Şimdi Ara

kentsel dönüşüm ayağına evsiz kalıcaz galiba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar son zamanlar epey dönüyor bu muhabbet mahalle ve çevre mahallelerde. Kentsel Dönüşüm adı altında küçükçekmece / inönü taraflarındaki evleri yıkıp, yerine ya yeni ev yada alışveriş merkezi tarzı birşey yapılacakmış. Bizede evin bedelini verip toki evlerine yerleştireceklermiş. Toki evleri dediğimde kayabaşı, altınşehir gibi istanbul'un unutulan tarafları.

Fakat başka birinin dediğine göre kentsel dönüşüm olayı mahallenin imza toplayıp, belediyeye başvurması ile gerçekleşen bir olaymış.

Şimdi benim biraz kafam karıştı. Eğer toki evlerinde devamlı kalacaksak evin bedeli olan parayı vermiyorlar bu birincisi 2. eğer tekrardan eski evine girmek istersen sana evin bedeli olan atıyorum 50bin tl veriyor. E adam yeni bina yapacak yeni duvarlar kapılar o ev olacak 80bin 30bin sana kitleyip taksite falan bağlattırıyorlarmış.

Arkadaş bilen birisi şu olayın astarını biraz döker mi şuraya. Annem ve babam bedensel engelliler ikiside. Güç bela çalışıyorlar. Evsiz kalmak istemem. Toki evleri dağın başında otobüs geçmez birşey geçmez.

• up
  • Kimden duyduysam isyan ediyor. ama dışardan ballandıra ballandıra anlatıyorlar.

Sen satmak istemiyorum desen bile çoğunluğa göre hareket edildiğinden evinizin yıkılma ihtimali var.
    -toki evleri ülkedeki en kalitesiz evler. bi çok sorunu var ve sorunlarınızı snlatacak düzeltecek kimse yok. tvde çıkmıştı bi ara wcler çalışmıyo, su adam gibi gelmio falan fikan...
    -siteler gibi yapıldığından büyük arazi lazım. yani istanbulun en alakasız, varos, şehirden uzak yerlerine yapılıyor.

Kısaca yeni yapılan daireyi almaya paran yoksa mahkumsun tokiye.

Sizi vurursa hiç bi kurtuluşunuz yok mlesef

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bizde istanbul fikirtepedeyiz kentsel dönüşüm burda da var..
  • Roman vatandaşların Sulukule'de ki evlerini 50-70 bin lira gibi fiyatlara satın alıp, evlerini satın aldıkları vatandaşlara, şehire uzak yerlerden toki evleri vermişlerdi..
    Sulukule'de yapılan modern apartman dairelerinin şimdi; en ucuzu, 400 bin liradan satılıyor..
    Kentsel dönüşüm mü? Yoksa, Rantsal dönüşüm mü?!
  • Onu bilmiyomda bizim mahalli idareci çok sövüyo bu kentsel dönüşüme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frux

Roman vatandaşların Sulukule'de ki evlerini 50-70 bin lira gibi fiyatlara satın alıp, evlerini satın aldıkları vatandaşlara, şehire uzak yerlerden toki evleri vermişlerdi..
    Sulukule'de yapılan modern apartman dairelerinin şimdi; en ucuzu, 400 bin liradan satılıyor..

Oradaki evleri kimler aldı, sonra devlete fahiş fiyattan çaktı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

quote:

Orijinalden alıntı: frux

Roman vatandaşların Sulukule'de ki evlerini 50-70 bin lira gibi fiyatlara satın alıp, evlerini satın aldıkları vatandaşlara, şehire uzak yerlerden toki evleri vermişlerdi..

Oradaki evleri kimler aldı, sonra devlete fahiş fiyattan çaktı?

Kimin aldığını bilmiyorum.. Sulukule, Roman vatandaşlarla özdeşleşmiş bir yerdi.. Toki bu evleri yenileyip, Roman vatandaşlara taksitle satıp,parasını alabilirdi.. Romanların çoğu toki'nin verdiği şehire uzak yerlerden çıkıp, beyoğ'luna yakın yerlerden kiralık ev tuttular.. Çünkü bu insanların çoğu eğlence dünyasında müzisyen olarak çalışıyor..
    http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1065796&CategoryID=77

• Oraları iyi bilirim. Bu proje ilk başladığı zaman ki duyumlarım; akp li semiren tabakadan 5 - 10 kişi tüm evleri satın alıyorlar, içlerindeki insanlar oturmaya devam ediyrolar. Yıllar önce başlatılan bir iş bu. Birisi de Mustafa Demir diye duydum, Fatih Belediye bşk...

Söylenti elbette ama inşaatı yapan kayserili bir müteahhit, biliyorum bunu. Ilk etaptan arkadaşımın tekine ev satmaya kalktı da, almadı keriz arkadaşım.

• Devlet madem Kentsel dönüşüm yapıyor; tüm rantçılara karşı önlemini almak zorundadır.

