Şimdi Ara

Kendinden 4 yaş büyük birine aşık olmak | Can yakan anılar içerir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
8.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle kendimden kısaca bahsedeyim, 90 doğumluyum 26 yaşındayım endüstri müh bitirdim, bilgisayar müh yüksek lisans yapıyorum aynı zamanda kurumsal bir firmada iyi bir pozisyonda çalışıyorum.
    Çok uzatmadan olayı anlatacağım, çalıştığım departmanda 30 yaşlarında bir kız işe başladı, kendisi bekar öyle aman aman bir güzelliği yok ama yüksek lisansını yapmış çok iyi bir İngilizce bilgisine sahip, Avrupa da erasmus yapmış amerikada bir süre kalmış ve inanılmaz enerjik ve aşırı derece karşı tarafı düşünen çok ince bir insan. Aynı zamanda inanılmaz özgüvene sahip, çok enerjik her girdiği yerde dikkat çekebilen ve kendini sevdiren (bana göre çok zeki) ve inanılmaz ince düşünüp sizi sizden daha fazla düşünen ve bunun için birşeyler yapmaktan çekinmeyen biri(beni benden alan özelliği )
    Zaman geçmeden tabi ki bir şekilde yakınlaşmaya başladık, paylaştıkça paylaştıklarımız arttı daha fazlası daha fazlası derken nerdeyse sevgili olacak düzeydeydik hatta kendi içimizde sevgiliydik bile. Ama benden 5 yaş büyük olmasını çok kabullenemiyor insanlara söyleyemiyor ve yaşadıklarımız hep gizli saklı kendi içimizde gibi bir durum var ve hala böyle devam ediyor. Kızın yaşından ötürü yaşanmışlıkları var ve bunları biliyorum.
    Gelelim asıl olaya, arkadaşlar ben uzun süredir böyle duygular hissetmedim. Birşeyler yaşıyoruz beraber kalıyoruz etrafımda belki bir sürü kız var ama onsuz hiçbirşeyin tadı yok resmen. Bakışı düşünce yapısı, konuşması haraketleri herşeyi belki de hayatımda olsun dediğim karakterin bir bedende canlanmış hali. Onu başkasıyla düşünemiyorum başkasıyla kabullenemiyorum (böyle bir ayrılık dönemimiz oldu inanın bana çok berbat günlerdi acaba sorularından kafayı yemek üzereydim ki ben bu şekilde daha önce hiç olmamıştım ) Unutmak için başka kızlarla yakınlaştım, konuştum gezdim dolaştım birşeyler yaşadım ama hiçbiri onunla yaşadığım gibi duygular olmadı bu ayrılık döneminde.
    Aramızda 5 yaş var insanlar umrumda değil hayatımda ben kimseyi bu kadar benim olsun istemedim, elim ayağım düzgün olduğunu düşünüyorum yaşıtım ve benden küçük bir sürü kişiyle çıktım duygusal şeyler paylaştım ama yok yani olmadı böylesi, bir benzeri daha yok ( bu arada onun yaşlarında kişilerle de yakınlaştım ayrılık döneminde belki yaştan etkileniyorum diye ama yine yok )
    Akıl verin bana nolur.
    Yaşanmışlıkları olan 5 yaş sizden büyük resmen aşık olduğunu düşündüğünüz ( çevrenizdeki insanlar duygudan yoksun mantık adamı olarak adlandıran bir kişiyim ) ne yapmalıyım ?
    Bugün istediğim evet o kişiyle evlenmek çocuklarımızın olması ve beraber yaşamak istediğim insan bundan eminim.
    Ben böyle iğrenç durumlarda kalmadım hiç arkadaşlar hep mantık adamıydım hep bir çözümüm vardı hep birşeylere çok mantıklı çözümlerle yaklaşabiliyodum. İlk defa böyle oldum ve ne yapacağımı inanın bilmiyorum.
    Aileme söylemeyi geçtim yeltenemem bile direk çok tepki göstereceklerine eminim, sevgili şeklinde devam ederiz evet ama olmayacağını bile bile bu kadar sevdiğiniz insana bunu yapamıyorsunuz. Mutlu olsun istiyorum, gitsin yeni birileriyle tanışsın benle zaman kaybetmesin diye düşünüyorum ama paylaşamıyorum da başkasıyla, belki de gelip geçici duygular dicem ama 1 yıldır bir duygu hiç mi azalmaz her geçen gün artarak devam eder. Okuyan varsa şimdiden teşekkürler, okumayanlarında canı sağolsun.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kendinden Yaşça Büyük Birine Aşık Olmak

Kendinden yaşça büyük birine aşık olmak, karmaşık ve zorlu bir deneyim olabilir. Kendinden daha yaşlı bir partnerle ilişki içindeysen veya böyle bir ilişkiyi düşünüyorsan, bu konuyla ilgili bilgilere sahip olman önemlidir.

Kendinden büyük birine aşık olmak "hastalık" olarak kabul edilmese de, bazıları bunu duygusal sağlığın bir belirtisi olarak görür. Bu tür ilişkiler, özellikle yaş farkı önemliyse, sosyal damgalanma ve yargılama gibi zorluklara yol açabilir.

