Şimdi Ara

kenwood teyp alpine spg-69c3 için amfi ve sub seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Bir konuda bilginize ihtiyacım var.
    Grande Punto aracımın ön kapılarında pioneer ts1712i coax. hop. arka pandizotta ise alpine spg-69c3 coax hop. takılı.
    Bu sistem için bundan sonrasında önerebileceğiniz 500 TL. bütçeyi geçmeden ve bagajı en az kayıpla kurtabileceğim amfi ve subw. tercihinizi rica edebilir miyim?
    Birde ilk başta subw. almadan alpineleri 4 kanal bir anfiye bağlasam ne olur? Zaten çok aşırı bass istemiyorum.
    Yoksa yüksek seste bu hoparlörler tweeter gibi mi kalır?

• 6X9 coax alpine i anfiye bağladığında bass konusunda tatmin edici sesler alınabilir, ama tabi ses şiddeti ve sub bass denen frekansları almayı düşünmediğin sürece tatmin edici olacaktır, bence subwoofersız sistem eksik oluyor tabi tercih meselesi bu ,anfiye sürüp güzel bir gain ayarı ile kaliteli temiz canlı ses alacağına inanıyorum

Önereceğim amfi ve woofer ; Jbl 75,4 ve Jbl gt5-12

Ana ünite : Pioneer DEH-X7650SD
    Amfi : Aranıyor.
    Mid : Aranıyor.
    Woofer : Aranıyor.
  • Arkadaşlar öncellik ile teşekkür ederim.

4 alternatifim mevcut sizce hangisi?

1. jbl veya muadili markalı 4*75w rms anfi ve gt5-12 sub. önler teypten çalıcak.
    2. önlere 16 cm jbl veya muadili component yine markalı 4*75 rms amfi ile beslenicek. ve yine gt5 sub. yine amfi ile beslenicek. alpine6*9 coaxlar teyp.ten çalıcak.
    3. 5 kanal markasız amfi. + önlere component ve sub alınacak.
    4.Bir oto ses sistemcisi pioneer coax ve alpine spg69c3. ve jbl sub.ı 5 kanal amfiye takalım dedi.

hergün yaklaşık yarım saat kontak kapalı müzik dinliyorum. Bence 2. seçenek daha mantıklı gibi sesin önden gelmesi açısından.
    Bilmiyorum.

Yaklaşık 700 tl bu iş için ayırdığım bütçe var. Sizce??

Herşey için tekrar teşekkür ederim.
  • Müzik dinlerken sahnelemenin kendine göre ayarlı olması gerekiyor , yani en doğrusu sesin önden gelmesi, illa teypten beslenmesi gereken bir bağlantı yapacaksanız arkadakileri teypten besleyinki ön taraftan kuvvetli güçlü ses alın.
    Bana soracak olursanız bu şekilde tavsiye ederim, zaten genelde montajlarda bu şekilde yapılıyor. İkinci seçenek en mantıklı ve masrafsız olanı görünüyor.
    4. seçenek güzel ama 5 kanallı iyi bir anfinin fiyatı 4 kanal stereolara göre daha pahalı, göze alıyorsanız tabiki gayette güzel olur ama markasız anfi kesinlikle tavsiye etmiyorum ucuz olsun diye kalitesiz ürüne kaçmamanızı öneririm.

4 kanal kaliteli bir anfi ile 2 kapıyı ve alpineleri besleyebilirsinizde , bence böyle bir deneyin bas konusunda eksiklik hissederseniz sub işine girin. Subwoofer olursa güzel olur ama olmazsa olmaz bir komponent değildir, iyi ayarlanmadığı durumda müziği ezer tonları bastırır. SPL sistem düşünmüyorsanız bas vurunca aynalar sallansın camlar titresin mantığında değilseniz bu konuyu ikinci aşamaya bırakabilirsiniz.

Adım adım gidin derim.

