Şimdi Ara

KİCKBOX la ilgili (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
7.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    ben de bugun bayagi iyi calistim dolayisiyla birkac saat internet arastirmasini kendime hediye ettim, dovus sanatlari benim hobim, keyif aliyorum. ayrica halka da hizmet ediyoruz degil mi?
    way demek hocanin kali ile GERCEKTEN alakasi varmis, Turkiye'de Kali var zaten daha ne getirmeye calisiyorlar, Ercument adinda bir sahis var saglam ve mesru Kali hocasi adam, ben de nacizane biraz anlarim ehem ama beni Turkiye'ye getirmeniz lazim.
    bence bu shicken ryuden da taihojutsu'dan da bilemiyorum... ben memnun kalmazdim, antrenman yavasligina bakarmisin sunlarin?
    rica ediyorum, BJJ sparring yaz ve ilk cikan videoyu buraya getir de karsilastiralim. klasiklerin gozlerini acmalari lazim, tabii sozum gercek klasiklere, sahteleri hic saymiyorum. Fikret hoca jujutsu da ogrenmis bu arada hem de bilmem kacinci dan seviyesinde, bu en az 20 yillik JJ calismasi demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 25 Haziran 2009; 1:56:01 >

• bunu biliyordum bir tek ben, digerleri surpriz oldu bana

http://www.clubaiki.com/English/theart.html
  • ercüment ipekçioğlu galiba bahsettiğin isim. istanbulda bi ara, nedret kılıçla çalışacaktı kaldı heralde öyle. youtubeda çıkıyor vaktinde bi haberdeki demosu.
    benim bahsettiğimhttp://bahad-zubu.blogspot.com/ adresinde görülebilir. asıl siteleri şimdilik kapalı.
    daha önceki konuyla ilgili diyeceğim: valla memleketin geleneğine uygun aslında. vaktinde kungfu diye karate kakalanan bir yer :) kickbox namına tkd var bi de. bjj yeni yeni geliyor, o da pahalı biraz. brasa-tr tayfası. hocası kıymetli ve bilgili bir insan ama gördüğüm kadarıyla.

club aiki hala devam ediyor mu ki? ben sanki teddy wilson gitti diye biliyorum. heralde öğrencileri sürdürüyor, bilmiyorum site ne zamandır güncelleniyor.
    bir ara düşündüm ama gözüme pahalı ve benim istediklerim açısından işlevsiz gelmişti. türkçe kısmı yok sitenin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jürgen -- 25 Haziran 2009; 2:08:09 >

• arkadaşlar hepinize teşekkür ederim bugün bikaç kişiyle daha yüzyüze konuştuktan sonra en kısa sürede kick box tan verim alabileceğimi de düşünerek temmuz 15 gibi başlama kararı aldım ilgilenen herkese saygılar sevgiler
  • quote:

Orjinalden alıntı: derkrieger

bir dakika sevgili historia,
    simdi bu Sirp hoca real aikido'nun hocasi degil mi?
    peki aikijitsu nereden cikiyor?
    real aikido'nun baska bir ismi de aikijitsu mu? (lutfen bu sorulari cevaplayin)

Steven Seagal'e amele demedim, filmlerini cok severim, ama kendisinin dovuscu oldugunu dusunmuyorum, cunku buna dair bir delilim yok. kimin var ki zaten?
    aikido randorilerini izledim hocanin bence harika ama sadece aikido ile dovusulecegini hic zannetmiyorum.

meraklisina bir soru; Ueshiba'nin ilk aikido talebelerinin genel ortak ozelligi nedir?

Evet, Real Aikido'yu çıkartan Vracarevic'tir. Aikijitsu ise Real Aikido'nun resmi adıdır, yanlışım varsa düzeltin. Steven Seagal 7.dan aidoka ve kendo ustasıdır. Biraz araştırma yaparsanız onun dövüşçü olduğuna dair kanıtları da bulursunuz. Aikido ile dövüşülmeyeceğini düşünüyorsanız bence bir deneyim yaşamalısınız bir aidoka ile bir maç düzenleyerek, kim gelse inandıramaz çünkü sizi bu önyargılarınız yüzünden.

Ozzie hayırlı olsun. Dövüş kulübü konusunun linkini atmıştım ilk sayfada, oraya gelirsen kickboks hakkında yardımcı olabiliriz.

• iste burada bir sorun var sevgili biraderim Aikijitsu veya Aikijutsu zaten olan ve Aikido'dan az da olsa farkliliklari olan bir sanat, yani Aikido'nun yanisira baska teknikleri de iceren bir felsefi yaklasim, real aikido hocalarinin bu ismi kullanma hakki bulunmamaktadir, aikijitsu hakkindaki yukaridaki mesajlarimdan birnde de bahsettigim gibi, Aikijutsu'da saglam bir "lineage" aranir, yani ben sunun talebeseyim o da sunun o da falancanin gibi, anlatabiliyormuyum?
    anladigim kadariyla siz taihojutsu ekibindensiniz, cunku onlarin real aikido ile ilgisi var, ama real aikido'nun aikijutsu ile hicbir ilgisi BULUNMAMAKTA, bunu bir cok uluslararasi kaynakta da baktim, Vcaravecic'e aikido kokenli yeni bir seld defans sistemi hocasi olarak bakiyor bir cok insan.
    bu arada sirb hocanin 3. dan aikido'cu oldugunu biliyoruz, ama ondan sonra danlarini nereden aldigi bilinmiyor. ben bu adamdan ve surekasindan herkesin uzak durmasini dilerdim, sadece real aikido anlatiyorum bu da aslinda aikido'nun modern yorumu demek daha durustce bir yaklasim olur.
    benle kavga edecek aikidocu bulmak zor, genellikle sintoist yaklasimlardan bahsediyorlar benim her teklifimde.

