Şimdi Ara

KİA STONİC İnceleme (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
10
Favori
62.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bjkkarakartal1903 kullanıcısına yanıt
    aynen öyle zaten tüm b suvların özellikleri dediğiniz gibidir. rio-stonic, ibiza-arona gibi.
  • LeonEyes L kullanıcısına yanıt
    öncelikle nazik ve anlayışlı cevabınız için teşekkür ederim. ben biraz eski kafalı birisiyim, elektro bağlamayı sevmem elektro kemanı yada piyanoyu da sevmem. nesnelerin ilk tarif edildikleri haliyle kalması tercihim. elbette ericsson 628 i telefon olarak kullanmıyorum bazı şeylerin değiştiğini biliyorum ama suv meselesinde de aynı şekilde düşünüyorum. suv un kökeninin pick-up lara dayandığını da bildiğim için hb den türetilmiş araçlara çok iyi gözlerle bakmıyorum. yanlış anlaşılmamak için söylüyorum arabanız bir otomobil için teknik açıdan çok iyi dizayn olarak da çok güzel ama benim için suv değil. değil b a bile olsa suv değil ama çok güzel bir otomobil o ayrı. yani benim meselem biraz kavramlar ve onların yerli yerinde kullanılmasıyla alakalı. allah kaza bela vermesin mutlu mesut kullanın.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Bende teşekkür ederim, dünyada 7buçuk milyar insan var buda 7buçuk milyar ayrı düşünce fikir tercih demek, firmalar tabiki en çok tercih edilenlere göre üretim sağlıyor son dönemde ülkemiz dahil dünyanın birçok ülkesinde b ve c suv tercih edilmeye başlandı sebebide daha çok ihtiyaçlar ve beklentileri bu araçlar karçılıyor olması, ne bir otomobil kadar alçak ne gerçek bir pickup kadar yüksek.yinede herkese hitap eden araçlar var, benim aslında istediğim araç bu değil ama ihtiyacımı gören bu araç :) ben kullanım tecrübelerimi paylaştım, beğenen beğenmeyen fikir olur umarım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aracın full modeli şu an 229.000 TL. Aracı inceledim ve çok beğendim, dizel seçeneği yok normalde dizel bir araç düşünüyordum ama 1.0 motor sebebiyle çok az yaktığı söyleniyor yinede emin değilim.

  • Düşündüğünüz kadar az yakmıyor, kore grubu araçlar biraz fazla yaktığını mutlaka duymuşsunuzdur,özellikle hundai ve kia ki aynı motorları kullanırlar 8.5 litre civarlarındaydı sanırım ama ben hep şehiriçi kullanım yapıyorum dur kalk çok, eğer uzun yol yada kısa mesafe dur kalk çok yoksa daha az yakacaktır.şuan mercedes a180 e geçtim daha az yaktığını söyleyebilirim stonic 'ten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeonEyes

    Düşündüğünüz kadar az yakmıyor, kore grubu araçlar biraz fazla yaktığını mutlaka duymuşsunuzdur,özellikle hundai ve kia ki aynı motorları kullanırlar 8.5 litre civarlarındaydı sanırım ama ben hep şehiriçi kullanım yapıyorum dur kalk çok, eğer uzun yol yada kısa mesafe dur kalk çok yoksa daha az yakacaktır.şuan mercedes a180 e geçtim daha az yaktığını söyleyebilirim stonic 'ten.

    @LeonEyes yorum için teşekkürler. Yorum biraz canımı sıktı, almak için sıraya girmiştim ama 1.0 motorla 8.5 yakıyorsa hiç az değilmiş. Bende şehir içi kullanacağım ve evimde kalabalık bir mevkide.


    Stonic'in tipini çok beğenmiştim ama tekrar dizel araç bakmaya başlayacağım.

