Şimdi Ara

Kemer Takmak Niye Zorunlu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anlayamıyorum arkadaş bence yasak bir zorunluluğu olmaması gerek can senin beden senin takmıyorsan sonuçlarına katlanacaksın nasıl olsa doğal seçilim. Kaç yaşına gelmişsin hala kendini düşünerek kemer takmıyorsan trafikte başkalarını nasıl düşüneceksin ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hakan0403 kullanıcısına yanıt
    O zaman sigorta sirketleri zarar ederdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ona bakilirsa hic kural olmamali. herkes kafasina gore basar gider o zaman

• Takmayan yine takmıyor zaten.

• Ne salak salak konular bunlar ya?
    Ne kadar salak salak konular bunlar
  • Çarpıştığın kişi ölümlü kazaya karışıp da hapis yatmasın veya vicdan azabı çekmesin diye.

Tövbe yarabbim, forumda açılan konulara bak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman silah satımınıda serbest bırakalım nasolsa can onların değil mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hastanelerde senin gibi düşünüp sgk yı sömüren bir sürü hasta var

• Iste bu yuzden

• Okuma yazmanız yok galiba ? Ben her zaman kemer takarım . Ama kemer takma kuralı olması çok saçma, kişinin kendi canı o zaman zararlı diye sigara alkol her şey yasaklansın? Kemeri takan kazaları hafif atlatır, takmayanda vurur geberir gider kendi seçimidir. Ama kemer takmanın zorunlu olması hür iradeye aykırı bir durumdur.

• toplu taşıma araçlarında kemer takılması zorunlu olmalı ancak hususi aracında kemer serbest olmalıdır.

• Konuyu açan arkadasa katılıyorum kimseye zorla kendi canını korumasını söyleyemezsin

Hız sınırı, sinyal verme, şerit değiştirme gibi kurallar beni bağlar onları kuralına uygun yapmazsa beni tehlikeye atar ama kemer takması beni değil onu bağlar çok da tın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

hastanelerde senin gibi düşünüp sgk yı sömüren bir sürü hasta var

Ufuk nedir ya

• Kaza yapıpta camdan fırlayınca,sağlık görevlileri cesetini sağdan soldan,yoldan toplamasın diye zorunlu. Devletlerin vatandaşlarını korumak gibi bir yükümlülüğü var öyle benim canım, istersem takmam demek kadar basit değil bu olay.vatandaşın sağlığını düşünmek zorunda devlet bu nedenle bir takım kurallar konuluyor,uyup uymamak yine vatandaşa kalıyor tabi ama bu durumda da cezasını ya para ile ödersiniz ya da kaza yapınca canınızla.

• İnsanlara gereğinden fazla özgürlük verdiğiniz zaman b.k püsürükten başka bir şey elde edemezsiniz.

Zamanında kemer takma zorunlu olmasaydı bugün bu kadar kişi bilinçlenemezdi.

Bugün yine kemer takma zorunluluğunu kaldırın ben diyim 5 sene siz diyin 10 sene sonra yine koltuğa helva gibi kemersiz oturan kimseler çoğalacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h.aras.k -- 5 Mart 2016; 13:39:57 >
  • Kaza oldu,
    1- Emniyet kemerini taktın, hasarın çok olmadı, hastaneye kaldırıldın, sgk(ssk-emekli san.) mevcut tüm giderleri sgk karşıladı cebinden kuruş çıkmadı. Masraf 5000 tl.
    2- Emniyet kemeri takmadın, çok fazla hasar aldın kırıkların hak getire, sgk tüm giderleri karşıladı cebinden kuruş çıkmadı. Masraf 105000 tl.
    Amaç sizi düşünmek değildir kemer kuralında. Amaç devletin sağlık giderlerini karşıladığı birimin cebinden daha az para çıkmasıdır. Devlet sizi değil cebinden çıkacağı parayı düşündüğü için emniyet kemeri takılmasını zorunlu kılar.
  • hakan0403 kullanıcısına yanıt
    Devletin asli görevleri arasında Vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak vardır.gerekirse kısıtlama durumuna bile gidebilir.
    sizin mantığınızla ötenazi intihar gibi durumlar da serberst bırakılmalı nasılsa başkasının canına birşey yapmıyorsunuz kendi canınız ?
    durum öyle olmuyor işte hocam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ıslanmış tarhana

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

hastanelerde senin gibi düşünüp sgk yı sömüren bir sürü hasta var

Ufuk nedir ya

Engelli bu galiba..

• ona bakarsan intihar etmekte suçtur veya kendine zarar vermekte.. deli deyip tımarhaneye kapatabilirler, deli değilsen hakkında işlem yaparlar.. askerde yaparsan cezası büyüktür. yani özetleyecek olursak insanlar ve eşyalar devletin malıdır, malının sağlam kalmasını ister ve devlet seni kendine ve malına zarar vermekten men eder.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.