Şimdi Ara

KİCKBOX la ilgili (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
7.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben savunma sporlarını pek tavsiye etmiyorum.Karşına yapılı bir adam çıkarsa o adamı indirebilmek için en az 2 yıl aikido vs. tarzı sporlar yapman gerekir yani karşıdaki adam güçlüyse onu savunma sporları ile indirmen zordur.Zaten adam sana kasarak atıcak yumruğu ,tekmeyi tut çevir kolaysaMuay thai

Kondisyon önemli olan,Fazla hasar alıcağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xclbr -- 22 Haziran 2009; 17:38:58 >
  • biçok sporla uğraştığım ve sigara kullanmadığım için kondüsyonum yerindedir bişey sorcam muay thai ile kickbox u bi kıyaslarmısın üstad üstte sorduklarım çerçevesinde
    quote:

Orjinalden alıntı: |ExCaLiBuR|

Ben savunma sporlarını pek tavsiye etmiyorum.Karşına yapılı bir adam çıkarsa o adamı indirebilmek için en az 2 yıl aikido vs. tarzı sporlar yapman gerekir yani karşıdaki adam güçlüyse onu savunma sporları ile indirmen zordur.Zaten adam sana kasarak atıcak yumruğu ,tekmeyi tut çevir kolaysaMuay thai

Kondisyon önemli olan,Fazla hasar alıcağını sanmıyorum.

ve Historia Calamitatum çok teşekkürler hocam

• quote:

Orjinalden alıntı: Historia Calamitatum

1- Kickboks'ta bu süre adamına göre değişir fakat genel olarak 6-7 ayda ciddi hasarlar verecek duruma gelebilirsin, bu süre Aikijitsu'da 1 seneyi aşar. Çünkü uzun vade isteyen bir dövüş sanatıdır.

2- Kickboks'ta ful kontak idmanlar yapmıyorsanız birşey olmaz :) Aikijitsu idmanlarında hasar alma söz konusu değildir.

3- Kickboks için uygun bir fiziğin var. İdmanlarda gerekli çalışmalarla sana güç kazandırılacak. Aikijitsu'da fizik önemli değildir.

4- Kickboks'ta evet, çok kaybın olur. Aikijitsu için temiz bir yorum yapamam fakat Kickboks'tan az olduğu görüşündeyim.

5- Kickboks'ta evet. Kol, bacak ve mide kasların gayet iyi bir dereceye gelir. Aikijitsu hakkında bir bilgim yok fakat Aikijitsu'da güç önemli değildir, rakibin gücü kendine kullanılır. Yukarıdaki mesajımda verdiğim örnek gibi.

6- Kickboks'ta 6-7 ayda rahatlıkla iyi bir dövüş çıkartabilecek duruma gelirsin. Aikijitsu'da ise söylediğim gibi 1 seneyi geçer. Uzun süre yapabilirim diyorsan Aikijitsu'da eline su döken olmaz fakat kısa süre yapacam diyorsan Kickboks'a başla.

Bir Aikijitsu videosu;

http://www.youtube.com/watch?v=fN7yn0XOSMQ - Eğer youtube'a giremiyorsan videonun ismi "REAL AIKIDO STREET FIGHT"

İzlemen gerekir diye düşünüyorum.

Ve anlaştığımız gibi yatıyorum.

Kardeşim karşıma teke tekte 2 senelik boksör çıktı valla o kadar seri davrandıki yumrukları görmem imkansızdı :D bi güzel dayak yedim temizceneydi , herkes amatörce yumruk atmayada biliyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: |_-0zZie-_|

hocam ankaradayım ve çok dalgacı bi adam olmama ragmen bilhassa trafikte aniden agresifleşebiliorum allaha şükür iyi kavga ederim ama artık bu işi gerçkten ögrenip tek bilemedin bikaç vuruşta işi halledip başımı da çok belaya sokmadan rahata kavuşmam ve içimin rahat etmesi lazım çünkü bikaç istemediğim olayla karşılaştım son anda kendime hakim oldum o yüzden gerçkten tekniğini öğrenip sakin olmak istiyorum hemde 3 ay da olsa bize bi uğraş olur bi sporuda az çok öğrenmiş olurum tek korkum bi yerimin yamulması acaba öğrenirken çok hasar alır mıyım ve 3 aylık bi eğitim sonucunda sokakta herhangi birini rahatlıkla indirebilcek kıvama gelir miyim snde uğraştığın direk sana sorayım??

quote:

onun yerine aracımda sopa taşımamı yada bigün birinin boğazına yumruk atp 15 dk kvranmasını seyredip sonra ölcek altıma etmemi hatta bigün delici bi aletle bnm yaralanmamı mı tercih edersin bilmediğin konular ve olaylar hakkında pek yorum yapma bnce yaşadıklarımı bilmiosun gereksiz msj atıosun bn bilinçlenmek etkili ve mümkün oldugunca az vurup başıma iş almamak için gidiorum yoksa bnm için ii olmıcak kendimi bu şekilde kontrol altına almam lazım hayatımı karartcam sonunda o yüzden lütfen bunları tartışma bnmle bunun için açmadım bu topiği bilgilenmek istiyorum sen msj atma mümkünse??