  • Rica ederim önemli değil bende aracı açıkçası youtuber malum kişilerin söylediği gibi 6.5 civarlarında yakacağına aldandım adamlar aracı tanıtırken sanırım para alıyorlar ki hep yakıt tüketimini az söylüyorlar ki benim görüşüm düz yola çıkıp ordan normal kullanım verilerini söylüyorlar die düşünüyorum. Yanlız aracın gidişi vs gayet güzel turbo kaynaklı sanırım.ben bmw 118i den geçtim bu arada bmw de 8.7 gösteriyordu bu araçta 8.5 gibi gösterince şaşırmıştım. Ama dediğim gibi kısa mesafe her araçta fazla yakar genelde. Uzun yolda gayet düşüyor yakıt. Yinede karar sizin. Tekrar alırmısın dersen alternatiflere bakardım. Yine bmw alırdım yada en azından yaksada bmw dersin.😄

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeonEyes

    Rica ederim önemli değil bende aracı açıkçası youtuber malum kişilerin söylediği gibi 6.5 civarlarında yakacağına aldandım adamlar aracı tanıtırken sanırım para alıyorlar ki hep yakıt tüketimini az söylüyorlar ki benim görüşüm düz yola çıkıp ordan normal kullanım verilerini söylüyorlar die düşünüyorum. Yanlız aracın gidişi vs gayet güzel turbo kaynaklı sanırım.ben bmw 118i den geçtim bu arada bmw de 8.7 gösteriyordu bu araçta 8.5 gibi gösterince şaşırmıştım. Ama dediğim gibi kısa mesafe her araçta fazla yakar genelde. Uzun yolda gayet düşüyor yakıt. Yinede karar sizin. Tekrar alırmısın dersen alternatiflere bakardım. Yine bmw alırdım yada en azından yaksada bmw dersin.😄

    Bende aracı Youtube videolarında görüp beğenmiş sonra bayi bayi gezerek yerinde görmüştüm. Videolarda uzun yolda 5, şehir içi 6.5 civarı diyorlar bayilerde benzer bilgiyi veriyor ama 8.5 bana fazla geldi. Benim mevcut eski aracım bile 1.6 olmasına rağmen 9 civarı yakıyor.


    Alternatiflere bakmaya ve tekrar dizelleri incelemeye başladım. Hyundai Kona bulmak biraz zor ama tekrar dizel Kona'ya dönebilirim, Stonic ile kardeş otomobiller.


    Uzun yolla yaz ayları dışında işim olmadığı için yakıt önemli. Dizel bakıyordum ama hem masraflı hemde uzun dönemde sıkıntı çıkartmalarından dolayı vazgeçmiştim, LPG'de otopark sıkıntısı sebebiyle istemiyorum, sürekli kapalı otoparklara giriyorum ve kapıda döndürülmek istemem. Önümdeki çok lüks araçlara giremezsiniz dendiğinde yaşadıkları sıkıntıya çok denk geldim, araçta özellikle aile varken otoparka giremezsiniz denmesi hiç hoş olmuyor.





  • Açıkçası sizi kararınızdan döndürmek istemem bence aracı kiralama yada bayilerde yarım saat gibi sürüş yapmak daha faydalı olabilir, belki benim araçta sorun vardı ama sanmıyorum, 7kmlik yol yapıyordum her gidişte yol çok dur kalklı ve ara sokaklardan gidiyordum toplamda 14km gibi bir mesafe günlük. Aracı ilk kullanımda km sıfırlayıp bir yarım saat kadar kullansanız fikir sahibi olursunuz bence. Yukarda ztn tüm detayları paylaşım iyi yanları ve kötü yanları vardı aracın.şuan sıfır mercedes a180 e biniyorum onda bile sorun var, 2015 model bmw daha iyiydi gibime geliyor açıkçası yinede şükür halimize 🙂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeonEyes

    Açıkçası sizi kararınızdan döndürmek istemem bence aracı kiralama yada bayilerde yarım saat gibi sürüş yapmak daha faydalı olabilir, belki benim araçta sorun vardı ama sanmıyorum, 7kmlik yol yapıyordum her gidişte yol çok dur kalklı ve ara sokaklardan gidiyordum toplamda 14km gibi bir mesafe günlük. Aracı ilk kullanımda km sıfırlayıp bir yarım saat kadar kullansanız fikir sahibi olursunuz bence. Yukarda ztn tüm detayları paylaşım iyi yanları ve kötü yanları vardı aracın.şuan sıfır mercedes a180 e biniyorum onda bile sorun var, 2015 model bmw daha iyiydi gibime geliyor açıkçası yinede şükür halimize 🙂

    @LeonEyes Stonic'in 2019 model ikinci eline bindim 8.5 görmedim ama test sürüşü boş yolda yaptık. 2020'nin ise test aracı yok, bayilerde de test aracı bulunmuyor. 1.0 motor eski 1.6 aracım ile hemen hemen aynı değerlerde yakıt harcayacak ise Stonic almanın pek bir esprisi kalmıyor. Stonic için sıraya girmiştim ve kasım başı gibi muhtemelen alacaktım ama sizin yorum tekrar düşünmeme sebep oldu.


