Şimdi Ara

Kıbrısta paralı üni okumak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar suan sınıf ogretmenligi yapıyorum ama artık isimiz cok zorlastı sistem biz sınıf ogretmenlerini mahvetti birde hep beden egitimi ogretmeni olmak istemisimdir beden egitimi okuyup bitirdigim takdirde direk brans degistirebiliyorum sorum şu; öğretmenlik yaparken aynı zamanda kıbrıstaki bi unide paralı olarak beden egitimi okumak istiyorum egitim fak. cıkıslı oldugum icin bazı derslerden muaf olacagım yani maximum 3 yılda mezun olurum yıllık ucreti 3.000 euro felan işin ucret kısmında degilim ama ordaki hocalardan biriyle gorustum seni idare ederiz vizelere ve finallere gelirsin dedi gorusleriniz?

• kardeşim bence git oku burdaki devlet okullarının çoğundan iyidir benim arkadaşım doğu akdenizde okuyor imkanları inanılmaz geniş.
    aynı parayla millet şehir dışında okuyacağına kendi şehrinde özelde okumuyor neden anlamıyorum
  • İçin rahat gidebilirsin ama sadece doğu akdeniz üniversitesini tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

İçin rahat gidebilirsin ama sadece doğu akdeniz üniversitesini tavsiye ederim

neden o ? bide devamsızlık sorunum olacak malum ogretmenlik yapıyorum bide daha ucuz okul bulabilirmiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: teacher47

quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

İçin rahat gidebilirsin ama sadece doğu akdeniz üniversitesini tavsiye ederim

neden o ? bide devamsızlık sorunum olacak malum ogretmenlik yapıyorum bide daha ucuz okul bulabilirmiyim

- Eğitimi diğer üniversitelerden daha kaliteli, KKTC'deki tek devlet üniversitesidir.

- Bu sene diğer üniversitelerin baskısıyla Kıbrısta'ki tüm üniversiteler tanındı. Fakat bu seneden önce YÖK'ün tek tanıdığı ve denklik sınavına girmeye gerek kalmayan üniversite Doğu Akdeniz'di.

- Bulunduğu şehir, kampüs ve olanaklar olarak daha iyi.

- Diger üniversiteler döviz ile ödeme alırken Doğu Akdeniz TL üzerinden ödeme alıyor ve yıllık zam sadece enflasyona göre geliyor onunda maksimim sınırı var. En son zam 3 yılda bir yapılmıştı.

Diğer soruların ise,

Devamsızlık sorunu hocadan hocaya değişiyor sanırım. Sizinle aynı durumda olan bir arkadaşım vardı, derslerin yarısına falan girdi hocalar anlayışla karşılıyordu. Onu sizin görüşmeniz lazım.

Daha ucuz olarak Lefke üniversitesi var, fakat bir kere görseniz bir daha oraya gitmek istemezsiniz. Tavsiye etmem. Ama en büyük kriteriniz maddiyat gerisi teferruat ise orayı seçin sadece.

Başka sorunuz olursa cevaplayabilirim.

İyi günler.

• Merhabalar...

Tercih dönemi boyunca çok fazla kıbrıs'a gitme yaşayamazsın,parayla sınıf geçenleri göreceksin gibisinden boş laflarla karşılaştım.. Kararımı verdim ve ftr okumak için kıbrısın yolunu tuttum.. Buraya geldiğimde gördüğümle insanların kafasında kurguladıkları cehennem arasındaki farkı anlatamam.. Girne'yi gezme fırsatın varsa bir gez mezun olunca burada yaşayacağım diyeceğinden adım gibi eminim.. Aynı zamanda Daü'nün akreditasyonları ve Türkiye'de 1 yada 2 üniversitede bulunması muhtemel devasa ağaçlar arasındaki kampüsüyle bence Türkiye'deki özel okullardan çoğundan iyi bir konumda.. Bunu tarafsız olarak söyleyebilirim.. Arkadaş çevrende atıp tutacaklar olacaktır.. Kıbrıs şöyle kıbrıs böyle diye.. Kıbrıs Türkiye'den farklı.. Bu doğru.. Ama Türkiye'den kötü değil.. Hatta Girne Türkiye'yle her türlü yarışabilecek bir yer.. Alacağın diploma dünyanın her tarafında kabul gören bir diploma olacak.. Anlatmakla bitmez,gel gör yaşa.

• quote:

Orijinalden alıntı: StopDream

Merhabalar...

Tercih dönemi boyunca çok fazla kıbrıs'a gitme yaşayamazsın,parayla sınıf geçenleri göreceksin gibisinden boş laflarla karşılaştım.. Kararımı verdim ve ftr okumak için kıbrısın yolunu tuttum.. Buraya geldiğimde gördüğümle insanların kafasında kurguladıkları cehennem arasındaki farkı anlatamam.. Girne'yi gezme fırsatın varsa bir gez mezun olunca burada yaşayacağım diyeceğinden adım gibi eminim.. Aynı zamanda Daü'nün akreditasyonları ve Türkiye'de 1 yada 2 üniversitede bulunması muhtemel devasa ağaçlar arasındaki kampüsüyle bence Türkiye'deki özel okullardan çoğundan iyi bir konumda.. Bunu tarafsız olarak söyleyebilirim.. Arkadaş çevrende atıp tutacaklar olacaktır.. Kıbrıs şöyle kıbrıs böyle diye.. Kıbrıs Türkiye'den farklı.. Bu doğru.. Ama Türkiye'den kötü değil.. Hatta Girne Türkiye'yle her türlü yarışabilecek bir yer.. Alacağın diploma dünyanın her tarafında kabul gören bir diploma olacak.. Anlatmakla bitmez,gel gör yaşa.

peki 1 yıl okuduktan sonra yatay gecis yapabilmenin sartı ne bide kıbrısta okulun acık oldugu surenin 3 te 1 ini gecirmeliymisim?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    amerikada üniversite okumak
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yatay geçiş yapmanın şartı okuldan okula değişmez.. Yani şöyle ki A üniversitesi aradığı kriterleri açıklar sağlarsa başvurursunuz şansta yanınızdaysa geçiş yapabilirsiniz.. Yatay geçiş için Türkiye'de olduğunun üstüne ekstra bir şart aranmıyor..
  • Peki not ortalamasi kac olmali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teacher47

Peki not ortalamasi kac olmali

onu üniversite kendi yatay geçiş şartlarında duyurur.. takip etmeniz gerekli.. ama 3 ortalamanın üstündeyseniz başvuru yapmama gibi bir durumunuz yok..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.