Şurada yazdıklarını bir kez daha oku istersen. Bu sporlara başlamadan önce de öfke kontrolu konusunda yardım alman gerekebilir... Mümkün olduğunca az vurup başıma bela almak istemiyorum demişsin ama aylarca eğitimden geçtikten sonra atacağın 1 yumruk şu an havaya biliçsiz savuracağın 10 tanesinden daha tehlikeli olacak...
    3 ayda sokaktaki herhangi birini indirecek kıvama gelir miyim? Şeklinde sormuşsun... Sokakta neyle ya da kimle karşılaşacağını bilemezsin... Neyse fazla polemik yaratmak istemiyorum. Sadece uyarayım seni, bu kafayla başını her an belaya sokabilirsin...

• +1
    ofke kotu bir sey dostlar.
    aman dikkat, bu sekilde sinirlenip kalbine gelen bir bicak darbesi ile oldurulen insanlari bildim-duydum.
    ofke kontrolu icin aikido iyi olabilir, gordugum aikidoka'nin hepsi de sakin seker gibi insanlardi.

deginmeden gecemeyecegim yukaridaki KB-aikijutsu karsilastirmasi yanlislarla dolu, KB ile kendini 3 ayda toplarsin ve uzun bir sure de dovus yetini kaybetmezsin, ben tavsiye ederim.
  • quote:

1- Kickboks'ta bu süre adamına göre değişir fakat genel olarak 6-7 ayda ciddi hasarlar verecek duruma gelebilirsin, bu süre Aikijitsu'da 1 seneyi aşar. Çünkü uzun vade isteyen bir dövüş sanatıdır.
    KB ile 3 ay sonunda cok iyi bir seviyeye gelirsin. AJ ile en az 2-3 yilin gider, o da belki, cunku canli antrenman eksikligi soz konusu

2- Kickboks'ta ful kontak idmanlar yapmıyorsanız birşey olmaz :) Aikijitsu idmanlarında hasar alma söz konusu değildir.
    KB de sparring yapman senin icin yeter, ful kontak demek cok fazla sey istemek olur. normal bir KB antrenmani KESINLIKLE AJden daha sert ve hazirlayici olacaktir.

3- Kickboks için uygun bir fiziğin var. İdmanlarda gerekli çalışmalarla sana güç kazandırılacak. Aikijitsu'da fizik önemli değildir.
    fizik her zaman onemlidir, guclu kas gucsuze evladir

4- Kickboks'ta evet, çok kaybın olur. Aikijitsu için temiz bir yorum yapamam fakat Kickboks'tan az olduğu görüşündeyim.
    KBde kaybin cok olmaz, en azindan boks tekniklerini yillarca kullanirsin

5- Kickboks'ta evet. Kol, bacak ve mide kasların gayet iyi bir dereceye gelir. Aikijitsu hakkında bir bilgim yok fakat Aikijitsu'da güç önemli değildir, rakibin gücü kendine kullanılır. Yukarıdaki mesajımda verdiğim örnek gibi.

6- Kickboks'ta 6-7 ayda rahatlıkla iyi bir dövüş çıkartabilecek duruma gelirsin. Aikijitsu'da ise söylediğim gibi 1 seneyi geçer. Uzun süre yapabilirim diyorsan Aikijitsu'da eline su döken olmaz fakat kısa süre yapacam diyorsan Kickboks'a başla.

Bir Aikijitsu videosu;

http://www.youtube.com/watch?v=fN7yn0XOSMQ - Eğer youtube'a giremiyorsan videonun ismi "REAL AIKIDO STREET FIGHT"

İzlemen gerekir diye düşünüyorum.

Ve anlaştığımız gibi yatıyorum.

real aikido street fight kavgalarinin hepsi de mizansen, hepsi demo, demo ile ne gosterilir ispatlanir bilemiyorum.

• bikaç hocayla ve eğitmenle konuştum öfkeni kontrol etmene çok yardımcı olur en azından vurdgunda ne olacagını bilirsin ve baktın başından savamıyorsun mümkün oldugunca az darbeyle kendini savunursun ve ona göre davranırsın dediler ve bnde bide sizden teyit ettirmek istedimki tam emin olayım ve hepimiz biliyoruzki en sabırlı kulda olsanız bi yerden sonra kaçınılmaz bi olay haline dönüşebilio bn durumları yapım gereği biçok kez yaşadım ve mümkün oldugunca o duruma düşmemek olurda düşersem en az zararla kurtulmak istiyorum yani hocam bilinçsiz değilim gerçekten araştırdım sizlere de bikaç ayrıntıyı daha sorarak iyice öğreniyorum yine de uyardığın için teşekkür ederim bi de dediklerime tam cvp verseniz
    quote:

Orjinalden alıntı: WTtr

quote:

Orjinalden alıntı: |_-0zZie-_|

hocam ankaradayım ve çok dalgacı bi adam olmama ragmen bilhassa trafikte aniden agresifleşebiliorum allaha şükür iyi kavga ederim ama artık bu işi gerçkten ögrenip tek bilemedin bikaç vuruşta işi halledip başımı da çok belaya sokmadan rahata kavuşmam ve içimin rahat etmesi lazım çünkü bikaç istemediğim olayla karşılaştım son anda kendime hakim oldum o yüzden gerçkten tekniğini öğrenip sakin olmak istiyorum hemde 3 ay da olsa bize bi uğraş olur bi sporuda az çok öğrenmiş olurum tek korkum bi yerimin yamulması acaba öğrenirken çok hasar alır mıyım ve 3 aylık bi eğitim sonucunda sokakta herhangi birini rahatlıkla indirebilcek kıvama gelir miyim snde uğraştığın direk sana sorayım??