    Yakıt kışın pek sorun değil ama yazın yeri geliyor iki haftada 8000 km üstü yol yapıyorum. Senelik 30.000'i genelde geçmediğim için dizelde kararsız kaldım, özellikle bakım ve sonraki yıllarda çıkan sıkıntılar 1.0 benzinliye dönmeme sebep oldu ama stonic doğru araç değil sanırım.


    Mercedes a180 aracınız hayırlı olsun, umarım bende istediğimiz özelliklerde bir araç bulabilirim.





  • Boş yolda dediğim gibi yakmaz ztn bende aracı alır almaz uzun yol yaptım kefkene gittim geldim 5 litreleri gördüm birde bayram zamanı olduğu için ist da gezdim trafik fln yoktu değerler ilk zamanlar iyiydi sonra araç kısa mesafeler fln girince eski aracı aratmadı.1 motor şehir içi ekonomi için üretilmemiş bence 1.4 yine turbolu olsa aslında daha iyi yakardı,keza şuanki aracın 1.33 motor kiadan az yakıyor şimdilik 6.3 gösteriyor ama net hesaplama yapmadım bana daha fazla yakıyor gibi geldi hadi diyelim 7 o bile benim için yeterli. Alırken dizele 24 bin fazla vermek mantıksız Geldi ayda 500km ancak ya yaparım ya yapmam.iyi dilekleriniz için teşekkürler inş sizde istediğiniz gibi bir araç bulursunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeonEyes

    Boş yolda dediğim gibi yakmaz ztn bende aracı alır almaz uzun yol yaptım kefkene gittim geldim 5 litreleri gördüm birde bayram zamanı olduğu için ist da gezdim trafik fln yoktu değerler ilk zamanlar iyiydi sonra araç kısa mesafeler fln girince eski aracı aratmadı.1 motor şehir içi ekonomi için üretilmemiş bence 1.4 yine turbolu olsa aslında daha iyi yakardı,keza şuanki aracın 1.33 motor kiadan az yakıyor şimdilik 6.3 gösteriyor ama net hesaplama yapmadım bana daha fazla yakıyor gibi geldi hadi diyelim 7 o bile benim için yeterli. Alırken dizele 24 bin fazla vermek mantıksız Geldi ayda 500km ancak ya yaparım ya yapmam.iyi dilekleriniz için teşekkürler inş sizde istediğiniz gibi bir araç bulursunuz.

    Teşekkür ederim. Boş yolda gideceği süre yazın 2-3 hafta hadi en fazla 1 ay geri kalan zamanda şehir içi trafiğinde olacak. Önümüzdeki hafta 2020 model bir test aracı bulmaya çalışacağım. Bayiler Korona sebebiyle test aracı yok diyor, yakın şehirlere de gitmeyi planlıyorum. Bu Youtube videolarında inceleyenler de en zorlu şartlarda bile 8.5 görünmüyor bu sebeple 2020 test aracı bulmaya çalışacağım. Ayda 1500 km civarı yol yapıyorum, geri kalan 12.000 km'de yaz aylarında yapılıyor. Dizel için senelik 30.000 km bile düşük ama az yakan benzinli bulamazsam tekrar dizele yöneleceğim. İnşallah bana uygun bir araç bulabilirim.





  • Test etmeden kesinlikle almayın eğer yakıt konusu çok önemli ise, gerekirse yakıt parasını siz verin ama şehir içi ortalama gideceğiniz yerlere benzer yerlere gidin, dediğim gibi muhtemelen yüksek çıkacaktır. Youtube videolarında şimdiye kadar izlediğim hiçbir yakıt tüketimini kullandığım araçlarda göremedim, çokta sakin kullanırım ama yinede göremedim. İsterseniz satan galeri var ise onlarlada görüşüp test edin.fikir verir kesinlikle

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeonEyes

    Test etmeden kesinlikle almayın eğer yakıt konusu çok önemli ise, gerekirse yakıt parasını siz verin ama şehir içi ortalama gideceğiniz yerlere benzer yerlere gidin, dediğim gibi muhtemelen yüksek çıkacaktır. Youtube videolarında şimdiye kadar izlediğim hiçbir yakıt tüketimini kullandığım araçlarda göremedim, çokta sakin kullanırım ama yinede göremedim. İsterseniz satan galeri var ise onlarlada görüşüp test edin.fikir verir kesinlikle

    2020 modelin test aracını hiçbir bayide bulamadım. Çok uzak bir bayide aracın baz modelinin sıfırını buldum ama onlarda bırakın test sürüşünü bayideki aracın kapısını bile açmıyorlar virüs nedeniyle. Hafta sonu yakın şehirlere bakacağım.

