Şimdi Ara

Kendi kendine park edecek araba.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Siemens, sokakta boş alan bulup otomobili otomatik olarak park eden bir sistem geliştirdi.
    Siemens firmasının mühendisleri, park etme sorunu yaşayan sürücülere büyük kolaylık getirecek bir sistem geliştirdi. Yeni sistem otomobillerin kendi kendine park etmesini sağlayacak. Almanya'da testleri yapılan sistem, boş park alanını da belirliyor.

Otomatik pilot gibi

Sisteme göre sürücü park edilecek alana yaklaşıldığı zaman otomobilin kontrölünü bir tür otomotik pilota bırakıyor. Otomotik pilot çeşitli manevralar gerçekleştirerek arabayı şasi yönüne dik bir yönde hareket ettirebiliyor. Böylelikle yanlamasına giden otomobil çok dar olsa da park edilecek alana girebiliyor. Gece görüşü, termal kamera, çeşitli sensör ve bilgisayardan oluşan sistem yanlış manevra yaptığında direksiyona titreşim yaptırıyor veya alarm çalıyor.

• e tamam da bu yeni bişey degil ki
  • kac kisinin tercih edecegi mechul

mesela ben böyle sacma bir teknolojiyi tercih etmezdim .playstation gibi direksiyona titresim falan filan
    (otomatik pilota güvenemem)
  • toyota priusta buna benzer bi sistem var
  • Valla bayan sürücüler için standart olması şart bir donanım. Yoksa pek de cazip bişey değil.
  • bu işin suyu çıktı iice yaw bugün kendi kendini park eden yarın alır başını gider ....ben parkederim arabamı.....
  • eee nerde kaldı şöförlük. ben daracık yere arabayı geri geri sokacam ve kaldırıma sıfırlayacamki aldığım ehliyet helal olsun . değilmi...?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abi Türkiyede sökmez o numaralar.
    Yallah şöfeeer yallah... ııın ıııııın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sportivo

Valla bayan sürücüler için standart olması şart bir donanım. Yoksa pek de cazip bişey değil.

Haklısın walla
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sportivo

Valla bayan sürücüler için standart olması şart bir donanım. Yoksa pek de cazip bişey değil.

Gerçekten güzel bir tespit...
  • BMW bunu uyguladı diye biliyorum. Zaten tv.de gösterildi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

bu işin suyu çıktı iice yaw bugün kendi kendini park eden yarın alır başını gider ....ben parkederim arabamı.....

araba park edecem die giderse
    bayanlar alsın bence bunu geçende kadının biri yeni 520yi parkediom derken kaldırıma çıktı acıdım arabaya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.