Şimdi Ara

Kendi Rc Bot Yapım Fikrim (?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
9.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle fazla aktif geçmeyen yaz aylarımda kendime hobi olarak rc araç alıp kullanmak değilde yaptığım aracı kullanmak geliştirmek fikri üzerinde duruyorum
    sizlerinde görüş ve yardımlarınızı dikkate alacak olup fikrimi basit çizimimi sizinle paylaşmak istiyorum

Gelelim malzeme olarak kullanacaklarıma

öncelikle çift motor kullanmak istiyorum
    motor olarak eski hard disk lerden çıkma 7200 rpm 2 motor

Tabi bu arada motorların pimi kısa kalacak onları uzaltmak için aşağıdaki resimde görünen parçadan bulmam gerekiyor sanırım

Uzaktan kumanda devresi olarak eski uzaktan kumandalı arabadan sökülme alıcı cip ismini tam bilmiyorum bu ilk amatör yapımım için kullanıcam benim için ileri düğmesinin kademeli olması önemli hız konusunda pek bir öngörüm yok açıkçası ve hdd motorlarını tam idare edebilecekmi bilmiyorum onun için bir elektirikçe o devreyi tekrar gözden geçirtip uyarlatıcam

Dümen olarak yani sağ sola haraket ettirmek içinde araba devresindeki sağ soğ çıkışına ufak bir motor eklemeyi düşünüyorum bota yön verdirmek için

Benim için en zor bölüme geldik botun iskele kısmını hangi malzemeden yapıcağımıza ilk amatör deneme için kalın damacana plastiklerini kesip şekil vererek iskelesini yapmak aklıma yattı daha iyi fikri olan varsa sevinirim arkadaşlar

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler (her türlü olur olmaz yapı değiştirme vs.)

• Şu sayfadaki bilgiler işinize yarayabilir.

Rescue Boat Projesi
    http://www.heliteknik.com/forum/rc-tekne/516-rescue-boat-projesi.html

• Hocam düşünceniz güzel. Fakat kullanmayı düşündüğünüz ekipman sakat.
    Yani bir oyuncak arabadan alacağınız alıcının menzili sizi tatmin etmeyecektir.
    Ayrıca dönüşler için gene oyuncak arabadan alacağınız sistem yerine basit bir mikro ya da standart servo çok daha uygun olacaktır.
  • Evet haklısın fazla profesyonel değilde ilk amatör çalışmam yaptıkça öğreneceğim fazla para harcamayıda ilk aşamada düşünmüyorum 150 lira gibi bir bütçem var bu ürünleri istanbul dan temin edebileceğim yerleri hakkında bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim. Dediğim gibi çift motorlu oyuncak araba motoru olabilir hdd moturu ve hatta cdrom motoruda kullanmayı düşünmüyor değilim
    Ayrıca iskelet konusunda sıkıştırılmış köpük kullanmayı düşünüyorum köpük üzerinde yap boz olayı az maliyetle daha iyi istediğim gibi olmasını sağlayacak ve üzerine stikr yapıştıra bilirim ben öyle düşündüm şu aşamada

Ayrıca nette bu dörtlü parça setini buldum öneri ve görüşleriniz

Link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nismogy -- 19 Ağustos 2010; 2:33:19 >

• motordan pek anlamıyorum onun icin son yoruma cevabım yok ama ilk asamda arabadan alcagin menzil az gelebiliryinede baslamak icin maliyet olarak ucuza gelir hemde moturundanda yararlanabilirsin strafor secimi mantıklı olur ama en kalınından almanı tavsiye ederim bende senin gibi bir arac yapmayı düsünüyorum simdiden kolay gelsin
  • Kumanda-alıcı konusunda kesinlikle oyuncak devresi kullanmamanızı şiddetle tavsiye ederim. Bunun yerine iyi bir araştırmayla ucuza 2.el kumanda ve alıcı bulabilirsiniz. Motordan suya gücü aktarmak içinde bir aktarmaya ihtiyacınız olacaktır bunu bulmak ve satın almak yerine kendinizde birşeyler geliştirebilirsiniz. Ayrıca motorlar içinde uyumlu ve uygun çapta bir çift pervaneye ihtiyacınız olacaktır. Ama en başta kendinize sormanız gereken bir soru var. Tekne Mono mu olacak Katamaran mı? Boyutları nasıl olacak, düşündüğünüz motorlar istediğiniz boyuttaki tekneyi götürebilecek mi? Tekne gövdesi içinse malzeme olarak kavak kontraplak gayet uygun. Yapacağınız teknenin boyutlarına göre iskelette ve kaplamada kaç mm kullanmanız gerektiği konusunda yardımcı olurum(elimden geldiğince). Öncelikle Mono mu Katamaran mı -verdiğiniz plana bakılırsa Katamaran düşünüyorsunuz-, ona göre bir yol haritası çizeriz. Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NsyksL -- 23 Ağustos 2010; 4:35:54 >

• acıksası ben öyle pro bisey istemiyorum ondan oyuncak kumandası kullanmayı düsündüm zaten bu aralarda bütcem cok az malum ögrenci adamız ben sadece zaman gecirmek icin kendime ugras arıyorum eger kolay yoollu bisi yaparsam ilerde daha iyisini yaparım diye düsündüm yani benim icin deneme amaclı bisey olacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • motor pervanesinin ucunun cıktıgı yerden nasıl su girmesini önleriz
  • Yolun çok başındasınız. Sora sora öğrenmek yerine, zaten hazır kaynakları araştırıp bilgi almayı denemelisiniz.
  • Harddisk motoru yerine bu iş icin satılan motorları kullanın. Mesala

http://thkmodelucak.thy.org.tr sitesinden bulabilirsiniz

Ayrıca dümen ve yeke icin farklı çözümleri de

http://www.modelteknikleri.com/saft-kovan-kaplin/

buradan nasıl takıldığını gorebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.