Şimdi Ara

kia picanto nasıl bi arac? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
27.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tabii kendi segmenti icinde iyi bir arac. o ozentili arkadasin dedigi gibi dandik degil.oyle dandik! araclari avrupada satamazsin. saygilar
  • quote:

Orjinalden alıntı: merdal

2004 de almanyanın en ekonomik aracı seçilen bir araba ben test sürüşü yaptım.içindeyken büyük bir otomobil kullanıyor hissediyorsunuz kendinizi.kötü bir arac degil sadece bagajı kücük milletin dediğine bakma sen yok kücük mücük ncap dan 3 yıldız aldı,piyasada dolaşan 3yıldızı bile zor alan bir sürü iri araba var....2005 model her acıdan ekonomik bir arabam olsun diyosanız genelde şehir içinde kullanacaksanız 14000-16000ytl arası
    2el alınabilecek bir aracdır...........

iyide senin bahsettiğin iri kıyım arabalar picanto fiyatına 3 yıldız bile alamamış dediğin arabalar. clio focus megane fiesta ya da polo.. bunlar mı 3 yıldız alamamış? 2005 poloyu alır binersin ya da clio.. focus herneyse.. burada bilinçaltında yatan tek şey "o" araba mantığıdır. bence anlamsızlıktır. 2004-2005 arabaya yapacağın nominal masraf servis masrafıdır. taş çatlasa patlasa 300-500 ü geçmez. ki sıfır araba vergisinden iyidir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 2 Ekim 2006; 2:53:18 >

• bende aracimi 2.el aldim.15000de yaklasik 5 milyar ucuza aldim. eger emin oldugun bir arac ise alinir.simdi bazilari sehir ici trafik,park sorunu vede ekonomik nedenlerle picanto gibi ufak araclari tercih ediyorlar. ornegin benim ailede tek arac var. arac eve lazim oldugunda otobusle gidiyorum. eger durumum musait olsaydi sadece ise gidis gelis icin boyle ufak bir arac alirdim. normalde buyuk arac seviyorum.aile icin.
  • Bu ayki Auto Moto Sportu al oku. Tamamiyle tarafsız yorumlar var bu araç için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: asis1

Bu ayki Auto Moto Sportu al oku. Tamamiyle tarafsız yorumlar var bu araç için.

hocam okumuşun madem paylaşıver bizle neler yazmışlar???
  • 107 ile bir kıyaslama yapmışlar. 107 sadece performans olarak daha iyi çıkmış.

Picanto hem iç hacim hemde malzeme kalitesi olarak daha iyi gözüküyor. Özellikle arka koltukların genişliğinden şaşırtıçı olarak bahsediyorlar. Avrupada baya tutuğunu falan söylüyor. Ama gelgelelim performansa ve motora bakınca 107 daha ağır basıyor. Gerçi bu tip bir arabada performansa ne kadar bakılır bilmem. Zaten her iki araç içinde 120'yi zor geçiyor deniyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kasarcik

tabii kendi segmenti icinde iyi bir arac. o ozentili arkadasin dedigi gibi dandik degil.oyle dandik! araclari avrupada satamazsin. saygilar

Avrupanın araç anlayışı dandik zaten, 106, yok 107 yok pejo, yok smart uyuz uyuz arabalar...Evet avrupada bu konuda dandik

Ayrıca kia'da dandik. O paraya iyi sadece, f/p oranı. ODA SADECE SORENTODA.

Picanto micanto hikaye...

1.1 motorlu araç alınmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TSMC

quote:

tabii kendi segmenti icinde iyi bir arac. o ozentili arkadasin dedigi gibi dandik degil.oyle dandik! araclari avrupada satamazsin. saygilar

Avrupanın araç anlayışı dandik zaten, 106, yok 107 yok pejo, yok smart uyuz uyuz arabalar...Evet avrupada bu konuda dandik

bu ne biçim yorum hocam ya
    kia nın dandik olduğuna nasıl karar verdin bu kadar yorumcu testçi insan yalan mı sölüyo kia para mı yedirmiş hepsine
    sen bi arabayı alırken f/p oranına bakmazmısın anlaşılan çok zenginsin gidip fiyatına bakmadan en güzel en kral araba neyse onu alıyosun ama herkesin parası o kadara yetmeyebilir gider 1.1 araba da alır 0.8spark da alır madem picantonun f/p si iyi gider çatır çatır onu da alır
    bence biraz daha seviyeli konuşmalısın avrupanın zevki dandik 106, 107 uyuz kia da dandik fln...
    hoş deil

• quote:

Hocam almayın şu araçları . Türk milletinin "0km olsun çamurdan olsun mantığı" beni sinir ediyor. O paraya 2. el çok iyi bir araç alabilirsin, varsın eski model olsun.

