Benim kekemelik problemim var. Size sorum şu olacak. Eğer başında böyle bir problem olanlar varsa veya daha önceden kekeme olupta tedavi olmuş olan arkadaşlar varmı? Varsa nasıl oldunuz. Benim asıl sorum istanbul çapa veya cerrahpaşa tıp fakültesinde bunun tedavisi varmı? Bir ssk'lı olarak orada nasıl tedavi olabilirim... Ekstra bir ücret ödemem gerekirmi? Bazı özel yerleri araştırdım ama 1500 ytl falan diyolar.Ancak onlar hem pahalı hem de ben güvenmiyorum samimiyetlerine. Hepsi birbirlerini (yani diğer bu işi yapan özel yerleri kötülemekten ve de kendilerini övmekten başka) bişey yapmıyor. Kekemeliğin ne derecede diye soracak olursanız şöyle söyleyebilirim. 10 üzerinde 5 gibi bişey diyebilirim. Tabi bununda çeşitleri var ama bilen arkadaşlar cevap yazabilirler veya benle pm de iletişimede geçebilirler. Teşekkürler...
geçmiş olsun kader arkadaşım
bende de var gerçi eskisi kadar değil artık ama yine de az da olsa var. bende 7-8 yaşlarında başladı önceleri çok kötüydü çok zorlanıyordum liseden sonra falan giderek azaldı ama yine de rahatsız ediciydi. askerden sonra istanbulda memory center of america diye bir yer tavsiye ettiler ve bir yıla yakın gittim. Bağdat caddesinde Şükrü saraçoğlu stadına yakın bir yer feneryolunda. antalyada olduğum için ayda bir gidiyordum ama faydası oldu epey tabi sonra bırakınca ve egzersiz yapmayınca biraz arttı gibi ama alıştım artık . şunu bilmelisinki artık tedavisi var hipnoz yöntemi falanda kullanıyorlar ama sen yinede bilimsel yaklaşan bir yeri tercih et bence. bende beyin haritası çektiler (EEG) ve orada görülen şuydu ; konuşma ile ilgili yer olan beyinin sol ön tarafında fonksiyonlarda zayıflama. buna yönelik ilaç tedavisi ve konuşma terapisi uygulandı. orası il bir görüş istersen. web adresi www.mcaturk.com
yahu bendede var ya. ben genelde takılacagım korkusunu unutunca takır takır konusuyorum ama aklıma takılabilecegim geldiği an MMmmMMMMANİSAAA diyorum.
istanbulda kurslar vardı bi ara tvde çok çıkmıştı bilemiyorum nekadar düzeltiyor ama denemeniz de fayda var. benim çok yakın bi arkadşaım var 10 seneden fazladır tanırım kendisini bizim için normal geliyor artık ama farklı ortamlara girmekte çekingen oluyor biraz tabi. umarım düzeltmenin bir yolunu bulursunuz.
bendede vardı çarı merkezine işe girdi konuşa konuşa açıldım şu an hiç yo kdenebilir çok konuşmaktan geçiyor yolu
quote:
Orjinalden alıntı: rocker
bendede vardı çarı merkezine işe girdi konuşa konuşa açıldım şu an hiç yo kdenebilir çok konuşmaktan geçiyor yolu
Kesinlikle katılıyorum
Benim okuldan bir arkadaşım da kekemeydi.Gerçi hala öyle sanırım ama pocket pcsine bir program yüklemiş.Program dışardaki sesi kulaklığa veriyor ve arkadaşın kulaklığı sürekli takılı.Konuşması ise düzelmiş durumda.Programın adını vs. bilmiorum ama faydası çok fazla.
belki ilginç gelebilir ama ani bir korkuda işe yarayabilir..mesela sünnet anı..
Eskiden ağıza çakıl taşı doldurulup konuşmaya çalışırmış işe yararmış ozamanlar.. Ama küçük bir tanıdığım var Bakırköy'de bir yere gidiyor.. İlerleme kaydetmişler birgün hiç konuşmadan geçiriyormuş sonraki gün aynaya bakarak konuşmaya çalışıyormuş bilemiyorum... Şu ana kadar nasıl bir ilerleme kaydetmiş sormak lazım.. Ama bence aşılabilir bir problem gibi geliyor.
logan_lectrada var bendede var hemde üst düzey kafa sallama filan var konuşurken çok kasıyoz kendimizi böyle arkadaş olduk ve rap söylüyebiliyoruz sadece o kadar düzelicez işallah tedavi göriyoz çok acı bi şey bundan dolayı kızlar benden iğreniyo
sesli olarak kitap oku
bi arkadaştada vardı bu problem yüksek sesle şiir okumasını tavsiye etmişlerdi. baya düzeldi şimdi sadece heycenlanınca biraz kekeliyo (o da zaten çoğu kişide oluyo)
dostum benden sana tavsiye ve son nokta...doktora falan gidipte boşuna para harcama...tavsim şu ki;
her boş anında yüksek sesle kitap oku...ama çok yoğun bi şekilde...bunun dışında aynaya bakıp uydurma hikayeler anlat uydurma olsun yani doğaçlama ezbere bildiğin değil...zaten 1 ay sonra falan Allah'ın izniyle düzelmeyi fark edersin...1 adan sonra ise yine yüksek sesle kafiyeli şiir ve tekerleme oku...(bu arada kitap okurken bayada geliştirmiş olursun kendini kültürel manada;)
Allah acil şifalar versin kardeşim...
off bende de var ya özellikle heyecanlanınca fln mümkün değil konuşamıyorum. bugün konu anlatımı vardı sınıfta bana geldi sıra dedim hocama durumumu anlattım öyle atlattık
çok sakin olunca bülbül gibi ötüyorum ama o tür yerlerde heyecanlanınca fln feci oluyo çıkmıyo kelime ağzımdan
gerçi çok sakin olduğum da da arada takılıyorum gerçekten bende sorun biraz.
özgüven meselesi birazda sesli kitap okuyarak halledersin ama toplum önnde konuşma yaparken heyecan yaparsın kendine güvenn olmaz yine kekelersin
zor bir durum
rap yapmaya calıs meseLa ceza'nın hoLocoust parcasını ac beraber düet yapın
bendede bazen var bazen yok ya. anlamadım gitti bazen şakıyorum bazen çok zor konuşuyorum
kekemelik en cok heycandan olur diye biliyiroum ama...
bi arkadasımı babası cok küçükken sürekli dövdüğü için kekeme oldu ve hala o şekilde
quote:
Orjinalden alıntı: wwinntterr
kekemelik en cok heycandan olur diye biliyiroum ama...
eet büyük kısmı heyecandan hoca şiir ödevi veriyo evde rahat rahat okuyom ama dersde heycan basıyo takılıp kalıyorum bide hızlı konuşunca oluyor
Benimde küçükken bi arkadasımda vardı. onunla geze geze bnde kekeme olmustumsonra düzeldim