Şimdi Ara

KİA SATIŞ-SERVİS-YEDEK PARÇA VE DİĞER TÜM KONULARDA (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
4
Favori
54.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • raikkonen999 kullanıcısına yanıt
    arka sol tarafta taşıyıcı ile kurtarabilecek misiniz. Ya da arka denge kollarında ya da traverste veyahut viraj demirinde arıza var mıdır yokmudur. Aracınızı bir ekspertize sokmadan buradan sanal olarak alacağınız her fiyat sizi yanıştır. Evdeki hesap çarşıya uymaz. İyi günler dilerim
  • istisnalar_kaideyi_bozmaz kullanıcısına yanıt
    Aracınızın modelini dizel mi benzinli mi olduğunu bilemiyorum. Bilgi yeterli değil. Araç da tarafımızdan görülüp ekspertiz yapılmış değil. Fakat ihtimaller arasından 2si şunlardır. Şanzuman gövdesinin üzerinde kilometre dişlisi vardır. Arızları olarabilir. Ya da mo kaputu açıldığında yolcu tarafında yani aracın sağ tarafında bir sensör vardır. Hız sensörü. Bu arızalı olabilir.. Göstergenin kendisinde de problem olabilir. Yani hastalığa çare muayene ile mümkündür. Uzaktan zor.. İyi günler dilerim..
  • heaw42 H kullanıcısına yanıt
    picantodan anlayan usta arıyorsanız bizde var. Fakat motoru ne kadar gider kaç km dayanır derseniz bu sorunun cevabı muamma. Fakat bilinen meşhur bir hastalığı yok. Tabi araç küçük. Kullanım amacınıza uygunsa alır kullanırsınız. Fakat parçaları ucuz denilecek kadar düşük fiyatlı değil.
  • funmanias F kullanıcısına yanıt
    Çıkar. Garanti süresi yada kilometresi dolduğunda taktırın. Necvox marka navigasyonlu cihazları kullanıyordu en son çelik motor. Necvoxu dışardan da temin edersiniz. Fakat yazılımı kia olmaz. universal olarak kullanırsınız.
  • 2012 ceed cool 90 bg için
    orjinal olmak kaydıyla
    yağ
    hava,
    polen
    mazot filtreleri
    ön ve arka balatalar ne kadardır?
  • Herkese selamlar. 2005 model Kia magentis alarak araniza katildim. Aynı içerikte başka bir başıkta ve başka bir yerdeki forumda da aynı şeyleri sordum ama bir cevap alamadığım için affınıza sığınarak buraya da yazma gereği duydum. İzninizle, gelelim sorularıma;

    Bu araçlar hakkında pek bilgi sahibi değilim, o yüzden tavsiyelerinize ihtiyacim olacak. Aracim magentis 2.0 otomatik. Büyük bir araç istediğim için tercih ettim bu aracı. Hem istediğimi herşey var gibi hem de ekonomik (yakıt hariç), ayrıca eski sahibi oldukca az kullanmış (55.000 km'de) . Bu araçların motor ve sanziman bakim araliklari nedir, motor ve şanzuman için hangi yağlar kullanılmalı, triger ne zaman degismeli, bu araç için hangi LPG markasini tavsiye edersiniz, İstanbul Anadolu yakasında tavsiye edeceğiniz bir servis, usta var midir? Bu araçla ilgili olarak dikkat etmem gereken baka bir şey var mıdır?

    Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: silent_ship

    Herkese selamlar. 2005 model Kia magentis alarak araniza katildim. Aynı içerikte başka bir başıkta ve başka bir yerdeki forumda da aynı şeyleri sordum ama bir cevap alamadığım için affınıza sığınarak buraya da yazma gereği duydum. İzninizle, gelelim sorularıma;

    Bu araçlar hakkında pek bilgi sahibi değilim, o yüzden tavsiyelerinize ihtiyacim olacak. Aracim magentis 2.0 otomatik. Büyük bir araç istediğim için tercih ettim bu aracı. Hem istediğimi herşey var gibi hem de ekonomik (yakıt hariç), ayrıca eski sahibi oldukca az kullanmış (55.000 km'de) . Bu araçların motor ve sanziman bakim araliklari nedir, motor ve şanzuman için hangi yağlar kullanılmalı, triger ne zaman degismeli, bu araç için hangi LPG markasini tavsiye edersiniz, İstanbul Anadolu yakasında tavsiye edeceğiniz bir servis, usta var midir? Bu araçla ilgili olarak dikkat etmem gereken baka bir şey var mıdır?

    Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler...