quote:

onun yerine aracımda sopa taşımamı yada bigün birinin boğazına yumruk atp 15 dk kvranmasını seyredip sonra ölcek altıma etmemi hatta bigün delici bi aletle bnm yaralanmamı mı tercih edersin bilmediğin konular ve olaylar hakkında pek yorum yapma bnce yaşadıklarımı bilmiosun gereksiz msj atıosun bn bilinçlenmek etkili ve mümkün oldugunca az vurup başıma iş almamak için gidiorum yoksa bnm için ii olmıcak kendimi bu şekilde kontrol altına almam lazım hayatımı karartcam sonunda o yüzden lütfen bunları tartışma bnmle bunun için açmadım bu topiği bilgilenmek istiyorum sen msj atma mümkünse??

Şurada yazdıklarını bir kez daha oku istersen. Bu sporlara başlamadan önce de öfke kontrolu konusunda yardım alman gerekebilir... Mümkün olduğunca az vurup başıma bela almak istemiyorum demişsin ama aylarca eğitimden geçtikten sonra atacağın 1 yumruk şu an havaya biliçsiz savuracağın 10 tanesinden daha tehlikeli olacak...
    3 ayda sokaktaki herhangi birini indirecek kıvama gelir miyim? Şeklinde sormuşsun... Sokakta neyle ya da kimle karşılaşacağını bilemezsin... Neyse fazla polemik yaratmak istemiyorum. Sadece uyarayım seni, bu kafayla başını her an belaya sokabilirsin...

• derkrieger

Çok abartmışsın. 3 ayda değil çok iyi bir yere, rahatlıkla dövüş çıkartıcak seviyeye bile gelinmez. Ne amaçla söylediğini bilmiyorum ama kickboks fanatikliğini başka bir yana bırakıp yorum yapsan daha yararlı olur arkadaşın adına diyorum.

Aikijitsu idmanlarında düşme teknikleri bile verildiğinden hasar alınmaz, fakat bu kickboksun aikijitsudan sert olduğunu göstermez. Aikijitsuda kemik kırma söz konusu olabiliyor, ayrıca dediğim gibi kickboks bir dövüş sporudur fakat aikijitsu bir dövüş sanatıdır. Bu aradaki farkı açıklar sanırım.

"fizik her zaman onemlidir, guclu kas gucsuze evladir" Bu lafını tüm dövüş bilgine genelleyemem fakat rahatlıkla güç konusunda hiçbir şey bilmiyorsun diyebilirim. Beni yanlış anlamanı istemem, gözlemlerimi söylüyorum. Bu lafına göre Jay Cutler > Steven Seagal diyebilirsin sanırım, herneyse...

Kickboksta teknikler tabii ki akılda kalır fakat o teknikleri etkili kılacak fiziksel güç yok olmuş olur. Kickbokstaki 7 ve 8. aylarımda kickboksçu 2 kişiye karşı rahatlıkla galip gelirken şuan(bıraktıktan 6 ay sonra) 1 kickboksçuya karşı 1 dakika dayanabilir miyim bilmiyorum. Aikijitsuda fiziksel gücün önemi olmadığından dolayı teknikleri uygulamada bir sorun çıkmaz, en az kayıp bu tip dövüş sanatlarında olur.

|_-0zZie-_|

Aikijitsu egondan arınmanı ve sakinleşmeni sağlar. Aikijitsu'da hamleler karşı saldırı başladığı an, yani 1 saniye içinde yapılır. Uzun vade yaparsan çok etkili olacak bir dövüş sanatı. Kılıç, sopa, vb. aletleri kullanmayı ve onlara karşı savunmayı öğretiyor. Aikijitsuyu araştırmanı şiddetle öneriyorum. Ve eğer aikijitsuyu bulamazsan aikidoya yönelmeni öneriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Historia Calamitatum -- 24 Haziran 2009; 5:45:58 >

• derkrieger ve Historia 'nın dediklerinin çoğuna katılıyorum. Benim çekincem bu sporu yaptıktan sonra, şimdiki haline kıyasla kavgalara daha istekle dalacak olma riskin... Bu hem kendin için hem karşı taraf için hiç iyi olmayacaktır unutma o yüzden kavgayı asla sen başlatma, karşı taraf zorluyorsa da alttan almaya çalış, eğer yaşın ufak değilse, muhtemel nedeni şehir hayatının gerginliği olan bir kavgada kimsenin hiçbir şey kazanamayacağını rahatça anlayabilirsin...

1.ortalama kaç ayda 2 kişiyi haşat çok kısa am gerçekten çok kısa sürede haşat edecek duruma gelebilirim
    2.agzım burnum çok yamulurmu

Bunlara yanıt vereyim:

1- Bir kişiyi de geçtik neden 2 kişiyi "haşat etmek" istiyorsun? Karşındaki kişileri dövüşmeyi bilmeyen, göbekli, sigara içen, hiç spor yapmamış şahıslar olarak farzedersek, şu anda da bunu yapabilirsin...

