Şimdi Ara

kendi attığımız format garantiyi yokeder mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben yeni hp pavilion dv6138 aldım bilgisayarda xp home yüklü ancak benim programlarım xp home da çalışmıyor ve ben xp professional yüklemek istiyorum. teknosa(aldığım yer) bu formatı kendiniz atarsanız hp garantisi kapsamına çıkarsınız dedi. bana çok ama çok saçma geliyor. bu konuda bilgisi olan varsa ve yazarsa çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.

• dostum garanti dışına çıkmaz çünkü hardware ayrıdır software ayrıdır ikisinin de garanti sağlayıcıları farklı şirketler
  • orada çalışan cahil elemanlar söylemiştim sanırım bu lafı,yazılımla donanım garantisi arasında hiçbir bağ yoktur.Servis garantisi senin yazılımına karışamaz
  • Arkadaşlar bende bilgisayarımın ram ini arttırmak istiyorum.Kendim taksam garanti kapsamını aşmış olur muyum?Garanti kapsamını aşmamak için ille de servise mi taktırmak gerekiyor?
  • evet ram takmak donanım ilavesi yani donanıma müdahale olur ram den kaynaklı bir problemde kendiniz taktığınız için garanti problemi olabilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: csonmez

Arkadaşlar bende bilgisayarımın ram ini arttırmak istiyorum.Kendim taksam garanti kapsamını aşmış olur muyum?Garanti kapsamını aşmamak için ille de servise mi taktırmak gerekiyor?
  • bilgisayarlarla gelen garanti belgelerinde "ürünün 2 sene donanım grantisi vardır herhangibir yazılım grantisi yoktur" die bir ibare varsa donanımızda olacak sorunlar granti kapsamına girer ancak yazılım garantisi vermez şöyleki pc nize virüs girdi ve windows çöktü bu garanti dışıdır yani garanti kapsamına girmez siz ister format atın istersenizde linux işletim sistemi kurun donanım garantisini etkilemez

"ürünün 2 sene donanım grantisi vardır herhangibir yazılım grantisi yoktur" bu cümle garanti kağıdında yazıyormu öncelikle ona bakmak geerekir
  • +1000
    quote:

Orjinalden alıntı: pisiko__

bilgisayarlarla gelen garanti belgelerinde "ürünün 2 sene donanım grantisi vardır herhangibir yazılım grantisi yoktur" die bir ibare varsa donanımızda olacak sorunlar granti kapsamına girer ancak yazılım garantisi vermez şöyleki pc nize virüs girdi ve windows çöktü bu garanti dışıdır yani garanti kapsamına girmez siz ister format atın istersenizde linux işletim sistemi kurun donanım garantisini etkilemez

"ürünün 2 sene donanım grantisi vardır herhangibir yazılım grantisi yoktur" bu cümle garanti kağıdında yazıyormu öncelikle ona bakmak geerekir
  • ben yazılım garantisi olsa bile onu önemsemiyorum benim için önemli olan donanım garantisi. yani şimdi gönül rahatlığıyla xp home'u kaldırım xp pro yükleyebilirim galiba.
  • "ürünün 2 sene donanım grantisi vardır herhangibir yazılım grantisi yoktur" dediğim gibi bu cümle garanti kağıdında varsa gönül rahatlığıyla format atabilirsiniz eğer herhangi bir sorunla karşılaşıp servise gittiğinizde siz bunun işletim sistemini değiştir mişsiniz derlerse garanti kağıdını gözlerinin içine sokarsınız yukarda yazdığım cümle varsa sonra bide rezil olmayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: murats123

evet ram takmak donanım ilavesi yani donanıma müdahale olur ram den kaynaklı bir problemde kendiniz taktığınız için garanti problemi olabilir.
    quote:

Arkadaşlar bende bilgisayarımın ram ini arttırmak istiyorum.Kendim taksam garanti kapsamını aşmış olur muyum?Garanti kapsamını aşmamak için ille de servise mi taktırmak gerekiyor?

Yaw ne kadar saçma sapan bi iş2 Dakikalık bi iş için cihazı alıp servise mi gideceğim.Allah bilir servisten de para alırlar

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: murats123

evet ram takmak donanım ilavesi yani donanıma müdahale olur ram den kaynaklı bir problemde kendiniz taktığınız için garanti problemi olabilir.
    quote:

Yaw ne kadar saçma sapan bi iş2 Dakikalık bi iş için cihazı alıp servise mi gideceğim.Allah bilir servisten de para alırlar

evet kardeş haklısın çok saçma sapan bir iş ancak cihazın garantisinin devam etmesini istiyosan ramı servise monte ettirmek gerek herzaman ileriyi düşünmek gerek

• Garanti donanım içindir. Sanki Teknosa donanim garantisi ile çok ilgileniyormuş gibi...

Bilgisayarına istediğini kurabilirsin...
  • arkadaşlar bende vaio war 1dk da açılıp turn off yapınca 25s de kapanıyor.. laptopta kendi xp pro.su war ama çok yavaş açılıyor okuduunuz gibi, bu bir sorundanmı kaynaklanıyodur? (sonama 1.86 spdstep, 512ram war)
    garantiye götürmelimiyim ? ne yapmalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddex -- 20 Kasım 2006; 16:36:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ddex

arkadaşlar bende vaio war 1dk da açılıp turn off yapınca 25s de kapanıyor.. laptopta kendi xp pro.su war ama çok yavaş açılıyor okuduunuz gibi, bu bir sorundanmı kaynaklanıyodur? (sonama 1.86 spdstep, 512ram war)
    garantiye götürmelimiyim ? ne yapmalıyım ?

bios update ettinmi? ben imzamdaki laptopu kullanıyorum aynı senin gibiydi benimde 1 dk da açılıyo 20-25 sn de kapanıyodu bios update ettim şimdi 35 sn de falan açılıyor.laptop açılırken ram kontrolü yapıyomuş galiba bios update bu atlatılıp devam ediyomuş falan filan bu bölümünde vardı bikaç topic onlara bi göz at istersen

edit:yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisiko__ -- 21 Kasım 2006; 22:54:09 >
  • arkadaşlar ram upgradei garantiyi bozmaz...bir satıcı ve servis olarak.....
  • ayrıca windows kurmak -program yuklemek te garantiyi bozmaz..yazılımsal garanti diyede bir şey yoktur. bunlar yalandır....bunları söyleyende kafirdir...(beyaz hoca)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.