İstanbul bir şehir değil megaköydür. Yollar uyduruktur, marmaradan karadeniz tarafına doğru sürekli yokuş yukarı bir eğim vardır istanbulda, ayrıca çok fazla dağ taş, çukur, tümsek, yokuş aklınıza gelebilecek ne varsa vardır. Aynı şekilde, bu araçlar Avrupa şehirlerinin dar yolları için yapılmıştır. . İstanbul öyle değil, çok büyük bir şehir ( Çoğu avrupa kentinden büyük ), ve otoyollara çıkması gerekiyor, yan rüzgarlardan etkilenmesinde bir anormallik yok.

1100 Cc motorlu araç alınmaz, saç baş yoldurur adama vallahi. Minimum kriter 1.3 Litre olmalı bence.

Bu forumun en gıcık insanı olduğunu biliyormuydun?

• 107 nin agırlıgı 800kg picanto nun 950kg tabiki 107 nin performansı daha iyi olacak..
    bu arabalar rahatlıkla 150 -160km/h hız yapabilirler ama gereksiz o ayrı konu...
    sürüş izlenimi net ten aratın karşınıza cıkacaktır....millet alışmış tabi büyük arabalara binmeye,bunlar oyuncak geliyo kimine....
  • Arkadaşım, benim teyzemde var bu araç arasırada olsa bende kullanıyorum,sana şunu söyleyebilirim,sadece şehiriçi için düşünüyorsan mantıklı ama sıklıkla uzun yola çıkyorsan malesef pek iyi değil nedenleri ise sana şöyle açıklayabilirim.

1. altdevirlerde canlı ama 120'den sonra araç kesiliyor gitmiyor.
    2. tüketimi bu hacimdeki bir araçtan daha düşük beklenebilirdi ama yinede makul.
    3. Uzun yolda konfprlu bir araç değil.
    4. Dış tasarımı hoş,yalnız alt donanımda abs yok,opsiyonluda değil
    5. Kendi sınıfındaki araçlarla kıyasladığımız zaman mantıklı bir seçim olur,çünkü bu segmentte genelde bu tip sıkıntılar mevcut.
    6. şehiriçinde kullanırken gayet hızlı,manevra kabiliyeti iyi.

Düşünülebilir,çünkü fiyatı makul.
  • hiç kullanmadım, pratiğe yönelik bir bilgim yok. ama o "minilerin minileri" sınıfındaki araçlardan arabaya benzeyen bir tek bu var. web sitesinde dizel motorlusu 75 beygir diyor ki, clio 65, fiesta 68, 207 70 beygir gücünde dizel motorlu araçlar satıyorlar. daha güçlü motor tercihi yapınca da fiyatlar uçuyor.
  • birçok acımasızca yorum yapılmış yok küçük araba dandik olur içinden çıkmazsın adama saç baş yoldurur gibilerinden

Anlayış dandik böle mantık mı olur gibilerinden ???

Nerede yaşadığınızı ve trafik kültürünüz ne ise aracınızı ona göre şekillendirmeniz ve tercih etmeniz gerekiyor...!!!