    Öncelikle hayırlı olsun, kazasız belasız iyi günlerde ve güle güle kullanın.
    2005 Rio kullanıcısıyım. Magentis için kia nın mercedes i yakıştırması yapılır. LPG taktırmanız yakıt açısından avantajınıza olur, zira 2.0 motor ve otomatik şanzıman yakıt için korkutucu. Landirenzo, Lovato yada BRC tercih edebilirsiniz. Yinede iyice araştırın derim. Fabrikasyon LPG li kialara Landirenzo takılı geliyor diye biliyorum, ama tam emin değilim.
    Kullanma kılavuzunda göre bakım aralıkları oldukça sık verilmiş : 12 bin km de bir bakım yazıyor bakım listesinde. (Benim araç için 15 bin km bu arada.) Burada hangi km de hangi parçanın kontol edileceği ve değişeceği detaylı olaraka yazıyor.
    kullanma kılavuzu ingilizce de olsa fikir vermesi açısından aşağıda vereceğim linkten indirebilirsiniz.
    Üzülerek söylüyorum yetkili ve özel servisler genelde araca bakmaktan ziyade nerden para koparabilirizin peşindeler, ustanız varsa iyidir, yoksa tavsiye edebilirim.

    http://www.kia.ca/kia-owners-manuals


     KİA SATIŞ-SERVİS-YEDEK PARÇA VE DİĞER TÜM KONULARDA




  • Sayın pelstina ilginiz içn teşekkürler. Lpg taktırmayı düşünüyorum ancak henüz karar da vermedim.100 TL benzinde (5,12 TL/LT) İstanbul sıkışık trafiğinde (Maltepe-Üsküdar; Üsküdar-Pendik; Pendik-Tuzla; Tuzla-Pendik; Pendik-Şirinevler; Şirinevler-Bağcılar; Bağcılar-Üsküdar; Özellikel avrupa yakasındaki yolculuğum tam bir felaketti, santim santim ilerliyordu çoğu yerde trafik) 175 km yol yaptım. Işık tam yandığında 100 TL'lik benzin aldım, ışık tekrar yandığından 175 km yol yapmıştım. Yani km'de 57 kuruş gibi bir şey yakmış oldu. Genelde çok sakin araç kullandığımı belirteyim bu arada. Fazla hız yapmam, çok agresif kullanmam...

    İstanbul içinde pek kullanmayacağım aracımı daha çok şehir dışı kullanacağım, o yüzden iyice bir ölçüm yapacağım, aylık olarak yapacağım yol beklediiğim gibi olursa LPG taktırmayabilirim, zira tahminimce İstanbul trafiğinde çok fazla kullanmazsam ortalama 50 kuruş civarı yakacaktır. Zaten fabrikaa verisi şehirler arası 7,1 lt/100 km, başkası 7,9 lt/100 km olarak ölçmüş.

    Periyodik bakımları için benim değil ancak bir dostumun ustası var ona götürmeyi planlıyorum, ancak bir usta tavsiyeniz varsa alabilirim.

    Triger değişimini yetkili serviste yaptırmayı planlıyorum. Dün bir yetkili servis, triger değişimi (V kayışı, Devridaim, devridaim contası, triger kayışı, eksantirik gergi, triger rulmanı, termostad toplamı) için 757,23 TL malzeme + 198 TL işçilik istedi. Önemli bakımlarını yetkili serviste yaptırabilirsem ileride satarken daha kolay satabilirim diye düşünüyorum..




  • LPG konusunda haklısınız. Zira yakıtta 3-5 kuruş avantaj sağlayayım derken değişik problemlerle uğraşmaya (tekleme, ayar tutmama, stop etme, vuruntu, arıza ışığı yakma gibi) ve motoru benzine göre az bir miktar daha fazla yormaya değmez. ben benzini tercih ediyorum, aracıma LPG taktırmadım. Çevreci falan deniyor ama pazarlama tekniği bence bu tabirler.
    Bakım konusunda yetkili servisi tercih etmek mantıklı ama eğer arabanız 2-3 yaşından yaşlıysa maalesef yetkili servisteki usta beyefendiler aracınıza gereken ilgiyi göstermiyor. Araçta bir arıza mı var, tamir yolu kesinlikle tercih edilmiyor. Hemen değişim yapalım diyorlar. Parçadan para kazanmak için bunu yapıyorlar, yukardan bol bol parça takın emri geliyor çünkü. Sanayide 30 bilemedin 50 TL ye bitecek iş yetkili serviste 1.000 TL ye kadar fatura çıkartabiliyorlar. Ben arızayı ustama teşhis ettirip yetkili servisten orjinal parçayı alıyorum, montajını yine ustama yaptırıyorum. Kia, bakımını yaparsanız sık arıza çıkaran bir araç değil, o yüzden fazla sorun olmuyor.
    Satarken de istediğiniz kadar "ben aracımın bakımını yetkili serviste yaptırdım" deyin. Bilinçli alıcı yoksa karşınızda resmen "banane gardaşım, bana mı yaptırdın, kendin binmişin, binerken kendin için yaptırmışın" zihniyeti hakim. Heleki kia gibi 2. eli bir fiat, renault, hyundai gibi parlak olmayan bir marka için daha çok sıkıntı.
    Son olarak yetkili servislerden kartal Tek-kar Kia'dan ben pek memnun kalmadım. Ataşehirdeki Oğuşlar Kia daha iyi.




