Şimdi Ara

KENDINDEN ALARMLI 'XENA' DİSK KİLİDİ İNCELEMEM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
7.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda motorun calinmasina karsi etkili bir caydirici etkisi bulunan "kendinden alarmli" disk kilitlerini bazi arkadaslarimiz tarafindan tesadufen hic bilinmedigine sahit oldum. Buna istinaden yeni almis oldugum "XENA" (zeyna) marka XN14 model alarmli disk kilidinin minik bir incelemesini yaparak urun ve kullanimi hakkinda bu tarz guvenlik cozumu dusunen arkadaslara bir fikir verebilecegini dusundum. Ben urunden oldukca memnun kaldim ve bu tarz bir urun almayi dusunen arkadaslara kesinlikle tawsiye ederim...

Sadece alarmdan ibaret urunlere gore bu tarz "kendinden alarmli disk kilitlerinin" bircok avantajlari mevcut.
    Ornegin,

1- Cihaz enerji ihtiyacini arac akusunden almadigindan akuye extra bir yuk bindirmiyor. Batarya 6 ay gidiyor ve azalmaya basladiginda cihaz surekli dusuk tonda bir uyari sesi cikartarak sizi uyariyor.

2- Motorun orjinal elektrik tesisatina ve aksamina hic bir sekilde mudahelede bulunulmuyor, bu sayede garantisi devam motorlar garanti kapsamindan cikmiyor.

3- Kullanimi, montaji ve sokulup-takılması oldukca basit ve hizli.

Kendinden alarmli disk kilitleri ulkemizde maalesef heryerde bulunmuyor hatta birakin bulunmayin cogu satici bilmiyor bile ne oldugunu! Yogun bir arastirmanin ardindan gecenlerde motosiklet guvenligi konusunda dunyanin en iyilerinden biri olan "XENA" (zeyna) markasini kesfettim. Firma guvenlik konusunda ust duzey standartlara sahip ki, web sayfalarindan ve aldiklari odullerden acikca belli oluyor zaten.

Ben "XN14" modelini aldim ve herkese kesinlikle tavsiye ederim. Firmanin tum urunleri 7 farkli ulkede yaplan testlerde guvenlik konusunda odul almis urunler olup ayrica kilit ile birlikte kutudan yedek batarya unitesi, alyan anahtari ve kaliteli bir tasima cantasida cikiyor.

Almis oldugum, "XN14" modelin ozellikleri ve urunun almis oldugu Guvenlik Odulleri;

KILIT OZELLİKLERİ;

- %100 saf celik
    - Korozyona karsi izole edilmis ozel govde kaplamasi
    - Cift guvenlik Systemi
    - 14mm sertlestirilmis ozel celik guvenlik pin'i
    - Buz spreyine karsi direncli, izole edilmis govde
    - Ultra-yuksek derecede sertlestirilmis ozel celik govde
    - 6 ay batarya omru

ALARM OZELİKLERİ;

- 110db Alarm ses seviyesi
    - Otomatik alarm start/stop
    - Otomatik caydirici uyari sinyali
    - Cift şok ve hareker sensoru (mekanik degil, "cift elektronik infrared goz ile" hareket tespit ediliyor)
    - Sokulebilir alarm kit'i ve yedek batarya kit'i.

(Aracta hareket algilandiginda iki defa cihaz ön-alarm, uyari alarmi veriyor. Sayet hareket devam ederse 110db ile kulaklari sagir edercesine cihaz avazi ciktigi kadar bagirmaya basliyor! Sayet hareket kesilirse otomatik olarak 15 sn sonra alarm susuyor ve stand-by'e geciyor yani gece don-gomlek asagiya inip manuel olarak alarmı susturmak zorunda kalmiyor ve komsularla iliskilerinizi iyi tutuyorsunuz )

Ureticinin sayfasi;http://www.xenasecurity.com/product/motorbikes/alarm/page1/

Tavsiye ettigim XN14 modeli;http://www.xenasecurity.com/product/motorbikes/alarm/XNSeries/XN14/page1/

Urunu istanbulda alabileceginiz firma;http://www.villalevent.com/magaza/index.tsp?cat_id=18[/url]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 18 Şubat 2008; 1:30:22 >

• Cihazin bataryalari her saatciden, ivir-zivir malzeme satan yerlerden kolaylikla bulabileceginiz asagida resimlerini cektigim bildiginiz saat pilleri ile calisiyor. Bu piller ile 6 ay calisma omru var cihazin, pillerin tanesi 25 kurus, uzun omurlu alkalin olanlarin ise 50 kurus civarinda. Kutudan bir tane yedek batarya sarjoru cikiyor ve cihazla birilkte bir tanede icinde hazir takili ve bataryali olarak birlikte geliyor.

