Şimdi Ara

Bir meslekte çok çalışmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
5
Favori
1.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herhangi bir mesleği seçtiğinizi düşünün, öyle ya da böyle bir işiniz var.Sabahleyin başladınız mesaiye, akşama doğru bitti mesai. Ama patronunuz sizden rica etti, şu şu işleri yapar mısınız diye. Sonra bir bakmışsınız sabah olmuş,hatta ne kadar uğraştıysanız normal sabah mesai saatine gelmiş saat.

Sonra bu kadar çalışmaya, "ee bu kadar çalışma sonrası tatil verir herhalde patronum" diyorsunuz. Sonra patron "ne tatili, işinden mi kaytarıyorsun, çalış" diyor. Siz de el mahkum çalışıyorsunuz.

Sonra bir bakmışsınız aylarınız, yıllarınız hep böyle geçmiş. "olsun ya, patronum 3-4 yıl böyle çalışırsın, sonra düzelecek" dedi dersiniz içinizden. Ama bu geçen 3-4 yıl sizi öyle bir yıldırmıştır ki sizin gibi olan bazı iş arkadaşlarınız dayanamayıp istifa etmiş, bazıları da zaten kötü olan ruhsal durumları sebebiyle intihar etmişler.

Sonra bu 2020 dünyasında olan bu insanlık dışı durumu devletinize bildirirsiniz.Aslında bu durumu sizden önce birçok kişi bildirmiştir, ama sonuç çıkmamıştır. Çünkü bu insanlık dışı durumu en büyük patron olan "DEVLET" uygulamakta olduğunuzu anlarsınız ve yıkılırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC547EB8D -- 19 Ağustos 2020; 3:9:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• keşke "ankaratıplı" herkesi tıp tıp diye zehirlemeden önce ve tercih dönemi öncesi açık açık bu yazıyı yazsaydın.

düşünsene fabrikanın birinde işletme şefisin ve p.tesi sabah girip salı akşamına kadar uyumadan çalışıyorsun çarşamba sabah girip perşembe akşamına kadar uyumadan çalışıyorsun
    hatta bazen c.tesi fabrikayı açıp pazar akşamına kadar uyumadan çalışıyorsun

inan fabrika girişine HEYKELİNİ dikerler.

nerede tıp fakültesi için çalıştığın kadar emek verip çalışsan heykelini dikerler.
    doktorların hepsi sosyal zekası olmayan kendi hakkını savunmaktan aciz zavallılar ne yazık ki.
    yanlış hatırlamıyorsam tıp fakültesi yazdınız. madem merak ettiniz ayrıntılı anlatayım

1. si öğrenciliğiniz zor ama eğer seviyorsan zevkli geçecek sorun mezuniyetten sonra başlayacak

2. si dünyanın en zor ikinci sınavı olan TUS a gireceksin ve sınavı kazanmak için sınava tekrar tekrar girenlerle birlikte YKS de neredeyse ilk 20 bine girmiş 100 bin kadar insanla yarışacaksın ve ilk 4 bine girmeye çalışacaksın.. kolay mı şöyle anlatayım: hangi üniversitenin kütüphanesine gidersen git 100 kişi varsa bunun 90 ı tıp öğrencisi olacak
    liseden sonra dersane bitti zannedeceksin ama 2. sınıftan sonra TUS dersanesine başlayacaksın.. diğer meslekleri okuyanların gezip tozduğu zamanlarda sen nöbet, dersane, kütüphane üçgeninde yaşayacaksın ve bu sanki senin suçunmuş gibi toplum tarafından " doktarlar mı hııııı onlar zaten ASOSYAL diye damgalanacaksın" .. sanki baleye operaya tiyatroya gitmek için vaktin varmış gibi..
    2 kuzenim ilk 500 de ve biri koç tıp ta diğeri koç bilgisayarda. bilgisayarda okuyan olan şöyle diyor: Valla ben sağlam geziyorum ama o kütüphaneden çıkmıyor. (çok şeyi özetliyor sanırım)

