Şimdi Ara

´´ Kendini beğenmişlik - Kendini beğenmeyen insan olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Peki ya kendini beğenmeyen insan olur mu? "Ben" diye başlayan ve süslü övgüler ile devam eden cümleler...

Kendinizi övdüğünüz anlar hissettikleriniz nelerdir? Ya da birisi size sürekli kendisini övüyorsa düşündükleriniz nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 29 Ocak 2012; 0:58:15 >

• Kendimi şu ana kadar övdüğüm bir an var mı bilmiyorum. Biri beni överken de ne bir hoşnutluk hissediyorum ne de başka bir şey, genelde bir tepki vermem övüldüğümde ya da hızlıca konuyu değiştiririm.
  • Eğerki birisi sürekli kendinden bahsediyor kendini övüyorsa o kişiden korkarım. Ve o kişiyle ilişkimi anında keser atarım.
    Çünkü o kişide aşağılık kompleksi vardır. Hiç sevmem öylelerini de.
  • Aynaya bakarken kendimden utanırım,övülmeyi sevmem,birini övmeyi de sevmem,insan içinde veya kendi kendime düşürken,kişiliğimi yerden yere vururum.

Not : Mutsuz olduğum anlamına gelmesin ben bu halimden gayet memnunum,hiçbir şekilde isyan da etmiyorum inancım tam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St. Dupont -- 29 Ocak 2012; 1:22:42 >
  • Kendimi hic ovmem ovemem ama birisi benim hakkimda guzel sey soyledigi zaman beni ovdugu zaman yok canim felan derim utanirim ama icten ice acayip sevinirim deli gibi mutluluk duyarim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fâti

Kendimi hic ovmem ovemem ama birisi benim hakkimda guzel sey soyledigi zaman beni ovdugu zaman yok canim felan derim utanirim ama icten ice acayip sevinirim deli gibi mutluluk duyarim

aynen bende böyleyim bunun yanı sıra birinin kendisini övmesini hiç sevmem.
  • övülmeyi pek sevmem daha doğrusu insanların benim hakkında yorum yapmasını pek sevmem övme veya tamamen negatif birşey olsun pek sevmem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kendimi asla yüceltmem.
    Hatta direk hem kendime hem de samimi olduğum ortamlarda insanlara sürekli kendimi yerin dibine sokarım.
    Kendini beğenen insanların özgüvenini bu tür yapay şeylerle arttırdığını düşünüyorum.
    Benim sorunum özgüven eksikliği acaba bu huyum yüzündenmi yoksa özgüvenim varda buna sahip olmadığımı mı düşünüyorum bilmiyorum.
    Ama derinlerde kendimi ütopyaya yakışacak bir birey olarak görüyorum.
  • Kendimi ovmem ovulcek bi yanımda yok . Ama beni biri överse cok hosuma gider niye gitmesin dimi sizin dısnızda birilerinin hakkınızda guzel seyler soylemesi guzel bişey sanırım. Kendini ovenede içimden küfür ederim. Bide anamın bi sözü doğrultusunda bişey demem kendini övene pohpohlayana (uçan kuşun kanadını kırma derdi anam)
  • kendini beğenmeyen insan özgüven kaybı yaşar, kendine saygısı azalır, hayatta kolay kolay mutlu olamaz çünkü hep kendisiyle sorunu vardır.
    kendini fazla beğenen, kibirli bir insan ise hırslarına ve zaaflarına kolayca boyun eğebilir, ne elde ederse etsin mutlu olmayı beceremez.
    bir çok şeyde olduğu gibi bu konuda da önemli olan dengeyi kurmaktır bana göre, bunu başarabilen insan mutluluğa bir adım daha yaklaşır diye düşünüyorum.
  • Kendimi övmeyi çok severim. Bayılırım hatta Çevremdeki insanlar özellikle de kız arkadaşım bayılır. Kendimin çok aşağılık insan olduğumu, yalan söylediğimi, çok çirkin olduğumu bazen çok saçma düşündüğümü, sahtekar olduğumu insanların bana güvenmemesi gerektiğini söylerim.
  • Kendimi ciddi anlamda hiç övmedim arkadaşlarla şakalaşırken falan olmuştur dalgasına.Birinin övmeside hoşuma gitmiyor rahatsız oluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: birkanbcc

kendimden nefret ederim kendimi hic sevmiyorum yakısıklıyım ama hic kendimi sevmiyorum

Sorunun ne?
  • Hocam özgüven ile kibir arasında ince bir çizgi vardır.
  • PUP
  • Kendimi asla övmem ama bir başkasının beni övmesi hoşuma gider.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.