  • Herkese selamlar kia rio sedan 1.4 2014 kullanıcısıyım. Aracımı sakarya sandıkçılar bayiinden aldım. İki senedir kullanıyorum. 20 gün önce araba servise girdi 1 hafta önce servisten çıktı ve daha çıkar çıkmaz yolda stop etti. Tekrar servise alındı. Sorunun konvektör olduğunu ve araç garantili olduğu halde 4 bin TL istediler. Bu duruma itiraz ettik doğal olarak. Yapılan görüşmeler sonrasında araca lpg takılmaması gerektiğini sorunun da bundan kaynaklandığını söylediler. İyi güzel de aracı alırken bize böyle birşey söylenmedi aksine lpg burada taktırın garanti kapsamında olacağını söylediler ve bayii de sıfır olarak takıldı. Kendilerinin bozduğu aracı bize malettiler.ayrıca aracın 60 bin km garantisi olduğunu söylediler. Bizim araç 34 binde henüz bunda bile terse düşüyorlar. Ben hakkımı yasal yollarla arayacağım. Size tavsiyem kia dan ve özellikle bizi bu duruma düşüren sakarya sandıkçılar servisinden uzak durun. Yeni Aracımızla rezil olduk. Bu konuyla ilgilenen dahi olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba. Ben 200 model Kia pride sahibiyim. Aracım 300000 i buldu ve yağ yakması arttı. Bununla beraber ilk defa su eksiltmeye de başladı. Motoru yenilemek istiyorum. Ankarada 3 yere sordum ve 3-4 bin arası (full rektefiye için) tahmini rakamlar söylediler.
    Sizin parçalar için malzeme fiyat bilginiz var mı?
    Daha önemlisi ne tavsiye edersiniz?
    Ankarada bildiğiniz güvenilir usta, servis var mı?
    Bu işlem garantili oluyor mu?
    Ayrıca motor yenilendikten sonra lpg dönüşümü de yapıp yapmama konusunda kararsızım. Tavsiyeleriniz nelerdir?

    Cevaplarsanız çok sevinirim. Selametle...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazrail8989


    Herkese selamlar kia rio sedan 1.4 2014 kullanıcısıyım. Aracımı sakarya sandıkçılar bayiinden aldım. İki senedir kullanıyorum. 20 gün önce araba servise girdi 1 hafta önce servisten çıktı ve daha çıkar çıkmaz yolda stop etti. Tekrar servise alındı. Sorunun konvektör olduğunu ve araç garantili olduğu halde 4 bin TL istediler. Bu duruma itiraz ettik doğal olarak. Yapılan görüşmeler sonrasında araca lpg takılmaması gerektiğini sorunun da bundan kaynaklandığını söylediler. İyi güzel de aracı alırken bize böyle birşey söylenmedi aksine lpg burada taktırın garanti kapsamında olacağını söylediler ve bayii de sıfır olarak takıldı. Kendilerinin bozduğu aracı bize malettiler.ayrıca aracın 60 bin km garantisi olduğunu söylediler. Bizim araç 34 binde henüz bunda bile terse düşüyorlar. Ben hakkımı yasal yollarla arayacağım. Size tavsiyem kia dan ve özellikle bizi bu duruma düşüren sakarya sandıkçılar servisinden uzak durun. Yeni Aracımızla rezil olduk. Bu konuyla ilgilenen dahi olmadı.

    şehirdışında yolda kaldığım için en yakın sandıkçılara çektirdim arabamı. servistekilerde bir sıkıntı yoktu, ilgilendiler vs.

    marş motorunu değişti.

    servis sonrasında aracı yıkamadan teslim ettiler ve değişen eski parçayı da vermediler (ben de istemeyi unuttum açıkçası, arabamı alayım da biran önce sandıkçıklardan kurtulayım derdindeydim).




  • merhaba 2011 kia cerato gsl 1.6 sahibiyim.aracıma görünüş bakımından baya bir para harcadım ve 2012 yılından bu yana kullanıyorum.aracımın otomatik vites olmasında da kaynaklı hızlanma ve çekişinden memnun değilim.Bu yüzden kısacası aracıma motorla ilgili turbo taktırmak istiyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz veya işinin ehli bir bildiğiniz usta varmıdır.ben antalyadayım ama istanbulada gidebilirim.şimdiden teşekkür ederim.




  • Merhaba, Kia cerato 2005 araç sahibiyim yedek anahtarım tatilde kayboldu.