Bu arada, resimlerde gordugunuz batarya sarjoru "kesinlkle su, yagmur, sivi vs gecirmiyor! Zira cihazin govdesi icinde ozel bir koruma maddesi ile bu kutucuk ozel olarak korunuyor

XENA XN14 ALARMLİ DİSK KİLDİNİN CALİSMA PRENSİBİ;

1- Merakli biri geldi motorunuzla oynamaya basladi diyelim (kediye, kopege, sert ruzgara vs herseye otmuyor. XN14'u diskin ne kadar ustune koyarsaniz o kadar hassasiyet kazaniyor. Ben genelde diskin orta bolumunde bir yere monteliyorum) Cihaz hassas elektronik sensorleri sayesinde motor ile oynandigini algiladiginda ilk olarak "ben buradayim, aklindan geceni sakin dusunme" seklinde oncelikle caydirici bir uyari sinyali veriyor.

2- Motorla oynayan cocuk, merakli kimse, niyeti bozmus biri vs sayet bu uyariya aldirmayip oynayama devam ederse XN14 bu defa daha yuksek ve uzun bir sesle ikinci ve son bir uyari daha veriyor.

3- Vatandas hala akillanmadi ve oynamaya devam ediyor, XN14 "BU DEFA GUNAH BENDEN GİTTİ ABİCİM" DİYOR VE 15sn BOYUNCA "110db GİBİ DELİ BİR SESLE" AVAZI CIKTIGI KADAR BAGIRMAYA BASLIYOR VE YEDİ MAHALLEYİ AYAGA KALDİRİYOR!!

4- Aradan 15sn gecti, hareket durdu. XN14 alarmi otomatik olarak kesiyor. Ancak cihaz "stand-by" a geciyor ve sayet sensorler tehdit boyutunda ikinci bir hareket sezinlerlerse XN14 bu defa uyari sinyali yerine direk 110db alarmi HİC DUSUNMEDEN ANINDA BASIYOR!

Yani hareket devam ettigi veya her defasinda yeniden tekrarlandigi surece (hareketin araliklarinda gecen zaman onemli degil) XN14 110db'lik sesi ile 15sn'lik periyodlarda hareketin kesilinceye degin surekli alarmi devreye sokuyor.

Yani alarm sustugu zaman motoru alip hoop diye kamyonete atabilmeleri icin ya disk kilidini motordan sokmeleri gerekiyor (k bu neredeyse imkansiz saatlerini alacak bir islem tekeri sokmeleri gerekir) yada 110db'lik o dehset verici sese aldirmayacak, organize, oldukca babayigit ve profesyonel bir hirsiz cetesi olmasi gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 18 Şubat 2008; 1:28:41 >

• Teşekkürler güzel inceleme.
    Yalnız o pilleri öyle sıra sıra dizmektense neden ince kalem pil kullanılmamış anlamadım.

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Teşekkürler güzel inceleme.
    Yalnız o pilleri öyle sıra sıra dizmektense neden ince kalem pil kullanılmamış anlamadım.

Tek bir kalem pilin verecegi voltaj bellidir 1.3 ile 1.5v arasi bir deger. 110db'lik Alarm devresinin ihtiyaci olan gerekli yuksek voltaji ancak bu sekilde saglayabilecekleri icin boyle bir yontem tercih edilmis bence.
  • quote:

Yüksek voltaj verebilen kalem pil boyutunda yassı pil de kullanılabilirdi.