3. sü herkesten en az 3 sene geç başlayacaksın hayata.. erkek isen çok sorun yok ama kadın isen hayatın tam bir cehennem olacak. muhtemelen şu da bitsin bu da bitsin derken geç evleneceksin ve geç hamile kalacaksın.
    asistanlığında hamileliğine bile karışacaklar. 3 aylık hamile olan öğretmen, memur "piremsesler" kafadan rapor için sana gelecek rapor vermezsen şikayet edecek ve sana soruşturma açacaklar ama sen 8. ayında bile rapor alamayacak ve nöbetlerde koşturacaksın hatanı kollayacak hem idare hemde sevgili halkımız.

4. sü mecburi hizmetten sonra TUS u kazansan bile.. diyelim dahiliye kazandın.. tekrar mecburi hizmete gideceksin.. daha sonra üst ihtisas için örneğin endokrinoloji yapacaksın bu defa TUS tan bile zor sınava gireceksin diyelim endokrinolojiyi kazandın 3 sene daha uzmanlık öğrenciliği yaptın sonra doğruuu 3. defa mecburi hizmete.

bu kadar okuduktan sonra en yüksek maaşı alırsın zannedeceksin ama yanılacaksın.. SIKI DUR "EN DÜŞÜK MAAŞ"ı alacaksın. lise mezunu bir imam bile senden yüksek maaaş alacak... ancaaak ek göstergeler nedeniyle maaşın artacak ve yüksek görünecek.. maaşının düşük olduğunu emekli oluca anlayacaksın.. devletteki en düşük emekli maaşlarından birini alacaksın çünkü saf maaşın düşük olacak.. o kadar düşük olacak ki devlet sana "acıyıp" hiçbir memura yapmadığını yaparak ek emekli maaşı verecek az da olsa. . o nedenle bir çok hastanede 30- 40 yıllık emekli olamayan ancak rahmetli olabilecek yaşlı hekimlerle karşılaşacaksın

5.si insanla uğraşmak zordur. hele hasta ise hep haklıdır toplumun gözünde ve idarenin gözünde. mezun olduktan sonra sık sık mahkemede hakim karşısına çıkacaksın (Şaka Değil) ve o zaman beni hatırlarsın ne demeye çalıştığımı da anlarsın.

UNUTMA BUNLARI..
    Genellemelerle dolu aptalca bir yazı yazmışsınız ama yine de cevabınızı merak ediyorum. Türkiye şartlarında böyle rahat kendini öldürmeden yaşayacak (gerçek anlamda) para kazandıran meslek hangisi? Dur ben cevap vereyim baba parası, torpil. Başka bir şey de yok tek meslek üzerinden yürümeye çalışmayın. Hep tıp ceng karşılaştırmaları yapılır forumda. İkisinin de kendine göre zorlukları olduğundan kimse bahsetmez tıpçılar veya cengciler.
    Hahaha buna guldum iste :)

Yil olmus 2020 hala doktorlarin 10k alti maas aldigini bilmeyen andavallar var.

Ozel sektorde calismiyorson 10k ustune cikmak icin 5-10 sene calisman lazim. Yaklasik 35 yasinda 10k almaya basliyorsun.

Ozel sektore girmek icin beceri ve bilgi gerekiyor, ek olarak tecrube. Ozel sektorde 20k 30k kazanirsin ama yine 10 sene boyunca tecrube yapman gerek. Diger doktorlara gore fark yaratman gerek ki adam seni ise alip o kadar para versin.

Kisacasi tip puaniyla muhendislikte yazsan yine 30-35 yasinda 10k uzerini gorebileceksin ancak.

