Şimdi Ara

Sahte şarap mı içtim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
6.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bundan 9 gün önce tek başıma 2,5 litre şarap içtim. Sorun şurda hani içki içilen sabah kalkarsınız kafanız hafif dumanlıdır ya bende bu etki hala düzelmedi. Sanki içki vücudumdan atılmadı gibi.

Şuanda algıda problemlerim var. Birde nasıl anlatsam bilmiyorum bir şeyleri görüyorum ama sanki boş bakıyorum bunu farkediyorum ama önüne geçemiyorum. Gözlerim seçemiyor tam.

Nerden bulaştığımı bilmiyorum 1,5 litresi 25 lira olan bir beyaz şarap üstünede 18 liraya 1 litrelik beyaz şarap içtim sahte olma ihtimali var mıdır bu şarapların ? Sahte olsa şimdiye doktorluk olmaz mıydım ?

İçtiğim gece çok kötü olmuştum hayatımda ilk defa kustum içkiden. Çoğu şeyide hatırlamıyorum o geceye dair. Birde çok hızlı içtim 2,5 litreyi 1 saat içinde bitirdim. Sonra bir anda vurdu kafası...

Yardım edecek bilgili dostlar var mı ? Doktora gitmeli miyim sizce ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sahte Şarap: Tehlikeleri ve Nasıl Tespit Edilir

Şarap Kör Eder mi?

Sahte şarapların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği bir efsanedir. Sahte şaraplar genellikle aşırı miktarda metanol içerir ve bu da körlüğe neden olabilir. Ancak, düzenli olarak tüketilen gerçek şarapların körlüğe neden olduğuna dair hiçbir bilimsel kanıt yoktur.

Sahte Şarap Nasıl Anlaşılır?

Gerçek şarap ile sahte şarap arasındaki farkı anlamak için aşağıdaki işaretlere dikkat edebilirsiniz:

• Fiyat: Sahte şaraplar genellikle gerçek şaraplardan önemli ölçüde daha ucuzdur.
    • Etiket: Sahte şarapların etiketleri genellikle hatalar veya tutarsızlıklar içerir. Örneğin, yanlış bölge veya üzüm çeşidi bilgisi olabilir.
    • Koku: Sahte şaraplar genellikle keskin veya kimyasal bir kokuya sahiptir.
    • Tat: Sahte şarapların tadı genellikle acı veya ekşidir.
    • Boğaz Yanması: Sahte şaraplar, içildiğinde boğazda yanmaya neden olabilir.

Ev Yapımı Şarap Kör Eder mi?

Uygun şekilde yapılmış ev yapımı şarapların körlüğe neden olması beklenmez. Bununla birlikte, yanlış yapılan veya bozulmuş ev yapımı şaraplar metanol içerebilir ve bu da sağlık sorunlarına yol açabilir.

Sahte Şarap Olur mu?

Evet, sahte şaraplar olabilir. Sahte şaraplar, düşük kaliteli üzümlerden veya şarap yapımında kullanılan yasadışı maddelerden yapılabilir. Bu sahte şaraplar, gerçek şaraplara benzeyecek şekilde tasarlanabilir ve etiketlenebilir, bu nedenle dikkatli olmanız önemlidir.

Sahte şaraplar sağlığınız için tehlikeli olabilir, bu nedenle şarap satın alırken güvenilir kaynaklardan satın aldığınızdan emin olun. Yukarıda belirtilen işaretlere dikkat ederek sahte şarapları tespit edebilir ve sağlık sorunlarını önleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fıstıklı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nerden aldın şarapı

ayrıca hastaneye gıt olayı anlat.serum felan yersın acıl gıt bence hastaneye.
  • Metanol olsa çoktan kör veya meftaa olmuştun . Bir şey olmaz . Dandik şarabın dandik etkileri o kadar .

