Şimdi Ara

Kendi Windows 10 2004 Enterprise Sürümümü Hazırladım(MSMG, Ntlite) Defender, Edge ve Metro YOK! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
12
Favori
4.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkada gizli bir işlem yapan bir script yazmadığını nerden bilebiliriz ki?
  • Muco kullanıcısına yanıt
    Böyle bir soruyu bekliyordum. Ben de aynı sebepten kendi isomu hazırladım zaten. Daha önce custom isolar kullanırken yüklemeden önce ve sonra antivirus taraması yapıyordum. Zaten madencilik falan yapılsa kaynak kullanımından belli olur. Ayrıca sunumu da aynı sebepten ekledim eğer güvenmiyorsanız listedeki sırayı takip ederek sıfırdan kendi isonuzu da hazırlayabilirsiniz .
  • ReviOS - 2004 U1.0 öneririm en temizi.

    Yinede arkadaş emek etmiş tşk.
  • takipteyim link varmı hocam ?
  • emreylcn06 kullanıcısına yanıt
    Hocam 3.2 sürümünü sıfırdan yaptım, bu akşam başlatacağım uploadı. Bir aksilik olmazsa yarın sabah hazır olmuş olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam elinize sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, öncelikle emeğinize sağlık. Mağaza kullanılabilir mi sizin sürümde? Gamepass kullanacağım sorun olmaz herhalde.
    Birde bir sorum var, ben laptop monitor bağladım laptop un maalesef ekranı yok ve format atamıyorum bios a girince monitor kapanıyor. Araştırıyorum fakat elle tutulur bir çözüm bulamadım bilginiz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • malatya6089 M kullanıcısına yanıt
    Microsoft store var ve sorunsuz çalışıyor . Dün akşam açık bıraktım yine internet sebebiyle hata vermiş burdan kablonete sevgilerimi iletiyorum. Yeniden başlattım, biterse yükleyeceğim.

    Bazi laptoplarda bios'dan monitör seçme vardı ama bunun içinde biosa erişmeniz lazım. Masaüstünde bios ayarları düzenleyen uygulamalar var şansınızı deneyebilirsiniz. İkinci seçenek olarak da laptobun ekran flex kablosunu anakarttan çıkarın. O zaman belki direk monitörü algılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mikhail kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler şehirdeki eve geçince sizin sürümü indirip denemek isterim tekrardan elinize sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Link eklendi
  • mikhail kullanıcısına yanıt
    Key sorunca bi şaşırdım. Sonra hemen uyandım yapıştırdım keyi
  • Böyle konulara az denk geliyoruz dostum, tebrik ederim.
  • Teşekkür ederim hocam. Vakit bulursam yeni sürüm çıktıkca modifiye edip konuyu güncelleyeceğim.
  • Güzel konu elinize sağlık. Ben normal 2004 e güncellediğimde birkaç arkadaşımda ve bende boştayken aşırı fan çalışma sorunu gözlemledik. Sizin yorumunuz nedir genel hatlarıyla 2004 sürümü için? Malum delip geçmişsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • JesterKafa kullanıcısına yanıt
    Hocam ben WSL2 ve yeni Windows Terminal için geçtim tamamen. Yoksa çok stabil bir 1809 LTSC iso hazırlamıştım onunla gidiyorduk. LTSC'ye de ondan daha stabil olan LTSB'den geçmiştim . LTSB yeni ekran kartlarında sorun çıkartıyor ve eskidiği için çoğu özellik malesef yok. Ayrıca orjinal iso'yu bulmak çok zor, ben Microsoft linkini bulup Microsoft'dan direk olarak indirebilmek için saatlerce uğraşmıştım. Amaç stabilite ve kaynak tüketimi ise en stabil ve light sürüm LTSB. Ben onu da epey modifiye etmiştim, RAM kullanımı 800MB falandı, aşırı iyi bir sürüm olmuştu. LTSC'de kaynak tüketimi ise modifiye edilmiş iso da 1GB civarına çıkıyor. 2004 sürümünde ise bu miktar hazırladığım iso da 1.2GB. Şahsen 2004 sürümünde beğendiğim özellikler oldu.
    -WSL2 ve Windows terminal o kadar iyi ki Linux için çoğu konuda sanal makine dahi kurmaya gerek kalmıyor.
    -Cortana ve search ayrı uygulamalar haline getirilmiş. Önceki sürümlerde Cortana'yı silince arama çalışmıyordu, artık Cortana sorunsuz silinebiliyor.
    -MSMG toolkiti hazırlayan arkadaşlar da 2004 sürümü ile epey uğraşmış. Önceden silinemeyen ya da müdahale edilemeyen bir çok servis ve uygulama sorunsuz şekilde siliniyor.
    -Store önceki sürümlerde Administrator hesabıyla çalışmıyordu lakin artık çalışıyor. Bu benim için çok büyük bir artı.
    Sonuç olarak 2004 sürümünü beğendim. Şu ana kadar bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Privacy ve Windows Store konusundaki esneklikleriyle benim için LTSB ve LTSC sürümlerinden daha kullanışlı olduğunu söyleyebilirim ama amaç sadece sörf ve oyun ise eski bilgisayarlar için LTSB'yi, yeni bilgisayarlar için LTSC'yi öneriyorum.




