Şimdi Ara

Kenwood ES 330 Espresso Makinesi MM de 89Tl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.673
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce MM de 99 Tl ye hep satıldığından bahsetmiştim.sanırım Esse başlığındaydı.

Bugün ümraniye MM de 89 a 6 taksit aldım makineyi.bayram dönüşü deneyeceğim artık.
    Haftalık indirim diyordu.Her MMde varmı bakmak lazım.Meraklısına..

• bu cihazada da kahve icin kapsuller mi kullanılıyor, tchibo veya nespresso essanza alıcaktım ama.
  • Arçelik Telve 150TL' ye indiğine dair yazılmışta geçen hafta.
    Telve mi, expresso mu?
  • espresso bu makina telve değil
  • Ben Esse'nin espresso makinesini 99'a almıştım 2 ay önce, metal filtreli oluyor,kullandıkça daha değişik kahveler, tadlar elde edilebiliyor.
    Bu fiyata "filtre kahve makineleri" olduğunu düşünürsek gerçekten iyi fiyat almak isteyen kaçırmasın.
    Gayet kibar ve şık duruyor, Carrefour'unki gibi tüm mutfağı kaplamaz.
  • makinadan ziyade kartuşu ne kadar ?
  • Bende hem carrefour hc260 hem bu var. Bu dandik alet hc260'in tirnagi olamaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kapsüller pahalı oluyor en iyisi metal filtre ile kullanmak. İstediğin yerden çekirdek kahve alıp taze taze çektirirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AjanHaKaN

espresso bu makina telve değil

Roma' da expresso içtim. Bana göre Türk kahvesi ile arasında belirgin bir lezzet farkı yok.
    Tek fark expressonun kalıntısına fal bakılamıyor.
  • Türk kahvesi ile fark olmaz olurmu hocam ikisininde tadı ayrıdır sizin içtiğiniz bayat olabilir zira çekildikten sonra en fazla 4-5 gün koruyabiliyor tazeliğini. Gerçi roma da içmişsiniz bayat olmasının imkanı yoktur Bu arada kapsüllü alırsanız maliyetli olur ancak temizleme, çöp atma, sıkıştırma derdi olmaz
  • metal filtre ile nasıl kullanmak?bahsedermisiniz lütfen.
    kahve olarak ne alalım ,tavsiye?

diğer uçuk fiyatlılar dışındakilere baktım.en büyük fark bu 850 W,diğerleri 1050W cıvarı.biraz geç ısıtır sanırsam.
    bu alette hoşuma giden.üst al.kısma fincanları ters koyup ısıtıyorsun anlaşılan.diğer modellerin hepsinde yoktu.
    gövdesi metal(gri),su haznesi silikon gibi bişey.pvc değildir sanırım.diğer su geçişleri hepsi gibi demir bakır kaplamalı sanırım.
    bakalım türk kahvesi gibi zevkli kahve çeşitleri yapabilecekmiyiz.sütlü köpürtme olayı dahada zevk katacak sanırsam.

kısa önerileriniz varsa ekleyin.hc260 başlığını okudum zaten.
    şu çikolata tozu,serpilen satılıyormu mesela.
  • tuvnera Türk kahvesiyle, espresso nun, ki ekspresso değil espressodur o, ne tadının, ne kokusunun, ne hazırlanış şeklinin ne çekiliş şeklinin alakası bile yoktur.

Biri elmadır biri armuttur...

Kenwood a gelince, bende var, kalitesiz alet, tavsye etmem ama 90 lira da çok uygun

0Ben 100 e aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Riven_

metal filtre ile nasıl kullanmak?bahsedermisiniz lütfen.
    kahve olarak ne alalım ,tavsiye?

diğer uçuk fiyatlılar dışındakilere baktım.en büyük fark bu 850 W,diğerleri 1050W cıvarı.biraz geç ısıtır sanırsam.
    bu alette hoşuma giden.üst al.kısma fincanları ters koyup ısıtıyorsun anlaşılan.diğer modellerin hepsinde yoktu.
    gövdesi metal(gri),su haznesi silikon gibi bişey.pvc değildir sanırım.diğer su geçişleri hepsi gibi demir bakır kaplamalı sanırım.
    bakalım türk kahvesi gibi zevkli kahve çeşitleri yapabilecekmiyiz.sütlü köpürtme olayı dahada zevk katacak sanırsam.

kısa önerileriniz varsa ekleyin.hc260 başlığını okudum zaten.
    şu çikolata tozu,serpilen satılıyormu mesela.