• Sarap sahtesi yapilmakla ugrasilacak bir icki degil. Dandikmis sadece. İctigin geceki etkiler de dandik olmasi ve fazla hizli icmenden kaynaklanmis.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 gündür bu durumda mısın?

Su iç bol bol, atılımı hızlandırsın vücut, 2,5 litre litre şarap az değil maşallah
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bozuk süt içtim bişey olurmu ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

nerden aldın şarapı

ayrıca hastaneye gıt olayı anlat.serum felan yersın acıl gıt bence hastaneye.
    Tekel bayiden aldım. Birkaç güne gidebilirim hastahaneye duruma göre şuan eskisine göre daha kötü oldum gibi psikolojik mi acaba bilmiyorum.

• 9 güne alkol tamamen atılır vücuttan başka birşeyin vardır

• Kancaaa kullanıcısına yanıt
    gitsene kardesim üşengec mısın.ya kalıntı bır rahatsızlıgın kalırsa daha kotu olursun.hıc durma gıt suan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sosisli Süt

9 gündür bu durumda mısın?

Su iç bol bol, atılımı hızlandırsın vücut, 2,5 litre litre şarap az değil maşallah
    Evet 9 gündür bu durumdayım. Yani daha fazlasında içtim mesela ama hiç bir şey olmadı hayatımda hiç kusmamıştımda bu sefer baya kötü oldu.

Benle içen diğer arkadaşlarımında diğer gün kafası iyiydi. Bir kişi benle kustu falan onlar daha az içti tabi ama beraber içtik yani. Bilmiyorum neden böyle oldu.

Bilinç bulanıklığı ve görmede bulanıklık, seçmede zorluk var... umarım bir şey olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: schizzo

9 güne alkol tamamen atılır vücuttan başka birşeyin vardır
    Bu belirtiler alkolden sonra oldu ama ilişkili değil midir ? Yoksa alkol tetiklemiş midir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Irishman

Metanol olsa çoktan kör veya meftaa olmuştun . Bir şey olmaz . Dandik şarabın dandik etkileri o kadar .
    Hocam bu kadar uzun sürmesi normal mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

gitsene kardesim üşengec mısın.ya kalıntı bır rahatsızlıgın kalırsa daha kotu olursun.hıc durma gıt suan
    Hocam bir yerlerde içki eğer sahteyse etil alkol almanın iyi olduğunu okudum şimdi bira içicem yarın sabah uyandığımda düzelmemişse gidicem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Young Sinatra

Sarap sahtesi yapilmakla ugrasilacak bir icki degil. Dandikmis sadece. İctigin geceki etkiler de dandik olmasi ve fazla hizli icmenden kaynaklanmis.
    9 gün boyunca sürebilir mi etkisi sizce yoksa ben mi abartıyorum? Psikolojik olabilir mi ?

normall .. aynı marka sarap alma yeter .

• yaw banane artık ne yaparsan yap.ben soyledıgımı soyledım
  • Hem tadı lezzeti olmayan, acı iğrenç paralı ve günah olarak bizlere işlenen bu içecekleri neden içersiniz bir anlayabilsem

en fazla sabah kalkınca sürer dediğin gibi sonra geçer etkileri üstelik kusmuşsun yani alkolün %90 ı orda gitti zaten
  • İlk defa sarhoş olduysan normal ben tekilayı içince öyle oldum 2 gün mide ağrısı sürdü o kadar.

Kaçak rakı içtiğimde pert oldum ters gün sıfır enerji ve mide ağrısı.

Tavsiyem seviyenizi bilmiyorsanız maksimum 5 bira veya 5 dublede yani en fazla 35 lik ne içerseniz bırakın ileri gitmeyin bide yavaş için yoksa ters teper.

Şarabın fazlası kusturur meze olarak çerez cips abur cubur tüketmeyin et ya da peynir tüketin çerezmiş cips miş hikaye midenin bulanmasını tetikleyen onlar asıl.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.