Şimdi Ara

Kia Carens II GX 2.0 CRDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
2
Favori
7.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracım Satıldığı İçin Artık Güncelleme Yapamayacağım, Size Bilgi Versin Diye Mesajı Kaldırmayacağım! İsteyen Yine Soru Sorabilir

    Merhaba Arkadaşlar,

    NOT: 06.08.2018 İTİBARİYLE ARACIM SATILMIŞTIR


    Trafiğe Çıkış Tarihi : 15.07.2016
    Modeli : Kia Carens II GX 2.0 CRDI
    Model Yılı : 2002
    Motor Gücü : 83 KW (110 Beygir)
    Net Ağırlığı : 1510 KG
    Cinsi : Otomobil (AF Çok Amaçlı)
    Rengi : Beyaz
    Koltuk Sayısı : 7
    Vites : Otomatik (Koldan Vites)
    Made In South Korea (Tüm Parçalarda Korece Yazılar Var)
    Yakıt : Opet Euro Dizel (Hep Aynı İstasyon)
    Maksimum Hızımız : 175KM (Sarsılma Yok, Tarafımdan Yapıldı, Araçta 7 Kişi Vardı, Yeni Yapılan Otoyolda Yani Yol Müsaitti, Gaza Bassam Daha da Hızlanırdı)
    Zorunlu Trafik Sigortası (2016-2017) : 1.550TL (ilk araç)
    Zorunlu Trafik Sigortası (2017-2018) : 965TL (ilk araç)
    Motorlu Taşıtlar Vergisi : 153TL + 153TL (2017)
    Motorlu Taşıtlar Vergisi : 191,5TL + 191,5TL (2018)
    Araç Muayenesi + Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü : 226,56TL + 55TL (23.06.2018)
    Sağ Arka Rulman : 200TL + İşçilik (Orjinali İle Değiştirildi)
    Ön Sağ Amortisör Takozu : 140TL + İşçilik (Orjinali İle Değiştirildi)
    4 Adet Yaz Lastiği (Lassa) : 800TL
    Motor Yağı (Opet Fullmax 10W-30-7L) : 100TL + İşçilik (Yağ kesinlikle kaliteli olsun, fıçılardan doldurtmayın, motor için kan nakli gibi birşey)
    Yağ Filtresi : 55TL + İşçilik (Orjinali İle Değiştirildi)
    Mazot Filtresi : 80TL + İşçilik (Bosch Marka)
    Bluetooth Araç Kiti Car-G7 : 40TL
    Kia Metal Sibop Kapağı Seti(x4) : 15TL
    Ayna Yağmurluk Aparatı(x2) : 10TL
    Triger Seti : 220TL + İşçilik
    V Kayışı : 25TL + İşçilik
    Ön Cam : 550TL (Çatlak nedeniyle zorunlu değişti, araç muayeneden geçmiyor yoksa.)
    Paçalıklar (x4) : 100TL (Lastik Üzerinde Yer Alan, Araca Lastikten Pis Su Gelmesin Diye)
    Kaporta Boya : 2.000TL
    Yakıt Tüketimi : 0,35 ile 0,50 Kuruş Arası (Kullanıma Bağlı Olarak Değişiklik Göstermektedir, Her Araç Gibi)

    Evet arkadaşlar aracın trafiğe çıkış tarihi 15.07.2016 nasıl mı? Aracım gümrükten ihale ile bir firma tarafından alınan onlarca CARENS'ler den sadece birisi.
    Ailem ile aynı binada kaldığımız için 4 kişilik araçlar bizim için yetersiz kalıyordu. Bende uzun süren bir araştırma sonucu CARENS almaya karar verdim. Neden CARENS diyenler olacaktır tabikide. Cevaplamaya çalışayım, max. 30.000TL bütçemiz vardı, otomobil olması gerekiyordu, motoru güçlü olmalıydı, konforlu ve full olmalıydı. En önemlisi otomatik olmalıydı. Bu yüzden hayalimizdeki 7 kişilik Toyota Verso aracını almak parası nedeniyle imkansızdı, Dacia Lodgy desen ihtiyaçlarımıza ve elimizdeki nakite göre o parayı o araca vermek bize göre akıl işi değildi. Citroen C4 Picasso desen tipi hoşumuza gitmiyordu belki ama yine düşük km bulmak imkansız ve pahalı idi. Ford C-Max yine aynı şekilde düşük km bulmak zor ve bulsanda pahalı. Renault Grand Scenic desen yine düşük km bulmak zor üstelik aracın tipi hoş değildi bize göre. Başka da araştırmadık açıkçası.