• bu yıkılıp yerine ev yapmak ev sahibi için sıkıntılı olacağa benziyor adanada da bazı yerlerde olacak olanda varmış diyorlar bilmiyorum ama borçlandırıyorlarmış aldığın parayla adam gibi yeni ev alamazsın büyük ihtimal . bizde yaşayacağız ilerde bu sorunları
  • bursada ilk başladıklarında, fomara tarafındaki evlere45-50 bin gibi fiyat verdiler kaldı ki evler ne kadar kötü olsa da arsa değeri bursanın göbeğinde 150000 -200000 arası olan yerler. bunun adı RANTSAL DÖNÜŞÜMDÜR. sen şehirlerin en gözde yerlerini bedavaya al. sahiplerine şehrin unutulmuş yerinde seçme hakkı bırakılmayan konutlar ver. dünyada bu şekilde, iddia edildiği gibi bir dönüşüm modeli yok. dünyada yapılan güçlendirme çalışmaları için destek sağlamak, aksi durum varsa ve konut sahipleri razı ise o bölgeyi yeniden düzenleyip hak sahiplerine bir katılım bedeliyle vermektir. ama bizde amaç, yoksul ve orta gelirli insanları şehrin dışında MODERN GETTOlara tıkmak ve şehrin içinde lüks cazibe! merkezleri yaratmak.
  • Delimisiniz. Rant olmasaydı TOKİ bu işe girermiydi. Bu tür işlerin AKP,CHP,MHP si yok tüm belediyeler kar amaçlı iş yapar. Daha öğrenemediniz mi. Ben çok şahit oldum. Vatandaş her türlü ikna edilir.
  • Herseyi babalar gibi satan hukumetin insaat islerine asiri ilgi gostermesinin sebebi ne olabilir? Rant elbette, yandaslarini zengin etme... Fikirtepe iptal edildi diye duydum ama Yunus Cimento dan baslayan ve yakaciga kadar uzanan ve arasinda eski dev fabrikalarin da bulundugu alan donusume girdi. Yanyol da ki aku fabriksandin yukari dogru cikin, bakin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Nightwish

Arkadaşlar son zamanlar epey dönüyor bu muhabbet mahalle ve çevre mahallelerde. Kentsel Dönüşüm adı altında küçükçekmece / inönü taraflarındaki evleri yıkıp, yerine ya yeni ev yada alışveriş merkezi tarzı birşey yapılacakmış. Bizede evin bedelini verip toki evlerine yerleştireceklermiş. Toki evleri dediğimde kayabaşı, altınşehir gibi istanbul'un unutulan tarafları.

Fakat başka birinin dediğine göre kentsel dönüşüm olayı mahallenin imza toplayıp, belediyeye başvurması ile gerçekleşen bir olaymış.

Şimdi benim biraz kafam karıştı. Eğer toki evlerinde devamlı kalacaksak evin bedeli olan parayı vermiyorlar bu birincisi 2. eğer tekrardan eski evine girmek istersen sana evin bedeli olan atıyorum 50bin tl veriyor. E adam yeni bina yapacak yeni duvarlar kapılar o ev olacak 80bin 30bin sana kitleyip taksite falan bağlattırıyorlarmış.

Arkadaş bilen birisi şu olayın astarını biraz döker mi şuraya. Annem ve babam bedensel engelliler ikiside. Güç bela çalışıyorlar. Evsiz kalmak istemem. Toki evleri dağın başında otobüs geçmez birşey geçmez.

Ben hemen oralarda kayaşehirde oturuyorum. Toki evlerinden kastın Toki Kayaşehir ise nasıl otobüs geçmiyor diyorsun anlayamadım. Gayet işlek burası ? Dağın başında ama AVM 'si bile var. Gayet güzel burası. Buralarda başka Toki konutları var mı ki ? Fiber internet felan herşey yerinde burda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahayri -- 27 Ekim 2012; 3:28:50 >

• Kucukcekmece de oturuyor arkadas, iyi okuyun

• sen ne diyon kardeşim,devlet vatandaşını evsiz mi koyacak?Kek misiniz siz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ateşli cımbız

sen ne diyon kardeşim,devlet vatandaşını evsiz mi koyacak?Kek misiniz siz?

Kentsel dönüşümlere gelesice.
  • Aynen öyle, dönüşüm ayağına vatandaşa da borcu kitleyecekler.
  • kentsel dönüşümü desteklerim, ama bu hükümetin yaptığını değil. adamlar kırk yılın başı doğru bir şey yapacak, onda bile yetimin yurttaşın hakkını yiyor.
    şuan depreme karşı 1 dakika bile gecikmek cinayettir, ama lanet olsun ki bunu kullanıyor hükümet. şu kentsel dönüşümü savunacak vicdan yok bende.

kentsel dönüşüm olmazsa onbinlerce yurttaş ölebilir, kentsel dönüşümde ise yüzbinlerce insanın hakkı gaspediliyor. iki ucu pis değnek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.