    Komple kilit değişimi veya mümkünse değiştirmeden yedek anahtar çıkarmak istiyorum.

    fiyat bilgisi alabilirmiyim ?

    teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: P_r_o_t_e_s_t_o

    Merhaba, Kia cerato 2005 araç sahibiyim yedek anahtarım tatilde kayboldu.

    Komple kilit değişimi veya mümkünse değiştirmeden yedek anahtar çıkarmak istiyorum.

    fiyat bilgisi alabilirmiyim ?

    teşekkürler.

    Aynı anahtarınızın immobilizer kodunu değiştirerek araca tanıttıktan sonra yeni immo koduna sahib istediğiniz kadar yedek anahtar yaptırabilirsiniz. Eski anahtar mekanik olarak kapıları açar fakat asla aracı çalıştırmaz. Dolayısıyla bence kilit değişimine gerek yok.
    Yetkili serviste böyle bir işlem yüksek meblağ tutabilir fakat oto sanayilerde oto alarm kilit işi yapan yerlerde maksimum 250 TL civarı tutar.
  • Arkadaşlar Merhabalar hepinize hayırlı günler kazasız sürüşler dilerim.Sizlere bir konuda danışacağım internette bilgi bulamadım.Bizde 2008 kia sportage 2.0 dizel otomatik vites araç var.Uzun yola çıkmadan önce genel bakımını da yaptırdık yaklaşık 800 tl tuttu yağ değişti 10-12 kalem daha birşeyler yapıldı.Uzun yolda seyrederken antalyaya gidiyorduk, birden check lambası yandı sürekli yanıyor 1 hafta oldu acaba nedeni ne olabilir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kecekece

    Merhaba arkadaşlar,
    Bayii olarak aranızda bulunuyor,memnuniyetleriniz-sıkıntılarınızı paylaşmak istiyorum.
    Mevcut Kia aracı olanlar,olmayıp almayı düşünenler.Sormak istediğiniz yada merak ettikleriniz olabilir.
    Elimden geldiğince sizlere destek ve yardımcı olmaya çalışacağım.
    İyi bir birlikteliğimizin olacağına eminim,herkese iyi forumlar dilerim



    <script src="//forum.donanimhaber.com:8011/bar31186.js" type="text/javascript" ></script>

    Kolay gelsin Kecekece,
    2007 model Kia cerato 2007 model turbo dizel araç kullanıcısıyım.
    arabam 115 Beygir gücünde bir performans sergilemiyor. emme manifolduna bağlanması gereken ve emme manifold kelebeklerini ikili dörtlü çalıştıran bir parçanın olmadığını söyledi motorcular, parçanın ismini bilen yok. Bazı anladığını söyleyenlerin bilgisi beni irrite etmekte. doğrusunu ve orjinal parçasını ayağı ile beraber nereden bulabilirim. ?




  • Arkadaşlar Kia servisi Eresin, Topkapı İstanbul'e gitmeyin. Aracımın 2010 son 20 bin ve 30 bin bakımına (2012 ve 2013) Eresin'e götürdü babam arabaya bize sormadan 10w/40 yağ koymuşlar 5w/30 yerine araba soğuk havalarda 15 dk zor ısınıyor. Şikayetçi oldum yardımcı olmadılar.Bir de üstüne kaba saba konuşup asap bozdular.Kendilerini Çelik oto'ya şikayet ettim.
    Sonucunu bekliyorum.

    Saygılarımla
    Cem Dursunoğlu
    MBA Endüstri Mükendisi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemobili

    Arkadaşlar Kia servisi Eresin, Topkapı İstanbul'e gitmeyin. Aracımın 2010 son 20 bin ve 30 bin bakımına (2012 ve 2013) Eresin'e götürdü babam arabaya bize sormadan 10w/40 yağ koymuşlar 5w/30 yerine araba soğuk havalarda 15 dk zor ısınıyor. Şikayetçi oldum yardımcı olmadılar.Bir de üstüne kaba saba konuşup asap bozdular.Kendilerini Çelik oto'ya şikayet ettim.
    Sonucunu bekliyorum.

    Saygılarımla
    Cem Dursunoğlu
    MBA Endüstri Mükendisi

    Geçmiş olsun. Şikayet etmekle yapmanız gerekeni yapmışsınız. Fakat bu durumlarda maalesef bozacının şahidi şıracı olduğundan sonuç almak mucize oluyor. Yani birbirlerini tutuyor bı firmalar, müşteri memnuniyeti genelde kağıt üzerinde kalıyor. Aldıkları para deve kadar, sundukları hizmet pire kadar. Anadolu yakasında Tekkar var, ben sorun yaşamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • öncelıkle herkese merhabalar
    2008 kia cerato aracımın anten telini kırdım :)
    nasıl nereden temin edebilirm tesekkürler (ankaradayım)
    1-2 yere sordum bulamadım.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.