Şimdi Ara

Kenan Sofuoğlunu tanıyormuyuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kenan dünya supersport şampiyonası'nda yarışıyor. Bu sezon katar ve son yarış ingiltere'de olmak üzere bu sezon 2 tane birinciliği var.] Kenan'ın yarışları Türkiye'de Eurosport dışında yayımlanmıyor. Eurosport'daki sunucunun söylediğine göre Kenan medyanın ilgisizliğinden şikayetçi.

Kendisi adapazar'lı ama orda bile takip edilmiyomuş. 54(adapazarı'nın plakası) nolu motorla yarışıyor. Zamanında gölcük depreminden mucizevi bi şekilde kurtulmuş. Diğer 3 kardeşi de yarışıyormuş ama ailenin parası yanlızca birini yarıştırabilmeye yetmiş. Parasızlık nedeniyle pist dışında hazırlanırken elini kırmış ve kırık elle yarışmış.

Kendisinin adına açılan site almancaydı. Armalarım sonucunda bulduklarım bukadar.

quote:

www.wikipedia.com

Kenan Sofuoğlu, 25 Temmuz 1983 Adapazarı doğumlu Türk motosiklet yarışçısı. Motor tamircisi bir babanın dört çocuğunun üçüncüsüdür. 1996 yılında Türkiye şampiyonasında yarışan ağabeyi Bahattin'i izleyerek motor sporları ile tanışmış, 2000 yılında abisi Sinan'ın bir yarışta ayağını kırması ile boş kalan motorunda, 16 yaşında özel izin ile yarışlara katılmaya başlamıştır. Ağabeyi Sinan'ın motoruyla yaptığı bu ilk drag yarışını kazanmıştır.[1]

2002 yılında Almanya'ya yerleşmiş, aynı yıl Yamaha-Cup'ı kazanmıştır. En büyük destekçisi olan ağabeyi Bahattin'in 2002 yılında bir otomobil kazasında vefatı sonrasında ağabeyinin arkadaşı Aytunç Taş'tan destek görmüştür. 2003 sezonunda Supersport-IDM'de 2. olduktan sonra 2004'te Fim Superstock 1000 Cup'a geçmiştir. 2004 sezonunu şampiyona üçüncüsü olarak tamamladıktan sonra 2005 Superstock-1000 şampiyonluğunu hdefe seçmiştir. İlk iki yarışı kazanmasına rağmen yaptığı bir kaza sonucu bileğini kırması sebebiyle Misano'daki yarışa katılamamış, sezonu 2. olarak tamamlamıştır.

2006 senesinde Supersport-WM'ye başlarken sponsorluk sorunları yüzünden Yamaha Almanya takımından ayrılmak zorunda kalmıştır. Ancak son anda İsviçre'de yaşayan, ismi gizli tutulan bir Türk işadamının sponsorluk sağlamasıyla Ten Kate'nin Honda takımına katılmıştır[2]. Supersport WM'de 2006 sezonunu 3. olarak tamamlamıştır.

Kariyeri

2001: Türkiye Süpersport ikincisi
    2002: Yamaha – Cup Şampiyonu
    2003: IDM Supersport ikincisi, Yamaha
    2004: Superstock 1000 - Cup üçüncüsü, Yamaha
    2005: Superstock 1000 - Cup ikincisi (3 yarış kazandı), Yamaha
    2006: Supersport Dünya Şampiyonluğu üçüncüsü (iki yarış kazandı), Honda

quote:

www.otomotorspor.com

OtoMotorSpor.com 2007 yılı Dünya SuperSport Şampiyonası'nda aldığı birincilik ile göğsümüzü kabartan Kenan Sofuoğlu ile bugün özel bir ropörtaj yaptı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu, Asbaşkanı Hamit Abbasoğlu'nun ofisinde buluştuğumuz Sofuoğlu ile, Türk olarak orada bulunmaktan dolayı duygu ve düşünceleri, yeni sezondaki durumunu, bileğindeki kırık, geleceği üzerine kapsamlı bir sohbet yaptık. Her haliyle ihtiyatlı fakat kendisini bilen bir görüntü çizen genç pilot, sorulara verdiği olgun cevaplarıyla bulunduğu konumu ne kadar hak ettiğini de gösterdi.