Benim aldığım Essenso'nun içinden iki tane metal filtre çıktı. Biri tek diğeri iki bardak çıkarıyor.
    Metal filtreye kendiniz kahve sıkıştırıyosunuz hiç de zor değil, temizlemesi de kolay.
    Benimkinin de üst bölümü metal, bardak ısıtma fonksiyonu var fakat pek işlevsel değil, ben onun yerine içine buhar vererek ısıtıyorum daha çabuk ısınıyor.
    Kahve olarak Starbuckstan oldukça memnunum, 250 gr çekirdek alıyorum (beyaz ambalajlı) 15 TL, yanında da Tall boy içeçecek bedava, zaten o şekilde 10 liraya geliyor, orada espresso makinesi için çektiriyorum, kahvesi de çok güzel, yoğun aromalı, ordaki eleman "biz de burada bundan kullanıyoruz" dedi. Bir ara Kurukahveci Mehmet Efendinin espressosunu denedim hoşuma gitmedi, daha ucuz ama tavsiye etmem, aroması çok zayıf.
    Zaten çekirdek alıp çektirmek her zaman daha iyi, taze oluyor.
    Yolum düşerse Tchibo'yu da denemek istiyorum.
    Süt köpürtme işi kolay, ben çelik cezvede yapıyorum.
    uzman tvde kahve yapımı var ve hc260 başlığında da videolar eklenmiş oralarda ayrıntılı anlatıyolar.

• quote:

Orijinalden alıntı: albati

Ben Esse'nin espresso makinesini 99'a almıştım 2 ay önce, metal filtreli oluyor,kullandıkça daha değişik kahveler, tadlar elde edilebiliyor.
    Bu fiyata "filtre kahve makineleri" olduğunu düşünürsek gerçekten iyi fiyat almak isteyen kaçırmasın.

karfurinki nasıl sence hocam, ben alalı bir yıl oldu ama zahmet edip de bi kullanma işine giremedim, ya da cesaret edemedim,
    boynu bükük tezgahta bekler öylece yazık gariban :((
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoMiSeR

quote:

Orijinalden alıntı: albati

Ben Esse'nin espresso makinesini 99'a almıştım 2 ay önce, metal filtreli oluyor,kullandıkça daha değişik kahveler, tadlar elde edilebiliyor.

karfurinki nasıl sence hocam, ben alalı bir yıl oldu ama zahmet edip de bi kullanma işine giremedim, ya da cesaret edemedim,
    boynu bükük tezgahta bekler öylece yazık gariban :((

Valla ben Carrefour'unkini kullanmadım, mutfağım küçük olduğu için almamıştım fakat kullanan arkadaşlar memnunlar.
    Bununla ilgili geniş bi başlık var, video paylaşımı falan yapılmış oraya bi gözat istersen.
    Zaten makine 15 bar basınç verdikten sonra gerisi çok önemli değil, sizin maharetinize kalıyor olay.
    Pahalı makinelerin en büyük farkı herşeyi otomatik yapması ve kapasitesi.
    Elindeki makineyle -biraz zaman harcarsan- Starbucks kadar keyifli kahveler yapabilirsin.

• Ben de Carrefour home hc260 kullanıyorum(ekonomik ve küçük bir cihaz olduğundan). Kahve olarak Starbucks House Blend - Medium tercih ediyorum. Verona ve extra bold da denedim ama Starbuck medium dışındaki tüm Bold kahveleri aşırı pişiriyor. Dolayısı ile aroması yeterince kalıcı olmuyor ağızda hafif yanık tad geliyor. House Blend çok ideal. Çektirirken Carrefour makinesi için en ideali Metal filtrenin en ince ayarda çekilmiş. Yani kağıt filtre ve kağıt filtrenin 1 tık üstü çekerseniz çok iyi bir aroma alabiliyorsunuz. Daha fazla iri olunca bu makine için fazla ince kahve çıkıyor su oranı ve acılık oranı(kahvenin en son başınçlı sudan geçtikten sonraki acı tadı geçiyor ).fazla oluyor. Süt için her markayı denedim lezzet olarak Ülker içim süt bana güzel geldi, Pınar süt de 2. tercihim. Starbucks'da da kullanılan Sek süt bence ideal tadda değil.

