Şimdi Ara

KİCKBOX la ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
7.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar kickbox a başlamak istiyorum daha önce hiç tecrubem olmadı ortalama bi düzeye ne kadar zamanda ulaşırım profesyonel olarak yapmıcam sadece dövüş tekniklerini çok ii kavramak istiyorum ne kadar zaman alır??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |_-0zZie-_| -- 22 Haziran 2009; 2:37:29 >

• eğer düzenli olarak 2-3 ay yaparsan haftada 3 idman şeklinde hiç aksatmadan.sokaktaki birini indirebilcek kıvama gelebilirsin.Zaten kickboks yaptıktan sonra sokaktaki insanların attığı yumruklar komik gelicektir sana,yani kısacası 3 ay aksatmadan kendini kasarak idman yaparsan belli bir süre sonra belki maçlara bile çıkabilirsin.Ben 4 yıldır yapıyorum.Nerelisin?

Bu arada kickboks değilde sana muay thai yi öneririm,tabi dayanabilirsen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xclbr -- 22 Haziran 2009; 2:48:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: |ExCaLiBuR|

eğer düzenli olarak 2-3 ay yaparsan haftada 3 idman şeklinde hiç aksatmadan.sokaktaki birini indirebilcek kıvama gelebilirsin.Zaten kickboks yaptıktan sonra sokaktaki insanların attığı yumruklar komik gelicektir sana,yani kısacası 3 ay aksatmadan kendini kasarak idman yaparsan belli bir süre sonra belki maçlara bile çıkabilirsin.Ben 4 yıldır yapıyorum.Nerelisin?

Muay Thai hakkında bilgin nedir, en azından internettekiler dışında eğer yapıyorsan veya önceden yaptıysan düşüncelerini okumak isterim özellikle dayanabilirsn kısmını açarsan...
  • Valla ben dezavantajlarını sayayım 1. burnun garanti yamulur 2. kavga için pek öğretmiyorlar spor amaçlı gelin diyorlar ama kimse gitmez herhalde spor için. Ben gitmeden bi kick boxcı abi vardı ondan 3-4 teknik aldım hatta bi kavgadada mecburen kullandım çocuk haşat oldu ama verilen teknikleri %100 doğru kullanırsan ölüme bile sebeb olabilirsin. Güzel bi spor yani
  • Sinirli veya uçan kaçan biriysen sakinleşirsin cool olursun.

Kondisyon başlarda ağır gelebilir sakın cayma.Genelde haftada 3 gün antreman olur sakın aksatma soğursun, içinde zerre kadar istek olmasa da git

Kicxbox güzel bişeydir
  • quote:

Orjinalden alıntı: canerpro

quote:

eğer düzenli olarak 2-3 ay yaparsan haftada 3 idman şeklinde hiç aksatmadan.sokaktaki birini indirebilcek kıvama gelebilirsin.Zaten kickboks yaptıktan sonra sokaktaki insanların attığı yumruklar komik gelicektir sana,yani kısacası 3 ay aksatmadan kendini kasarak idman yaparsan belli bir süre sonra belki maçlara bile çıkabilirsin.Ben 4 yıldır yapıyorum.Nerelisin?

Muay Thai hakkında bilgin nedir, en azından internettekiler dışında eğer yapıyorsan veya önceden yaptıysan düşüncelerini okumak isterim özellikle dayanabilirsn kısmını açarsan...

Dünyanın en sert sporlarından bir tanesidir.Aslında muay thai birazcık spordan çıkmaktadır.Spor olarak görülmemektir Türkiyedede pek yaygın değildir yani.Sonuçta,vücüdun tüm uzantılarını kullanıyorsunuz kaval kemiği,diz dirsek(sokaktada zaten en çok diz ve dirsek yarıyor işe,tabi yumruklarda önemli zaten bi lowkick oturttunuzmu adamın oturup düşüsünü izlersiniz)kickboks un atası sayılır zaten.Ve antremanları doğal olarak zordur yani en azından bizim öyle diğer salonlar için birşey diyemiyeceğim.
    low kick yiyen mighty surata yiyor bide :( kötü yani denk geldimi kötü.. Karşıdaki ağır siklet bu arada :d

KİCKBOX la ilgili

bir video koyayım örn.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xclbr -- 22 Haziran 2009; 3:07:39 >

