Şimdi Ara

Kerpiç Evler Bile 40.000 TL Ne Yapıcam Ben

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • memurum her ay kenara 300 tl atıyorum. yılda 3600 tl. 10 yılda 36.000 tl. enflasyonla 10 yıl sonra 36.000 tl şimdinin 10.000 tlsi olacak oda var.

biri bana insanların nasıl ev aldığını anlatsın. bug buldunuz da söylemiyorsanız darılırım bak. dipnot : 36.000 tlye bakmayın 36.000'e iglo var ev yok. 75.000 tlye 1+0 var mutfakta yatıyorsunuz. 60 yıl kenara para atarsam ev alabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofsayt Bozan Stoper -- 19 Ekim 2015; 13:41:38 >

• Miras anneden babadan ev kalma ya da hayatı boyunca borç ya da piyango falan çıkacak başka bir yol yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tokiden 300 TL taksitle ev alıyolar knk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin gibi kenara atamıyor insanlar.Neden derseniz bir çoğu kendinin tutamayıp ihtiyaç olduğunda kenara attığı parayı harcıyor ve bu şekilde biriktirmesi çok uzun zaman alıyor.Bu nedenle bankalardan kredi çekip ev alıyorlar çoğunluk ile fakat o kredilerde ayda 300 tl değilde en az 500-600 liraya tekamül ediyor maalesef.Bu devirde ev almak zorlaştı özellikle emlak fiyatları arttı seçimden sonrasını beklemenizi öneririm fakat düşeceğini sanmıyorum fiyatların aksine artabilir hiç belli olmaz.Kolay gelsin ne diyelim emekçi insansınız sonuçta. =)
  • 5 tane taşınmaz mülkümüz var memursan ev almak zor. Bir şeyler yapmak için özel sektörde çalışmak şart. Meslektaşım aylık 50000 liradan fazla alıyor. Bir başka meslektaşım ise memur oldu 4000 civarı alıyor ve hep öyle alacak..

• ticaretle uğraşıp risk alanlar, müteahhitler, işi bilenler, anne baba dede den miras kalanlar alıyor o evleri. sen daha 38 bini 10 yılda nasıl yatırım yapacağını bilmiyorsun nası memur olmuşsun orası soru işareti.
  • Develi de mi oturuyosunuz ? Benim memleketim orası
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

5 tane taşınmaz mülkümüz var memursan ev almak zor. Bir şeyler yapmak için özel sektörde çalışmak şart. Meslektaşım aylık 50000 liradan fazla alıyor. Bir başka meslektaşım ise memur oldu 4000 civarı alıyor ve hep öyle alacak..

sende ne görgüsüz adamsın be kardeşim. her konuda şunum var bmw'em var yalım var bankamda şu kadarım var bi sus be
  • Çare kredi çekmekte maalesef

• Kredi çekerek. :)
  • ev alma eskidendi, şimdi haşırt diye bilmem kaç senelik kredi olmadan ev almak hayal.
  • Kredi
  • 300 tl ile 1000 oranlı bi kupon yap 300.000 tl her ay yap 10 yılda bir tane tutturursan kardasın 120 kupon hakkın var.

• 36 binlira 10 yıl sonra yine 36bin değerinde olur. ama yinede ev alamazsın tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: taha435

36 binlira 10 yıl sonra yine 36bin değerinde olur. ama yinede ev alamazsın tabi

2004 yılında öğretmen 500 polis 600 tl alıyordu. şimdi biri 2800 diğeri 3500 alıyor. yani 36.000 değersiz olucak.
  • Kapitalist sistem insanları bu hale getirdi işte. İnsanlar ev alabilmek için kredi çekmek zorunda bırakılıyor ve bütün ömrü kredi borcu ödemekle geçiyor.

• Borç veya kredi ile alınıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beyinsiz Adam

quote:

Orijinalden alıntı: taha435

36 binlira 10 yıl sonra yine 36bin değerinde olur. ama yinede ev alamazsın tabi

2004 yılında öğretmen 500 polis 600 tl alıyordu. şimdi biri 2800 diğeri 3500 alıyor. yani 36.000 değersiz olucak.

yav o para yastık altında durursa heralde değersiz olur. ama bankaya yatırırsan değeri korunur sen rahat ol. yani sen şimdi 36bin atsan bankaya 10 yıl sonra enflasyon değişimine göre 36.000, 50.000 60.000 vs. olabilir.
  • Biz anne baba calisiyor birikimimiz vardi ilk ona 1+1 aldik 35 bin tl gibi sonra yeni ev aldik kredi ile 150 bin tl baba 1.500 TL aliyor Anne bin tl ben uni okuyorum baska sehirde benim masrafim elektrik su vs anne maasiyla odeniyor diger evden kira + maas + 2 iste calisiyordu suan 2 ise indi 3 bin tl maas oluyor kredi bitince yeni ev alicagiz o eve kiraci alicagiz + ustunu kira vs kendi kendini odeyecek.

• Ev değil karavan al hayatını yaşa.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.