    Kia Carens e gelince ne zaman internete baksam düşük km bulmak zor, alanlar satmıyor sanki, birkaç forum sitesine baktım, araç sahiplerinin yorumlarını takip ettim, alanlar memnuniyetsizlikten değil daha iyi bütçeyle daha yeni bir araba almak için satıyor. Düşük km düştüğünde eğer bir sorunu yoksa kısa zamanda satılıyor. Piyasada çok CARENS var ama sahibinden .com üzerinde 20 adeti geçmiyor. Sonunda şuan kullanmış olduğum aracı internette görünce resimlerden ne kadar canlı ve diri bir araç olduğunu anlamak hiçde zor olmadı benim için. Firmayı aradım, pazarlık ederim diye, adamlar bir türlü fiyat indirmiyor. Pazarlık az da olsa benim için önemliydi. Tam vazgeçecektimki son kez aradım, şehir dışı Ankara olduğu için masraflarım olacak falan filan derken adam ikna oldu ve istediğim indirimi yaptı. Arkadaşımla birlikte YHT ile gittik Ankara'ya. Neyse vardık aracın yanına, elinde son 3 tane kalmış. Ben aracı yakından görünce "içime ısındı" derler ya, aynen o duyguyla, arkadaşa dedim "bu aracı alıp gidiyoruz, ustaya filan gösteripte olumsuz birşey duymak istemiyorum"(büyük risk biliyorum). Arkadaşta sen bilirsin dedi ve aracın işlemlerini yaptıktan sonra hemen yola koyulduk. Bu arada aracı hiç sormadım değil, satan firma hiçbir değişmenin olmadığını söyledi, sadece üzerinde yüzeysel boyalar ve ezikler vardı ufak tefek, o da benim umrumda değildi. Neyse İstanbul'a geldik, aracı bir ustaya gösterdik, artık iş işten geçmişti tabiki ama kardeşim dayanamadı ve gösterdi. Usta önce dışına bakarak maşallah çok diri bir araç yılına göre, sanki aracı 3-5 sene yatırmışlar, dokunmamışlar dedi. Motorunu görünce, bu motoru şuan 3 marka jiplerinde kullanıyor, kia zaten kullanıyor dedi. Test sürüşü yaptı, lastikleri yenileyin ve arka sağ rulmanı değiştirin dedi belli bir hıza ulaşınca araçta titreme oluyordu orjinali ile değiştik. Herşey tıkır tıkır çalışıyor.

    23.07.2017 : "Bugün yıllık izinden döndüm, memlekete gidip geldik, toplamda 850TL harcayarak 2,800KM yol yaptık. 2000 motor ve 1,5 ton ağırlığındaki bir araç için gerçekten çok iyiydi. Dipnot: 1130 rakımlı Kıble Dağı Camisini ziyarete gittik, dik yokuşu olan bir yolu vardı, düşününki gittiğimizde mercedes dahil bazı araçlar hararet yapmış. Çok şükür bizim araç sıkıntı yapmadı. Teşekkürler Kia Carens'im :)"

    26.08.2017 : "Aracımdan çok memnunum, almak isteyenlere tavsiye ederim, çünkü aynı özelliklerde bulabildiğim Chevrolet Captiva var 55.000TL den başlıyor, birde Trasporter var onun fiyatları da aynı. O yüzden şimdilik devam. Paraya ihtiyacım olmadığı sürece satmayı düşünmüyorum. Yukarıda yaptığım masraflara bakarsanız gerçekten bu arabayı kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum". Saygılar.

    13.10.2017 : "Aracımın kaportasını tepeden tırnağa kontrol ettirdim hatta iç kısımları, bagaj altı vs. ne varsa baktılar, bazı yerlerde oluşan pas, ezik ve çizikleri düzelttirdim, ön arka tampon komple boyattım, yeni gibi oldu. Toplamda 2.000TL gibi bir rakam çıktı. Olsun, helal olsun. Niye masrafa girdin diyen arkadaşlara, yok yok yok, bu kalitede, bu güçte, bu özellikte ve en önemlisi bu fiyata başka otomobil yok."