2- 3 ayda öğreneceğin KB ile hiçbir yerin yamulmaz. Isınmadan kendini zorlamaz, abuk sabuk hareketler yapıp kendini sakatlamazsan tabii...

Yukarıdaki 1. sorunu ve yazdıklarını gözönüne alırsak sana en iyi aikijitsu, aikido gibi stiller gider... Hem bu stiller güreşmeli, tutmalı olduğundan karşı tarafa fazla zarar vermeden kitleme hareketleriyle kavgayı başlamadan bitirme şansın olabilir. KB gibi darbeli dallarda bu mümkün olmaz, öğrendiğin her hareket karşındakinin ağzını burnunu dağıtır, bacağını kırar, gözünü morartır, çenesini kırar vs....

Hem aikijitsu gibi japon - budo kökenli, sıkı bir disiplin ve sağlam bir felsefeye bağlı dallarda, Historia'nın yazdığı gibi bir sakinleşme, arınma halini bulabileceğini düşünüyorum.

Yalnız ne yazık ki..... 3 ayda Aikijitsu yaparak hiçbir şey öğrenemezsin. Gördüğün az sayıda tekniğin hiçbiri oturmaz, hiçbirini gerçek hayatta uygulayacak düzeye gelemezsin...

Gerçi 3 ay oldukça kısa bir süre, hiçbir spor veya sanattan bu kadar sürede mucizeler bekleme... Yine de KB de ilk başladığın güne kıyasla oldukça ilerleme kaydedebilirsin 3 ayda bile...

Bırakınca KB de mi, AJ de mi daha çok şey kaybedersin bilemiyorum. KB de teknik sayısı daha az, sadece kondisyon kaybı nedeniyle teknikler uygulanırlığını yitiriyor... AJ de ise çok sayıda olan teknikler sen hiç pratik yapmazsan, kavga anında uygulanması imkansız hale gelir.

• quote:

derkrieger

Çok abartmışsın. 3 ayda değil çok iyi bir yere, rahatlıkla dövüş çıkartıcak seviyeye bile gelinmez. Ne amaçla söylediğini bilmiyorum ama kickboks fanatikliğini başka bir yana bırakıp yorum yapsan daha yararlı olur arkadaşın adına diyorum.

Aikijitsu idmanlarında düşme teknikleri bile verildiğinden hasar alınmaz, fakat bu kickboksun aikijitsudan sert olduğunu göstermez. Aikijitsuda kemik kırma söz konusu olabiliyor, ayrıca dediğim gibi kickboks bir dövüş sporudur fakat aikijitsu bir dövüş sanatıdır. Bu aradaki farkı açıklar sanırım.

"fizik her zaman onemlidir, guclu kas gucsuze evladir" Bu lafını tüm dövüş bilgine genelleyemem fakat rahatlıkla güç konusunda hiçbir şey bilmiyorsun diyebilirim. Beni yanlış anlamanı istemem, gözlemlerimi söylüyorum. Bu lafına göre Jay Cutler > Steven Seagal diyebilirsin sanırım, herneyse...

Kickboksta teknikler tabii ki akılda kalır fakat o teknikleri etkili kılacak fiziksel güç yok olmuş olur. Kickbokstaki 7 ve 8. aylarımda kickboksçu 2 kişiye karşı rahatlıkla galip gelirken şuan(bıraktıktan 6 ay sonra) 1 kickboksçuya karşı 1 dakika dayanabilir miyim bilmiyorum. Aikijitsuda fiziksel gücün önemi olmadığından dolayı teknikleri uygulamada bir sorun çıkmaz, en az kayıp bu tip dövüş sanatlarında olur.

|_-0zZie-_|

Aikijitsu egondan arınmanı ve sakinleşmeni sağlar. Aikijitsu'da hamleler karşı saldırı başladığı an, yani 1 saniye içinde yapılır. Uzun vade yaparsan çok etkili olacak bir dövüş sanatı. Kılıç, sopa, vb. aletleri kullanmayı ve onlara karşı savunmayı öğretiyor. Aikijitsuyu araştırmanı şiddetle öneriyorum. Ve eğer aikijitsuyu bulamazsan aikidoya yönelmeni öneriyorum.