O yuzden tip'ta para var is var diye yazmayin. Isini seven, iyi yapan, yetenekli olan her daim fazla kazanir. Tipta da boyle, muhendislikte de boyle.
    35 yaşında köpek gibi 10 yıl çalışıp boktan bir manager olduktan sonra altınıza sıfır 3.20'yi 450bin lira borca girip alınca zannedersiniz ki ben artık bi boka yarayan bi adamım. Sonra ömrünüzün sonuna kadar devam edersiniz buna. Ara ara dank eder kafanıza ulan ben ne yapıyorum diye ama artık girmişsin çarka. Şimdi her şeyi bıraksan, başka bir hayatı denesen deli derler sana. Aklını yitirdi mis gibi işi vardı derler. Emekliliği yandı derler. Altında sıfır araba vardı, Ataşehir'de götükalkıklar sitesinde oturuyordu derler. Herhalde delirmiş ki her şeyi bırakmış derler. Hiçbiri anlamaz ki hayatınız sizi esir ediyor, her gün biraz daha sıkıyor gırtlağınızı.

Kötü mü geldi kulağa? Üstelik bu "iyi senaryo". Yani burada iyi bir işe girilmiş, mesai harcanmış, yükselinmiş. Bunun işsizliği var, niteliğinin çok altında işlere mecbur edilenleri var. Var da var. Fakat onları anlatsam herkes diyecek ki iyi de ben işe girerim yaaa. Herkes kendini iyi yerde düşünür. Buyurun bu da iyi yer işte.
    sizin yalanlarınızı artık düzeltmeyeceğim.

EY Forum ahalisi doktorlar içinde sabah 11 de işe başlayıp saat 3-4 gibi mesaisi biten varmış.

Ve sizde bu "ankaratıplı" nın söylediklerine inanacak kadar safsanız benimde artık söyleyeceğim hiç bir şey yok.

etrafınızda herhangi bir doktor bulun ve sorun bakalım sabah 11 de işe başlayıp 3 gibi işini bitirip eve giden doktor tanıyorlarmıymış. (özel çalışanlar dahil)

TIP çalışan dünyasında değilsin... muhtemelen öğrencisin... ama hayat senin yazdıkların gibi değil. hayal dünyasında yaşıyorsun
    senin yanlışlarını düzeltmekten bıktım

1. tıp fakültesini bitirince mecburi hizmete gidiyorsun orada 2 sene hem çalışıp hem tusa giriyorsun sonra diyelim dahiliye yapıyorsun sonra dahiliye yi bitirince mecburi hizmete gitmiyorsun bunu mu diyorsun yanlış diye

2. 45 puanla gireceğin yerler çok kısıtlıdır ama tabi doğuda kimsenin tercih etmediği bir kaç iyi görünümlü ama bitirdiğnde çok yeterli olamayacağın yerler olabilir

3. temel maaşın ne olduğu ne işe yaradığı emeklilikte hangi maaşın esas alındığını ve ek ödemelerin ne kadar olduğu ve ne kadar garanti olduğunu bilmeyenle maaş tartışmam ben. örneğin aylarca döner sermaye alamayan veya çok düşük döner sermaye alanların (ek ödeme) olduğunu bilmeyen zır cahillerle bordro tartışmam ben

4. asistanlar için geçiçi süre dediğin şey nedir. örneğin beyin cerrahisi asistanlığı 7 sene. sen 7 senenin ne olduğundan habersizsen ben ne yapayım

5. gerçekten yorucu birisin ve HAYAL DÜNYASINDA YAŞIYORSUN
  • Karl Marx'ı okurken bunu çok düşündüm ve hiçbir zaman " action " olamayacağını anladım.
    Çünkü seçeneklerimiz var.

"Wir haben einen Gott ! "

Belki de yoktur ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

düşünsene fabrikanın birinde işletme şefisin ve p.tesi sabah girip salı akşamına kadar uyumadan çalışıyorsun çarşamba sabah girip perşembe akşamına kadar uyumadan çalışıyorsun
    hatta bazen c.tesi fabrikayı açıp pazar akşamına kadar uyumadan çalışıyorsun

inan fabrika girişine HEYKELİNİ dikerler.

nerede tıp fakültesi için çalıştığın kadar emek verip çalışsan heykelini dikerler.
    doktorların hepsi sosyal zekası olmayan kendi hakkını savunmaktan aciz zavallılar ne yazık ki.
    Genellemelerle dolu aptalca bir yazı yazmışsınız ama yine de cevabınızı merak ediyorum. Türkiye şartlarında böyle rahat kendini öldürmeden yaşayacak (gerçek anlamda) para kazandıran meslek hangisi? Dur ben cevap vereyim baba parası, torpil. Başka bir şey de yok tek meslek üzerinden yürümeye çalışmayın. Hep tıp ceng karşılaştırmaları yapılır forumda. İkisinin de kendine göre zorlukları olduğundan kimse bahsetmez tıpçılar veya cengciler.