    16.12.2017 : "Zorunlu trafik sigortası zamanı geldi, etraftan gelen "sat bu arabayı" baskılarını göz önüne alıp tekrardan araştırma yaptım ama malesef yine 30-40 bin tl arası benim aracımın yanına bile yaklaşacak bir araç bulamadım. O yüzden trafik sigortasını yeniledim. 965TL"

    11.03.2018 : "Aracın ön sağdan ses geliyordu, baktırdım, amortisör takozu değişmeli dediler, değiştirdim, ses gitti, sorun yok. (140TL+50TL işçilik) 190TL"

    13.05.2018 : "Kuzenimin vefatı nedeniyle memlekete gidip geldik ve 2,300KM yol yaptık. 2000 motor ve 1,5 ton ağırlığındaki aracım LT başına 0,38 KURUŞ mazot yaktı, mazot litre fiyatı 5,57TL. Genelde ortalama 100KM ile gittik malum radarlar mevcut ama bolu otobanında 170KM ye ulaştığımda oldu. Aracımı satmayı düşünemiyorum, bu fiyata böyle bir araç vazgeçilmez oluyor. Bilmeyenler için cesaret meselesi ama bilenler vazgeçmez kolay kolay. Almak isteyenlere tavsiye ederim. İster şehirde ister köyde yaşayın OFFROAD yapmadığınız sürece bu aracı zorlayamazsınız."

    23.06.2018 : Aracın muayene bitimine 1 ay kala muayenesini yeniledim, izne ayrılmıştım, fırsat bulamam diye yeniledim. Muayene ücreti 226,56TL + Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü 55TL ödedim. Aracı muayeneye alan arkadaşlar sürekli aracıma bakıp birşeyler konuştular. Neyse aracım muayeneden çıktı, evrakları getiren arkadaş hayırlı olsun dedi. Bende sağol dedim ve aracı aldım. Aracın muayenesinde hafif kusurlu 3 madde yazmışlar. 1-Camlarda film var(evet var) 2-Aydınlatma zayıf(arka stoplarda film var) 3-Motor no okunamıyor(şase ve motor no yazılı metal tabakayı aracı alalı beri silmemiştim çünkü gerek duymadım, arkadaş okumak için kendini kasmamış, sonradan silince gayet net ama rapora böyle geçti,önemli değil:) çok şükür tek seferde aracım muayeneden geçti. arkadaşlar kendi aralarında ne konuştular çözemedim ama aracı görenler zaten konuşmadan edemiyor.

    30.06.2018 : Aracımı satmaya karar vermeme rağmen gittim aracı rot balansa soktum. Benim içim rahat olsun, alan kişinin içide rahat olsun.

    Uyarı : Yedek parça alımında Hatay ilinde 0507 768 02 70 ve 0507 768 02 60 telefon numaralı Sait Mehmet TATLI isimli satıcı tarafından dolandırıldım. Ürünleri aldım ama parayı göndermeme rağmen ürünleri göndermedi. Biraz araştırdıktan sonra ilk mağdur ben olmadığımı öğrendim. istirakciotomotiv.sahibinden.com üzerinden iletişime geçmiştim. Bütün dekontlar elimde mevcut, sahinden com ile iletişime geçtim ama bana yardım etmediler, yasal yollara başvurun diyerek kesip attılar. Elbet birgün karşılaşırım ya bu dünyada ya öteki dünyada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrahamme -- 16 Ağustos 2018; 14:59:9 >







  • Koldan vites herşeyi bozuyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekiRoRo

    Koldan vites herşeyi bozuyor...

    İlk otomatik aracım olmasına rağmen bugüne kadar koldan vitesten dolayı hiçbir sıkıntı yaşamadım. Diğer taraftan kardeşim de çalıştığı şirkette farklı farklı araçlar kullanmasına rağmen bizim araçtaki vitesten dolayı sıkıntı yaşamıyor. Tabi kişiden kişiye değişebilir, bilemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrahamme -- 13 Şubat 2017; 10:12:5 >
  • Dostum mrb bende Kia carren bakıyorum,aldığın yeri paylasabilirmisin,belki yine gelirim biz nasipleniriz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun. Yakıt tüketimi ile ilgili paylaşımlarınızı da bekleriz. Koldan vites ergonomiktir kullanmayan bilemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçinin,bagajının,motorunun,arka yaşam alanının resmi olsa keşke.

