Şimdi Ara

Kendi Vatanımızda Dışlanıyoruz!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu gün 3 arkadaş taksim istiklalde yürüyoruz 2 tane kendini bilmez "her yer taksim her yer kürdistan" diye bağırarak yanımızdan geçtiler..İstanbulun boşluğundan mı fayfalandılar artık bilemiyoruz..Kendimizi zor tuttuk..burada din dil ırk ayrımı yapmıyoruz siyaset de yapmıyoruz amaçları taşkınlık çıkarmak biz umursamadık bile ama ülkemizde böyle slogan atıp insanları rahatsız etmelerine bir yaptırım uygulanmıyor ya yazıklar olsun..

• Olayda yer alan üç kişiden biri de bendim.
    Söz konusu şahıslar bu davranışı kesinlikle tahrik için yaptılar. Zaten en fazla on altı yaşlarında, küçük çocuklardı. Hal ve hareketleri beni o denli rahatsız etti ki, sinirim birkaç saat geçmedi.
    Burada problem Türk-Kürt veya Türk-XX çatışması değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en büyük şehrinin en kalabalık meydanında yapılan böyle provakatif ve ahlaksızca bir hareketin cezasız kalması, tartışılması gereken problem.
  • Hoş görürsek, bulaşmazsak kendi kendine sorunların aşılacağını düşünüyor insanlar halbuki bana göre en büyük aptallık. Ses çıkarmadığın şey gitgide büyür dağ gibi olur ondan sonra ses çıkarsan da müdahale etsen de fayda etmez. Yılanın başını küçükken ezeceksin. Öyle bir slogan atanı gördüğünde eğer baş edebilecek kalabalıkta veya güçteysen anında müdahale edeceksin. Yoksa gitgide kendi bölgende yabancılık çekmeye ve dışlanmaya başlarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vialpando

amaçları taşkınlık çıkarmak biz umursamadık bile

Sen sesini çıkarmadığın için onlar bağırabilme cesaretini buluyorlar. Susarsan tepene çıkarlar, üstüne gidersen kalabalık değillerse pısıp kalırlar. Bu gözler delikanlı kesilip sonra abi çekenleri mi görmedi, biz de buranın vatandaşıyık diyeni mi görmedi...

Kılıç kınından çıkmadan it sürüsü dağılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Türkoğlu35

quote:

Sen sesini çıkarmadığın için onlar bağırabilme cesaretini buluyorlar. Susarsan tepene çıkarlar, üstüne gidersen kalabalık değillerse pısıp kalırlar. Bu gözler delikanlı kesilip sonra abi çekenleri mi görmedi, biz de buranın vatandaşıyık diyeni mi görmedi...

sen sesini cıkarırsan seni atarlar içeri vallaha şuan o durumda ülke
  • quote:

Orijinalden alıntı: dursun3

quote:

quote:

Kesinlikle katılıyorum. O an içimden kavga etmek ve haddini bildirmek geldi, ancak adli bir durumda kesinlikle suçlu bulunacağımızdan eminim. Maalesef ki bulunduğumuz hal itibari ile, artık neredeyse biz azınlık durumundayız. Onca sivil ve üniformalı polis arasında bunları söyleyip, insanları tahrik edip, elini kolunu sallaya sallaya -mecaz değil, cidden bu şekilde- yürüyüp gitmeleri, sindirilecek gibi değil.

• quote:

quote:

herkes öyle düşünse, "qardaşıq" çekmeyi bırakıp bir gerçeği görmeye gayret etse o kılıç kından da çıkacak, soysuz kanıyla da boyanıp öyle kına girecek ama neerde işte. on sene sonra "öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya" mısrasını canlı canlı yaşayacağız ne yazık ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cordarone -- 13 Ekim 2013; 23:27:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkaları olmasa cesaret edemezler böyle bir şeye. Onları gaza getiren birileri var, belki ses çıkarsan iki tane vursan araya alacaklar. Sağı solu belli değil parazitlerin.
  • Ayrımcılıkla ne alakası var yahu?
    Kendinize güvendiğiniz an dalın.
    Ne demek benim vatanımda hayali bir vatanın naralarını atmak?
  • Oha taksim olaylarının üzerine yatmaya bak yaUlan küfür edicem edemiyorum.
  • biz de neden dalmadık ? Çünkü polislerin bulunduğu bölgede bağırarak geçtiler polis yaptırım uygulamadı biz onlara dalsak suçlu biz oluyoruz.
  • Adamlar hem çözüm süreci bozulmasın diye hükümetle arayı bozmamaya çalışıyorlar, hem de işlerine gelince Taksim olaylarının üstüne yatıyorlar ooh.
  • Olayı yaşamadım, ama sizin yerinizde olsam herhalde dalardım, insanların Taksim'in güzel duygularını kendi amaç ve ideallerinde kullanmaları çok kötü, gerçek olmayan şeylerin bağırışlarını yaparak bazılarının eline davetiye veriyorlar...
  • Bka bu durumd 155 İ ARAYACAKSIN İHBARINI YAPACAKSIN EKİP GELMEZSE AÇIĞA ALDIRICAM BÜTÜN 155 PERSONELİNİ DİYECEKSİN BAKTIN GELMİYORLAR SAVCILIĞA DİLEKÇE İLE ALENEN GÖREVİ SAVSAKLAMAKTAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNYORSUN

