Şimdi Ara

Delonghi EC 685.M Dedica Espresso Makinesi - 2149 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
7
Favori
15.215
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj







  • Muhtemelen bu yorum da arada kaynayıp gidecektir fakat son dönemki mesajlara bakınca yazma ihtiyacı duydum:


    A. Daha önce bahsedildiği gibi filtre kahve ile espresso çok farklı şeyler. İkisinin ortak yanı kahve çekirdeği olabilir ancak öğütülmesinden yapılış metoduna kadar (hatta bazen çekirdek seçimine kadar) çok farklı süreçler. Bu, 'ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler' cümlesine benzer bir karşılaştırma. Hatta 'Arpa da bir çeşit bitki, demek ki bira bir meyve suyu' demek gibi oluyor.


    B. Bu makine Delonghi'nin giriş seviyesi bir makinesi. Ancak zaten siz kendinizi geliştirene kadar bu makine ile 70.000 TL'lik La Cimbali makine arasındaki farkı çok da anlayamayacaksınız. Biraz anlayabilirsiniz fakat, gerçekten 5.000-70.000 arasındaki farka değmeyecek doğal olarak.


    C. Bu makineler başta heyecan verici gelir fakat biraz koşu bandı olayına benzetiyorum. Eğer spora düzenli gidip düzenli koşuyorsanız belki kullanırsınız ama eve alınan koşu bantlarının büyük çoğunluğu kıyafet askısı olarak iş görüyor. Bunu da arkadaşınızda defalarca kahve yapıp artık kendinize almak istiyorsanız alın. Yoksa zahmetli iş, 2-3 ay sonra kenara koyma olasılığınız çok yüksek.


    D. Zahmetli iş: Kahveyi öğüt (önceden öğütülmüş kahve lezzeti bozacak), portafiltreye koy, tamper'la, suyu koy (makineyi aşırı sık kullanmıyorsanız yosunlanmayı vb. önlemek adına içinde sürekli su tutmayacaksınız), suyun ısınmasını bekle, kahveyi hazırla, eğer iki kişilik hazırlayacaksan portafiltreyi temizle, yeniden kahve hazırla, bu arada sütü hazırla, temizliği yap (sonra yaparsanız her şey kurumuş oluyor) gerçekten bir kişi için eh, iki kişi için çekilmez, 3-4 kişi için amelelik seviyesinde işler.


    E. Illy gibi markaların ESE tarzı ürünleri var, poşet çay gibi. Biraz daha kolay ama bunlar da önceden kavrulup öğütülüp poşetlenmiş kahveler. Ne kadar iyi olabilir?


    F. Hepsine üşenmediniz diyelim. Espresso hazırlamak konusunda her adım kahveye farklı bir tat katıyor. Yine: Siz bu farkı aşırı anlamayacaksınız başta. Yine de değişken çok. En en en başta acı kahveler içeceksiniz.


    G. Bende bu makinenin daha da eski versiyonu var. Ancak bir süre sonra kendimi mokapot ile baz hazırlarken buldum. Zaten sonra üşenip bir tane Nespresso aldım. Karar verdikten 1 (sütlü seçimler için 3-4) dakika sonra kahveyi yudumlayabiliyorum.


    H. Tek başınıza yaşamıyorsanız aile bireyleri imkanı yok espresso makinesi ile uğraşmaz. Nespresso herkese hızlı kahve sunar.


    I. Espresso makinesi yanında kaliteli bir öğütücü ihtiyacı ile gelir. Şu anda ortalama diyebileceğimiz bir öğütücü 1500 civarı. (o bıçaklı 250 liralık öğütücülerden almak istemezsiniz).


    J. Eğer tüm bu dertlere katlanırsanız ve kendinizi geliştirirseniz ne Nespresso ne diğer kahveler yaptığınız kahvenin yanına yaklaşamaz. Sadece çok iyi baristalar (Türkiyede muhtemelen 100-200 kişiler) sizden iyi olur, bunun dışında başka mekanlarda içtiğiniz kahveleri beğenmeyeceksiniz.

    Bu arkadaş bozulursa bi üst modeline geçeceğim 680 kullananlar var hala benim cihaz 685 model. 1 yıldır parasının hakkını verdi bana göre 8 9 kg çekirdek içmişimdir. İyikide gördük aldık bu fırsatı alamayan her arkadaşa tavsiye ederim. filtre türk kahvesi vs. İçenler kahve içiyoruz demesinler. Espresso(americano) duruşu olan bir kahvedir içiniz içiriniz.