    Bakınız ;

    https://forum.donanimhaber.com/1998-fransiz-renault-clio-mk1-detayli-incelemesi-bol-ss-li--78384906
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stability2005

    Dostum mrb bende Kia carren bakıyorum,aldığın yeri paylasabilirmisin,belki yine gelirim biz nasipleniriz

    Mrb dostum, sahidinden com üzerinden ulaşmıştım, o zamanlar fiyat yükseltmesin diye ne favorime ekledim nede mesaj attım :) telefonla görüştüm sürekli. şuan için elimde bilgi yok. Ama dediğim gibi takip et yinede siteden, düşük km bulursan kaçırma bence, bu özelliklerde bu fiyata araç bulman zor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer_mig

    İçinin,bagajının,motorunun,arka yaşam alanının resmi olsa keşke.

    Bakınız ;

    https://forum.donanimhaber.com/1998-fransiz-renault-clio-mk1-detayli-incelemesi-bol-ss-li--78384906

    Ayrıntılı resimleri ekleyeceğim tabiki. saygılar.
  • Kardeşim güzel paylaşımların için teşekkürler.Bende 1yıllık kia carens kullanıcıyım ve aracımdan çok memnunum.Parçalarını nereden temin ediyorsun amortisör gibi,balataları gibi yada bunların orjinal parça kodları var mı deneyimlerini yazarmısın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkan yavru

    Kardeşim güzel paylaşımların için teşekkürler.Bende 1yıllık kia carens kullanıcıyım ve aracımdan çok memnunum.Parçalarını nereden temin ediyorsun amortisör gibi,balataları gibi yada bunların orjinal parça kodları var mı deneyimlerini yazarmısın?
    Ben teşekkür ederim. Araç memnun olunmayacak gibi değilki, ne ararsan var araçta. Genelde İstanbul Aksaray'da yer alan yedek parça satış dükkanları var. Zaten burada bulamazsan başka biryerde bulamazsın herhalde. Bir kere Hatay'dan amortisör almıştım ama dolandırıldım, yukarıda yazdım olayı. Ne paramı verdi nede amortisörleri gönderdi. Allah'a havale ediyorum. O yüzden tanımadığın, görmediğin, gitmediğin yerlerden parça alımı yapmamanı öneririm.
  • Merhaba abrahamme,
    Ben de 2002 carens GX kullanıcısıyım.... ve aracımdan çok memnunum.
    Araç bakımı ve yedek parça konusunda bilgi paylaşımı için sizinle iletişime nasıl geçebilirim....
  • Kstmn K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, istediğiniz soruyu özelden sorabilirsiniz. Bende 2 yıldır bu aracı kullanıyorum. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.
  • Yeni baktım o yüzden geç yazıyorum bende bir haftadır bakıyorum tavsiye edermisiniz parça sıkıntısı varmı otomatiği nasıl dizel yakıtı km de ne kadar bu zamana kadar hep LPG li araç kullandım o yüzden biz ailecek biraz yzunuz o yüzden hem otomatik hem geniş olsun diye bu modeli tesadüfen gördüm ve araştırıyorum enniyi kullanıcı bilgisidir diyerrek sizlere yazıyorum şimdiden teşekkürlerhttps://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-6-koltuklu-sorunsuz-ideal-aile-arabasi-858399981/detay sizce bu araç nasıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhabalar, aracı satalı seneler olsada tavsiye ederim, aracı sattığım kişiden tekrar geri istedik bir arkadaşıma ama çok memnun olduğu için vermedi :)
    parça sıkıntısı duruma göre değişir, açıklamayı iyi okuyunuz. motor jiplerdeki motorun aynısı o yüzden sorun olmaz motor parçaları ama diğer parçalar için duruma göre değişir. ikinci el bulabilirsiniz. sıfırda yurtdışından getirtebilirsiniz biraz maliyetli olsada. karar sizin tabiki. yakıtı çok iyi 2.0 motora göre. bizimki amerikan vitesti koldan yani, kore malıydı araç. temizini bulursanız alın, derim. piyasada leş araçlara o kadar para vereceğinize yani :)
  • Otomatiğinde herhangibi bir sorun yaşadınızmı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben yaşamadım, sattığım kişide senelerdir kullanıyor o da yaşamadı. aracı iyice baktırırsanız sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum tabi karar sizin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.