  • Benim araç dursaydı size deneme sürüşü yaptırırdım bence siz aracı satan birileri var ise onlarla görüşüp rica edin derim yada galerilerden satan varsa onlara gidip bakın biraz uzun bakıcam fln gibisinden iyice test edin.benim aracı sıfır alacak biri gelip baktı, sıfırını bulamazsa benim aracı alacaktı ama sıfır buldu o yüzden başkasına nasip oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeonEyes -- 8 Ekim 2020; 18:15:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeonEyes

    Benim araç dursaydı size deneme sürüşü yaptırırdım bence siz aracı satan birileri var ise onlarla görüşüp rica edin derim yada galerilerden satan varsa onlara gidip bakın biraz uzun bakıcam fln gibisinden iyice test edin.benim aracı sıfır alacak biri gelip baktı, sıfırını bulamazsa benim aracı alacaktı ama sıfır buldu o yüzden başkasına nasip oldu

    İyi niyetiniz için teşekkür ederim. 2020 model 30-35 ilan var hepsi sıfır satıyor bayiden almış üstüne koymuş satıyor bu sebeple araçlara bindirmiyorlar. Özellikle ELEGANCE (TURUNCU DİZAYN PAKET) olanı görmeye çalışıyorum ama hiçbir bayide yok. Bu sebeple ELEGANCE (DİZAYN PAKET) veya ELEGANCE (KONFOR) bulursam sürmeye çalışacağım.


    2020 ile 2019 arasında yakıt farkı var diyorlar bu konuda da emin olamıyorum. 2021'de araç tamamen değişiyormuş ve hibrit özelliğine kavuşuyormuş. Tabi fiyatı da 320.000 bin civarında olacakmış, bunu mu beklesem karar veremedim, Türkiye'ye gelecek mi o da belli değil.


    https://www.donanimhaber.com/2021-kia-stonic-tanitildi-hafif-hibrit-secenegi-ve-yeni-guvenlik-teknolojileri--123953





  • Benim araç 2018 modeldi sanırım 12 ayı çıkmıştı kia ceedlerin ilk versiyonlarında da fazla yakma sorunu vardı sonra çıkan yeni motorları yazılım ile daha az yakıt tüketmişti bellki benim araç ta ilk versiyon olduğu için fazla yakıyor olabilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeonEyes

    Benim araç 2018 modeldi sanırım 12 ayı çıkmıştı kia ceedlerin ilk versiyonlarında da fazla yakma sorunu vardı sonra çıkan yeni motorları yazılım ile daha az yakıt tüketmişti bellki benim araç ta ilk versiyon olduğu için fazla yakıyor olabilir

    2020'nin 2019'dan daha az yaktığı söyleniyor muhtemelen 2018'den de daha az yakıyordur. Şu an Kia grubunun en çok satan modeliymiş bu sebeple bulmaz, denemek biraz sıkıntı. Sarı sitede galericiler bayilerden satın alıp 10.000 - 20.000 kar ile sıfır araçları satmaya çalışıyorlar. Piyasa gerçekten berbat durumda.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeonEyes

    Benim araç 2018 modeldi sanırım 12 ayı çıkmıştı kia ceedlerin ilk versiyonlarında da fazla yakma sorunu vardı sonra çıkan yeni motorları yazılım ile daha az yakıt tüketmişti bellki benim araç ta ilk versiyon olduğu için fazla yakıyor olabilir

    2020 model 1.0 olanın baz modelini buldum bugün inceledim, sıkışık trafikde 6.8 civarında seyrediyor, çok zorlayınca bile 7.2'yi geçmedi bilginize.


    2021 model hibrit olacakmış o çok daha az yakacakmış ama fiyatta ona göre olacakmış. Bekleyip beklememekte kararsızım.

  • Ozaman benim araçta sıkıntı vardı ilk jenerasyon demekki sonrakilerde bahsettiğiniz gibi daha az yakıyor 6.8 gayet iyi bir veri. Araç daha ne yapabilir ki yakıt çok pahalı 😃

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.