    Kahve başlığını buraya taşımış gibi olduk fakat, yine hatırlatayım:


    + Espresso kahve keyiflidir ama @Morgoth Draqe de söylediği gibi, birçok zorluğu beraberinde getirir. Eğer o ustalığa erişecekseniz, buna değecek kahveler yapabileceksiniz.

    + @batkent dediği gibi, espresso ne olursa olsun serttir. Yeteri kadar espresso içmeden de o nitelikli kahvelerin tadını ayırt edemezsiniz. Ederim diyenle de iddiaya girerim. Ankara'da blind taste test yaparız, eğer kahveler arasındaki farkı anlarsa ben ısmarlarım, anlamazsa 2 katı parasını alırım arkadaşın :)

    + yine söylendiği gibi, kahve seçimine dikkat etmek lazım. Öğütme boyutu, kahve türü, kahve notaları espressoyu vezir de yapar, rezil de. Çok iyi bilen birinin ortalama kahve çekirdeğinden yaptığı espresso, pek anlamayan birinin en kaliteli çekirdekle yaptığı espressodan kat kat üstündür. Damağını yeteri kadar geliştirmeyenlerse, aradaki farkı pek de anlayamaz.

    + Başlangıç seviyesi makineler gerçekten sadece başlangıç için. Sonra Morgoth arkadaşın söylediği gibi, önce kahve türü, sonra öğütücü, sonra makine (4000 TL'lik makinede kilosu 1500 TL'lik kahve yapmak istemeyeceksiniz), sonra tamper, sonra yeni makine, sonra yeni öğütücü derken saçma sapan bir döngünün içine gireceksiniz.


    Başka birçok konuda başka birçok insanın yaptığı gibi 'aradaki farkı anlayamazsın' adamı olmak istemiyorum, çünkü kahve gibi özel bir hobide aradaki farkı anlayacak seviyeye çıkmak mümkün. Tek sorun şu: Hayatınızdaki başka alanlarda da bu kadar detaya iniyor musunuz? Yoksa TV'nizi Teknosadaki adam öneriyor, telefonunuzu iphone alıp geçiyor musunuz?

    Eğer hayatınızda -özellikle hobi gibi başka alanlarda- çok detaya inip araştırma yapıp bunları uygulayıp başarısızlıktan yılmayan bir yapınız varsa, espresso makineleri iyidir. Starbucks'ta karamel makiyato veya sezonun kahvesini yapıştıranlardansanız, tam otomatikler size göre.

  • Gümrük?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok iyi fiyat...

    hele bu dönemde...

    hele inadına otomatik fiyatları artarken..

    kırmızısını yeni aldım ve 3 gündür deneme yanılma ile kahve dünyasına katıldım. kaçırmayın...

  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    Her şey dahil total rakam.

  • RTX3080Ti kullanıcısına yanıt
    Delonghi EC 685.M Dedica Espresso Makinesi - 2149 TL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonomi öyle bir hale geldi ki bu gidişle makineyi alsak bile yarın öbür gün kahve ve süt alamayacak hale geleceğiz. Bu alet 1500 lira civarlarına satılırken almadığıma çok pişman olmuştum, şimdi yine elim gitti geldi almadım ama adım gibi eminim ki yine pişman olacağım.

  • den D kullanıcısına yanıt

    Yarın yaşayacağınız garanti mi?

    O halde neden bu pişmanlık ..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • den D kullanıcısına yanıt

    6 ay sonra yine aynısını yazarsınız :D

  • arkadaşlar fiyat gerçekten bedavadan bi tık pahallı. gelecek sene 5 bin olur

  • 216 tl de kargo ekleniyor. Yine de iyi fiyat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaçırmayın americano veya espresso içmiyorsanız pekde kahve içmiş sayılmazsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende faydalandım , çok teşekkürler.

  • aldım

  • glumerna G kullanıcısına yanıt

    americanoya başladıktan sonra filtre kahve çamur gibigeldi

  • Kahve öğütüyormu
    Americano için nasıl yapıyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2021 eylulde aldim.Cok memnunum.Amazon ile 36 saatte milanodan kartal a teslim edildi.Oneririm

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Bende aldım da size göre 40 lira fazla ödedim. Neden acaba?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aldım ama teslimat tarihi bekleniyor yazmakta, umarım iptal edilmez

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.