Ekmek almaya gidiyorum bakkala mesela.Elime ekmeği alıyorum taş gibi olmuş ekmek belli ama bakkal bakıyor dik dik geriye koyamıyorum çekiniyorum.Bile bile bayat ekmeği alıp gidiyorum eve evdekıler bu ne böyle yaa diyorlar. diyemıyorumda ellediğim için ekmeği geriye koyamadım.
Okuldada mesela bi konu oluyor bi şey soruyor birisi ortaya benim çok iyi bildiğim bişey ama ben bana sormadığı için cevap veremıyorum. Gelip bana sorsa .... diye bişi var biliyon mu sen bunu diye sorsa anlatacam anlatamıyom içimde kalıyor.
Hoca diyor git sınıfa söyle derste ... yapacaz arkadaşlarına söyle bunu hazırlansınlar.Sınıfa gidip arkadaşlar arkadaşlar ... olacak derste hoca dedi diyemıyorum.Hoca böyle bişi derse wc'ye kaçıyorum hocadan sonra gelıyorum hoca sorunca hocam kusura bakmayın unuttum wc'ye gıttım söyeleyemedım dıyorum.
Nedir benim sorunum yaa çok kötü oluyorum bu durumlarda kendimi ezik hissediyorum.
Biraz moral verin bari
kaç yaşındasın?
aynı sorun bendede var atlatmaya çalışıyorum gerçekten kötü bir durum
Sosyofobi
Geceleri sayarsak 16 yaşındayım.
Bugün derste hoca bir soru sordu ve bilene sözlü notu 100 dedi. Bi cevabım vardı ama çok saçma ya şimdi rezil olmayayım dedim içimden hemen ardından bi arkadaş benim aklımdaki cevabı söyledi hoca direk 100 dedi. İçime cosssssss diye oturdu.
bizim sınıftada var böleleri içine kapanık kimseyle konuşamayan sinsiler
hayatı akışına bırak atılgan ol hakkını savun
quote:
Orijinalden alıntı: YourDooM
Bugün derste hoca bir soru sordu ve bilene sözlü notu 100 dedi. Bi cevabım vardı ama çok saçma ya şimdi rezil olmayayım dedim içimden hemen ardından bi arkadaş benim aklımdaki cevabı söyledi hoca direk 100 dedi. İçime cosssssss diye oturdu.
Ben napayım ?
SoğukSu.gif
keşke insan beynini formatlama olsaydı ya.format atılıyor ama yeniden sistem yüklenmiyor bunu çözmeleri lazım c ye yüklemek zaman alıyor
bu yolda yürümeyi bırak diyeceğim sonra gecen günlerini arar durursun ..şimdi dolmuşta inecek var demek te zor geliyordur ..ama naparsın insanların bir kısmı çok canlı fazla girişken olurken bir kısmı da çok sönük sinik olmayı -bazende bilinçli olarak - ister istemez kişilik olarak almış .diğerleride arada serpilmiş işte . aslında bu birazda kısır döngü gibi birşey .sen kendine ezik dedikçe ezik davranışlar kişiliğine iyice oturmaya başlıyor .1 .örnek hadi bazen başına gelebilir 2. örnek herzaman başına gelse bile önemli değil ama 3. örnek kötü işte ..sonuçta hayat çizgini etkileyecek kararlar dizisinde hep negatifi eylemsizliği kaçmayı seçersen sonunda iyi bir yolda yürümeyecek kişiliğin .aslında bu kişilikte değil yapay bir kılıf geçiyorsun üzerine .belki derinlerde kendini üstün görme komplekside olabilir içinde itiraf edilmemiş sessiz kalma sebeplerinden . öylesine bir tavsiye ..aile akraba arkdaşa çevresi dışında bir daha karşılaşma imkanın olmayan insanları kendine araç olarak kullanabilirsin ..çok berbat bir espiriyi yeri geldiğini zannettiğinde yapabilirsin .kimse gülmeyecek delimi bu filan diyecek ama sana faydası olacaktır ..
yazının tamamı profesyonel bir görüş ve bilgi içermez !
git psikolağa vereceği ilaçlar sana çok yararlı olacaktır(antiseptik galiba) insanlara verilmesi gerekenden fazla değer veriyorsun korkak felan olma bakkala öle dedinnmi seni dövecek değil ya hakkını aramayı bil arkadaşım ayrıca mükemmel olmaya çalışma normal olmaya çalış hata yaparım korkusu sana egemen olmasın. bizdede aynı sorunlar vardı ama mücadele etmesini bildik sende bu durumlan mücadele etmelisin bence.
Pskoloğa gitmiştim 2 sene önce bana hap yazdı reçeteyle onları kullandıktan sonra dahada sessiz oldum.Sınıfta geçen sene toplam 5-6 kere anca çıkmışımdır tenefüse.Kimseylede konusmuyordum ayrıca.
Her insanda böyle sorunlar olur.
Aşırı olmasada bende de oluyordu bir aralar...Rahat ol dostum aşırıya kaçmadan hakkın aramayı öğren...
çok kötü bir durum gerçekten allah sabır versin
önemsediğin şeylerin aslında önemsiz olabileceğini düşündün mü?
kendini önemli hissediyorsun demekki birisi sana birşey diyip bozulmamak için
bunların üzerine gitmen lazım.örneğin ekmek aldığında bayatsa geri koyup almadan çık.bunu apmak zor olacaktır elbette ama bu şekilde üzerine giderek yenebilirsin sosyal fobini.Zamanla beynin alışır ve artık bu konuda sıkıntılar yaşamazsın.
Hocam bunu yenmenin yolu üstüne gitmektir.Yüzün kızarsada utancından ölsende yapamadığın şeyleri yapmayı dene.Bir kere yaptıktan sonra eminim daha kolay gelecektir