• @|ExCaLiBuR|
    Teşekkürler,,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Futbol ile ilgili meslek
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hocam ankaradayım ve çok dalgacı bi adam olmama ragmen bilhassa trafikte aniden agresifleşebiliorum allaha şükür iyi kavga ederim ama artık bu işi gerçkten ögrenip tek bilemedin bikaç vuruşta işi halledip başımı da çok belaya sokmadan rahata kavuşmam ve içimin rahat etmesi lazım çünkü bikaç istemediğim olayla karşılaştım son anda kendime hakim oldum o yüzden gerçkten tekniğini öğrenip sakin olmak istiyorum hemde 3 ay da olsa bize bi uğraş olur bi sporuda az çok öğrenmiş olurum tek korkum bi yerimin yamulması acaba öğrenirken çok hasar alır mıyım ve 3 aylık bi eğitim sonucunda sokakta herhangi birini rahatlıkla indirebilcek kıvama gelir miyim snde uğraştığın direk sana sorayım??

• Adam dövmek için mi gidiyorsun? Senin gibilerin alınmaması lazım eğitime.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Historia Calamitatum

Adam dövmek için mi gidiyorsun? Senin gibilerin alınmaması lazım eğitime.

onun yerine aracımda sopa taşımamı yada bigün birinin boğazına yumruk atp 15 dk kvranmasını seyredip sonra ölcek altıma etmemi hatta bigün delici bi aletle bnm yaralanmamı mı tercih edersin bilmediğin konular ve olaylar hakkında pek yorum yapma bnce yaşadıklarımı bilmiosun gereksiz msj atıosun bn bilinçlenmek etkili ve mümkün oldugunca az vurup başıma iş almamak için gidiorum yoksa bnm için ii olmıcak kendimi bu şekilde kontrol altına almam lazım hayatımı karartcam sonunda o yüzden lütfen bunları tartışma bnmle bunun için açmadım bu topiği bilgilenmek istiyorum sen msj atma mümkünse??
  • Ben amacının boş yere adam dövmek olup olmadığını öğrenmek istedim. Böyle kişilerle aynı sporu yapmak pek haz veren birşey değil, anlayış gösterirsin umarım. Endişem bundan ibaret.

Kickboks gibi nankör bir spor yerine kastettiğin durumlarda son derece etkili olan savunmayı baz alan sporlara yönelmelisin. Bir sene kickboks yapmış biri olarak sana tavsiyem budur. Aikijitsu kursu bulup başla en yakın zamanda.

http://forum.donanimhaber.com/m_24542115/mpage_1/key_//tm.htm#32505016

Bu konuda tüm dövüş sporları hakkında yeterli bilgi edinebilirsin.
  • üstad çok düşündüm savunma sporlarını ama bu adamlar savunmadan anlamıolar tek şart vurup indircen kalkamıcak ama sakatlamıcaksn ve ters yere vurmıcaksın bogazına yumruk atıp snra onu izlemek o kdr kötüki ya da sopayla başına vurup sonra ona yardım etmek keşke yapmasaydım demek ama hakim olamıorum o anki sinirimi başka bi şekilde aktarmam lazım sadece o orda kalcak snde rht rht arabana binip gitcn yani hem bni hemde bu magandaları savunma zaptetmez diorum aktarma lazım o an enerjiyiki başka bişey yapmıyım anlıomusun çok düşündüm en son kick boxta karar kıldım ve eğer bilgiliysen lütfen bana yardımcı olmak için yukardaki mesajlarda dediklerime bi cevap versen ve link için de teşekkür ederim ama kendim samimi birine sormam lazım yine de okucam saol
  • Düşünmek ve bilgi edinmekle yapıp bizzat anlamak farklı şeylerdir. Ben sana 1 sene kickboks yapmış biri olarak Kickboks Aikijitsu'ya karşı etkisiz kalır diyorum. Savunma sporu adında geçen Aikijitsu aslında spor değildir, bir dövüş sanatıdır. Yapılan saldırıya savunmayla beraber saldırı yapar. Örneğin sana tekme atan birinin bacağını kıvırıp adamı çok ters bir pozisyonda bırakıp yere kapaklarsın. Sen o adamın bacağını kıvırdığında yere kapaklanmak zorunda kalır yoksa ya kas liflerinde yırtılma ya da herhangi bir yerinde kırılma meydana gelir. İstediği kadar kaslı ve kalıplı olsun, hiç farketmez. Bir Aikijitsucu'nun 2'si koruma 8 kişiyi mahvettiğini biliyorum. Savunma yapılmaz işin özünde. Kickboks spordur, fakat bu değildir. Yeterli olup olmadığı konusunda endişelerini yok etmelisin.