sevgili historia,

dikkat edersen guclu kas denmis, kasli vucut degil. kaslardaki gucun arttirilmasi icin ozel programlar mevcuttur, bunlar az tekrar ve cok kilo prensibi ile calisir, ama 4-5 tekrardir ongorulen, bunun neticesinde kas cok sismez ancak guc kazanir. soyle soyleyeyim, sismek isteyen setlerini 10-12 tekrar uzerine kursun, kaslarina sekil vermek isteyen-ince ayar cekmek isteyen az agirlikla bol tekrar 15-30 yapacak, guc isteyen ise daha buyuk agirliklarla 3-5 tekrar yapacak, bu setlerden sonra en az 3 dakika bekleyecek ve bu seti de 3-5 defa tekrar edecek.
    merak etme iskembei kubradan atmiyorum, guclu kas gucsuzden evladir, ama bodyci vucudu kadar islevsiz bir sacmalik ben bilmiyorum,
    o dedigin sahsi tanimiyorum ama Steven Seagal,'den "buyuk" olma ihtimalini hic de kucuk gormuyorum bu arada.
    biraktiktan 6 ay sonra yine KBci ile kapisiyorsun dikkat et, bu adam zaten antrenmanli yani senden daha hazir ama sokakta kendini savunup savnamayacagin sorusu ile ugrasiyoruz burada, bunun cevabi da evettir, guc gidebilir ama benim de dedigim gibi boks teknigi ile sokakta kendini savunma kolay ve mumkundur.
    Aikijutsu'nun goze hos gelmesi ve teknik zenginligine diyecek sozum olamaz ama AJ nin sokaga sizleri ne kadar hazirladigi konusunda ciddi suphelerim var benim,
    1 soru sparring yapiyormusunuz?
    yoksa
    bunu cidden yaparsan birimiz kesin olur o yuzden yavas tempoda mi yapalim diyorsunuz? (ve bunu dedikten sonra yavas tempo one-step calismalar mi takip ediyor? 1. sahis yumruk/tekme atar 2. sahis da gosterilmis teknigi sahis uzerinde yavas ve dikkatlice tekrar eder.)
    eger 2. tarz calisiliyorsa sokakta o tekniklerin hicbirini veya cok cok azini uygulayacaksiniz aman dikkat edin.
    bu arada 2 KBci ile kapismak mi? sizi tebrik ederim demek ki dogal bir yeteneginiz var, ben anca o ikisinden biri olurum.
    bu arada ben KB fanatigi degilim hatta bugunlerde judo fanatigi oldugum soylenebilir sadece sokakta basit ama cok calisilmis/tekrar edilmis tekniklerin ise yarayacagini biliyor, buna inaniyorum, KBnin ve hususan boksun da aslinda cok guzel bir sanat oldugunu biliyorum ama ogretenler de dahil bir cok adam bu konularda cahil,
    cogu swing ile krose arasindaki farki bile bilmemekteler, uzulerek itiraf edeyim.
    sevgiler
    EDIT: ya bu arada Judo'yu da tavsiye edelim 3 ayda hicbisey ogrenemezsin ama 3 yil gidersin (iyi manada) "hayvan"lur cikarsin,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 24 Haziran 2009; 12:20:18 >

• derkrieger

Güç = Hız . Kuvvet yasasından yola çıkarak güçlü kasın hem kuvvetli hem de hızlı kas olduğunu anlıyoruz. Kasın güçlenmesi için beyaz kas liflerini çalıştırmak yani hız antrenmanları yapmak gerekir, çok tekrar az ağırlık vücut geliştirme programı değil. Boks vb. sporlarda yapılan idmanların amacı da budur.

Bu arada hocam Aikijitsu'yu yerin dibine sokmaya çalıştığının da farkındasın, değil mi? Sen dünya vücut geliştirme şampiyonu adamı sensei Steven Seagal ile aynı kefeye koyuyorsan bu konuda bir daha tartışmak istemem seninle. Bu 2 adamı da araştırır mısın google'dan lütfen? "bodyci vucudu kadar islevsiz bir sacmalik ben bilmiyorum" bu lafınla da Steven Seagal hakkında yaptığın yorum bariz çelişiyor.

Hehe, sokaktaki ameleleri tabii ki harcayabilirim. Ama karşıma bir boksörün çıkmayacağı ne malum? Kickboks ile sokaktaki ameleye 2 direk 1 push kick attığında ağlayarak kaçar. Fakat ya bıçak çıkartırsa? Ya 3 kişi iseler? Aikijitsu'nun kurulma hikayesi nedir biliyor musun? Aikido'nun Master Vracarevic tarafından sokak için yetersiz görülmesi ve Jiu Jitsu teknikleriyle birleştirilip yeni bir dövüş sanatı oluşturmaya karar vermesi. Bir Aikijitsu öğrencisi en az 3 kişiye karşı savunmayı, bıçak değil katana'ya karşı bile savunmayı öğrenir. Sen karar ver sokak için hangisinin etkili olduğuna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Historia Calamitatum -- 24 Haziran 2009; 18:04:22 >

• sevgili arkadaşlar ilk mesajdada söledim çok şükür bileğim sağlamdır boş vurmam şuanda hallederim her türlü meselemi ama ama artık gerçekten önce uyarabilmek ve anlamazsa gerektiğinde ÇOK KISA sürede gerekli tepkiyi vermek istiyorum yoksa anlıyorum bnm kendime hakim olup ilerde öğrenince kimseye zarar vermememi istiyorsunuz ama gerçekten garip bir ülkede yaşıyoruz eski değil daha geçen gün gereksiz bi magandanın yola aniden çıkması yüzünden kazadan kılpayı kurtuldum şahsa camdan nası araba sürüosun sen dedim bana yanındaki yolcu camından biri sarkıp bağırmaya başladı ya da geçen gün yolda seyrederken babm bi şahsa kornaya bastığında şahsın küfrettiğini gördüm camı açıp neden küfrediyosun dedim yemin ederim en ufak argo kelime kullanmadım ve bunun üstüne bnde küfür işittim arabada annem vs. var kendimi kaybetmişim snradan pişman oldum yani gelin bu saatten sonra o karşımdaki lüzümsüz adama dur diyin diyebiliyorsanız bn bu tür durumlar için konuştum ve 2 kişi örneğini verdim bilmem anlatabildimmi yani yaşadığım olayları duysanız şaşırırsınız tekrar diorum amacım asla kavga değil bn bilinçsiz biri olsam şuan bu durumda lmazdım gerçekten o yüzden lütfen anlayışla karşılayın bu haşat edebilirim vb. sözlerimi amacım gerçekten o değil o mecbur kaldıgım o kadar çok durum olduki yinede teşekkür ederim yaşı ufak değil yani çocuk değilim çalışıyorum ii bi işim var ama gerekebilio bu tür şeyler ve historia calamitatum dostum araştırırım aikijitsuyu bakalım tam kararımı veremedim açıkçası çabuk netice alayım diorum neyse araştırmalarıma devam ediorum umarım bni anlamışsınızdır

