Şimdi Ara

Ford Kuga mı Nissan Qashqai mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
5.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Geçen bi konu açmıştım,araç satarken arayan dengesiz şahışlar diye.Aracımız nihayetinde satıldı,fiyat kırarak verdik gitti .Şimdi iki araç arasında kaldık.2018 olmadan almamız lazım çünkü engelli statüsü üzerinden alıcaz.Her iki araçta dizel ve manuel olucak.Orta donanım tercihimiz.Açıkcası ben kuganın daha iyi olduğunu düşünüyorum ama biraz ağırmış sanırım.Makyajlı kuga bayilerde fakat makyajlı qashqai daha gelmemiş.Siz ne tavsiye edersiniz?Fiyatlar aynı sayılır.Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ötv %60 dilimine girmeden yeni kuga almaya niyetlendim. Araç çok güzel, geniş vs. fakat test sürüşüne çıkınca vazgeçtim. Aracın ağırlığı çok fazla, hızlanmakta çok zorlanıyor. Yeni QQ lansmanında da dizel manuel visia araç aldım.

(Kuga bakarken aldığım fiyatlar trend 117, titanium 123; yeni qq aldığım fiyat boya koruma, motor koruma, park sensörü ve paspas ile 100)

Kugayı test etmiş, QQ ile 5000 üstü km yapmış biri olarak karşılaştırmaya çalışayım (kuga test aracı powershift, qq manuel)

Tasarım, görsellik zevke kalmış, bence kuga iyi

İç hacim, ferahlık kuga iyi

Hızlanma, kalkış vs. açık ara farkla QQ iyi

Test aracında yakıt tüketimini detaylı inceleme şansım olmadı ancak günlük kullanımda ağır araç gitmek için daha fazla gaz isteyecek ve daha fazla yakacaktır. Bu açıdan kıyaslayamasam da QQ nin önde olacağı belli.

QQ 1400, kuga ise 1700 kg. İkisi de farklı teknoloji olmakla birlikte 1.5 110 hp motora sahip (QQ 4 çeker manuel veya 2 çeker otomatikte 1.6 130 hp). Yukarıda yazdığım performans ve yakıt farkının temel sebebi de bu zaten.

Servis konusunda hepsi kötü ancak nissan beterin beteri. Dizel bakım aralığı 10bin km, basit sorunlarda bile çözüm sunmakta zorlanan bir servisi var. C-max kullandığım dönemde ford servisini hiç sevmemiştim ama nissan aldıktan sonra fordu arar oldum.

Donanım konusunda pek karşılaştırma yapmadım. QQ için eski visia ile makyajlı visia arasında çok fark olduğunu söyleyebilirim (alaşım jant, hız sabitleme ve limitör vs. bir takım özellikler artık baz pakette var)

Aklıma gelenler bunlar, sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım.
    SPECIALIZED kullanıcısına yanıt
    SPECIALIZED demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: SPECIALIZED

Dizel Kuga’nın 0-100 hızlanmasına bakarsanız kendinizi Nissan bayisinde QQ alırken bulursunuz zaten.

Üstad birde iki araca bin sür o zaman kendini ford bayisinde bulursun bence
    Yapay Zekanın Yanıtı

Ford Kuga mı Nissan Qashqai mi: Karşılaştırma Kılavuzu

SUV pazarında, {Ford Kuga mı Nissan Qashqai mi} sorusu sıklıkla gündeme gelen bir ikilemdir. Bu rehber, {Kuga mi Qashqai mi} kararını vermene yardımcı olacak kapsamlı bir karşılaştırma sunacaktır.

Boyut ve Alan:

Hem {Ford Kuga} hem de {Nissan Qashqai}, benzer boyuttadır. Ancak Kuga, Qashqai'den biraz daha büyüktür, bu da daha fazla yolcu ve kargo alanı sağlar.

Motor Seçenekleri:

Her iki SUV da çeşitli motor seçenekleri sunar. Kuga, güçlü ve yakıt açısından verimli EcoBoost motorlarıyla gelirken, Qashqai, 1.2 litrelik turbo benzinli ve 1.5 litrelik dizel motorlar gibi daha küçük, daha yakıt tasarruflu seçenekler sunar.

Yakıt Verimliliği:

{Yakıt verimliliği} açısından, Qashqai daha iyi bir seçimdir. 1.2 litrelik motoru, Kuga'nın en verimli motorundan bile daha düşük yakıt tüketimi sunar.

Teknoloji ve Özellikler:

{Teknoloji} ve özellikler açısından her iki araç da iyi donanımlıdır. Kuga, Sync 3 bilgi-eğlence sistemiyle birlikte gelirken, Qashqai 8 inçlik dokunmatik ekranlı NissanConnect sistemine sahiptir. Her iki araç da adaptif hız sabitleyici, şerit takip asistanı ve kör nokta izleme gibi gelişmiş güvenlik özellikleri sunar.

Fiyatlandırma:

{Fiyatlandırma} açısından Kuga, genellikle Qashqai'den daha pahalıdır. Bununla birlikte, daha büyük boyutu ve daha güçlü motor seçenekleri için bir prim ödüyorsundur.