Elektronik, elektrikten anlamadigin asikar.. Tek bir batarya ile gerekli voltaj saglansa bile bu sekilde gerekli yuksek (mAh) degerine ulasilamazdi. Bataryalarin bir kismi paralel baglanarak yuksek kapasiteli mAh, bir kismi Ise devreye seri baglanarak gerekli voltaj degerine ulasilmis. Paralel baglamada elde edilen yuksek mAh degeri ise cihazin 6 ay gibi bir sure kullanilmasinda en onemli rolu ustleniyor. Bunlar basit elektrik formulleridir.

Sen bir alarmli disk kilidi tasarlarsan birtek senin kafan cok calistigi icin sen kendi cihazina dedigin sekilde tek pil koyarsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 18 Şubat 2008; 10:01:11 >

Hocam bende resimler acılmıyor, agırlıgı ne kadar ?

Edit: Açıldı gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ns -- 18 Şubat 2008; 3:08:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ns

@pininfarina

Hocam bende resimler acılmıyor, agırlıgı ne kadar ?

Edit: Açıldı gördüm.

Dostum yukarda uretici firmanin web adres mevcut orada her Turlu detay fazlasiyla mevcut.

Orjinalden alıntı: pininfarina

quote:

Yüksek voltaj verebilen kalem pil boyutunda yassı pil de kullanılabilirdi.

Sen bir alarmli disk kilidi tasarlarsan birtek senin kafan cok calistigi icin sen kendi cihazina dedigin sekilde tek pil koyarsin...

Öylere bir iddiam yok
    Artıları şüphe götürmez, Özellikle pahalı motosikleti olanların mutlaka edinmesi gerekir. Kaldı ki, zincirli, halatlı tipte olanları kullananların motosikletleri çalınanlar var. Bunda da çalınabilir elbette ancak, bu alarmlı tipi daha güvende olmamı sağlıyor.

Kesilmesi zor olan 2metre zincir aldım, su hortumunun içine zorlayarak geçirdim, ikinci güvenliğimi sağladım ama, ona takılacak harici asma kilit buz spreyine dayanıklı değil, çekiçle kırılmaya, manila ile kastırmaya fazla dayanıklı olmadığı için görsel olarak koruma gerçekleştiriyor.
    Çalmayı düşünen kişilere güvenlik sağlayamaz.

Bunlar iyi yönleri.

Fakat, sesi öyle bahsedildiği gibi çok yüksek ses vermiyor. Aklıma gelen en bariz kıyaslama örneği olarak;

Tahtakalevari ne alırsan 1 milyoncularda, kapılara pencerelere yapıştırılan alarmlar var, 2 parçalı ve parçalar birbirinden uzaklaştırılınca ses çıkaran alarmlar.

Keşke en azından onun ses şiddeti seviyesi kadar olabilseydi.

Başlığı açan pininfarina arkadaşımız benim merakımı gidermek adına karşılaştırma yaparsa sevinirim.
    Fiat olarak kaç liraya aldınız? 2 tip vardı, sizin aldığınız gibi çatal aralığı pim ekseninden 50 mm, ve sanırım 70 mm.
    Sizdeki de 50 lik.

• quote:

Orjinalden alıntı: sereye

Resimleri koyulan model yeni tip, Daha iyisi.
    Geçen yıl fuardan ince (8mm) olanını 100 liraya almıştım.
    Artıları şüphe götürmez, Özellikle pahalı motosikleti olanların mutlaka edinmesi gerekir. Kaldı ki, zincirli, halatlı tipte olanları kullananların motosikletleri çalınanlar var. Bunda da çalınabilir elbette ancak, bu alarmlı tipi daha güvende olmamı sağlıyor.

Kesilmesi zor olan 2metre zincir aldım, su hortumunun içine zorlayarak geçirdim, ikinci güvenliğimi sağladım ama, ona takılacak harici asma kilit buz spreyine dayanıklı değil, çekiçle kırılmaya, manila ile kastırmaya fazla dayanıklı olmadığı için görsel olarak koruma gerçekleştiriyor.
    Çalmayı düşünen kişilere güvenlik sağlayamaz.

Bunlar iyi yönleri.

