökülürsünüz yollara kimseyi kandırmayın..

    hem bu hali hükümetin işine zaten ,kapama davası açmaya gerek bile görmezler chp oy deposu bu haliyle akp için.Kılıçdaroğlu: Kaftancıoğlu'nun Yanındayım! Atatürk de diyebilirsiniz, Gazi de, Mustafa Kemal de. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Eylül 2020; 18:50:25 >
  • Suç bunlarda değil,bu çeteye oy verenlerde.

  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    biliyoruz.


    hdpyi de bu nedenle kapatmiyorlar. oy deposu oldugu icin. kendinden olmayan hdpli de suc at.

  • Burda Kılıçdaroğlunun yanlışı nedir ki? Gayet güzel konuşmuş, gayet güzel ve özgür fikirleri var adamın. Siz heralde hala eskisi gibi karşınızda her fırsatta kavgaya tutuşabilmek için agresif katı bir kemalist siyaset görmek istiyorsunuz böylece mağdur edebiyatlarına yatacaksınız ama geçti o günler. Chp eski chp değil. Kılıçdaroğlu da Baykal değil. Chp nin yeni siyasi anlayışı ve dili işte budur. İmamoğlunun dili de buydu ve İstanbulu aldı. Mansur yavaşın dili de buydu oda Ankarayı aldı. Bilmem anlatabiliyor muyum?

    Siz karşınızda İnce gibi agresif adamlar görmek ve tansiyonu yükselterek sandığa kolaylıkla gömmek istiyorsunuz ama o günler de geçti Bu yüzden zaten inceye destek çıkıyor malum kesim.

    Neymiş Atatürke karşıymış Kılıçdaroğlu. Yahu Atatürkü sizden mi öğrenecek Kılıçdaroğlu. Siz kim Atatürk kim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İAmSterdam06 -- 24 Eylül 2020; 19:8:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt

    Doğru Abdullah Gül'le bir olup, Türk ismini anmaktan kaçınmak, ATATÜRK'e ATATÜRK bile diyememek, Selahattin Demirtaş'a madalya takmak... Bunlar hep özgür fikirlilik ve kısır tartışmalardan kaçmak. Ben Muharrem İnce'yi destekliyorum evet. ATATÜRK düşmanlarını, PKK sevicilieri, DHKPC'lilerin savunucularını, AB ve ABD ajanlarını desteklemiyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    Doğru Abdullah Gül'le bir olup, Türk ismini anmaktan kaçınmak, ATATÜRK'e ATATÜRK bile diyememek, Selahattin Demirtaş'a madalya takmak... Bunlar hep özgür fikirlilik ve kısır tartışmalardan kaçmak. Ben Muharrem İnce'yi destekliyorum evet. ATATÜRK düşmanlarını, PKK sevicilieri, DHKPC'lilerin savunucularını, AB ve ABD ajanlarını desteklemiyorum.

    "Akp li değilim ama" eksik kalmış onuda ekle daha inandırıcı olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt

    MUHARREM İNCE Y-CHP'nin içinden geçecek. ATATÜRK'ün partisini işgal edip ATATÜRK düşmanlığı yapma devri bitiyor :)


    Sen belediyeden maaş aldığın için bu rezalet yönetimi savunuyorsun herhalde. Anlıyorum.

  • Baykal dediğiniz adam Bosna savaşında Bosnalı mücahitlerin yanında olmuştur hem de bizzat cepheye gitmiştir.

    Nereden nereye CHP... :(


    Kılıçdaroğlu: Kaftancıoğlu'nun Yanındayım! Atatürk de diyebilirsiniz, Gazi de, Mustafa Kemal de.

    Kılıçdaroğlu: Kaftancıoğlu'nun Yanındayım! Atatürk de diyebilirsiniz, Gazi de, Mustafa Kemal de.

    Kılıçdaroğlu: Kaftancıoğlu'nun Yanındayım! Atatürk de diyebilirsiniz, Gazi de, Mustafa Kemal de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 24 Eylül 2020; 19:18:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    MUHARREM İNCE Y-CHP'nin içinden geçecek. ATATÜRK'ün partisini işgal edip ATATÜRK düşmanlığı yapma devri bitiyor :)


    Sen belediyeden maaş aldığın için bu rezalet yönetimi savunuyorsun herhalde. Anlıyorum.

    Hee geçer geçer. Geçen mitinginde 5-10 kişi falan vardı
    Herkesi kendiniz gibi maaşlı zannediyorsunuz sanırım. Bende seni anlıyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kılıçdaroğlu'nu savunan bir insanı ciddiye almam. O beğenmediğin miting şehir merkezine 30km uzaklıktaki havaalanında gerçekleşti ve 500 kişi vardı orada.


    İhtimaller şunlar:


    Ya Fethullahçısın

    Ya HDP/PKK'lısın

    Tunceli Çetesinin bir mensubusun

    ya da CHP'den bir rantın var


    Benim çevremin %80'i CHP'ye oy verir. CHP'yle özdeşleşmiş bir ilçede doğdum büyüdüm yaşıyorum. Belediyelerle akçeli bir işi olmayıp da CHP yönetimini savunan bir tane adam görmedim. Partide 8 yıl siyaset yaptım birçok kademede bulundum. Kimin ne olduğunu çok iyi tanırım boşver sen. Anlatma bana.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 24 Eylül 2020; 19:22:41 >
  • İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt

    Doğru bizden öğrenmeyecek. Kılıçdaroğlu ATATÜRK'e düşmanlığı kendisine o göreve getirmek için kaset kumpasını kuran AKP/FETÖ'den ve ATATÜRK tarafından köpek gibi idam edilen İngiliz işbirlikçisi soysuz terörist Seyit Rıza'dan öğrenmiş. Biz bu kriptoya nasıl ATATÜRK sevgisi öğretelim.

  • Açıkçası hiçbiriyim. Ayrıca Chp ye üyeliğim bile yoktur. Ben iyi partiyi destekliyorum. Fakat memleketin gündemi belliyken tutup burda Kılıçdaroğlu ve ekibinin hatalarını eleştirecek değilim, ne konumuz bu, ne memleketin şuan ki halinin müsebbibi Kılıçdaroğlu ve ekibidir. Ben seni malum kesimden zannettim bu yüzden böyle konuştum. Malum kesime karşı da elbette Kılıçdaroğlunu savunacağız, her ne olursa olsun. Sen o kesimden değilsen ben özrümü de diler bu tartışmayı burda sonlandırırım. Haklı olduğun çok şey var fakat şuan gündem bu değil. Bunları konuşmak sadece malum kesime yarar. İyi forumlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt

    Hocam ne ala böyle düşünüyorsanız. Ben de sert girdiysem kusura bakmayın ancak ayırdına varmanız gereken bir konu var: Bu CHP yönetiminin ve Kılıçdaroğlu'nun malum kesimden hiçbir farkı yok. Muharrem Bey yarın öbür gün parti kursa Millet İttifakı'na girecektir. Onu Millet İttifakı'na dahil etmezlerse işte o zaman malum kesime yarayacak şeyi Millet İttifakı yapmış olur. O noktadan sonra o ittifak da benim için samimiyetini kaybeder, İyi partiye de sallamaya başlarım.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.