Şimdi Ara

Kia Cee'd 1.6 crdi Concept Plus Manuel Test

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli forum üyeleri,geçen haftasonu Kia'nın "C" sınıfı HB modeli Ceed'i güzel bir test parkurunda inceleme şansım oldu.Aracın "Concept Plus" donanımıyla 66.000tl'lik fiyat aldığım kasım ayı döneminde ciddi anlamda satın alınabilecek bir model olduğunu düşünüyorum. aracın standart olarak sunduğu donanımlar bence gayet yeterli.Özellikle açılır cam tavanı standart olarak sunmaları çok hoş olmuş.aracın gerek iç mekan kalitesi, gerek genişliği, sunduğu 380lt'lik bagaj hacmi ve 128bg'lik dizel motoruyla bence çok tercih edilebilecek bir model.Aracı test ederken yol bilgisayarında 6.8lt'lik bir oratalama yakıt tüketim verisi bulunuyordu.Diğer bilgiler ise aşağıda linkini vereceğim test videosunda.Amatör bir çekim olduğu için hatalar olabilir.Şimdiden kusura bakmayaın ;-)

Test Videosu Linki:
    https://www.youtube.com/watch?v=Okj5Gs4lW_Q&list=UUbYDIPUcG_JgD09S4zM4Mhg

• aralık ayın da 2000 tl daha indirim yaparlar fiyatı uygun seviye de olur . bu sınıfın en güzel iç ve dış tasarımı bu araçta özellikle makyaj geçirince tadından yenmez .
  • Sanırım Antalya dasınız, aynı aracı bende 2013 haziran da test etmiştim, çok da memnun kalmamıştım açıkcası bana o zaman 53 bin tl fiyat vermişlerdi millet yuh falan demişti
  • kabin sessizliği, yalıtım nasıl ? (videoyu izleme zamanım olmadı)
  • kia yerine i30 alırız... aynı araba, daha ucuz daha dolu
  • abi her şeyi süperde o yakıt tüketimi araçdan soğutuyor :)
  • Arkadaş bu arabanın manueli de çok yakıyor. Arkadaş demişki bindiğimde 6.8 di.

Bende i30 manuel test ettim ve 10 km lik çevre yolu parkurunu 6.5 litre ile bitirdim aynı yolu 1.5 benzinli otomatik Mazda 3 ile 6.1 ile bitirdim.

Ayrıca 128 hp nin gücünü vermemesi de cabası günümüz 110 hp dizellerinden farkı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Test aracında 6.8 ortalama ilginç. Bu aracı 1 gün kullandım ben Premium paketli dizel otomatiğini, 9,6 lt'nin altına düşüremedim tüketimi ne kadar uğraşsam da. Ayrıca araç 128 HP gibi hissettirmiyor hiç. Tüm bu sorunlar tamamen şanzıman kaynaklı olabilir ama malesef böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: he_man

kia yerine i30 alırız... aynı araba, daha ucuz daha dolu

i30 üstelik çok daha kaliteli bir araç. Kia ikinci marka olduğu için Seat-Skoda gibi. Hyundai ise VW.

Ceed'in direksiyon orantısız ve tipsiz. İç mekan olarak da kalitesiz Audi çakması bir tarz var ama genel olarak başarısız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Inque kullanıcısına yanıt
    hatta ceed-auris-i30-hb civic arasında da ben i30 derim
    motoru daha tatlı, tasarımı daha güzel, ikinci eli daha canlı

i30u golf,focus, astra arasında değerlendirmek lazım
    i30 un bunlardan daha kaliteli olduğu gibi bi iddiam yok ama işçiliğini,fiyatı,donanımı,garanti süresi düşünüldüğünde
    75 bine kadar araç bakan herkesin aklını çelebilecek kadar iyi...
  • 2 yıllık cee'd kullanıcısı olarak bazı bilgileri paylaşayım;

-Aracın yakıtı ve performansı muadil araçlara göre fazla, sebebi de ağırlığı, 100 kiloluk bir diyete girmesi gerekiyor
    Bu hem yakıt tüketimi hem performans verisi olarak kendini belli ediyor.
    şirket aracı olarak fluence kullanıyorum, performans olarak ceed daha iyi fakat 1 litreye yakın fazla yaktığı da bir gerçek
    -inanışın aksine hyundai / kia arasında daha elit marka yaratma çabası yok, zaten fiyat ve malzeme kalitesinden bunu çok kolay anlayabilirsiniz
    kia, hyundai tarafından satın alındı fakat bu hyundai'nin daha premium olduğunu göstermez,
    örneğin audinin vw tarafından satına alınması vw'yi daha premium marka yapmadığı gibi.
    -ceed'i audi çakması diye düşünmeniz normal çünkü Kia'nın başında Audi'nin eski tasarım şefi var.

biraz subjektif olacak ama şimdi araç alacak olsam gene ceed alırım,
    çünkü fiyat / performans aracı olması, iç ve dış dizaynı, yollarda az gözükmesi ve donanımıyla hala en iyi c sınıfı hatchback araç benim gözümde.

• 4 yillik CEED kullanicisi olarak aracimdan memnunum. Yakiti muadillerinden çok fazla değil. Bence fluence rakiplerinden az yakan bir araç.

Yeni kasada piyano black kaplamayi ve fiyatini begenmedim. Aracimdan memnunum ama bu fiyat politikasiyla tekrar Ceed almam. Ceed tercihimdeki en büyük sebep f/ p araci olmasiydi. En az 6 yil daha bu araci kullanmaya planliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 25 Kasım 2014; 18:02:35 >
  • Gayet iyi.ben kabin sessizligini begendim.

• jacques1791 kullanıcısına yanıt
    Test araci oldugu icin o kadar yuksek sanirim.sakin kullanilirsa o kadar yakacagini dusunmuyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.