Hala kickboks yapacağım diyorsan, iyi bir konuma gelmen için uzun süre çok sıkı idman gerekir. Pratik yapmadıkça gerek fiziksel, gerek ise mental güç olarak geri kalırsın. Uğraş gerektirir. Benim gibi 1 sene boyunca haftada 4 gün 5 saat idman yaparsın fakat hassas bir kemiğine gelen saçma bir tekmeyle gözlerin kararıp ayakta durmak için bir yerlere tutunmak zorunda kalabilirsin, karar sana kalmış.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• quote:

Orjinalden alıntı: |_-0zZie-_|

üstad çok düşündüm savunma sporlarını ama bu adamlar savunmadan anlamıolar tek şart vurup indircen kalkamıcak ama sakatlamıcaksn ve ters yere vurmıcaksın bogazına yumruk atıp snra onu izlemek o kdr kötüki ya da sopayla başına vurup sonra ona yardım etmek keşke yapmasaydım demek ama hakim olamıorum o anki sinirimi başka bi şekilde aktarmam lazım sadece o orda kalcak snde rht rht arabana binip gitcn yani hem bni hemde bu magandaları savunma zaptetmez diorum aktarma lazım o an enerjiyiki başka bişey yapmıyım anlıomusun çok düşündüm en son kick boxta karar kıldım ve eğer bilgiliysen lütfen bana yardımcı olmak için yukardaki mesajlarda dediklerime bi cevap versen ve link için de teşekkür ederim ama kendim samimi birine sormam lazım yine de okucam saol

Belki insanlıktan anlar herkimse adam akıllı konuşmayı dene ikna kabileyetin güclüyse tabi. Yoksa sen kickboxa verecen parayı ver birine baksın icabına belki aklı başına gelir ama en temizi konuşmak. Ne demişler insanlar konuşa konuşa hayvanlar koklaşa koklaşa anlaşırlar. Koklaşmayı en son plana at bence

• quote:

Orjinalden alıntı: thEfendi

quote:

Orjinalden alıntı: |_-0zZie-_|

üstad çok düşündüm savunma sporlarını ama bu adamlar savunmadan anlamıolar tek şart vurup indircen kalkamıcak ama sakatlamıcaksn ve ters yere vurmıcaksın bogazına yumruk atıp snra onu izlemek o kdr kötüki ya da sopayla başına vurup sonra ona yardım etmek keşke yapmasaydım demek ama hakim olamıorum o anki sinirimi başka bi şekilde aktarmam lazım sadece o orda kalcak snde rht rht arabana binip gitcn yani hem bni hemde bu magandaları savunma zaptetmez diorum aktarma lazım o an enerjiyiki başka bişey yapmıyım anlıomusun çok düşündüm en son kick boxta karar kıldım ve eğer bilgiliysen lütfen bana yardımcı olmak için yukardaki mesajlarda dediklerime bi cevap versen ve link için de teşekkür ederim ama kendim samimi birine sormam lazım yine de okucam saol

Belki insanlıktan anlar herkimse adam akıllı konuşmayı dene ikna kabileyetin güclüyse tabi. Yoksa sen kickboxa verecen parayı ver birine baksın icabına belki aklı başına gelir ama en temizi konuşmak. Ne demişler insanlar konuşa konuşa hayvanlar koklaşa koklaşa anlaşırlar. Koklaşmayı en son plana at bence

ah o an kendime bi hakim olabilsem ama tanımadığım birisi bana lan..... dediği gözüm dönüo ne yaptığımı bilmiorum ve biraz daha araştırcam sizlerden de faydalanmak istiyorum kickbox şart değil aikijitsu da olur konuşalım yeterki bana yardım edin çok teşekkür ederim şimdiden

• Sorularını bir arada toplayıp yaz, ben de cevaplayıp ardından yatayım. Nasıl? :)
  • Valla dayak atmak için en temiz yolu kick box ben bunu bilirim bitek. İki teknikte bilsen adamın anasını ağlatacak kadar iz bırakıyorsun.
  • quote:

Sorularını bir arada toplayıp yaz, ben de cevaplayıp ardından yatayım. Nasıl? :)

eyw. üstad
    1.ortalama kaç ayda 2 kişiyi haşat çok kısa am gerçekten çok kısa sürede haşat edecek duruma gelebilirim
    2.agzım burnum çok yamulurmu
    3.boy 1.78 kilo 68 yapılıyımdır vücudum gerek kas gerekse güç olarak baya sağlamdır kick box antremanları yeterli güce erişmemi sağlarmı yoksa body de lazımmı
    4.yeterli kıvama geldikten sonra devam etmezsem çok kaybım olur mu
    5.vücudum dahada yapılanırmı
    6.ve su an aklıma gelenler arasında sonuncusu gerçekten ii olmak için kick box mu aikijitsu mu ve tekrardan çok sağol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |_-0zZie-_| -- 22 Haziran 2009; 5:20:12 >

• 1- Kickboks'ta bu süre adamına göre değişir fakat genel olarak 6-7 ayda ciddi hasarlar verecek duruma gelebilirsin, bu süre Aikijitsu'da 1 seneyi aşar. Çünkü uzun vade isteyen bir dövüş sanatıdır.

2- Kickboks'ta ful kontak idmanlar yapmıyorsanız birşey olmaz :) Aikijitsu idmanlarında hasar alma söz konusu değildir.

3- Kickboks için uygun bir fiziğin var. İdmanlarda gerekli çalışmalarla sana güç kazandırılacak. Aikijitsu'da fizik önemli değildir.

4- Kickboks'ta evet, çok kaybın olur. Aikijitsu için temiz bir yorum yapamam fakat Kickboks'tan az olduğu görüşündeyim.

5- Kickboks'ta evet. Kol, bacak ve mide kasların gayet iyi bir dereceye gelir. Aikijitsu hakkında bir bilgim yok fakat Aikijitsu'da güç önemli değildir, rakibin gücü kendine kullanılır. Yukarıdaki mesajımda verdiğim örnek gibi.

6- Kickboks'ta 6-7 ayda rahatlıkla iyi bir dövüş çıkartabilecek duruma gelirsin. Aikijitsu'da ise söylediğim gibi 1 seneyi geçer. Uzun süre yapabilirim diyorsan Aikijitsu'da eline su döken olmaz fakat kısa süre yapacam diyorsan Kickboks'a başla.

Bir Aikijitsu videosu;

http://www.youtube.com/watch?v=fN7yn0XOSMQ - Eğer youtube'a giremiyorsan videonun ismi "REAL AIKIDO STREET FIGHT"

İzlemen gerekir diye düşünüyorum.

Ve anlaştığımız gibi yatıyorum.

• quote:

1- Kickboks'ta bu süre adamına göre değişir fakat genel olarak 6-7 ayda ciddi hasarlar verecek duruma gelebilirsin, bu süre Aikijitsu'da 1 seneyi aşar. Çünkü uzun vade isteyen bir dövüş sanatıdır.

2- Kickboks'ta ful kontak idmanlar yapmıyorsanız birşey olmaz :) Aikijitsu idmanlarında hasar alma söz konusu değildir.

3- Kickboks için uygun bir fiziğin var. İdmanlarda gerekli çalışmalarla sana güç kazandırılacak. Aikijitsu'da fizik önemli değildir.

4- Kickboks'ta evet, çok kaybın olur. Aikijitsu için temiz bir yorum yapamam fakat Kickboks'tan az olduğu görüşündeyim.

5- Kickboks'ta evet. Kol, bacak ve mide kasların gayet iyi bir dereceye gelir. Aikijitsu hakkında bir bilgim yok fakat Aikijitsu'da güç önemli değildir, rakibin gücü kendine kullanılır. Yukarıdaki mesajımda verdiğim örnek gibi.

6- Kickboks'ta 6-7 ayda rahatlıkla iyi bir dövüş çıkartabilecek duruma gelirsin. Aikijitsu'da ise söylediğim gibi 1 seneyi geçer. Uzun süre yapabilirim diyorsan Aikijitsu'da eline su döken olmaz fakat kısa süre yapacam diyorsan Kickboks'a başla.

Bir Aikijitsu videosu;

http://www.youtube.com/watch?v=fN7yn0XOSMQ - Eğer youtube'a giremiyorsan videonun ismi "REAL AIKIDO STREET FIGHT"

İzlemen gerekir diye düşünüyorum.

Ve anlaştığımız gibi yatıyorum.

Videodaki hareketler ve teknikler harbiden harika

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.