• hocam,
    türkiyede var mıdır acaba? genelde bu tür sporlarda nihai nokta çok daha basit şeyler oluyor. bir de daha önce darkriegerle bizim de tartışmalarımız oldu, ama öğrendiğim şey sinirlenmenin gereksiz olduğu. en nihayetinde spor yahu. en fazla fikir verebilir, kendi deneyimlerimizi yazarız, kimileri de olabildiğince eleştirecek. zira kendimiz bunu açıktan yazarak, bunu teşvik ediyoruz. varsn sert bi eleştiri olsun. internete yazıyoruz. birileri yorumda bulunsun diye yazıyoruz.
    darkriegera de bence çok sinirleniyorsan, kendi bilinçaltın gibi/şeytanın avukatı misali düşün, zaten kendi içinde net bi cevaba varsan; hiçbirimiz bu kadar sinirli olmayız. bilimsel demek fazla iddialı olur, ama öğretici bir tartışma anca kan çıkarak biter. yoksa başka türlü körler sağırlar...
    wing tsuna çok daha sert söylemleri oldu, kimine kendimce hak verdim, kimine veremedim. olmadı daha fazla araştırdm vs vs...
    neyse konuyu dağıttım
    Master Vracarevic, türkiyede eğitim vermekte midir?
    ya da trdekilerin söylediğin şeyle alakası var mıdır?
    http://www.shinkenryu.com/ var mesela.veyahttp://www.taihojutsu.net/AnaSayfa.html
    hangi biri? en azından bunlar netten bulabildiklerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jürgen -- 24 Haziran 2009; 18:41:54 >

• quote:

derkrieger

Güç = Hız . Kuvvet yasasından yola çıkarak güçlü kasın hem kuvvetli hem de hızlı kas olduğunu anlıyoruz. Kasın güçlenmesi için beyaz kas liflerini çalıştırmak yani hız antrenmanları yapmak gerekir, çok tekrar az ağırlık vücut geliştirme programı değil. Boks vb. sporlarda yapılan idmanların amacı da budur.

Bu arada hocam Aikijitsu'yu yerin dibine sokmaya çalıştığının da farkındasın, değil mi? Sen dünya vücut geliştirme şampiyonu adamı sensei Steven Seagal ile aynı kefeye koyuyorsan bu konuda bir daha tartışmak istemem seninle. Bu 2 adamı da araştırır mısın google'dan lütfen? "bodyci vucudu kadar islevsiz bir sacmalik ben bilmiyorum" bu lafınla da Steven Seagal hakkında yaptığın yorum bariz çelişiyor.

Hehe, sokaktaki ameleleri tabii ki harcayabilirim. Ama karşıma bir boksörün çıkmayacağı ne malum? Kickboks ile sokaktaki ameleye 2 direk 1 push kick attığında ağlayarak kaçar. Fakat ya bıçak çıkartırsa? Ya 3 kişi iseler? Aikijitsu'nun kurulma hikayesi nedir biliyor musun? Aikido'nun Master Vracarevic tarafından sokak için yetersiz görülmesi ve Jiu Jitsu teknikleriyle birleştirilip yeni bir dövüş sanatı oluşturmaya karar vermesi. Bir Aikijitsu öğrencisi en az 3 kişiye karşı savunmayı, bıçak değil katana'ya karşı bile savunmayı öğrenir. Sen karar ver sokak için hangisinin etkili olduğuna.

easy biraderim, bir kere aikijitsu bir felsefedir, yani bir nevi JKD gibi bir yaklasimdir, aikijujutsu'dan farkli olup dato ryu tekniklerinin belli bir yaklasim icinde kullanilmasini ongorur, bunu ogretenlerin hepsinin MA HEPSININ apacik bir lineage'lari vardir.
    bodyciyi tanimam ama steven seagal'i de dovuscu olarak kabul etmem, benim dedigim budur, istanbul boks sampiyonunu dovuscu olarak kabul ederim bu da ayri.
    ben seninle tartismadim sen kafandaki birisiyle tartisiyorsun, benim sana soyledigim betimledigim antrenman bicimi ile katana savunmasi ogreniyor, isin daha kotu yani bunu gerceklestirebilecegini zannediyorsun. birisi sana bicak cekmesin Allah korusun, ama cekerse kac aziz dostum, sakin aikido tarzi bir savunma ile kendini savunacagin vehmine kapilma, hafizanallah.
    antrenman konusunda dedigimi hic anlamamissin, agir yukle 3-5 defa -3-5 set dedim ben sana, hafif agirlik bol tekrar toning icin yapilir.
    EDIT: yani demem o ki Vcaravecicicic'in Aikijitsu'yu kurmasi imkansiz, zaten eski bir sistem bu. realaikido dersen o ayri ama 6. veya 8. dani nereden aldigini ispatlayamayan bir adam bu, bunu da hatirlatayim. eger o sahis ise ya aikido'ya yenilik sokmayan isteyen bir devrimci veya kocaman bir sahtekar kendisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 24 Haziran 2009; 19:07:18 >

