Şimdi Ara

Kenstsel Dönüşüm ile Bina Yapmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bi yakınımızın arsası içinde eski tek katlı bir ev var.Müteahhit bu arsaya sanırım 3 katlık bir ev yapmak istiyor.

Biz bu arsaya kendimiz kenstsel dönüşüm kapsamında bina yapabilir miyiz ? Kendimiz yapmak istesek müteahhitlik belgesi felan

almamız gerekiyor mu.Kendimiz yaptığımızda yapılan diğer daireleri satabiliyor muyuz.

Ayrıca kentsel dönüşüm kapsamında kredi ödemeleri nasıl oluyor ilk belli aylarda ödemesiz şekilde kullandırılabiliyor mu ?

• Evet riskli yapıdır belgesi veren bakanlıkla anlaşmalı firmalar var.Bunlardan bu raporu aldıktan sonra devletin kredi desteği hakkında ki bilgilerim tam değil.Şimdilik internetten araştırayım diyorum iş ciddiye bindiğinde bankalarla felan görüşülür zaten.

Benim öğrenmek istediğim bu şekilde ev yapan ya da konu hakkında bilgisi olanlardan bilgi almak.

Bu tek katlı yere kendimiz 3 katlı bir bina yaparsak yine faydalanabilir miyiz yoksa müteahhitle anlaşma zorunluluğu var mıdır...

• Mütahit ile anlaşma zorunluluğunuz yok.
    İsterseniz kendiniz de yaptırabilirsiniz.
    Yapacağınız şey projeyi çizidrip inşaat mühendisine onaylatmak ve bir inşaat mühendisini şantiye şefi olarak sigortalı göstermek belli bir dönem.

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

Mütahit ile anlaşma zorunluluğunuz yok.
    İsterseniz kendiniz de yaptırabilirsiniz.
    Yapacağınız şey projeyi çizidrip inşaat mühendisine onaylatmak ve bir inşaat mühendisini şantiye şefi olarak sigortalı göstermek belli bir dönem.

Projeleri hazırlatsak,belediyeye onaylatsak ve bir şantiye sefi göstersek oluyor yani.Bu kadar mıdır ?

• Makine mühendisine de onaylatmanız gerekecek, projesi falan çizilecek ayrıca. Isıtma vs tesisatları için.
    Ayriyeten Elektrik tesisatı için de Elektrik mühendisi.

Bunların hepsini birden yapan firmalar var oralara da danışabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: hikodaci

Makine mühendisine de onaylatmanız gerekecek, projesi falan çizilecek ayrıca. Isıtma vs tesisatları için.
    Ayriyeten Elektrik tesisatı için de Elektrik mühendisi.

Bunların hepsini birden yapan firmalar var oralara da danışabilirsiniz.

Evet bunları biliyorum her projeyi çizdirip imzalattıktan sonra belediyeye onaylattırıyoruz.Bu aşamaları geçtikten sonra

bir yapı denetim firmasıyla anlaşıyoruz sanırım.Sonra bir tane inşaat mühendisiyle anlaşıp inşaat şefi olarak gösterdiğimizde direkt olarak başlayabiliyor muyuz

inşaata.Müteahhitllik belgesi felan almamıza gerek yok anladığım kadarıyla.

Peki bu daireleri sattığımızda kdv felan nasıl ödüyoruz.Arsadaki eski ev yerine 3 katlı bir bina yapabiliyoruz.

Kentsel dönüşüme girdiği için binadaki daireler kdv muafiyetine giriyor mu.Şahıs olarak satacağız daireleri.

• Kdv muafiyetine girer ama bunun icinde bir isletme sart.
    Cunku faturalar o isletmeye kesilecek ve satarken de o isletme fatura kesecek.

Ama detaylica arastirin bence bu isi yapan firmalardan danismanlik alin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

Kdv muafiyetine girer ama bunun icinde bir isletme sart.
    Cunku faturalar o isletmeye kesilecek ve satarken de o isletme fatura kesecek.

Ama detaylica arastirin bence bu isi yapan firmalardan danismanlik alin.

Hımm teşekkürler.Araştırayım biraz daha...

• bende aynı konu için yazıyorum. Arsamızda eski bir ev var 45-50 yıllık bitişik arsada da 25 yıllık bir ev var. komşu ile arsaları birleştirip apartman dikelim diyoruz ama bu kentsel dönüşümden nasıl faydalanabiliriz. inşaat mühendisi akrabam var buraya 200km uzakta ve orada kendi inşaat işleri ile uğraşıyor. buradaki inşaatta onu şantiye şefi olarak gösterebilir miyim. inşaatı kendim yaptırmamda bir sakınca varmı illa müteahit olması şart mı? kentsel dönüşüm kredisini her iki ev için de 100+100 bin tl kredi çekebilirmiyiz ayrıca 200 bin lirada kendimin nakiti var bu para ile hiç satış yapmadan inşaatın ne kadarını yapabilirim (zemin kat 300metre kare üst katlar çıkmalarla 350 metrekare içerisine 2 şer daire(3+1) sığacak sekilde 10 daire(5 kat) )

orta halli orta kalite bu bina bana kaça mal olur?

detaylıca anlatabilecek ya da yardımcı olabilecek bir arkadaştan yardım istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stornado -- 14 Mayıs 2014; 23:42:43 >

Orijinalden alıntı: stornado

bende aynı konu için yazıyorum. Arsamızda eski bir ev var 45-50 yıllık bitişik arsada da 25 yıllık bir ev var. komşu ile arsaları birleştirip apartman dikelim diyoruz ama bu kentsel dönüşümden nasıl faydalanabiliriz. inşaat mühendisi akrabam var buraya 200km uzakta ve orada kendi inşaat işleri ile uğraşıyor. buradaki inşaatta onu şantiye şefi olarak gösterebilir miyim. inşaatı kendim yaptırmamda bir sakınca varmı illa müteahit olması şart mı? kentsel dönüşüm kredisini her iki ev için de 100+100 bin tl kredi çekebilirmiyiz ayrıca 200 bin lirada kendimin nakiti var bu para ile hiç satış yapmadan inşaatın ne kadarını yapabilirim (zemin kat 300metre kare üst katlar çıkmalarla 350 metrekare içerisine 2 şer daire(3+1) sığacak sekilde 10 daire(5 kat) )

orta halli orta kalite bu bina bana kaça mal olur?

detaylıca anlatabilecek ya da yardımcı olabilecek bir arkadaştan yardım istiyorum.

bildigim kadarini soyluyorum
    kentsel donusum icin riskli yapidir raporu almalisiniz bunun icin karot aliyorlar falan. Tanidik yapi denetim falan varsa her konuda yardimci olurlar size bilgi alin. Devletten kira yardimida alabilirsiniz insaat bitene kadar.
    santiye seflerinin 1 yil icinde 30000 m2 alana kadar en fazla 5 insaata bakma hakki var yani santiye sefi olabilir tanidiginiz.(baska insaatlarda sozlesmesi var mi bilmelisiniz)
    insaat birim fiyat 650 tl oldu toplam alani hesaplayip 650 tl ile carpin.Ama daha ucuza mal edebilirsiniz. Malzemeleri daha ucuza bulup 500 tl birim fiyata mal edebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Champarator -- 15 Mayıs 2014; 9:32:36 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.