< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
**KIL DÖNMESİ AMELİYATI OLANLAR** (222. sayfa)

-
-
Hocam aynı durumu yaşıyorum. Fakat ben dikiş alınmasından bir gün sonra farkettim bu durumu. Sonuç ne ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Edit; doktor dikisi unutmuş çekip aldılar önemli birşey degilmis
Merhaba dostlar,
Bu kıl dönmesi denen illeti 10 yıl kadar önce yaşamıştım. Herhangi bir akıntı veya kızarıklık tecrübe etmeksizin, çok daha derinde oluşan bir iltihabın şişmesi ve 2-3 günlük bir süre zarfında ceviz büyüklüğü kadar şişmesinin ve artık uykularımı kaçırmasını ardından acile giderken yolda patlaması ve acilde yapılan temizleme müdahaleleri ile birlikte antibiyotik kullanımı ve pansuman ile atlattım.
Şuan tekrardan o bölgede bir şişlik ve terleme rahatsızlığı yaşamaktayım, hem devlete hem de özel bir kliniğe gittim ancak yüzeyde herhangi bir delik, çıkıntı, akıntı ya da ilhitap akıntısı vs olmadığı için doktorlar tarafından en ufak bir şey önerilmedi. Kızarıklık ve/veya akıntı olursa, kıl girinti oluşturursa tekrar gidip muayene olmam söylendi ancak 10 yıl önce tecrübe ettiğim vakada olduğu gibi bunların olmadan tekrardan direkt şişkinlik sonrasında patlamasından çekiniyorum. Gittiğim doktorlar daha önce böyle bir vaka görmediklerini söyledikleri için özellikle buraya yazıp benzer bir rahatsızlık yaşayan veya önerisi olan varsa diye çare aramaktayım.
Herkese iyi forumlar dilerim.
-
Hocam şimdi anlamadım yani ameliyat olmadınız mı? Kıl dönmesi basit bir apse değildir, derinin büyük oranda açılması gerekir. İlk çıktığı gibi ameliyat olmuştum ve 12 dikiş atılmıştı misal.
Evet ameliyat olmadım, acilde patlayan iltihaplı bölge temizlendi ve devamında pansuman uygulandı yaklaşık 3 hafta - 1 ay kadar ve antibiyotik kullandım.
-
Merhaba arkadaşlar,
Aynı rahatsızlık bende de mevcut. Ne kadar süredir yaşadığımı bilmiyorum acıyı hiç hissetmediğimden ötürü pek önemsemedim. Ancak son zamanlarda artan iltihap patlamaları çok artmıştı ve muayene oldum. 2 hafta sonra ameliyat olacağım. 3 adet yara var. Ameliyat sonrası nüksetmemesi için flep yaptırmayı düşünüyorum. Ameliyat sonrası (flep yönetmiyle olanlar) iyileşme süreci nasıl gerçekleşiyor biraz bahseder misiniz? Mümkün olan en kısa sürede iyileşmek istiyorum çünkü.
-
Ben de aynı sorunu yaşamıştım Rumeli Hastanesinde fenol tedavisi gördüm ve düzeldi araştırmanızı tavsiye ederim.
-
Bende testiste biraz şişlik var kıl dönmesinden şüpheleniyorum. hangi doktora gitmeliiyim
-
ürolojiye git önce.
-
Ameliyat oldum aradan 9 gün geçti. Dikişler var. Bugün pansumana gittiğimde iltihap olduğu görüldü hemşire sıkarak boşalttı. Bölgede kızarıklık da olmuş. Sizce normal mi arkadaşlar
Normal ama o bölgenin temizliğine dikkat edin.
-
Dikkat ediyorum hocam. Dikişler alınırken yara açıldı. Tekrar dikiş atılmadı. Şimdi ağrı yok ama yine de pek oturamiyorum. Yaranın kapanması uzun sürecek
Ben ameliyat olalı 10 yıl oldu hala uzun süreli oturunca uyuşma ve karıncalanma oluyor o bölgede.
-
O zaman çok sıkıntı vay arkadaş ya
Ameliyat sonrası zorlu bir hastalık
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar 8 gün önce mikrosinosektemi yöntemi ile ameliyat oldum, yürüyüş yapınca yada banyo yaptım dün ilk kez ayakta vakit geçirince ameliyat bölgesinde ağrı ve baskı hissediyorum istirahat etmeye dikkat ettiğimde herhangi bir ağrı olmuyor ama deneyimleriniz nedir sizlerin.
Tekrar etti mi hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Başlangıç aşamasındaysa fenol tedavisi iş görebilir.En doğrusu doktorunun önerdiği tedaviyi uygulaman olur.Ama iltihap ve şişme evresinde cerrahi boyuta ulaşmış oluyor rahatsızlığın bunun içinde tavsiye edebileceğim yöntem flep olur.Ameliyat ve ameliyat sonrası süreç ağrısız oluyor ve tekrarlama oranı çok çok düşük dikkat edersen.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar merhaba, devlette lazer yöntemiyle ameliyat eden bildiğiniz bir hastane var mı acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X