Fakat, sesi öyle bahsedildiği gibi çok yüksek ses vermiyor. Aklıma gelen en bariz kıyaslama örneği olarak;

Tahtakalevari ne alırsan 1 milyoncularda, kapılara pencerelere yapıştırılan alarmlar var, 2 parçalı ve parçalar birbirinden uzaklaştırılınca ses çıkaran alarmlar.

Keşke en azından onun ses şiddeti seviyesi kadar olabilseydi.

Başlığı açan pininfarina arkadaşımız benim merakımı gidermek adına karşılaştırma yaparsa sevinirim.
    Fiat olarak kaç liraya aldınız? 2 tip vardı, sizin aldığınız gibi çatal aralığı pim ekseninden 50 mm, ve sanırım 70 mm.
    Sizdeki de 50 lik.

Bu tarz cihazlarin oncelikli amaci motorun basina cullanmis olan art niyetli sahsin panik olarak cevre sakinlerinin durumu fark etmesinden korkup uzaklasmasini saglamaktir. Bu yuzden otomobillerdeki gibi gereginden fazla yuksek bir sese gerek yok. Cihazin 110db ses seviyesi kesinlikle art niyetli sahsin panik olarak uzaklasmasina yetecek duzeyde

Benim kullandigim XN14 modelinin mm olarak olculeri su sekilde;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 18 Şubat 2008; 15:53:11 >

• Üşenmedim, ölçtüm. Ölçülerimiz aynı.

Sizinki yeni tip.

Kilit pim çapı benimkinin 6 mm. sizinki 14 mm.
    Sizinkindeki etikette double Locking System yazıyor,bendekinde Shock Movement Sensörs

Merakım gitmedi, Kaça?

Orjinalden alıntı: sereye

Üşenmedim, ölçtüm. Ölçülerimiz aynı.

Sizinki yeni tip.

Kilit pim çapı benimkinin 6 mm. sizinki 14 mm.
    Sizinkindeki etikette double Locking System yazıyor,bendekinde Shock Movement Sensörs

Merakım gitmedi, Kaça?

Sahip oldugum XN14 modelde hareket sensorleri olarak elktronik gozler yani "cift infrared system" kullanilmis. Bu systemin mekanik systemlere gore en buyuk avantaji cok daha hassas olmasi, soguktan-sicaktan-sıvıdan-buz spreyinden vs etkilenmemesi ve cok uzun omurlu olmasi. Ben urunu villa levent'ten 80euro yani 130ytl'ye aldim.

Bırak aksın, seni de götürsün..
    Hepsi hepsi hayat nasıl olsa!!
  • geçensene cnr daki fuarda heycanl adamların standlarına yaklaştım
    ineledim
    kaç para dedim
    -120ytl
    -taksit varmı?
    -yok
    -fuardan öncede/dışarıdada zaten bu fiyata üstelik taksitle satılıyor.
    -evet fiyatı değişmedi
    - ozaman fuar olmasının anlamı ne? fuarda daha avantajlı fiyatlara yer alması gerekmezmi
    -.... (yanıtyok)

guzel inceleme olmuş
    kendimde yakıdnan incelemiştim ama bukadar dikkatli bakmamıştım pillerini filanda görmüş olduk
    basit piller olması çok güzel heryerde bulunabilir.

xena nın bir artısınıda ben yazayım
    normal disk kilit varken motorunuza onu unutarak binebilirsiniz (çok sık rastlanan bir durum)
    ki ben çok kere unuttum ve kalkış yaptım
    unuttugunuzda çatala sertbirşekilde çarpıp zarar vericektir
    oysa xena varsa unutma ihitmaliniz yok...

gülegüle kullan arkadaşım
    sağol inceleme için

• Selamlar

Bende BMW HP4 var, aklım çıkıyor bir şey olacak diye. O yüzden en iyisi neyse kaç para da olsa alacağım dedim ve öyle yaptım.

http://www.motosikletaksesuarlari.com/ABUS-motosiklet-disk-kilidi-7000-RSI-DETECTO_698.html#0

Çok memnunum sahiden Abus'tan. Bu modelin kullanımı inanılmaz kolay, çok pratik, asla unutma ihtimalin yok. Herkese tavsiye ederim.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.