• fenerbahçe. F kullanıcısına yanıt
    Ben de yazdıktan sonra farkına vardım

• Yusufk21 Y kullanıcısına yanıt
    yanlış hatırlamıyorsam tıp fakültesi yazdınız. madem merak ettiniz ayrıntılı anlatayım

1. si öğrenciliğiniz zor ama eğer seviyorsan zevkli geçecek sorun mezuniyetten sonra başlayacak

2. si dünyanın en zor ikinci sınavı olan TUS a gireceksin ve sınavı kazanmak için sınava tekrar tekrar girenlerle birlikte YKS de neredeyse ilk 20 bine girmiş 100 bin kadar insanla yarışacaksın ve ilk 4 bine girmeye çalışacaksın.. kolay mı şöyle anlatayım: hangi üniversitenin kütüphanesine gidersen git 100 kişi varsa bunun 90 ı tıp öğrencisi olacak
    liseden sonra dersane bitti zannedeceksin ama 2. sınıftan sonra TUS dersanesine başlayacaksın.. diğer meslekleri okuyanların gezip tozduğu zamanlarda sen nöbet, dersane, kütüphane üçgeninde yaşayacaksın ve bu sanki senin suçunmuş gibi toplum tarafından " doktarlar mı hııııı onlar zaten ASOSYAL diye damgalanacaksın" .. sanki baleye operaya tiyatroya gitmek için vaktin varmış gibi..
    2 kuzenim ilk 500 de ve biri koç tıp ta diğeri koç bilgisayarda. bilgisayarda okuyan olan şöyle diyor: Valla ben sağlam geziyorum ama o kütüphaneden çıkmıyor. (çok şeyi özetliyor sanırım)

3. sü herkesten en az 3 sene geç başlayacaksın hayata.. erkek isen çok sorun yok ama kadın isen hayatın tam bir cehennem olacak. muhtemelen şu da bitsin bu da bitsin derken geç evleneceksin ve geç hamile kalacaksın.
    asistanlığında hamileliğine bile karışacaklar. 3 aylık hamile olan öğretmen, memur "piremsesler" kafadan rapor için sana gelecek rapor vermezsen şikayet edecek ve sana soruşturma açacaklar ama sen 8. ayında bile rapor alamayacak ve nöbetlerde koşturacaksın hatanı kollayacak hem idare hemde sevgili halkımız.

4. sü mecburi hizmetten sonra TUS u kazansan bile.. diyelim dahiliye kazandın.. tekrar mecburi hizmete gideceksin.. daha sonra üst ihtisas için örneğin endokrinoloji yapacaksın bu defa TUS tan bile zor sınava gireceksin diyelim endokrinolojiyi kazandın 3 sene daha uzmanlık öğrenciliği yaptın sonra doğruuu 3. defa mecburi hizmete.

bu kadar okuduktan sonra en yüksek maaşı alırsın zannedeceksin ama yanılacaksın.. SIKI DUR "EN DÜŞÜK MAAŞ"ı alacaksın. lise mezunu bir imam bile senden yüksek maaaş alacak... ancaaak ek göstergeler nedeniyle maaşın artacak ve yüksek görünecek.. maaşının düşük olduğunu emekli oluca anlayacaksın.. devletteki en düşük emekli maaşlarından birini alacaksın çünkü saf maaşın düşük olacak.. o kadar düşük olacak ki devlet sana "acıyıp" hiçbir memura yapmadığını yaparak ek emekli maaşı verecek az da olsa. . o nedenle bir çok hastanede 30- 40 yıllık emekli olamayan ancak rahmetli olabilecek yaşlı hekimlerle karşılaşacaksın

5.si insanla uğraşmak zordur. hele hasta ise hep haklıdır toplumun gözünde ve idarenin gözünde. mezun olduktan sonra sık sık mahkemede hakim karşısına çıkacaksın (Şaka Değil) ve o zaman beni hatırlarsın ne demeye çalıştığımı da anlarsın.