OtoMotorSpor: Kenan, yoğun programının arasında Avustralya’dan ayağının tozuyla geldin ropörtaj isteğimizi kırmadın hoş geldin;

Kenan Sofuoğlu: Teşekkür ederim.

OMS: Katar’da kazanarak başladın gururumuz oldun. Avustralya’da ise ikinciydin bize biraz bu sezonki yarışlarını değerlendirir misin?

KS: Katar ilk yarışımızdı. Büyük beklentiler vardı, yaklaşık 6 aylık aradan sonra tekrar yeni motosikletle bu sezona başladık. Yeni motosikletimiz son anda yarışa hazır olup da ilk yarışını kazanmamız hem benim için hem de takım için önemliydi. Sezona iyi başlamak çok önemlidir. Herkes ilk yarışı bekler.

Ardından Avustralya’ya vakit kaybetmeden gittik. Philip Island bizim için daha iyi bir yerdi çünkü orada test de yapmıştık. Avustralya’daki sıkıntımız test yaptığımız zamanla şimdiki zaman arasındaki hava şartları idi. Testte bulduğumuz ayarlarımızla yarış günü ihtiyacımız olanlar birbirini hiç tutmadı. her şeye 0’dan başladık. Ama yine de ikinci olmayı başardık.

OMS: Takımın sana bakışı nasıl? Geçen yıl biraz daha gerideydin sanki “ikinci” pilot muamelesi görüyordun ama bu yıl biraz daha değişti sanırım işler.

KS: O konuda şunu söyleyebiliriz. Ben 2006’da SuperSport’a başladığımda alt kategoriden gelmiştim. Sebastien ise dünya şampiyonuydu. Doğal olarak ona daha fazla ilgi gösterildi. Her şeyin iyisi ona sunuluyordu. Ancak 2006 sonlarına doğru ben kendimi geliştirdim ve durumu eşitlemeye başladım. Kış dönemi boyunca testlerde pist rekorları kırıp ben daha öne geçince takım şuna karar verdi. Elimizde tecrübeli bir dünya şampiyonu ve genç gelecek vaadeden bir dünya üçüncüsü var artık ikisine de eşit imkanlar sunacağız. İlk iki yarışta ellerinden ne geliyorsa yaptılar ve ben de bana gösterilen ilginin karşılığını verdiğimi düşünüyorum.

OMS: Takımın durumu nedir? Senin takımınla aran nasıl? Geleceğinde üst serilere yükselmene katkısı oluyor mu?

KS: Güzel olan şu; son beş yılın dünya şampiyonu takımında yarışıyorum. Tek sorunumuz 2007’de yeni motosikletimiz olmasıydı. Çünkü her şey yeni ayarlar üzerine kurulu. Ancak Honda mükemmel bir iş çıkarmış. Beş yıldan beri kullanılan motosikletin üzerine daha fazla şey koyulmuş. Tabii bizden alınan dataların büyük etkisi var. Tecrübenin etkisi çok büyük.

OMS: Türk olarak bu başarılara ulaşıyor olman Avrupalılar bazında nasıl karşılanıyor. Sen de Türk Motor Sporları tarihinin belki de gelmiş geçmiş en başarılı bir iki isminden birisin elde ettiğin başarılarla. Sen ne hissediyorsun?

KS: Şöyle örnek vereyim. Avustralya yaşayan bir Türk Honda’da çalışıyormuş. Türkiye’yi ve Türkçe’yi az bilmesine rağmen motosiklet sektörümüzü biliyormuş. Bana sen nasıl yetiştin Türkiye gibi yerde mümkün değil dedi. Hatta benim Avrupa’da yaşayan Türkler’den olduğumu düşündüğünü söyledi. İnanamadı kısacası. Bir çok insan her yerde nasıl oluyor diyor zaten. İnanmıyorlar Türkiye’de motosiklet kullanan var mı diyorlar. Ancak ben 2001’den itibaren çok büyük aşama kaydettim kimse beklemiyordu bu başarılarımı.

2007’de şampiyonanın en büyük adayı gösteriliyorum. Erken konuşmamak lazım beş pilot daha birincilik için mücadele veriyor. Büyük bir aksilik çıkmazsa şampiyon olacağım.

OMS: Bileğinde ufak bir sakatlık var.