Kendinden yaşça büyük birine aşık olmakla ilişkili bazı potansiyel faydalar şunlardır:

• Yaşlılıklarının getirdiği olgunluk ve deneyimlerinden faydalanma
    • Kariyer ve yaşam hedefleri konusunda destek ve rehberlik alma
    • Daha istikrarlı ve güvenli bir ilişki yaşama

Ancak, bu tür ilişkilerin bazı potansiyel zorlukları da vardır:

• Yaş farkından kaynaklanan farklı değerler ve yaşam deneyimleri
    • Farklı sosyal çevreler ve sosyal beklentiler
    • Çocuk sahibi olma veya çocuk yetiştirme konusundaki farklılıklar

Kendinden büyük birine aşık olma kararı, kişisel inançlara, değerlere ve ilişkinin bireysel dinamiklerine bağlı olarak değişen karmaşık bir karardır. Bu tür bir ilişkiye girmeden önce potansiyel faydaları ve zorlukları dikkatlice değerlendirmek önemlidir.

İlişkinin başarılı olması için, her iki kişinin de yaş farkını kabul etmesi, birbirlerini desteklemesi ve açık ve dürüst iletişim kurması çok önemlidir. Eğer bu koşullar sağlanıyorsa, yaş farkı olan ilişkiler diğer ilişkiler kadar tatmin edici ve sağlıklı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • abla de unutursun
  • Daha çok arkadaş gibi gidiyor sanırım yaş farkının da bunda etkisi çoktur ama ne biliyim artık 26-30 yaşına gelmiş insanlar nasıl bir duyguyla bakar bilemem ortak hobiler bulun beraber zaman geçirin ama ona duygularını nasıl belirteceksin o da bir çıkmaz söyle gitsin desek olmaz
  • Söylediklerim şuan saçma gelicek gibi ama kendini kaptırıp gitme yaşayamam deme yaşamak zorunda kalırsın. Yaş bence fark çok yok ki bence yaşın önemi de yok. Okuyup bişeyleri görmüş insanlarsınız, onun için de yaş sorun değildir yalnız şu var. Söylediğin gibi hocam belli bir karizması çekiciliği varmış. Biraz mükemmelliyetci biri belli ki buna da dikkat ediyor. Ufak şeylerden kötü olmak istemiyordur veya yaşadıklarından dolayıdır. Kendimden örnek vermek gerekirse ben kendimden 11 yaş büyük biriyle birliktelik yaşadım. Hoş biriydi, kafa yapısı uyuyordu, şen biriydi, özgür rahattı en önemlisi. Bunlar insanı cezbediyor, sana tecrübe katıyor. Olumsuz yönü yaşı ilerlediği için artık uzatmaları oynuyor gibi evlilik düşüncesi vardı tabi düzeyli bir ilişkiden sonra ama çevresi zorluyordu buna. Sana önerim şu olur duygularını güzelce ifade et, anlat konuş. Baktın olumsuz peşinden koşma, rahatsız etme. Sonra gelirse gelir (Böyle gelme ihtimali yüksek). Onsuz yaşayamam gibi durumlara gelirsen olgun biri olmadığını hala çocukça yaşadığını düşünür bu seni gözünden düşürür. (Sonuçları da yazarsan sevinirim umarım istediğin gibi olur)

• Birbirinizi seviyorsanız açılın. Ciddi de olabilirsiniz.26 ve 30 yaş uçurum değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yaş farkta ne varki bundan önce kız arkadasımla aramda 8 yaş fark vardı ve bu hiç bir zaman sorun olmadı bizim için . Seviyosan ve onunla mutlu olacagını düşünüyosan arkana bile bakma ve insanlara bunu söylemektende çekinme .
  • 4 veya 5 yaş abartilacak birsey degil ki.Erkek buyuk olunca oluyor da bayan olunca olmuyor mu ? Bu salakca algiyi bu topluma yerlestirenler de salak.Sen kendin kabullendikten sonra ve dik durduktan sonra ailen yine de karsi mi cikar ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ya tek derdiniz yaş olsun. Sorun edecek ne var, anlamıyorum. Çok da değil, 4 yaş. Yaşlarınız alnınızda yazmıyor ki sizi görenler yargılasın. Hem kime ne?
  • Genelde bu durumları Müthiş(!)geleneklerden dolayı yaşıyoruz.Neymis efendim kız erkekten büyükse evlenilmezmış.Saçmalıktan ibaret.Erkek 18 Kadın 65 yaşında olsa da birbirlerini seviyorlar ise evlenebilirler kimsenin karışmaya hakkı yok!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 yas küçük olması daha sıkıntı

• Büyük bayanla evlenmek her erkege nasip olmaz. Sünnettir ve bana gore cok güzel bisey. Sana farklı annelik yapar hani o şefkati hissettirir. Bana kalırsa karsına al konuş. Ama yüzyüze tabii. Yani soylr herseyi buraya konu actigini bile soyle etkilendigini soyle. İnsanlar evlenmicekte napacaklar isin gucunde var neden olmasinki yani.d yaş niye dert oluyorki insanlardan sizene. Kızın senden buyuk olmasının ne kadar hosuna gittigini falan anlan

• saçmalama kendinden 4 yaş büyük biriyle evlenme bu bir kaç senede geçecek bir şey değilki ömür boyu aradaki fark hep yüzüne çarpacak ne kadarda kafa dengi olsanızda kadın yaşça büyük olmaz
  • olur neden olmasın. benim yengem abimden 8 yaş büyük. şunu unutma kadınlar erkeklerden daha çabuk olgunlaşır ve çöker.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.