UNUTMA BUNLARI..

• Hocam yazdıklarınız hakkında söyleyecek bir şey yok tıp adına bunları az çok bilerek yazdım ben. Ama bilgidayar mühendisliği ile kıyaslayıp tıpı çok zor bilgisayar mühendisliğini kolay, sosyalliğe uygun göstermeniz çok yanlı bir yaklaşım. Asosyallik sosyallik insanlara bağlı bir durumdur çok sosyal tıp okuyanlar ve doktorlar da var çok asosyal işle kafayı yemiş mühendisler de. Ben ne kadar bilgisayar mühendisliği veya elektrik elektronik mühendisliği tanıtımı röportajı izlesem (iyi okuldaki) öğrencileri zorluğundan yakınıyor, meslek hayatındakiler de günde 8 10 saat bilgisayar başında olmanız gerektiğini söylüyor. Herkes tıpın zor olduğunu söyler söyler ama hiç de demez bazı doktorlar nasıl severek yapıyor bu işi. İş motivasyona bağlanıyor bence. Bir hastadan alacağım hayır duası 10 hastanın bana küfretmesini yok eder. Eğer karşımdakinin cahil biri olduğunu biliyorsam ben asla umursamam zaten bu yapıda olmasam tıp da seçmezdim. Ha bi diğer durum da mühendislerin bu ülkede her zaman hak ettiğini alamaması. Tıpta uzman olmak için en azından ortak bir sınava giriyoruz. Peki mühendislikte diyelim ki adam ben devlette çalışacağım diyor neye göre işe alınacak neye göre hakkını alacak? Torpiline, tanıdığına, "amca, dayı" larına göre alacak. Eğer mühendislik okursam ve bir kişi bile benim torpille hakkımı alırsa kusura bakmayın o motivasyon eksikliğini çok az şey tamamlar. Doktorluk zor evet ama anlattığınız her şeyin yapılması şart değil. Tustan sonra endpkrinolojiyi seçmeyeceğim mesela ben. Yazdığınız zorlukların %70i her tıp okuyan için geçerli. Tek yönlü bakıyorsunuz mühendis olunca bir doktorun parasını çok rahat kazanacaklar sanıyorsunuz. Hiç mühendislikte şuan seçenlerin ileride maruz kalacağı rekabetten bahsetmiyorsunuz. Kim ne derse desin ben bilgisayar mühendisliği 2 sene önceye kadar tercih edenler için bi fırsattı ama o fırsat çok az artık çok şey isteniyor mühendislikten daha fazlası da istenecek ileride.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 35 yaşında köpek gibi 10 yıl çalışıp boktan bir manager olduktan sonra altınıza sıfır 3.20'yi 450bin lira borca girip alınca zannedersiniz ki ben artık bi boka yarayan bi adamım. Sonra ömrünüzün sonuna kadar devam edersiniz buna. Ara ara dank eder kafanıza ulan ben ne yapıyorum diye ama artık girmişsin çarka. Şimdi her şeyi bıraksan, başka bir hayatı denesen deli derler sana. Aklını yitirdi mis gibi işi vardı derler. Emekliliği yandı derler. Altında sıfır araba vardı, Ataşehir'de götükalkıklar sitesinde oturuyordu derler. Herhalde delirmiş ki her şeyi bırakmış derler. Hiçbiri anlamaz ki hayatınız sizi esir ediyor, her gün biraz daha sıkıyor gırtlağınızı.