Bugün Fransaya gittiğimizde Parisin dar sokaklarında en rahat eden araç Smart,Picanto,107,c1 gibi araçları görmekteyiz orası için uygun park sorunu yaşatmayan ve manevra kabiliyeti yüksek gibi gibi avrupa da oturmuş bir trafik kültürü var...

istanbul veya türkiye trafiğine baktığımızda küçük araç direk ezilir ve sellektöre yeri gelir uzun kornalarla yolun dışına itilir en sol şeritte iseniz Dikiz aynanızda koskoca bir VW arması ki bu trasnporter olabilir Caddy olabilir (sadece örnek VW çok olduğu için) tabir yerinde ise hassssss şeklinde bir küfür ile peşine bir el hareketi ve sinirli bakışlarla büyük araba sahibi direksiyondaki şahısa bakar erkekse kaşları çatar küfürü basar ki çoğunlukla bayandır tuuuuuuuu sana ehliyet verenin der ve araba içinde kalabalıksa hemen bir konu açılır - Abi şu bayanlarada ehliyet veriyorlar yaa ....şeklinde uzar gider...!!!

Trafik kültürümüze herkes potansiyel bir katil gibi ilerlediğinden seçeceğiniz arabanın biraz büyük ve göze hitap etmesi gerekir ki birkaç arkadaşımın yorumuna katılıyorum 2.el daha mantıklı büyük bir araç güvenlik seviyesi yüksek ve donanım olarak daha tatmin edici...

• Yorumları okuduğumda şaşırdım çünkü sadece 2 kişi kullanıp yorum yapmıştı ve çok olumsuz şeyler söylememişlerdi. Ama aracı yakından bile görmeyen arkadaşlar maşallah akıllarına ne gelirse yazmışlar.
    2005 haziranından beri bu aracı eşimle birlikte kullanıyoruz. Özellikle eşim için almıştık otomatik. O dönemde bende olan Opel Zafira'dan bile kullanımı hoş bi araçtı ve kesinle motor sesi daha az. Yol tutuşu, konforu teknolojisi tatminkar. O dönemde satılan en ucuz otomatik araç olduğu için aldık ama bu kadar memnun olmayı beklemiyorduk.
    Zaten 1.1 aracı alıp drag yarışına da girmeyecektik. Kırmızı ışıkta ilk kalkışta 1.6 araçlarla arasında çok büyük bi fark bile yok ancak daha yüksek süratlere çıkma süresi biraz uzuyo. Şehir içinde de 120 ye çıkmak da çok sık yaşanmıyo.
    Otomatik şanzumanı Yaris ile aynı O/D bile var. 2 hava yastığı U/K merkezi kilit(süper çalışıyo) klima (Adana dayız ve üşütüyo kapatmak zorunda kalıyoruz) daha ne olsun.
    İç hacmi oldukça iyi ancak bagaj yok denecek kadar az.
    Alınca genelde şehir içi binerim arasıra sehirdışı diyorsanız arkaya 1 kişi alıp geri kalan alanı bagaj olarak kullanmak lazım.
    Yakıt tüketimi güzel, normal yani. Otobanda 140 da bile oldukça güvenli. ABS olmadan bile frenler iyi.
    Bu arada kasis konusu falan geçmiş bu arabanın jantları 14 inch yani pek çok otomobilin 13 olduğunu düşünürsek kasis olayını boşuna kafaya takmaya gerek yok. Sadece lastik yanakları biraz ince o yüzden hava basınçlarını iyi kontrol etmek lazım.
    Araçta bu sınıfta bi araçtan beklenmeyecek çok güzel detaylar var. Her iki ön kapıdan içeriden kilitlenme, paspasların kaymaması için mahmuz, bagajın merkezi kilide dahil olması, sağ koltuk altında cep, standart sis farı, far yükseklik ayarı, içeriden açılan depo...... yani daha var da yeter bunlar.
    KİA nın eskiden olan imajı hala yıkılmadı işçilik kalite eskisi gibi kötü değil.
    Güvenlik açısından pek çok eski yerli arabadan iyi ve Avrupa da çocuk güvenliği açısından en güvenli araç seçilmiş çünkü arka kapılar yüksek ekstra koruma sağlıyo.
    Uzun lafın kısa bilmeyen arkadaşlar sallamasın.
    Küçük araba istiyosanız yaris, corsa,206 modelleri arasında fiyat olarak en iyisi bu.
    İkinci el değeri olarak düşünürsek; satın aldığımız bayi bunun ikinci eli olmaz çünkü kolay satılır etraftan birisi mutlaka alır demişti gerçekten bakıyorum piyasada satan yok bizden de almak için teklifte bulunanlar oluyo.
    Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirerkan -- 14 Ekim 2006; 6:42:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ACIMASIZ_

quote:

Hocam almayın şu araçları . Türk milletinin "0km olsun çamurdan olsun mantığı" beni sinir ediyor. O paraya 2. el çok iyi bir araç alabilirsin, varsın eski model olsun.

