Şimdi Ara

Kendi teorim: 'W' ye neden Double U denmesi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ne zamandır düşünürüm "W" harfinin ingilizcesi 2 tane V V olmasından dolayı double V değil de Double U diye okunuyor?..Sonra aklıma MIT deki yazı geldi

Görüldüğü gibi MASSACHVSETTS Yazıyor..Yani U lar V şeklinde yazılıyor.ama yu diye okunuyor..Aynı şey BVLGARI marka saatlerdeki gibi

normalde Bulgari diye okunuyor..

bu da beni V nin U yerine kullanılması yüzünden VV - W nin de Double V yani Double U ( yu ) şeklinde okunmasına getirdi..

Evet arkadaşlar Einstein ölmedi..O benim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Echoes -- 17 Aralık 2010; 0:14:29 >

• x harfi de bazen ç diye okunuyor. aslında bu ingilizce kadar salak karman çorman bir dil yok. topu topu 1500 senelik bir dil. asıl kökeni almanca, ama almanca daha karizmatik bir dil.
  • latincede V u olarak okunur. eski latin dillerindede böyle yazılır. eski fransızca yazılarda falan hep u yerine V yazarlar bilgi olsun işte:D

edit: bu arada çok mantıklı olmuş fikrin sevdim bunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow-YB -- 17 Aralık 2010; 0:19:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow-YB

latincede V u olarak okunur. eski latin dillerindede böyle yazılır. eski fransızca yazılarda falan hep u yerine V yazarlar bilgi olsun işte:D

edit: bu arada çok mantıklı olmuş fikrin sevdim bunu

evet..Konuyu açtıktan sonra bir araştırma yaptım..

http://www.oxforddictionaries.com/page/98

harbiden öyleymiş

• araştırmaya gerek yok dh üyeleri her zaman doğruyu bilir
  • Seviyorum lan sizleri sayenizde gereksizde olsa bilgi öğreniyoruz

Konuyu açmışken bende bişeyler ekleyeyim konuyla alakası yok ama maksat genel kültür olsun :)

İngilizcedeki Assasian (suikastçi) kelimesi Arapça haşhaş kelimesinden gelir. Avrupalılar suikast kelimesini ilk olarak Hasan Sabbah'ın önderliğini yaptığı haşhaşilerden öğrenmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 46

Seviyorum lan sizleri sayenizde gereksizde olsa bilgi öğreniyoruz

Konuyu açmışken bende bişeyler ekleyeyim konuyla alakası yok ama maksat genel kültür olsun :)

İngilizcedeki Assasian (suikastçi) kelimesi Arapça haşhaş kelimesinden gelir. Avrupalılar suikast kelimesini ilk olarak Hasan Sabbah'ın önderliğini yaptığı haşhaşilerden öğrenmiştir.

hasan sabbah ile ilgili daha fazla bilgi için;

bkz: Alamut kalesi

bkz: assasin's creed

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow-YB -- 17 Aralık 2010; 1:04:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 46

Seviyorum lan sizleri sayenizde gereksizde olsa bilgi öğreniyoruz

dediğim gibi modern ingilizce denilen dilin 1000 yıllık bir tarihi var. birçok yabancı kelime girmiş içine.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0ngilizce#Tarih.C3.A7e

• quote:

Orijinalden alıntı: arbuzik

dediğim gibi modern ingilizce denilen dilin 1000 yıllık bir tarihi var. birçok yabancı kelime girmiş içine.

lDünyada resmi dil olarak en çok kullanılan 3. dil olmasına rağmen, Dünyada en çok kullanılan 1. dildir. Dünyada İngilizce iletişim dili olarak kabul edilir. Bu yüzden 1 milyarı aşkın kişi en basit seviyede de olsa İngilizce bilmektedir. Bununla birlikte İngilizce en fazla bilinen 2.dil olma özelliğinide kapsar.

bunu görünce kafam karıştı. en çok konuşulan dil hangisi peki ayrıca resmi dil olarak kullanılan 2. ve 1. diller ne

• quote:

quote:

lDünyada resmi dil olarak en çok kullanılan 3. dil olmasına rağmen, Dünyada en çok kullanılan 1. dildir. Dünyada İngilizce iletişim dili olarak kabul edilir. Bu yüzden 1 milyarı aşkın kişi en basit seviyede de olsa İngilizce bilmektedir. Bununla birlikte İngilizce en fazla bilinen 2.dil olma özelliğinide kapsar.

bunu görünce kafam karıştı. en çok konuşulan dil hangisi peki ayrıca resmi dil olarak kullanılan 2. ve 1. diller ne

En çok konuşulan dil Çinçe, Resmi olarak kullanılan dillerin biri İspanyolca. Diğerini bilmiyorum Fransızca olabilir Afrikada Fransızca kullanan ülke sayısı oldukça fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robin van Persie -- 17 Aralık 2010; 1:11:23 >

• quote:

quote:

mesela sen almanya ya gidiyorsun ama almanca bilmediğin için insanlarla ingilizce iletişim kuruyorsun. ama almanyanın resmi dili almanca inglizce değil. böyle bir şey yani. ayrıca modern inglizcenin tarihi 1000 yıllık da değilmiş, 800 yıllık bir dilmiş. eskisi neredeyse bildiğin almanca.

• ben bu güne kadar hep en çok konuşulan resmi dil olarak ingilizce > ispanyolca > fransızca diye biliyordum hep bu sömürge devletlerden ötürü. çinceyi zaten saymıyorum bile nüfustan dolayı 1.ler

edit:
    @ arbuzik ben her zaman ingilizcenin almancanın çakması olduğunu düşünmüşümdür zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow-YB -- 17 Aralık 2010; 1:15:38 >
  • quote:

topu topu 1500 senelik bir dil.

quote:

modern ingilizce denilen dilin 1000 yıllık bir tarihi var.

quote:

800 yıllık bir dilmiş.

• bkz. Norman Conquest
  • olay anladığım kadarı ile alfabe ile ilgili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: George Jetson

olay anladığım kadarı ile alfabe ile ilgili.

olay tamamen kişisel
  • quote:

Orijinalden alıntı: muskeder

quote:

topu topu 1500 senelik bir dil.

quote:

modern ingilizce denilen dilin 1000 yıllık bir tarihi var.

quote:

800 yıllık bir dilmiş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.