KS: Belki de en büyük dezavantajım o. Bileğimdeki küçük bir kemik kırık ve beni zorluyor. Ameliyat olmam gerekiyor. Kırık bilekle iki yarışa çıktım ve başarılı oldum. Belki Haziran ayında verilen arada ameliyat olacağım. Ne olursa olsun çok büyük sakatlık yada talihsizlik yaşamazsam bu sezonu şampiyon tamamlamak istiyorum.

OMS: 2007 sonrası için ne düşünüyorsun?

KS: SuperBike kontratım hazır. 2007 yılında yapabildiğimin en iyisini yapıp yukarıya çıkacağım. Belki Superbike’ta da başlayabilirdim ama adım adım ilerlemek istiyorum. Benimle görüşmek isteyen MotoGP takımları da oldu. Fakat şu anda sadece SuperSpor’a konsantreyim. 2008 yılında çok daha üst serilerde yarışacağımı düşünüyorum.

OMS: Kendine kimleri örnek alıyorsun? Şu anda yarışan pilotlardan kimleri geçebilirim diyorsun?

KS: Pek çok iyi pilot var. Dani Pedrosa, Rossi, Hayden fakat gerçekten ben kimseyi kendime örnek almıyorum. Çünkü Avrupadakiler büyük imkanlarla başladı. Benden önce de bu kategorilerde yarışmış Türk olmadığı için maalesef örnek alabildiğim Türk olmadı. Ben kendime kendimi örnek gösteriyorum.

OMS: SuperBike’a geçtiğini düşünelim. Orada da çok değerli pilotlar var. Özellikle Troy Bayliss, Max Biagi gibi eski MotoGP pilotları. Sen oraya geçsen geri kalır mısın onlardan? Mevcut pilotlardan şunları şunları rahat geçerim diyebilir misin?

KS: Bunun en güzel örneğini şöyle vereyim. Takım arkadaşım James Toseland ile benim kategorim olan 600cc’de Amerika’da testler yaptık. O benden yaklaşık 1,5 sn daha yavaştı. Her kategori kendine göre zor. Her motosikletin gücü farklı. Ancak ben SuperBike’a geçtikten sonra ilk yarım sezonda motosikleti iyi tanıyabilirsem, SuperBike’ta ikinci sezonumda şampiyonluğun en büyük adayı olurum.

OMS: Ya MotoGP? Motogp’de bizce senin yeteneklerinin daha fazla olduğu pek çok pilot var. Sen MotoGP’ye çıkabileceğini düşünüyor musun?

KS: Ben eskiden Yamaha’da yarıştım uzun süre yarıştım hem de. Yamaha’da bildiğiniz gibi Rossi yaşlanıyor ve Edwards’ın yanına genç pilot lazım. Yamaha’dan olumlu sinyaller alıyorum. Geçen sezonki başarılarımla bile bir iki MotoGP takımı benimle ilgilendi. İnanıyorum ki ben bu hızımı korursam 2008’de SuperBike değil belki de çok iyi MotoGP takımlarından teklif alacağım. Ancak ben az önce de söylediğim gibi, adım adım çıkmak istiyorum merdivenleri.

Hedefim Ten Kate Honda’da devam etmek. Önce SuperBike’ta bir iki yıl başarılı olmak sonra buradaki başarılarım sayesinde MotoGP’ye geçip bir Honda takımında yer almak. Geç olacak ancak ne olursa olsun dikkatli adımlar atmak istiyorum.

OMS: Son olarak eklemek istediklerin?

KS: Türkiye’de yarışlarımın canlı yayınlanmasını isterdim. Ancak başarılarım arttıkça ilginin de artacağını düşünüyorum. Maalesef bizim ülkemizden bir tane uluslar arası yarışçı var ancak küçük Avrupa ülkelerinin bile sayısız pilotu var. Ben bireysel olarak elimden ne geliyorsa bu sporu geliştirmek için yapacağım ve her şeyin iyi olmasını temenni ediyorum. Biraz daha Türk sponsor desteği görsek sanırım her şey daha kolay olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikista -- 16 Nisan 2007; 15:17:46 >

• valencia'yıda kazandı .. 3 . birinciliği bu sezon..
    Yamaha ile yarışıyor.YArışın başlayacağı sabah motoru bozuluyor.Takımla beraber gidip normal bir yamaha bayinden normal bir motor alıyor ve yarışa katılıyor.Diğer modifiye motorlarında yanında bayi motoruyla 6. lık alıyor.
    efsane....

