Şimdi Ara

Keşke başka üniversiteyi yazsaydım dediğiniz oluyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
2
Favori
1.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erhan Erkut hocanın üniversite seçerken diye bir kitabını okuyorum (içeriği;bir üniversite öğrencisinin kendisinde oluşturması gereken yetkinlikler ve bunu sağlamada üniversite olanakları) git gide Türkiye' de ki üniversite vizyonunun anlattıklarından çok uzak buldum. Eskiden sahip olduğum ODTU-BOUN kazanmalıyım azmim kalmadı nedense. Ben hayatımı yaşamalıyım, çok para kazanmalıyım, partiden partiye gitmeliyimci bir düşünceye sahip değilim. İyi bir eğitim için bir yıl daha hazırlanacağım diyordum, şimdiyse giden bir yılıma çok üzülüyorum. Keşke ücretli bilkente gidip bu 1 yılımı sektörde çalışarak çok daha verimli kullanırım diye düşünüyorum.
    Bu sene sonunda gideceğim üniversitenin hazırlığını atlamak tek motivasyon kaynağım.

Konuyla çok alakasız ama içimden yazmak geldi.

Buda erhan hocanın bir konuşması, eğer konuşmasını size yapıcı gelirse kitabınıda almanızı öneririm.(https://www.youtube.com/watch?v=YCn-WklpT_k )

• Hergun diyorum bende yukardaki arkadas gibi yatay gecis ya da tekrar hazirlanicam

• bunu seçmesem diğer seçeceklerim daha alt seviye olduğu için olmadı ama hiçbir zaman da mutlu olamadım okulda. halbuki ülkenin sağlam okullarından. daha iyi birşey yapsam bilkent-odtü ikilisinden birini seçerdim.

It won't show, I constantly lose all

ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
  • valalha daralıyorum sıkılıyorum isyan ediyorum ulan çok mu zenginizde kyk yurdu okul yurdu çıkmıyor özel yurt desen ankarada 950 lira 5 kişilik )bu en azı aradıklarım arasından) vallaha gram hevesim kalmadı zaten istemediğim bölümde olunca iyice insan bıkıyor seneye bari istediğim bölüme hazırlanayım diyorum ama göz(t)üm yemiyor

Orijinalden alıntı: Neidüğüblrsz

Erhan Erkut hocanın üniversite seçerken diye bir kitabını okuyorum (içeriği;bir üniversite öğrencisinin kendisinde oluşturması gereken yetkinlikler ve bunu sağlamada üniversite olanakları) git gide Türkiye' de ki üniversite vizyonunun anlattıklarından çok uzak buldum. Eskiden sahip olduğum ODTU-BOUN kazanmalıyım azmim kalmadı nedense. Ben hayatımı yaşamalıyım, çok para kazanmalıyım, partiden partiye gitmeliyimci bir düşünceye sahip değilim. İyi bir eğitim için bir yıl daha hazırlanacağım diyordum, şimdiyse giden bir yılıma çok üzülüyorum. Keşke ücretli bilkente gidip bu 1 yılımı sektörde çalışarak çok daha verimli kullanırım diye düşünüyorum.
    Bu sene sonunda gideceğim üniversitenin hazırlığını atlamak tek motivasyon kaynağım.

Konuyla çok alakasız ama içimden yazmak geldi.

Buda erhan hocanın bir konuşması, eğer konuşmasını size yapıcı gelirse kitabınıda almanızı öneririm.(https://www.youtube.com/watch?v=YCn-WklpT_k )

şimdi yazdığını okuduktan sonra izledim adamı. cidden bende de moral falan bırakmadı ama dediklerinin en azından çoğu doğru. üni asıl kendini geliştirmen gereken yer. biz burada hata yapıyoruz. orada çalışmamız lazım asıl. tabi çalış çalış nereye kadar insanın canı çıkıyor.

• Benim bu. Bu sene kütüphanede çalışarak kırık obp ile deneyeceğim.

Hocam kitabını da almanızı öneririm. Mesela kitabında ÇAP ın cv leri incelerken çok da aradıkları bir özellik olmadığını,ve ÇAPın otomatik olarak okulu iki yıl daha uzattığını halbuki bir insan iki yılda ÇAP yapmak yerine belki sektörde çalışarak belkide ikinci yabancı dil vs. geliştirerek daha büyük fark yaratabileceğini, yüksek lisans gibi bir şeyin artık her üni öğrencisinin yapmasının gerektiği saçmalığı olduğunu yüksek lisansın akedemisyenlik düşünenler için ihtiyaç duyulduğundan (Tezsis proje geliştirme üzerine olan yüksek lisansları ayırmış hoca MBS gibi) bahsetmiş. Gerçekten işe yarayacak bilgiler var, boş zamanınızda bakabilirsiniz isterseniz.
  • Evden ve ailemden ayrılacağım için keşke yaşadığım şehirde dandik bir üniversite yazsaydım diyorum.Zaten kyk da okulun kendi yurtları da çıkmadı , özel yurtlar pahalı canımı çok sıkıyor bu durum bari burs çıksa

Orijinalden alıntı: burcuaaa3

Evet, hatta kaydımı dondurup seneye merkezi yerleştirme puanımla gitmeyi düşünüyorum. Kazandığım üniversiteye gram gitme isteğim yok :(

bir çok üniversite hazırlığı saymıyor ve dersleri de.

Gazi tıptan ege tıpa başvuran arkadaşımı 1.sınıftan başlaman gerekir dediler.

o yüzden yıl kaybını göze alarak başvur

kayıt dondurmak sıkıntı.

Üniversiteler gözünde bu - bir durum çıkıyor.

sıkıntı çıkarabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biradetanketim -- 13 Eylül 2017; 16:0:32 >
    "Türk demek Türkçe demektir;Ne mutlu Türküm diyene"
  • Hemde her dakika

Orijinalden alıntı: askerim102

Hemde her dakika

hocam siz nereliydiniz acaba? yazilarinizi hep takip ediyorum artik öneri vermek istiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Yıl kaybı inan umrumda değil artık. Zaten ilk senemde kazandım 1 sene beklemek sorun değil. Yatay geçiş yapacagım okulla konustum bir cok dersimi sayabilirlermiş ama benim kazandığım okuldaki derslere bile gidesim yok

• Hocam nereli olduğumun ne önemi var ki

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.