  • Hey gidi hey. Zamanında Tnctr'de az kafa patlatmadık modifiyeli sistemlere
    Windows XP, windows Vista 7 ... uzayıp giden sistemler.

    Bir zamanlar sevdiğim hatunun bilgisayarına kurmak için , özel işletim sistemi modifiye etmiştim
    Kendi resimleriniz olduğu hazır duvar kağıtları ikonlar vs..

    Ne çok hoşuna gitmişti Güzel günlerdi.
    Emeğine sağlık hocam. Zaten biliyorsundur ama yine de belirteyim Windows 10 daha kırılgan yapıda olduğu için metro ve birkaç servis hariç pek oynama ciddi anlamda kararsız oluyor.




  • İşletim sistemim lisanslı, sürekli uyarılardan bıktığım için lisans satın aldım w10 pro.

    Lisans soruyormu bu sistem? Nasıl kullanmalı. Lisans yazdık diyelim update alıp sistem eski hale gelirmi :)
  • Violet Evergarden kullanıcısına yanıt
    Hocam kaldırdığım servisler privacy için mesela windows hello, göz takibi, yüz tanıma gibi gereksiz şeyler. Zaten çekirdeği ilgilendiren servislerle oynamaya izin vermiyor yazılımlar. Bence daha stabil ve kullanışlı oluyor. Özellikle Defender'ı kaldırınca makine kendine geliyor. Antivirus ihtiyacı varsa Bitdefender Free yüklenebilir. Koruması gerçekten iyi ve gerçekten bedava tek antivirus yazılımı. Bir ara sızılan sistemlerde antivirus bypasslama ile ilgili bir içerik okumuştum. Defender etkisiz hale getirmesi en kolay yazılımlardan. Ayrıca kapatılsa da çalışmaya devam ediyor. Xbox da bence son derece gereksiz bir başka uygulama. Onun dışında da pek bir şeye ellemiyorum.
  • yurdakull kullanıcısına yanıt
    Hocam Windows 10 Pro da aynı şekilde modifiye edilebilir. Enterprise'ın lisans konusundaki farkı 90 günlük deneme şeklinde yükleniyor. 90 gün sonra lisans soruyor. İnternette zaten 10tl civarına Enterprise key bulunabiliyor. Windows 10 Pro lisansını kullanamazsın. İşletim sistemi Windows tarafından gönderilen update leri alıyor lakin update ler sistemi bozmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikhail

    llllllllllllllllllllllll
    Dostum sana kimse yapacaksın demiyor sen kendin için yapmışsın eyvallah burada 2mb hız ile upload ediyorum diyerek acındırma kendini kendi isteğin ile yapmışsın iso'yu biz demedik sana bizimle paylaş upload yap diye. Bu custom iso'lardan az çekmedim virüs koyanı mı ararsın içine script ekleyip arkada çalışan hizmet mi ararsın neler gördüm ben o yüzden artık msdn kurup geçiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.