Orjinalden alıntı: derkin

Ehhh bende bi şey yazayım bari.Bunu arşivlerden bulamazsınız.
    1-2 sene önce sanırım hollandaya yarışa gidiyor.
    Yamaha ile yarışıyor.YArışın başlayacağı sabah motoru bozuluyor.Takımla beraber gidip normal bir yamaha bayinden normal bir motor alıyor ve yarışa katılıyor.Diğer modifiye motorlarında yanında bayi motoruyla 6. lık alıyor.
    efsane....

Sanki biraz atmasyon gibi geldi (sana demiyorum, kaynak kimse ona lafım). Bunun belli standartları kuralları vardır mutlaka. DTM' ye nasıl gidip de Mercedes bayisinden bir C Sınıfı alarak giremiyorsanız, bu da öyle olmalı.

Artı yedek motorları yok muymuş bu Yamaha'nın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 16 Nisan 2007; 2:04:16 >
  • motosiklet yarışları ile alakam pek azdır ama tabiki Kenan Sofuoğlunu'nu destekliyoruz,medya futbol takımlarının avrupadaki başarısızlıklarını bağıra bağıra yayınlayacağına Kenan Sofuoğlu gibi sporcularımızı ekranlara taşısa daha güzel olucak

derkin,sence kenan sofuoğlu'nun başarılarındada alonsonun payı var mıdır?
    4 yıl önce açıldı
    ALPASLAN MI ALPARSLAN MI ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geç dalganı şampiyonluğu alsında alonso p zaman görürüm.Puhahhahaha

I love you Kenan I love you Kenan

Geç dalganı şampiyonluğu alsında alonso p zaman görürüm.Puhahhahaha

anlama zorluğu mu çekiyorsun,ben alonso şampiyon olamaz diye bişey mi dedim

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

quote:

Geç dalganı şampiyonluğu alsında alonso p zaman görürüm.Puhahhahaha

anlama zorluğu mu çekiyorsun,ben alonso şampiyon olamaz diye bişey mi dedim

• quote:

Yok ben eski konularda yazdıklarınla burdakileri bütünleştirebiliyorum.Sende Alonsonun çok iyi pilot olmadığını söyleyenlerdensin.Sen bütünleştirme Tümevarım zorluğu çekiyorsun herhalde.

bende senin yazdıklarından tümevarım yapıp senin herkesin başarısını alonsoya bağladığını söylemek istedim ama görünen o ki tümevarımları anlama zorluğu çekende sensin
    ayrıca çok iyi pilot olmadanda şampiyon olunabiliyor,daha bunu farkedemedin mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 21 Nisan 2007; 19:03:42 >

• Senin yaptığın tümevarım veya söylediklerimi birleştirmek olmuyor.Eski mesajlarımı hedef alıp önyargılı hatta gerçek dışı yargılı olmak oluyor ;)
    Ayrıca tabiki şampiyon olmak için çok iyi pilot olmak gerekmiyor ama şampiyon olamamakta çok iyi pilot olmadığının göstergesi değildir.Tabi alonso veya şumaher gibi isen sorun değil.Kimi gibi isen şampiyon olamamam çok iyi pilot olmaadığını gösterir.Çünkü şampiyonluğun yok.
    Alonso düşmanlığın yüzünden kenan sofuoğlu konusunu kişisel tartışmaya dönüştürüyorsun tebrikler.

Neyse Kenan Başarının Destek getirdiğini açıklamış :
    http://www.spor3.com/haber.php?haber_id=229681
    quote:

quote:

Yok ben eski konularda yazdıklarınla burdakileri bütünleştirebiliyorum.Sende Alonsonun çok iyi pilot olmadığını söyleyenlerdensin.Sen bütünleştirme Tümevarım zorluğu çekiyorsun herhalde.

bende senin yazdıklarından tümevarım yapıp senin herkesin başarısını alonsoya bağladığını söylemek istedim ama görünen o ki tümevarımları anlama zorluğu çekende sensin
    ayrıca çok iyi pilot olmadanda şampiyon olunabiliyor,daha bunu farkedemedin mi?