• Dostum sen Steven Seagal'e amele diyorsan bana düşüncene saygı duymak kalır. Bu arada yaptığımız şey saygı çerçevesinde gerçekleşen bir tartışmadır, adı üstünde birşeyleri tartıp doğrusunu bulmaya çalışıyoruz beraber. Bıçak görünce ailem veya arkadaşlarım tehlikede değilse 9.dan aidoka olsam da kaçarım, ölüm tehlikesi almaya değmez. Fakat Allah korusun ailesinden biri tehlikede olunca bir kickboksçu bıçağa karşı ne yapabilir merak ediyorum. İnanılmaz bir mental güce gerek duyar o bıçağı tekmeyle düşürmek için. Aikijitsucu ise bu gibi anlar için 4 sene çalışmıştır. Benim demek istediğim şey buydu.

80 senelik bir dövüş sanatını değiştirmeye çalışan Vracarevic'i ben de sıcak karşılamamıştım fakat daha etkili ve daha kısa sürede öğrenilen bir dövüş sanatı yaratma peşinde. Bu amacıyla insanlara yararlı olmaya çalışıyor.

Bu arada ozzie, uzun vade yapmayacaksan aikijitsu'yu tercih etmem çünkü 3-4 seneni alır kendini tam anlamıyla savunman. Fakat bu 3-4 sene sonrasında ise dediğim gibi 3 kişiye karşı savunmayı, bıçağa, oduna, sopaya, demire, katanaya karşı savunmayı öğrenirsin. Buradan sonrası tercih meselesi. Verilebilecek çoğu bilgiyi vermeye çalıştık arkadaşlarla, sana ne uygunsa onu seç.

• bir dakika sevgili historia,
    simdi bu Sirp hoca real aikido'nun hocasi degil mi?
    peki aikijitsu nereden cikiyor?
    real aikido'nun baska bir ismi de aikijitsu mu? (lutfen bu sorulari cevaplayin)

Steven Seagal'e amele demedim, filmlerini cok severim, ama kendisinin dovuscu oldugunu dusunmuyorum, cunku buna dair bir delilim yok. kimin var ki zaten?
    aikido randorilerini izledim hocanin bence harika ama sadece aikido ile dovusulecegini hic zannetmiyorum.

meraklisina bir soru; Ueshiba'nin ilk aikido talebelerinin genel ortak ozelligi nedir?
  • Canli antrenman diyoruz, bu ne lan diyorsaniz;
    buyrun linkteki uzun yaziyi sindire sindire okuyun, anlamaya calisin. ben belki 10 defa okudum hala da bakiyorum, ne calisirsak calisalim guzel bir yaklasim sunuyor Matt Thornton, bir gun bunu cevirecegim Turkce'ye ama zamanim yok maalesef, simdilik sadece Ingilizce bilenlere gelmekte:

:(

http://aliveness101.blogspot.com/2005/07/why-aliveness.html

quote:

Just as thousands of people have been deceived by fraudulent Martial Arts, only to find out later that what they where being taught might in reality get them hurt. Especially if they believed it worked! (Witness the first few UFC's for an example).

quote:

Aliveness is timing, energy, and motion.

What do you mean by timing, energy, & motion?

for something to be truly alive in what we do then it has have three key elements, movement, timing, and energy (resistance). If you are missing any one of these then it is not Alive.

Movement means real footwork, not contrived, not in a pattern.... on the ground it means exactly that also... movement.... if the person is just laying there, not moving as you apply your lock or move....that is not Alive. In the clinch its the same... .pushing, pulling, moving.

Timing is of course just that.... if its in a predictable rhythm, a pattern, a repeatable series of sets, then you are not acquiring or developing timing, just motion speed.

And of course energy.... swing the stick like someone would really swing it.... dont stop at centerline. Punch with the energy of someone who wants to hit you. Not locking your arm out so your partner can look good doing the destruction, or trap, or silat sweep, etc.

You must move, have a sense of timing, and progressive resistance

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 25 Haziran 2009; 0:43:31 >

• http://www.youtube.com/watch?v=gOlPBpMPZ3g

ozzie: birak sana kufretsinler kardesim annenle babanla arabanin icinde cok daha guvenlisin, dovus en son care-yol olmali senin icin.
    bence sen guvenlik icin biber gazi falan bulundur yaninda.
    kufredilmen, hatta annene-annemize bile kufredilmesi oldurulmenden, daha iyidir. biliyorum, ayni sey benim basima gelse ben de o arabadan inerim, hele anama falan kufredecekler, ama dogrusu yolumuza devam etmek olurdu. her zaman sakin olmaya bak, ancak degecek mevzularda savas.

edit:
    bir de sunu izleyin, sallanan sopalar bicak da olabilirdi, dog brothers'in bir olayidir bu, bunlarin cogu da ogrenci
    iste gercek jkd cozumu budur

http://www.youtube.com/watch?v=K0Zuj5jdY-k

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 24 Haziran 2009; 20:56:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: jürgen

http://www.shinkenryu.com/ ;

http://www.taihojutsu.net/AnaSayfa.html

ikisi de cok supheli bunlarin, bir tanesi WBFnin temsilcisiyim diye ovunuyor, halbuki Turklerin kurdugu bir organizasyon o.
    digeri de bir suru dalda en az 6. dan sahibi oldugunu iddia ediyor ki millet hayatini vakfedip bir bilemedin 2 dalda 1.-2.dan olabiliyor.
    bu tip dan koleksiyoncularindan uzak durmak FARZdir.

