Şimdi Ara

Kenwood ES 330 Espresso Makinesi MM de 89Tl (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.725
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Riven_

    Kenwoodla espresso kahve neysede latte kıvamında sütü defalarca denememe rağmen ve tüm yazılan püf noktalarını denememe rağmen yapamadım.hc260 başlığındaki gibi köpük oluyor altı kaynamış süt.yoğun köpüksüz krema kıvamı nasıl olacak bilemiyorum bu tip makinelerle.sanki buhar fazla geliyor ve çabucak kaynamaya sebep oluyor.değişik sütlerle denedim oda olmadı.cezve yerine özel sürahisi olsa ne olur bilemiyorum.

    ucuz butip makinelerle latte kıvamı tutturan biraz tüyo versin.


    Olacağını sanmıyorum.
    Her seferinde Starbuckstan kahve alırken beleş bilgi için elemanlarla sohbet ederim
    Hatta birinde kahve yapmayı öğreticez dediler telefonumu verdim, çağırdılar, meğerse reklam için çağırmışlar, şu yeni çıkan christmas kahvesini tanıtıyolarmış ama yine de bayağı bişey öğrendim.
    Dediğiniz köpüğü sordum daha çok köpürtücü ile alakalı, köpürtücünün sütü 70 dereceye çıkarması gerekiyormuş, bizim makinelerinkinin basıncı düşük, ısıtmadan köpürtmeye başlıyor, ben çelik cezvede yapıyorum ama tam olarak 70 dereceye çıkmadan köpürmeye başlıyor çok denedim ama olmadı.
    Ben de onun yerine kaynatıp koyuyorum sütü en azından daha yoğun kıvamlı oluyor.
    _____________________________




  • zaten ucu ilk süte daldırdığımızda köpük oluyor.20sn içinde tutarsanda kaynamaya.ısıtıp krema elde etmek işin tam tersi değilmi.zaten kaynama kıvamına gelmeden buharın kremayı yapması lazım bildiğim.öyle anlamıştım ben,ancak sen tersini söylemişsin sanki.
    neyse sonuçta beceremiyor bu tip makineleri alanlar.kahvenin de çoğu boşa gidiyor sanki.filtre kahve yapsak mesela aynı miktarla daha çok kıvamı suya geçiyor gibi.bu alet yüzünden millet kahve komasına girecek denemekten.

    quote:

    Orijinalden alıntı: albati


    quote:

    Orijinalden alıntı: _Riven_

    Kenwoodla espresso kahve neysede latte kıvamında sütü defalarca denememe rağmen ve tüm yazılan püf noktalarını denememe rağmen yapamadım.hc260 başlığındaki gibi köpük oluyor altı kaynamış süt.yoğun köpüksüz krema kıvamı nasıl olacak bilemiyorum bu tip makinelerle.sanki buhar fazla geliyor ve çabucak kaynamaya sebep oluyor.değişik sütlerle denedim oda olmadı.cezve yerine özel sürahisi olsa ne olur bilemiyorum.

    ucuz butip makinelerle latte kıvamı tutturan biraz tüyo versin.


    Olacağını sanmıyorum.
    Her seferinde Starbuckstan kahve alırken beleş bilgi için elemanlarla sohbet ederim
    Hatta birinde kahve yapmayı öğreticez dediler telefonumu verdim, çağırdılar, meğerse reklam için çağırmışlar, şu yeni çıkan christmas kahvesini tanıtıyolarmış ama yine de bayağı bişey öğrendim.
    Dediğiniz köpüğü sordum daha çok köpürtücü ile alakalı, köpürtücünün sütü 70 dereceye çıkarması gerekiyormuş, bizim makinelerinkinin basıncı düşük, ısıtmadan köpürtmeye başlıyor, ben çelik cezvede yapıyorum ama tam olarak 70 dereceye çıkmadan köpürmeye başlıyor çok denedim ama olmadı.
    Ben de onun yerine kaynatıp koyuyorum sütü en azından daha yoğun kıvamlı oluyor.




  • Ben Starbuckstaki sordum, bana uygulamalı gösterdi, süt kabının içine termometre koydu ve 70 dereceye çıkana kadar ucunu çıkarmadı içinden, 70e ulaşınca öpücük sesi yaparak köpürttü, üstte bol köpük altta da yoğun kıvamlı köpük kaldı.
    _____________________________
  • Makinenin buharı hazır hale gelince sütünüzü buz gibi buz dolabından çıkarıp metal bir cezveye koyun. Buhar çubuğunu bir kez açıp içinden sıcak suyun çıkmasını bekleyin. Sadece buhar geldiği zaman kapatın. Daha sonra buhar çubuğunu batırın (10 derece kadar bir açıda olması gerekiyor yani dike yakın)ama daha açmayın. Çubuk sütün 0.5 cm kadar aşağısında olacak. Yani çok yüzeyde kalacak. Bizim çubuklar ince ve makineler çok iyi olmadığından yüzyde başlatıp dipte sonlandırmamız gerekiyor. Yoksa sütü çok ısıtıp bol baloncuklu sıfır süngerimsi/kremamsı süt elde ederiz.
    Çubuk sütün yüzeyinde iken az yukarı aşağı seviyesini ayarlayıp öpücük sesi ve püskütme sesini duymamız gerekiyor. Bu sesi duymamız demek sütün içine sıcak hava basılıyor anlamına geliyor. Sütün içinde bir girdap oluşmasını sağlayın ve cezveyi aşağı sütün baloncuk yapamadan çekebileceğiniz en alt seviyeye çekin. En uygun noktaya gelince cezveyi sabit tutun ve sütün 3-4 santim yükselmeye başlaması ile buhar çubuğunu sabit olacak şekilde cezveyi aşağı çekin. Eğer ki baloncuk olursa o kısımda hafif çubuğu yüzeyde tutup bekleyin, baloncuklar kaybolacaktır girdap ile.

    Seviye yükselip 100 Fahrenheit a gelince cubuğu dibe batırın. 120-130 Fahrenheit kadar dipte ısıtın ve buharı kesin. Sıcaklık 145-150 fahrenheite otomatik yükselecektir. Bundan daha sıcak yapmanız sütün tadını ekşi/ çorap kokusu gibi bir tada dönüşmesine nede olur.
    Sıcaklık ölçmek için tavsiyem :

    http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8327

    http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.3580

    deki gibi bir Grill Thermometer almanız. Djital olanları çok daha iyi ölçüyor. Analog olanlarından ben çok performans alamadım.
    _____________________________
    -Aygaz Buzdolabı,grundig 37 ekran televizyon,vok tava,arçelik fırın,kapkacak tabak falan,tuzluk,lcd'yi yükseltmek için tahta kutu,damacana pompası,Jackson ps1 performer,şemsiye,ıvır zıvır .....
    -REFERANSLARIM : Bakkal ,İnternet cafeci,Köpeğim,Börtü,Böcük ve ismi aklıma gelmeyen her türlü virüs,bakteri,mantar, mikrop çeşitleri ....




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.