• quote:

Senin yaptığın tümevarım veya söylediklerimi birleştirmek olmuyor.Eski mesajlarımı hedef alıp önyargılı hatta gerçek dışı yargılı olmak oluyor ;)
    Ayrıca tabiki şampiyon olmak için çok iyi pilot olmak gerekmiyor ama şampiyon olamamakta çok iyi pilot olmadığının göstergesi değildir.Tabi alonso veya şumaher gibi isen sorun değil.Kimi gibi isen şampiyon olamamam çok iyi pilot olmaadığını gösterir.Çünkü şampiyonluğun yok.
    Alonso düşmanlığın yüzünden kenan sofuoğlu konusunu kişisel tartışmaya dönüştürüyorsun tebrikler.

sen benim önceki yazdıklarımdan yola çıkarak bana cevap verirken tümevarım oluyor aynı şeyi ben yaparken tümdengelim
    ayrıca ben kenan ile ilgili bişey yazıp espirisine birşeyler söyledim bi sonraki mesajda konuyu uzatan sendin
    ha pardon sen yapınca konu uzatılmıyor ben yapınca uzatılıyor değil mi?
    haklısın pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 22 Nisan 2007; 1:56:35 >

• Çocuklar, çocuklar!
    Ama sen eski yazdıklarıma bakıp alakasız olan bir şeyi buraya taşıyorsun(Kenanıda alonso mu şampiyon yaptı) Ben bunu espri olarak algılayıp Bak bakalım alonso şampiyon olsuda görelim seni diyorum.
    Sen terbiye sınırlarını aşıp ALGILAMA SORUNUN VAR galiba diyorsun.
    Neyse sen tek başına terbiyeni bozmaya devam et benim algılama sorunum var seni anlayamam.

Kusura bakma challenger ama adam beni gerizekalı yerine koyuyor.

Konuyu açan arkadaştanda özür diliyorum.
    quote:

quote:

Senin yaptığın tümevarım veya söylediklerimi birleştirmek olmuyor.Eski mesajlarımı hedef alıp önyargılı hatta gerçek dışı yargılı olmak oluyor ;)

sen benim önceki yazdıklarımdan yola çıkarak bana cevap verirken tümevarım oluyor aynı şeyi ben yaparken tümdengelim
    ayrıca ben kenan ile ilgili bişey yazıp espirisine birşeyler söyledim bi sonraki mesajda konuyu uzatan sendin
    ha pardon sen yapınca konu uzatılmıyor ben yapınca uzatılıyor değil mi?
    haklısın pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkin -- 24 Nisan 2007; 3:29:25 >

• quote:

Ben senin eski yazdıklarınla alakalı birşeyler düşünüp mantıklı olanı yani senin alonsoyu sevmediğini ortaya çıkartıyorum.Yani alakalı bir şey.
    Ama sen eski yazdıklarıma bakıp alakasız olan bir şeyi buraya taşıyorsun(Kenanıda alonso mu şampiyon yaptı) Ben bunu espri olarak algılayıp Bak bakalım alonso şampiyon olsuda görelim seni diyorum.
    Sen terbiye sınırlarını aşıp ALGILAMA SORUNUN VAR galiba diyorsun.
    Neyse sen tek başına terbiyeni bozmaya devam et benim algılama sorunum var seni anlayamam.

Kusura bakma challenger ama adam beni gerizekalı yerine koyuyor.

kusura bakma derkin,sana gerizekalı falan demek istememiştim
    evet en başta espiri yapmıştım ancak hemen akabinde alaylı cevap verdin
    herneyse konu uzamasın,kendi adıma aştığım sınırlar için özür diliyorum

• Arkadaşlar biliyorm birbirinizle uğraşmayı seviyosunuz ama konuyu dağıtmıyalım lütfen.

Her nekadar atışmalarınızı okumak eğlenceli olsa da

Şampiyonada Puan Durumu.

Championship Points

1 - K. Sofuoglu - 145
    2 - F. Foret - 87
    3 - K. Fujiwara - 53
    4 - G. Nannelli - 43
    5 - B. Veneman - 41
    6 - A. Pitt - 40
    7 - R. Harms - 39
    8 - D. Salom - 34
    9 - M. Roccoli - 33
    10 - P. Riba - 30

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarman61 -- 16 Mayıs 2007; 8:37:54 >

• son 3 yarışı izleyemedim ne zaman yayınlanıyor bir türlü denk gelmiyor ki.

Orjinalden alıntı: the_cantan

son 3 yarışı izleyemedim ne zaman yayınlanıyor bir türlü denk gelmiyor ki.

digiturk'ten mi izliyorsun.. uydudan izleyemiyoruz dimi

Hoşçakal Efsane
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.