İHBARI ALAN 155 ÖNLEYİCİ HİZMETLER BÜRO AMİRLİĞİDİR İHBARI ALINCA EKİP SEVK ETMEK ZORUNDADIR

GELMEZSE SUÇ İŞLEMİŞ OLUR O POLİSLER SNAIRIM ÇEVİK KUVVET POLİSLERİDİR ONLAR EMİR ALMADAN SIÇM..AYA BİLE GİTMEZLER.

şöyle 3-5 tane türk çıksaydı yiyecekleri dayakla kürdistan hayai kuramazlardı.

ha şöylede olabilr çoluk cocuk diyip kimse iplememişde olabilir.

kimseninde aklına gelmez sivil polisin yanına gidip slogan atıyor neden hreket etmiyorsunuz diye
  • Acaba o dedikleri sözde devleti kursalar gidip orda yaşamayı kabul ederlermiydi gerçekten çok merak ediyorum.
    Yani istanbulu ankarayı bırakıp giderlermiydi?
  • Yokmuydu bir delikanlı giremediniz mi ? yazıklar olsun size aynısı İzmirde olsa elimizden kimse alamazdı onları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dursun3

quote:

quote:

İşte sen kavga etmekten, ceza almaktan, hapis yatmaktan, vurulmaktan korkuyorsun. Onlar arkalarına aldıkları rüzgar gereği bunlardan korkmuyor. En azından şimdilik. Onlar çocuklarını militan gibi yetiştirirken biz ne yapıyoruz ? El bebek gül bebek yetiştiriyoruz. Yakaya Atatürk rozeti takıp ev balkonuna Türk bayrağı asınca "Görev tamamlandı." sanıyoruz.

Haklıların sesi haksızlardan çok çıkmazsa hiç bir şeyin sihirli değnekle düzeleceği yok. "Yok abi bu ülke düzelmez, cacık olmaz." gibi konuşanlara ben bunlardan daha çok ayar oluyorum. Kendi kendimize umutsuzluk aşılıyoruz. Kurtuluş Savaşı öncesinden daha kötü bir durumda değiliz.

Ülke olarak çaresiz durumda falan da değiliz. Tek sıkıntımız bir kısmımızın her şeyi güllük gülistanlık sanması, bir kısmımızın da beyinlerinin ele geçirilip baştan pes ettirilmesi.

Ha "Benim kaybedecek şeylerim var." veya "Aman ne diye uğraşayım at hırsızı kılıklılarla, başıma bela alamam. Zaten arkaları vardır." diyenler, gölge etmesinler başka ihsan istemez. Çünkü çok görüyorum böylelerini. Lafa gelince şöyle vatanseverim, böyle Atatürkçüyüm ama icraate gelince yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Hoş görürsek, bulaşmazsak kendi kendine sorunların aşılacağını düşünüyor insanlar halbuki bana göre en büyük aptallık. Ses çıkarmadığın şey gitgide büyür dağ gibi olur ondan sonra ses çıkarsan da müdahale etsen de fayda etmez. Yılanın başını küçükken ezeceksin. Öyle bir slogan atanı gördüğünde eğer baş edebilecek kalabalıkta veya güçteysen anında müdahale edeceksin. Yoksa gitgide kendi bölgende yabancılık çekmeye ve dışlanmaya başlarsın.

+1
  • Eğitim cidden şart, gelişmiş ülkelere bakarsak orada da farklı ve yoğun etnik nüfuslar görürüz ama kimse demiyo ki hadi özerk olalım hadi ana dilde eğitimimiz olsun... Demek istediğim o ülkelerde herkes ülkenin ortak çıkar paydasında yer edinmiş ama burda hala andaval nüfus kendini belli etme çabasında... Eyvallah belki okulları yok hastaneleri yok ama bu demek değildir ki özerklik gerek. Gelsin beraber çalışalım ama ülke için, ben türkler için onlar kürtler için değil aynı gaye için çalışalım o zaman her şey güzel olur ama ne zaman aklımız başımıza gelir bilmem...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar Kürdistan demeden önce siz Baş deyin böylelikle Başkurdistan olur sorun çözülür Aklı başında adamın yapacağı iş değil ya it kopuk çocuk hareketi. Kime sorsan kendi ülkesinde dışlandığını söyler. Yunan da söyler, Alman da söyler, Bulgar da söyler, Fransız da söyler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.