|
|

|
|
Aracın full modeli şu an 229.000 TL. Aracı inceledim ve çok beğendim, dizel seçeneği yok normalde dizel bir araç düşünüyordum ama 1.0 motor sebebiyle çok az yaktığı söyleniyor yinede emin değilim. |
|
@LeonEyes yorum için teşekkürler. Yorum biraz canımı sıktı, almak için sıraya girmiştim ama 1.0 motorla 8.5 yakıyorsa hiç az değilmiş. Bende şehir içi kullanacağım ve evimde kalabalık bir mevkide. Stonic'in tipini çok beğenmiştim ama tekrar dizel araç bakmaya başlayacağım. |
|
Bende aracı Youtube videolarında görüp beğenmiş sonra bayi bayi gezerek yerinde görmüştüm. Videolarda uzun yolda 5, şehir içi 6.5 civarı diyorlar bayilerde benzer bilgiyi veriyor ama 8.5 bana fazla geldi. Benim mevcut eski aracım bile 1.6 olmasına rağmen 9 civarı yakıyor. Alternatiflere bakmaya ve tekrar dizelleri incelemeye başladım. Hyundai Kona bulmak biraz zor ama tekrar dizel Kona'ya dönebilirim, Stonic ile kardeş otomobiller. Uzun yolla yaz ayları dışında işim olmadığı için yakıt önemli. Dizel bakıyordum ama hem masraflı hemde uzun dönemde sıkıntı çıkartmalarından dolayı vazgeçmiştim, LPG'de otopark sıkıntısı sebebiyle istemiyorum, sürekli kapalı otoparklara giriyorum ve kapıda döndürülmek istemem. Önümdeki çok lüks araçlara giremezsiniz dendiğinde yaşadıkları sıkıntıya çok denk geldim, araçta özellikle aile varken otoparka giremezsiniz denmesi hiç hoş olmuyor. |
|
@LeonEyes Stonic'in 2019 model ikinci eline bindim 8.5 görmedim ama test sürüşü boş yolda yaptık. 2020'nin ise test aracı yok, bayilerde de test aracı bulunmuyor. 1.0 motor eski 1.6 aracım ile hemen hemen aynı değerlerde yakıt harcayacak ise Stonic almanın pek bir esprisi kalmıyor. Stonic için sıraya girmiştim ve kasım başı gibi muhtemelen alacaktım ama sizin yorum tekrar düşünmeme sebep oldu. Yakıt kışın pek sorun değil ama yazın yeri geliyor iki haftada 8000 km üstü yol yapıyorum. Senelik 30.000'i genelde geçmediğim için dizelde kararsız kaldım, özellikle bakım ve sonraki yıllarda çıkan sıkıntılar 1.0 benzinliye dönmeme sebep oldu ama stonic doğru araç değil sanırım. Mercedes a180 aracınız hayırlı olsun, umarım bende istediğimiz özelliklerde bir araç bulabilirim. |
|
Teşekkür ederim. Boş yolda gideceği süre yazın 2-3 hafta hadi en fazla 1 ay geri kalan zamanda şehir içi trafiğinde olacak. Önümüzdeki hafta 2020 model bir test aracı bulmaya çalışacağım. Bayiler Korona sebebiyle test aracı yok diyor, yakın şehirlere de gitmeyi planlıyorum. Bu Youtube videolarında inceleyenler de en zorlu şartlarda bile 8.5 görünmüyor bu sebeple 2020 test aracı bulmaya çalışacağım. Ayda 1500 km civarı yol yapıyorum, geri kalan 12.000 km'de yaz aylarında yapılıyor. Dizel için senelik 30.000 km bile düşük ama az yakan benzinli bulamazsam tekrar dizele yöneleceğim. İnşallah bana uygun bir araç bulabilirim. |
|
2020 modelin test aracını hiçbir bayide bulamadım. Çok uzak bir bayide aracın baz modelinin sıfırını buldum ama onlarda bırakın test sürüşünü bayideki aracın kapısını bile açmıyorlar virüs nedeniyle. Hafta sonu yakın şehirlere bakacağım. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeonEyes -- 8 Ekim 2020; 18:15:18 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
İyi niyetiniz için teşekkür ederim. 2020 model 30-35 ilan var hepsi sıfır satıyor bayiden almış üstüne koymuş satıyor bu sebeple araçlara bindirmiyorlar. Özellikle ELEGANCE (TURUNCU DİZAYN PAKET) olanı görmeye çalışıyorum ama hiçbir bayide yok. Bu sebeple ELEGANCE (DİZAYN PAKET) veya ELEGANCE (KONFOR) bulursam sürmeye çalışacağım. 2020 ile 2019 arasında yakıt farkı var diyorlar bu konuda da emin olamıyorum. 2021'de araç tamamen değişiyormuş ve hibrit özelliğine kavuşuyormuş. Tabi fiyatı da 320.000 bin civarında olacakmış, bunu mu beklesem karar veremedim, Türkiye'ye gelecek mi o da belli değil. |
|
2020'nin 2019'dan daha az yaktığı söyleniyor muhtemelen 2018'den de daha az yakıyordur. Şu an Kia grubunun en çok satan modeliymiş bu sebeple bulmaz, denemek biraz sıkıntı. Sarı sitede galericiler bayilerden satın alıp 10.000 - 20.000 kar ile sıfır araçları satmaya çalışıyorlar. Piyasa gerçekten berbat durumda. |
|
2020 model 1.0 olanın baz modelini buldum bugün inceledim, sıkışık trafikde 6.8 civarında seyrediyor, çok zorlayınca bile 7.2'yi geçmedi bilginize. 2021 model hibrit olacakmış o çok daha az yakacakmış ama fiyatta ona göre olacakmış. Bekleyip beklememekte kararsızım. |
|