Sonuç olarak, {Ford Kuga mı Nissan Qashqai mi} sorusunun cevabı, bireysel ihtiyaçlarına ve önceliklerine bağlıdır. Kuga daha fazla alan ve güç arayanlar için iyi bir seçimdir, Qashqai ise yakıt verimliliği ve uygun fiyatlı bir seçenek arayanlar için idealdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kuga varken kaşkayinin yüzüne bile bakmam

• kuga tabiki. Neden 2018 olmadan önce almanız lazım, ne değişiyor?
  • Ironist kullanıcısına yanıt
    2018'de yeni düzenleme geliyormuş hocam.100bin lira gibi bir fiyat belirlemişler galiba max olarak.Ötv indirimi de azalıyormuş sanırım.

• Qq Yen'i makyaj yedi, piyasası hep var, cevap belli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41D8E7635 -- 6 Aralık 2017; 16:54:42 >
  • suv alacak olsam tercihim direk st line kuga olurdu
  • Qq geldi her yerde makyajlısı .İyi araştırın.Soruya gelince kuga alın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    honda CRV mi toyota RAV4 mu?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ben 1 ay önce QQ aldım. Beklentiniz ne bilmiyorum fakat bence QQ abartıldığı kadar iyi bir araba değil. Benim beklentimin çok altında kaldı ki jantlar da 18".
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dukeee

Hocam ben 1 ay önce QQ aldım. Beklentiniz ne bilmiyorum fakat bence QQ abartıldığı kadar iyi bir araba değil. Benim beklentimin çok altında kaldı ki jantlar da 18".

Qq nın konforlu ideal jantı 17 dir 18 19 konforsuzdur çukura filan girerken dikkat edin lastiği yararsınız tanesi 800 1000 civarı ince yanak onlar.17 olanların konforu güzel ben kullanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

quote:

Hocam ben 1 ay önce QQ aldım. Beklentiniz ne bilmiyorum fakat bence QQ abartıldığı kadar iyi bir araba değil. Benim beklentimin çok altında kaldı ki jantlar da 18".

Qq nın konforlu ideal jantı 17 dir 18 19 konforsuzdur çukura filan girerken dikkat edin lastiği yararsınız tanesi 800 1000 civarı ince yanak onlar.17 olanların konforu güzel ben kullanıyorum

Aynen hocam ben de 17" ile test yaptım 18 jant olanı aldım. Baya büyük bir pişmanlık oldu benim için aracı komşuya sattım. Eğer ikisi arasında tercih edilirse ben Kugayı seçerim sadece biraz tipi çirkin fakat kalite, sessizlik isteyenler için Kuga olmalı bence. QQ da biraz da trim sesleri vardı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

quote:

Aynen hocam ben de 17" ile test yaptım 18 jant olanı aldım. Baya büyük bir pişmanlık oldu benim için aracı komşuya sattım. Eğer ikisi arasında tercih edilirse ben Kugayı seçerim sadece biraz tipi çirkin fakat kalite, sessizlik isteyenler için Kuga olmalı bence. QQ da biraz da trim sesleri vardı.

Ben de kuga dedim zaten ancak trim sesi benim araçta yok 1 yıldır kulkanıyorum sadece cam tavan döşemesini açınca geliyo bazen o da.Bence servise bi baktırın derim.Onun dışunda yol tutuş olarak sessizlik olarak kuga ağır basıyo ama ağır bi araç çok yakar qqya göre .tip göreceli ama qq daha yakışıklı bana göre kuga kütük gibi araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 6 Aralık 2017; 17:52:25 >

• aslında iki araçta çok benzerdir.sonuçta dizel ve düz vites almak istiyorsunuz.

büyük bir olasılık ford'un şürüş özellikleri daha iyidir.fakat çok farkta yoktur.

ben olsam biraz daha çıkıp x-trail alırdım.
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam hem daha ağır hem de kütük dediğiniz doğru.
  • Teşekkürler arkadaşlar kugada karar kıldık gibi.Zaten aklımızda bu araç vardı.Herkese kazasız belasız sürüşler
  • Selamünaleyküm kuga titanyum der susarım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 1 ay önce makyajlı kasa Nissan Qashqai aldım.

Aldığım zaman emsal donanım dizel manuel tekna donanım Qashqai 109.500 tl, dizel manuel style paket Kuga ise 126.500 tl idi.

Aradaki fark 17 bin tl olunca hiç düşünmeden Qashqai aldım.

Şu an iki araç arasındaki fiyat farkını bilmiyorum ama iki aracın fiyatı aynı olsa ya da Kuga 5 bin tl daha pahalı olsa Kuga alırdım ama fark 17bin tl olunca işler değişti.

Ek olarak Qashqai'nin daha ay yakması, daha performanslı olması ve bundan önceki Qashqai'min 8 sene boyunca sıfır sıkıntı ile bize hizmet etmeside etken oldu.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Draper -- 6 Aralık 2017; 21:10:5 >
  • Qashqai ile uzun yola bile çıktım kuganin yanında çocuk oyuncağı kalıyor tabi benzinlilerini kullandım her iki aracın da .

• Test etmeden kesinlikle karar vermeyin. Beğeni görecedir. Geçen hafta iki aracın da dizel otomatiğini test ettim ve Qashqai'yi daha çok beğendim. Test etmeden önce ben de Kuga diyordum.

• Kuga tercihi mantıklı gibi...

• Kuga

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.