Yarım saat müzik dinlemenin aküyü bitirecek kadar etkili olacağını sanmıyorum ama yinede tabi önemli ölçüde elektrik çekiyor müzik sistemi, dinledikten sonra mutlaka yola çıkın veya çalışıtırın bir süre şarj olsun.

700tl bütçe yeterli olacaktır

• Teşekkür ederim.

Tek kanalı ön veya arka fark etmez teypten beslemeye çalışmamdaki amaç kontak kapalı dinlediğimde, montaj yapılırken anfi.nin elektriğini kesicek bir düğme ekletip aküyü korumaktı.
    Araçta bundan sonrası için çift anfi yapamam.
    Ama sub. dediğiniz gibi olabilir.

5 kanal sound magus h500
    önlere jbl component ve arka alpine.leri amfi ye bağlayayım.
    hpf, lpf ve gain ayarlarını bilen birine yaptırayım.

İlerde duruma göre subw. alayım ne dersiniz?

Bir de teorik olarak amfiyi tek buton ile devre dışına çıkarabilir miyim?
    Bütün hop.ler amfisiz çalabilir mi?

ama tüm hoperlörleri anfiden besleyip anfiyi devredışı bırakırsanız maalesef ses kesilir.
  • Şöyle söyleyim pek çok kişi coax hoperlör sevmez ama ben tüm sesleri verebildiği için araç içinde bütünlük oluşturduğunu düşünüyorum , özellikle sahip olduğunuz alpine spg69c3 özel bir ürün çok net temiz bir sesi var, 90rms gücüyle anfiye sürülmek için yaratılmış, daha önce teypten bağlı dinlediyseniz neler kaçırdığınızı anfiye sürünce anlayacaksınız diyorum :)

Ben ilk sistemi yaptığımda açıkçası bass delisi olarak yaptım subwoofera yöneldim yüklendim gücü bagaja :) bu bir tercih ama kim ne derse desin müzik bu değil, subwoofer eğer yüksek güce sahipse bütün müziği ezip öne çıkıyo, insan içini titretince hoşuna gidiyo ama kaliteden taviz veriliyo maalesef.

Sound magus H500 gibi bir alternif düşünüyorsan eğer bence kesinlikle anfin bu olmalı , 5 kanal olması seni ayrı mono anfi montajından kurtaracak. Hem mono kanalını şimdilik kullanmadan 4 kanalı ile gayet güzel besleyebilirsin sistemini 4X90watt diye hatırlıyorum tam senin alpine e göre.
    Alpine den alacağın bas seni kesmezse ozaman subwoofer alarak tamamlayabilirsin sistemini, 4 kanallı bir anfi alacak olursan sub bağlamak için mecburen ya ön kapıdan ya ovallerden feragat etmen gerekecek, 5 kanal anfinin bu konuda çok büyük artısı olacaktır.

Özetleyecek olursam çok uzatmayım :)

SM H500 anfi ve ön kapılara mid takımı ile takfiye tavsiye ediyorum çok temiz ses alacağına inanıyorum. Ön kapılardaki coaxların anfiden beslemeye çok uygun değil ve sahnelemede başarılı olamayacaklardır.

• uzun süreli müzik dinlemeniz akü şarjınızı kolayca bitirebilir , bu konuda yapabileceğiniz uygun maliyetli çok fazla alternatifiniz yok maalesef günlük aracı çalıştırıp kullanarak azalan şarjın dolmasını sağlamanız gerekecektir. o konuda önerim sadece bu olabilir

4*90w rms 5 kanal anfi ve ön kapılara komponent şeklinde şimdilik bu işlemi noktalayayım.
    700-800 tl seviyesi alternatiflere bir bakayım.

Tekrar teşekkür ederim.
    Keyifli, güzel bir hafta sonu dilerim.
    Tekrar teşekkür ederim.

Diğer arkadaşlara da bilgi vermesi açısından belki doğru belki yanlış şu şekilde aracıma sistem kurulumu yapıldı.