EKLE: Erdem Firat Hoca ve arkadaslarinin antrenmanini buldum

http://www.youtube.com/watch?v=4lAJwFcmfes
    http://www.youtube.com/watch?v=h7Goz0R58Po&feature=channel

Ilk videoda WTcilerin chisaosuna benzer sensitivity driller yapmakta hoca, bana daha ziyade Kali'den HUBAD gibi geldigi o drill'i.
    Ikinci videoda ise WT veya JKD trappingi yapmakta, Japon dovus sanatina Cin ve Hong Kong teknikleri uygulamakta ki bu da kocaman bir uyari lambasi yakmali bu videoyu izleyen herkeste. Ground fight -yer dovusu- denmis ama ayakta teknikler de konmus, yer tekniklerini ise elestiremeyecegim cunku az bildigim bir dal ama yine de "eh iste" dedirtiyor en fazla...

EKLE: Ikinci okulun videolari da bunlar olmakta zannedersem

http://www.youtube.com/watch?v=U_KEeo-G3gY
    http://www.youtube.com/watch?v=tG_IiTzkASU

EKLE: aha size fason uluslararasi organizasyonumuz WBF ve icindeki 10 bransta 3er 5er danli yigitler. bazilari kendilerini Prof. ve Soke de ilan etmis, buyrun buradan yakin. Erdem Firat Hoca da bu organizasyon gercekten Hollanda'daymis gibi reklam yapiyor web sayfasinda, olabilir ama isin basindakiler bildigin Turkler ve bu sanatlarda uluslararasi hicbir basarilari olmayan teknik-taktik-kondusyon bilgileri de eminim 30 yil kadar geriden gelen adamlar, Bir tek Ferhat hoca iyidir o da zaten fahri olarak zikredilmis, kendisi bu isleri coktan birakti.
    http://www.wbfbudofederation.com/worldbudo.php?lang=eng&sector=generalmanagers
    sitenin ingilizcesi de igrenc otesi.
    simdi Fikret Hocanin hayatini bir inceleyelim, ornek olarak, kendisini tanimam etmem sadece en tepede o oldugundan bilgilerini buraya koyalim

The degrees of Mr.Küçükakdere :

1- Turkish Karate Federation : 4th degree trainer,national referee 5.DAN Karate
    2- Kyokushin Kai Kan Karate : International trainer 4.DAN karate Japan
    3- Ashihara Karate : International trainer 4.DAN Karate Japan
    4- IBK(International Budo Kai) : 8.DAN Karate Nederland
    5- International Ashihara Karate : 7.DAN Karate Europe
    6- World Jiu Jitsu Federation : 8.DAN Nederland
    7- World MAF : Representative,international referee 8.DAN Karate Italy
    8- IBF(International Budo Federation) : ,international referee 8.DAN Germany
    9- (World Budo Federation) : International President 8.DAN Karate Nederland

10- Taekwondo,Judo,Karate,Aikido,Kuras Federasyonu 9.DAN Cyprus K.K.T.C
    11-WBF International Trainer course Grandmaster Cyprus K.K.T.C
    12-General Congres 13-10-2004 10h.Dan Kancho

koyu derecelerin gercekligine inanmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 25 Haziran 2009; 0:57:29 >

• valla ne diyeyim darkrieger :) incelememişim senin kadar, ama arkadaşın dediği dal açısından aratınca bunlar çıkıyor diye koydum. yoksa olumlu örnek olduklarının iddiacısı değilim. arkadaş bahsetti de ben mi göremedim acaba eğitim konusunda önerdiği yeri. bunlar dışında bi yer çıkmıyor google'da.
    erdem fırat hoca aslında buralara bakıyordu galiba. wooden dummy ve ma aletleri satışı konusunda (site kurmuştu en son). türk kalicilerle beraber çlaışıyor bu aralar galiba. daha önce ismini zikrettiğim timur ahenklerle birlikte olması gerek.
    o bol sıfatları anlamıyorum, dediğin gibi, millet ömrü boyunca kasıyor ediyor v.b. hani kimi batılılarda olduğu gibi, açık seçik, seçmece bir şeyler öğretiyoruz dense anlayacağım. ama dan bolluğu şüphe uyandırıcı. bilmiyorum federasyonların işleme tarzını. bi de maalesef memlekette kimi sanatlar, kimi siyasetlerin nemalanma yeri olmuş. özellikle kıbrıs merkezli federasyonlar dikkat çekici. forum sınırları dahilinde bu kadar yazabiliyorum. ilham aliyev de üyeymiş federasyona. körler sağırlar...
    daha önce verdim mi bilmiyorum,
    http://www.streetfightsecrets.com (youtubedaki videolarını da tabii) sitesini takip etmek daha hayırlı çoğu konuda :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.