İstanbul bir şehir değil megaköydür. Yollar uyduruktur, marmaradan karadeniz tarafına doğru sürekli yokuş yukarı bir eğim vardır istanbulda, ayrıca çok fazla dağ taş, çukur, tümsek, yokuş aklınıza gelebilecek ne varsa vardır. Aynı şekilde, bu araçlar Avrupa şehirlerinin dar yolları için yapılmıştır. . İstanbul öyle değil, çok büyük bir şehir ( Çoğu avrupa kentinden büyük ), ve otoyollara çıkması gerekiyor, yan rüzgarlardan etkilenmesinde bir anormallik yok.

1100 Cc motorlu araç alınmaz, saç baş yoldurur adama vallahi. Minimum kriter 1.3 Litre olmalı bence.

Bu forumun en gıcık insanı olduğunu biliyormuydun?

Sen niye atlıyorsun herşeye? Sanamı söyledim alacak olan arkadaşa söyledim.

Picanto İstanbul yolları için uygun değil. Ya anlatamıyorumki size, dolmuşçular, taksiciler olduğu sürece bu ufak arabalarla zor biraz onun için herkez koca koca suvlara biniyor, yanlışmıyım?

• quote:

Orjinalden alıntı: agiegas

quote:

quote:

bu ne biçim yorum hocam ya
    kia nın dandik olduğuna nasıl karar verdin bu kadar yorumcu testçi insan yalan mı sölüyo kia para mı yedirmiş hepsine
    sen bi arabayı alırken f/p oranına bakmazmısın anlaşılan çok zenginsin gidip fiyatına bakmadan en güzel en kral araba neyse onu alıyosun ama herkesin parası o kadara yetmeyebilir gider 1.1 araba da alır 0.8spark da alır madem picantonun f/p si iyi gider çatır çatır onu da alır
    bence biraz daha seviyeli konuşmalısın avrupanın zevki dandik 106, 107 uyuz kia da dandik fln...
    hoş deil

Arkadaşım bu işin parayla zenginlikle alakası yok. O kadar para verip düdük gibi araba alınmaz. Birde İstanbul Avrupa kadar modern bir şehirmiki ufak araca binelim? Kaldıki o paraya 2. el bir Clio bile alsa daha mantıklı olur yani.

O araçlar bana hiç güvenli gelmiyor, sonuçta hayvan gibi dolmuşçusu var minibüsçüsü var. Picanto'nun bir üstüne çıksa konserve yapar.

Yazarlar bunları DÜŞÜNMÜYORKİ?

• hocam yine başa dönüyoruz herkes suvlara binemiyo herkeste 2.0 kocaman araba alacak para yok adam şehir içinde kullanacaktır picanto alabilecek kadar parası vardır beğendiyse de gider alır
    bence picantoyu iyi bilmeyenler yani ben ve sen ve üstüne alınan tüm arkadaşlar biz biraz susalım da doğru düzgün seviyeli yorumlar yapılsın kadirerkan gibi arabayı kullanmış arkadaşlar yorum yapsın böylece gereksiz tartışmalar uzayıp gitmesin ayrıca araba alacakken üstüme dolmuş çıkar mı arkadan selektör yaparlar mı gibi şeyleri düşünmek bence çok saçma hızına göre şeritte gidersen kimse selektör yapmaz ya da picanto alırsın dolmuş çarpar suv alırsın kamyon çarpar bunlar olağan şeyler...
    şimdi picanto hakkında gerçekten bilgisi olan arkadaşlar konuşsun hem almayı düşünen arkadaşımız hem de biz bilgilenelim herkese iyi forumlar

