Şimdi Ara

keson ne demek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • gebze den trenle izmit yönüne giderken sağda keson havuzu yazıyor fabrikada. (dil iskelesinde) ne olduğunu bilen var mı kesonun. google da aradım bişey bulamadım ?

İşittim ki bazı arkadaşlar yoksulluğumuzu bahane ederek memleketlerine dönmek istiyorlarmış. Ben kimseyi zorla MİLLİ MECLİSE davet etmedim. Herkes kararında hürdür, bunlara başkaları da katılabilirler. Ben bu kutsal davaya inanmış bir insan sıfatıyla buradan bir yere gitmemeye karar verdim. Hatta hepiniz gidebilirsiniz. ASKER MUSTAFA KEMAL mavzerini eline alır, fişeklerini göğsüne dizer, bir eline de bayrağı alır, bu şekilde Elmadağı’na çıkar, orada tek kurşunum kalana kadar vatanı müdafaa ederim. Kurşunlarım bitince bu aciz vücudumu bayrağıma sarar, düşman kurşunlarıyla yaralanır, temiz kanımı, kutsal bayrağıma içire içire tek başıma can veririm. BEN BUNA AND İÇTİM.
  • quote:

sualti veya sulu zemin yapilarında temel yapmak uzere suyun dibine indirilen buyuk, ahsap veya saç kasadir. bu yolla yapilan temellere keson veya sandık temel denmektedir. ke-sonlar, altinda basincli hava kullanilarak susuz tutulan bir calisma hacmi bulunan yuzer bir celik sandik seklinde veya uzerinde bir temelin baslangic bolumunu tasiyan, alt kismi acik bir oda seklinde de olabilirler.

ekşi sözlük
  • ekşi sözlükde böyle bişey yazıyor ama benim gördüğüm keson havuzu yazan yer baya büyük demirden yapı yüksekçe bi şey

sualti veya sulu zemin yapilarında temel yapmak uzere suyun dibine indirilen buyuk, ahsap veya saç kasadir. bu yolla yapilan temellere keson veya sandık temel denmektedir. ke-sonlar, altinda basincli hava kullanilarak susuz tutulan bir calisma hacmi bulunan yuzer bir celik sandik seklinde veya uzerinde bir temelin baslangic bolumunu tasiyan, alt kismi acik bir oda seklinde de olabilirler.
    İşittim ki bazı arkadaşlar yoksulluğumuzu bahane ederek memleketlerine dönmek istiyorlarmış. Ben kimseyi zorla MİLLİ MECLİSE davet etmedim. Herkes kararında hürdür, bunlara başkaları da katılabilirler. Ben bu kutsal davaya inanmış bir insan sıfatıyla buradan bir yere gitmemeye karar verdim. Hatta hepiniz gidebilirsiniz. ASKER MUSTAFA KEMAL mavzerini eline alır, fişeklerini göğsüne dizer, bir eline de bayrağı alır, bu şekilde Elmadağı’na çıkar, orada tek kurşunum kalana kadar vatanı müdafaa ederim. Kurşunlarım bitince bu aciz vücudumu bayrağıma sarar, düşman kurşunlarıyla yaralanır, temiz kanımı, kutsal bayrağıma içire içire tek başıma can veririm. BEN BUNA AND İÇTİM.
  • keson havuzu = keson kuyudur.

yeraltı sularının az olduğu yerde kuyular 1-1,5m çapında açılarak suyun toplanacağı haznenin geniş tutulmasıdır.

genelde elle kazma yöntemiyle açılır ve benim gördüğüm en fazla derinlik 80m

KAHRAMANMARAŞ SPOR
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinyurdaer

Ofislerde masa yanlarında olan ikili,üçlü vey dörtlü çekmeceli dolaplara denir.

arkadasın tanımı dogru ofislerde masaların altında ya da yanında bulunan 80-100 cmlik cekmece grubu...

bir nevi komidin

DH Bisiklet Severler Grubu
    MOSSO LEGARDA 1621 MSM V

Sevdamıza kimse engel olamaz. Bazen hüzün vardır, bazen mutluluk.
    Fener sevgisinin adı konamaz. Ne kupa büyüklüğü, ne şampiyonluk.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hala Madrid Ne Demek ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.