edit: Steven seagal nerede kimle dovusmus?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 25 Haziran 2009; 15:52:24 >

• Eğer Aikijitsu ve Real Aikido birbirinden ayrı dövüş sanatları ise diğer mesajlarımda Aikijitsu yazan yerleri Real Aikido olarak görmeleri gerekecek arkadaşların, bu yanlışımdan dolayı özür diliyorum.

Ben lanet olası şehrimde aylardır dojo arayan biriyim, Taihojutsu üyesi değilim. Steven Seagal kimseyle dövüşmemiştir çünkü Aikido'da müsabaka kavramı yoktur. Sizinle hiçbir Aidoka'nın dövüşmek istememesinin sebebi de budur. Fakat daha saldırgan bir tavırla gidip onlara vurmanızı tavsiye ederim, çünkü Aikido'nun bir dövüş sanatı olduğunu öğrenmeniz gerek!

Ekleme: Merak ettim, hangi dövüş sporu/sanatı ile ilgileniyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Historia Calamitatum -- 25 Haziran 2009; 17:16:51 >
  • quote:

ben kickboks, wt ve JKD yaptim, yer dovusu bilirim az, judo ile ilgileniyorum ama tam anlamiyla baslamadim.

ayrica ben psikopat degilim ki durup dururken bir aikidoka'ya saldirayim historia, benim teklif ettigim sparring seklinde bir calisma olur, istiyorsa aikidoka gercek siddetinde savunmasini uygulasin tabii. ama neticede ben onlara gercekten yumrukla diz ve dirsekle dalamam, herkes icin tehlikeli.
    sen hangi ekiple calisyorsun? izlenimlerini bizle paylassana.
    simdiden tesekkurler.

Ueshibanin ilk talebeleri hakkindaki sorumu gormedin galiba? Ueshiba'nin ilk talebelerinin hepsi de diger dovussanatlarinda siyah kusak sahibi adamlardi. hatta bu bir onsartti, Aikido calismak icin. Boylesi savunma yetenegi gelismis insanlar icin aikido cila oluyor onlarin hazir tekniklerini tamamliyordu.
    anlatabiliyorum degil mi?

• quote:

quote:

ben kickboks, wt ve JKD yaptim, yer dovusu bilirim az, judo ile ilgileniyorum ama tam anlamiyla baslamadim.

ayrica ben psikopat degilim ki durup dururken bir aikidoka'ya saldirayim historia, benim teklif ettigim sparring seklinde bir calisma olur, istiyorsa aikidoka gercek siddetinde savunmasini uygulasin tabii. ama neticede ben onlara gercekten yumrukla diz ve dirsekle dalamam, herkes icin tehlikeli.
    simdiden tesekkurler.

Ueshibanin ilk talebeleri hakkindaki sorumu gormedin galiba? Ueshiba'nin ilk talebelerinin hepsi de diger dovussanatlarinda siyah kusak sahibi adamlardi. hatta bu bir onsartti, Aikido calismak icin. Boylesi savunma yetenegi gelismis insanlar icin aikido cila oluyor onlarin hazir tekniklerini tamamliyordu.

Abartma sanatı yaptım. Orada söylemek istediğim Aikido'yu küçümsememeniz gerektiği idi. Ben şuan hiçbir dövüş sanatıyla uğraşmıyorum fakat bir dojo bulursam aikido'ya başlayacağım.

Soruyu görmemiştim. Aikido'nun yetersiz olduğu için mi diğer sporları yapma şartı koyulmuştu yoksa daha iyi bir aikidocu olmak için mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: Historia Calamitatum

quote:

quote:

simdiden tesekkurler.

Abartma sanatı yaptım. Orada söylemek istediğim Aikido'yu küçümsememeniz gerektiği idi. Ben şuan hiçbir dövüş sanatıyla uğraşmıyorum fakat bir dojo bulursam aikido'ya başlayacağım.

Soruyu görmemiştim. Aikido'nun yetersiz olduğu için mi diğer sporları yapma şartı koyulmuştu yoksa daha iyi bir aikidocu olmak için mi?

Istanbul'da isen burasi guzel duruyor ama herhalde degilsin

http://forum.donanimhaber.com/m_24140632/tm.htm

Judo da cok hos bir dal, yer dovusu de var hatta BJJ dedigimiz Judo newaza'sidir, tabii daha konsantre olunmus ve daha cok calisilmis hafif de upgrade edilmis versiyonudur.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.