Şimdi Ara

Kendi mEssenGer servisimiz olabilir ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • --------------------------------------------------------------------------------

herkese selam arkdaslar. ben Küşad
    Bildiğimiz gibi hepimiz bi anlık ileti programı kullanmısızdır gerek msn gerek yaho messenger gibi. Neden kendimize ait bi programımız olmasın ?
    ben bu işe basladım. visual basic 6 da yazıyorum
    tabi vbde profesyonel değilim ve tek basımaoldugu için zor oluyor. yarısı bitti diye bilirim. şuan için görüntülü sesli iletişim yapmam zor ama yazı olarak baslaya biliriz. dosya yollama işlemide ilk basta olmıyacak.
    fakat bunların dışında program üzerinde beklentileriniz istekleriniz olursa buraya yada kursatkurkaya@gmail.com a yollarsanız sevinirim.
    öte yandan ben visual basicten ii anlarım takıldıgın yerlere yardım edebilirm diyen olursada 05055160879 cep kursat_000@hotmail.com da msn adresim
    desteklerinizi bekliyoruzz

• bir kere ankara'da katıldıgım linux seminerinde. ismini tam hatırlayamıyorum ama jabber gibi bir ismi olan, (Alakasız bir şey söylemiş olabilirim)
    anında ileti gönderme programları için server programını tanıtmışlardı. ücretsiz oldugu için tek sahip olmanız gereken linux yüklü bir sunucu bilgisayardı.

galiba bu server ile iletişim kuracak kullanıcı tarafında ki programları da sizin yazmanıza her türlü desteği sağlıyordu.
    yani iletişimde problem çıkarmıyordu..

kolay gelsin.
  • Merhaba rage128, sanırım bu is icin .Net remoting kullanman gerekiyo yani once bir ana makinaya sahip olman lazım ve daha sonra diger clientler ana makinaya erisip onun uzerinden konusuyorlar. Buna benzer bir projeyi yaklasık 1 yıl once yapmıstım ancak kaynak kodları elimde yok su anda ama eger istersen bende yardım edebilirim.
  • ben vb 6dan anlamam ama başarılar
  • Benzer sekilde biz de VB ile messenger programi yazmistik. Ta ki su problemlere kadar:
    * sunucuya baglanan bircok kisi icin performans sorunlari
    * eklenen ozellikler yuzunden, basic kodunun okunurlugunun azalmasi

ondan sonra projemiz yalan oldu.

jabber ile istediginiz domainde mesajlasma yapabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguzhan1992

ben vb 6dan anlamam ama başarılar

benden anlamam yine de başarırsın umarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: rage128

--------------------------------------------------------------------------------

herkese selam arkdaslar. ben Küşad
    Bildiğimiz gibi hepimiz bi anlık ileti programı kullanmısızdır gerek msn gerek yaho messenger gibi. Neden kendimize ait bi programımız olmasın ?
    ben bu işe basladım. visual basic 6 da yazıyorum
    tabi vbde profesyonel değilim ve tek basımaoldugu için zor oluyor. yarısı bitti diye bilirim. şuan için görüntülü sesli iletişim yapmam zor ama yazı olarak baslaya biliriz. dosya yollama işlemide ilk basta olmıyacak.
    fakat bunların dışında program üzerinde beklentileriniz istekleriniz olursa buraya yada kursatkurkaya@gmail.com a yollarsanız sevinirim.
    öte yandan ben visual basicten ii anlarım takıldıgın yerlere yardım edebilirm diyen olursada 05055160879 cep kursat_000@hotmail.com da msn adresim
    desteklerinizi bekliyoruzz

Kardeş başarılar dilerim. Takıldığın yer olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Aman dikkat "Svitavy" adındaki medyum kahin büyük insan görmesin bu topici gülmekten ölür sonra. Laf aramızda ondan başka kimsenin bi .ok.bilmediğini zannediyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • VB'de yazdığına göre birkaç öneri ;

- Client ve Server'ın kendi aralarında iletişebileceği özel bir port seçmeyi ve bu portun popüler bir port olmamasını,
    - Client ve Server arasında gerçekleşen işlemleri encrypte etmeyi,
    - Herbir işlem için (login, chat, logout) ayrı bir message header kullanmanın seni birçok problemden koruyacağını,
    - Kullanıcı adları ve şifreleri saklayacağın veritabanı için de güvenlik önlemleri alman gerektiğini,

hatırlatmak isterim..
  • dostum senden yardım bekliyorum aldım msn adresini başarılarrrrrr
  • sana birşey söyleyim dostum bu iş vb6 ile olacak bir iş değil...

server programını kaldıracak kapasitede bir programlama dili değildir vb6.

onun için c++ veya java kullanman lazım. sadece bir öneri.
  • rage128;

Hevesini kırmak istemem, sonuçta kolay bir şey değil yapmaya çalıştığın şey ama bişeyleri ikinci kez keşfetmenin manası yok bence. Yani tabi ki bunu da öğren, bir mesaj yazılımı nasıl yapılır, hangi kütüphaneleri içerir, hangi soketleri kullanır, veri iletişiminde tcp mi uygundur udp mi, bunları öğren ok. Hatta bahsettiğin gibi basit bir programa döküp arkadaşlarınla dene ama böyle bir programın da bu saatten sonra insanlar arasında tercih alternatifi olacağı yanılgısına düşme. Eğer program yazmayı ve insanların da yazdığın programları kullanmasını istiyorsan daha orijinal şeyler dene.

Çünkü bahsettiğin öyle bir şey ki, internette hazır kod örnekleri dolu. VB6.0 artık kullanılmadığı için pek kaynak bulamayabilirsin ama "C# messenger" diye arattığında ne demek istediğimi anlıyacaksın. Zaten yazılmış, açık kod olarak sunuyorlar.

Yani bir işe yarayacağını düşünsem, inanki yardım ederdim. Çünkü zaten yapmaya çalıştığın şeylerin hepsi elimin altında var, daha önce bir projemde yapmıştım ama şu anki MSN Live kalitesinde bir şey yapsak bile niye insanlar MSN'i bırakıp bu yazılımı kullansınlar?

Kusura bakma, biraz moral bozucu bir yazı oldu sanırım ama böyle bir işe başlamadan önce karşılaşabileceğin şeylerle ilgili olarak uyarmak istedim.Sonradan hayal kırıklığına uğramaktan iyidir.

Yine de umarım ben yanılıyorumdur da türkiye'de belli bir kesimin zevkle kullanacağı güzel bir yazılım yaparsın. Çalışmalarında başlarılar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.