Kötü mü geldi kulağa? Üstelik bu "iyi senaryo". Yani burada iyi bir işe girilmiş, mesai harcanmış, yükselinmiş. Bunun işsizliği var, niteliğinin çok altında işlere mecbur edilenleri var. Var da var. Fakat onları anlatsam herkes diyecek ki iyi de ben işe girerim yaaa. Herkes kendini iyi yerde düşünür. Buyurun bu da iyi yer işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: fenerbahçe.

UNUTMA BUNLARI..
    Son iki paragrafta saçmalamışsın usta.En düşük maaşı alacaksın diyor.Yok artık.13-15 bin lira maaş alıyorsun 2020 itibariyle.Sence az mı?

• Mülgâ kullanıcısına yanıt
    Hocam hukuk kısmına kendimi uygun görmediğim için seçmedim yoksa dediğiniz gibi bence de. Öğretmenlik için ise hem atama meseleleri hem de okulumda şehirdeki en iyi matematikçi gösterilen hocamla konuşmamdan dolayı vazgeçtim. Tıpa da yatkın olduğumu düşünüyorum hem biyoloji dersini seviyorum hem de insan ilişkilerim iyi. Her ne kadar bazı insanlar cahil laftan anlamaz olsalar da genele vurunca herkes öyle değil yani.

• Yusufk21 Y kullanıcısına yanıt
    Tıpı seviyorsan devam et kardeşim canını sıkma.Evet zorlanacaksın öğrencilik hayatın geç bitecek.Ama maaşın her zaman topluma göre iyi seviyede olacak.Tıp için en büyük tehlike 2023'te pretisyen açığının dolması bence.

Baba parasıyla okuyan veya torpille işe giren insan sizden daha çok para kazanabilir sizden daha üst mertebede olabilir ama sizin aynı işten aldığınız zevki alamaz.

Bende zaman zaman kendime "Ulan keşke babam zengin olsada uçuş okuluna parayı bassa direk okusam " diyorum.Ama yapacak bir şey yok köpek gibi oturup işime yaramayacak ,genel kültür olarak bile aklımda kalmayacak biyoloji dersini çalışmak zorundayım.

Pilotaj bölümünü kazandım diyelim.Yine aynı şekil millet tanıdık sokup bir şirkette işe başlayacak.Ben ise belki yıllarca iş bulamayacağım.Sagda solda uçuş saati kasmaya çalışıcam.

Ama yapacak bir şey yok...

Bu ülkede benim hem kafam rahat olsun hemde yüksek maaşlar kazanayım gibi bir düşünceniz olmasın çünkü böyle bir şey hiç bir zaman gerçekleşmeyecek.Hangi mesleği seçerseniz seçin bu iş böyle yürür.

Sonuç olarak burada yakınmamız hiç bir şey değistirmeyecek.
    Tek çözüm sıkı çalışıp hayatı akışına bırakmak.Yoksa kendinizi yer,bitirirsiniz.

• Mülgâ kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten o tehlike net yani bi yerde kapanacaktı açık. Ama şunu düşünüyorum ben hayırlısıyla hacettepede okuyacağım hem iyi bir eğitim alacağım hem de derslerime önem verip tıp dışında da kendimi sosyal açıdan geliştirirsem iş anlamında sıkıntı çekmem diye düşünüyorum. İşinde iyi olan insanlar hangi bölüm olursa olsun kazanıyor.

• RavenholmYKS R kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hocam mesela ben gelecekte nolacak iş imkanı nolacak diye düşündüğüm zaman her meslek işsiz kalacak gibi geliyor. Şimdiden çok ilerisini düşünmek kötü bir yaklaşım.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 17 Haziran 2022; 3:25:56 >
    Hocam öğretmenlikte bile öyle ki binlerce öğretmen adayı-mezunu var ama açık sıfır.Vural aksankur'un ben az kazandığını düşünmüyorum mesela.He bir de hükümet çok hastane acıyor.Dolayısıyla açık belki bir yıl ertelenebilir.Ama 6 yıl tıp okuyum pretisyen olup kalayım devri kapanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 17 Haziran 2022; 3:26:5 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.