4 kanal Alpine mpx F640 anfi.
    Sony Xplod slim bass.

Teybin tek anfi çıkışı olduğu için 5 kanal anfiyi 2 kişi de önermedi.
    Ön kapı pioneer Coax. hopler ve arka kapı teybe bağlandı tiz +2, mid +2 ve bass -3 yapıldı.
    Aslında bu ses bile çok hoşuma gitti.

Bu ayarların içinde de bunların değişik frekans ayarları yapıldı.
    Alpine Spg-69c3 coax hop. ve Sony sub anfiye bağlandı.
    Ve bir düğme ile iptali sağlandı.

Sonuç Alpine Coax. hop. anfiye bağlandıktan sonra başka bir hoparlör oldu.
    Ön ve arka kapı hopörleri teyp ayarından sonra sesi çok değişti, bu işler de gerçekten ayar çok önemliymiş.

Şu an da ki sistem tam ihtiyaçlarıma yönelik oldu.
    Tabi ki baştan yanlış seçimlerim olmasa daha iyi olurmuş.

Bence bundan sonra oto ses sistemi yapmak isteyenlerin seçimi şöyle olmalı.
    1. Kaliteli teyp mümkün ise 2 anfi çıkışı ve subw. çıkışı, ön ve arka hop. ayrı ayrı hpf ve lpf ayarı.
    2. Kaliteli bir component öne
    3. Subw
    4. Kaliteli bir anfi

Şahsi düşüncelerim böyle.
    Herkese tekrar teşekkür ederim.

• hayırlı olsun keyifli dinlemeler :)
    alpine ın o serisi gerçekten çok özel bana göre , istediği güç verildiğinde şaşırtıcı derecede net kaliteli sonuçlar alınabiliyor.
    Anfi de oldukça iyi bir seçim olmuş.
    Neyse :)
    Zararın neresinden dönülürse kardır.
    Böylede güzel oldu.

Orijinalden alıntı: SilentJ

Önce güzel amfi alırsın. Alpine coaxları amfiye bağlarsın , bass yeterli gelmezse o zaman kalan 2 kanalada woofer alıp bağlarsın.

Önereceğim amfi ve woofer ; Jbl 75,4 ve Jbl gt5-12

Hala 75.4 turkiyede kullanilir vaziyette mi ? 4-5 Senelik amfi yakin zamanlarda zorun cikarmaya baslamaz mi bu amfiler ? Diger yandan mukemmel bi amfi ona denilicek bi laf yok bugun 4x100 rms veren yeni bi esdeger amfi almaya kalksan bi dunya para.

Orijinalden alıntı: goktugvw

uzun süreli müzik dinlemeniz akü şarjınızı kolayca bitirebilir , bu konuda yapabileceğiniz uygun maliyetli çok fazla alternatifiniz yok maalesef günlük aracı çalıştırıp kullanarak azalan şarjın dolmasını sağlamanız gerekecektir. o konuda önerim sadece bu olabilir

Bu konu hakkinda defa ve calix markalarinin motor isiticilari var soguk havalarda bagliyorsunuz hem motoru isitiyor hem akunuzu surekli full tutuyor. Motor isitirici ayri bi modul aku sarji ayri bi modul ama ikisi birlikte baglanabilir.
    Veya tabiki teybiniz 3 rca. lı ise lafım yok. İstediğiniz gibi ayarlayablirisiniz.

Şu ana kadar 3 kere yanlışlıklar yaptım.
    Son olarak aracımın ön kapılarına Audison av k6 comp. takıldı.
    Focal izalasyon yapıldı.
    Hertz Ep5 kanal anfi takıldı.

Esnaflığına ve dürüstlüğüne inandığım Ferhat kardeşime teşekkür ederim.
    Uygulama detayı ve resimleri için,

http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.473852539329027.98749.178780078836276&type=1

Teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.