• herkes bişiler yazmış..
    Ama genel olarak gördüğüm kadarı ile önyargı ile yazılmış.. ben tam 14 sene kia kullandım ve birçok marka daha 93 model olan aracımın konforuna yetişememiş durumda.. onun için kiaya laf söyletmem... ama bir gerçek varki kore ve japon arabaları dizel motorda çok başarısız.. çünkü satışlarının büyük bölümünü yaptıkları ortadoğu ülkelerinde kimse dizel araç kullanmıyor.. bu sebeplede hem ekonomi hemde performans konusunda japon arabalarının tamamı dizelde zayıf.. ayrıca kia ürettiği kaliteli araçlara rağmen yanlış pazarlama politikaları yüzünden hyundayi ye satılmış ve artık kianın araçları hyundainin üretim bantlarından çıkıyor.. ve hyundai kesinlikle kaliteli araç üretmiyor.. buda bir gerçek..
    bana kalsa asla küçük araba almam.. sende 150.000 km yol yapanbirisi olarak.. ki yani her sene bir araç değiştiriyoruz.. küçük arabanın uzun yolda ve sürat konusundaki zafiyetleri benim gözümde küçük araçların cazibesini siliyor atıyor.. son 3 senedir reno araçları kullanıyoruz.. ve yakıt konusunda kesinlikle inanılmaz derecede ekonomik renonun ürettiği 1,5 dci motoru neredeyse bütün modellerinde kullanıyor çünkü çok başarılı ve sağlam bir motor.. belki kia kadar uzun ömürlü ve sağlam olmaz renonun arabaları ancak.. yedek parça konusunda asla sıkıntı yaşamazsın.. usta konusunda sıkıntı yaşamazsın.. servis konusunda sıkıntı yaşamazsın.. ikinci elde hiç sıkıntı yaşamazsın.. sana şunu söyleyim.. megane II privilage 1,5 dci 100BG ile geçen hafta suriyeye gittim.. ankara adana arasında sadece giderken gündüz olduğu için 100 ü geçmedim ankaraya kadar 180 in altına hiç düşmedim.. 210 - 180 arası hep gittim.. pozantıdan sorada 300 km daha yine aynen öyle.. dönüşte adana ankara arası 550 km 150 ile geldim..
    ve 3000 km de 445 ytl yaktı.. hız sabitliyicide 88 e sabitleyince 3,4 lt ye düşüyor mükemmel tek kelime ile.. kia veya hyundaide veya toyota da asla bu değerleri yakalayamazsın.. bide bunun 65 bg lik motorunu clio da düşün yani.. 23.000 ytl picantoya verene kadar bence 26500 ytl ye renault clio 3 al.. ben burdakilerin dediği gibi gidip 2000 model bir araba al fikrine asla katılmıyorum.. çünkü eski araba herzaman eski arabadır.. bugün LPG de bile 220 YKr nin altında yakan araç yok.. eski arabada mutlaka problem çıkaracak.. şöyle düşün 15000 ytl ye bir araba aldığı düşün 750 YTL alım satıma gidecek.. hiç yoksa bir 4 lastik değiştireceksin 500 de ona gidecek
    en az 1000 ytl de öyle masraf sana geldi 17250 garanti yok.. çok yol yaptığını düşün sürekli masraf masraf.. biz mesela 3 sene öncesine kadar hep ikinci el araç alıyorduk.. ama şimdi sıfır alıyoruz ikinci el aracı 1-2sene kullanıyorduk sıfır araç en az 5 yıl gidiyor.. mesela bizim kamyon filosunda ısuzular var 2003 model her birisi 1 yıl içerisinde en az 3000- 5000 masraf yapıyoruz.. renonun hafif ticari araçları var 2004 model allaha şükür ömrü hayatında masrafı rutin dışında 1000 ytl yi geçmez.. sonuç olarak sıfır arabanın seceresini biliyorsun.. masraf dışında bide.. işinden gücünden olduğun cabası
    bide son olarak sakın peugeot a bulaşma çok pişman olursun.. benden sölemesi

• 5 ay sonra konu hortlamış
  • öncelikle konuyu geç gördüm ama iyiki görmüşüm. keşke konuya "yıllarca belli markalara mahkum olduğunu göremeyen, S-SL-SLX gibi hikayelerle uyutulmuş ve yeniliklere kapalı yurdum insanı" değilde en azından kullananlar yorum yapsaydı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.