Şimdi Ara

Kendini İşini Kurmak? Firmada Çalışmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1

Kendini İşini Kurmak? Firmada Çalışmak?

(En Son Oy Tarihi: 19.11.2015)
Giriş
  • Üniversiteden mezun oldunuz diyelim. Birkaç sene kurumsal firmalarda da çalıştınız ve önemli bir noktaya geldiniz. Çalıştığınız firmada yükselmek mi yoksa bakkal olsa bile kendini işinizi kurmak mı istersiniz?

Üç yıl yatılı olarak okumuş olduğun lisenin kapısının önünde sigara içen yetişkin bir adam olarak kendilerini sokağa fırlatan öğrencilere hayretle bakıyorsun. Bunlar çocuk yahu, diye düşünüyorsun içinden. Oysa lise dediğinde, kendini hep sabah soğuk suyla tıraş olurken anımsıyorsun. Erkekliğe adım attığın yıllar olduğu için kendini hep büyük düşünmüşsün. Oysa düşlerinin dehlizlerinde umutsuzca çıkış aradığın o bina bile ne kadar küçükmüş.
  • Kardeş kesinlikle kendi işinizi kurun .

Kurmadan önce bir araştırmanız olsun temellerinizi sağlam atın ki ilerde sorun olmasın .

Şimdik devlet veya şirket bence iş değil arkadaşlar çünkü devlete giren mühendisleri yada çalışanları görüyorum bir kaç devlet kurumu dışındakiler çoğu yatıyor yatıyordan kastı adamlar köreliyor bilgilerini tazeleyeiyorlar .Şöylede bir avantajı da var şirkt'e yada devlette yükselirsin sabah 8 akşam 5 biter.

Gelelim sizin kurcağınız şirket yada firma . İnanın bana 11 yıldır çalışıyorum gerçeknte bir yerelere ulaşmak istiyorsanız diğer rakiplerinizden daha atılhgan gündemi takip etmenizdir.

Kendi işinizi kurarsınız ohhh ne rahat özelde yada devlette çalışan o kadar insan biliyorum adamlar artık yılmışlar .

En son bir savcı akrabamla konuştu .İşte katiplik felan hakkında katiplik istiyorum diye .İnanın bana dediği şudur insanların ağız kokusunu yani bizim işimizle uğraşcağına kendi işin daha iyi dedi .

İyi akşamlar

• Ha şimdik bir kaç arkadaş çıkıp kesni diyecektir umarım .Bu devir iş bulmak çok zor nasıl kuracaksın fira yada şirket .Diye aldırma .

Bu ülkeye akıllı adam değil güvenilir eleman lazım .

• 1kom kullanıcısına yanıt
    kendi işinde 365 gün dolu dolu çalışırsın sürekli kafanda iş olur... memurluk veya kurumsal bir şirkette 250 günlere düşersin... kendi işinle özel hayatın birbirine girer bunları iyi düşünmek lazım... karakterinize hangisi uyuyorsa o seçilmelidir.. zaten kendi geliştiren bir bireysen özel sektörde kabına sıgmaz iyi yerlere gelinebilir, ayrıyetten ufak işler yapılarak kazanç elde edilebilir.. özel sektör veya memur işinde ağız konusu çekiliyorda sanki patron olunca olmuyor.. kendi işinde müşterilerin ağız kokusunu çekeceksin. 3 liralık mal alan işletmenin sahibi gibi davranabilir... artıları eksileri iyi seçilmelidir..

fasonda yada ufak firmalarda işi ciddi ciddi öğrenirsin, kurumsal firmalardada piyasa tanır yönetimsel tecrübe kazanırsın. sonra iş kurabilirim dersin.

iş yapmak için size iş verecek insan lazım. O dilin laf yapması lazım, insanlar güven vermeniz lazım. Piyasa fiyatlarını, sürelerini ve kalitelerini bilmeniz lazım. herkes diyor iş kurucam iş kurucam ulen hele bi dur bakalım okulunu bitir bir atıl piyasaya bir al kokuyu. bir bak bakalım gerçek iş hayatı nasıl, nasıl yapılıyor bu makineler köprüler, apartmanlar ,asfaltlar. kim ne temin ediyor, kim nerede tekel olmuş.

yok daha 2. sınıfda vizelerden zor 20 alıyor "aga ben kendi işimi kurucam" hmm ok bye :S

kesinlikle sektörünüzde çok tanıdığınız olmalı, buda çalışarak edinebileceğiniz bir şey.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir meslekte çok çalışmak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.