Yaptığım kahveleri (latte ve cappucino) karşılaştırma için şöyle diyeyim, illy, Testa Rossa, Starbucks, Gönül Kahvesi ve birkaç cafede içtiklerim arasında illy ve Testa Rossa benimkinden biraz daha iyi oluyor(makine ve daha pahalı kahve farkından) diğerleri daha kötü, özellikle Latte istediğimde karşıma aromasız bol baloncuklu sütlü kahve gibi birşey geliyor. Bazen Latte isteyince cam uzun bardakta acayip birşeyler getiriyorlar.
    - Lattenin olması gereken kıvam sıfır baloncuk ve fincanda servis olmalı.
    - Kahve hafif kıvamlı olmalı, inceltilmiş boya kıvamında
    - Kahvenin portafiltreden çıkışı sonucunda en üstte biriken kendi kreması altın renginde olmalı
    - Latte ve Cappucino için hazırlanan espresso 15 saniye içinde Süt köpüğü ile hazırlanmalı.

(resimler temsili , ideal lattenin fotolarıdır)

Carrefour Home, Kenwood ve Krups gibi makinelerin alt modelleri ne yazıkki belli bir seviyede yetersiz kalıyor, kahvenin kıvamını güzel çıkaramıyorlar,
    süt köpüğünü de ince ağızları ve buhara karışan hafif sıcak su yüzünden baloncuk oluşturuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 17 Kasım 2010; 0:41:04 >

• hocam ne ettin.daha makinayi açmadık sen fırlattıp attın kenara.
    şu tırnak kadarla diğeri arası farkı söylede bilelim.bak geri verelim hiç işe yaramayacaksa.
    açmadık etmedik. zevk için kahve içecez sonuçta.mutfakta dursun diye almayacaz kuzuailesi misali.

quote:

Orijinalden alıntı: muratremix

Bende hem carrefour hc260 hem bu var. Bu dandik alet hc260'in tirnagi olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Riven_

hocam ne ettin.daha makinayi açmadık sen fırlattıp attın kenara.
    şu tırnak kadarla diğeri arası farkı söylede bilelim.bak geri verelim hiç işe yaramayacaksa.
    açmadık etmedik. zevk için kahve içecez sonuçta.mutfakta dursun diye almayacaz kuzuailesi misali.

quote:

Orijinalden alıntı: muratremix

Bende hem carrefour hc260 hem bu var. Bu dandik alet hc260'in tirnagi olamaz.

Şöyle söyleyeyim. HC260 ı 60 tl ye almıştım, tek ve duble espresso için otomatik miktarda suyu / buharı kahvenin üzerinden geçirip bol köpüklü espresso hazırlamanızı sağlıyor. Ancak, Kenwood da bu işi açma / kapama tuşları ile manuel olarak yapıyorsunuz. Her seferinde 60ml suyu tutturmanız çok zor söyliyim. Ayrıca kenwood güzel köpürtemiyor malesef. Tek iyi olduğu nokta süt köpürtme, onunda köpürttüğü süt hemen çöküyor dibe.

• HC260dan herkes memnun ancak ankarada gören oldu mu son zamanlarda? gördüyse kaçaydı acaba?
  • Kenwoodla espresso kahve neysede latte kıvamında sütü defalarca denememe rağmen ve tüm yazılan püf noktalarını denememe rağmen yapamadım.hc260 başlığındaki gibi köpük oluyor altı kaynamış süt.yoğun köpüksüz krema kıvamı nasıl olacak bilemiyorum bu tip makinelerle.sanki buhar fazla geliyor ve çabucak kaynamaya sebep oluyor.değişik sütlerle denedim oda olmadı.cezve yerine özel sürahisi olsa ne olur bilemiyorum.

ucuz butip makinelerle latte kıvamı tutturan biraz tüyo versin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.