Şimdi Ara

Kekeme Tedavi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
5
Favori
31.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bir harfi söyleyemedigimde şey şey yani hani saçma saçma kelimeler ekliyorum cümleme.

gercekten herkes bosver takma kafana diyor ama kekeme olmayan anlayamaz bizim düştügümüz halleri.

bu eğitim falan veren yerler varmıs ama onlarada pek güvenmiyorum Türkiye'de para kaldırmak için ne oyunlar oynanmıyor bunumu oynamayacaklar.

bugunden itibaren hergün 1 saat sesli sesli kitap gazate vsvs okuyacagım. cunku yalnızken birşey okudugumda hiç takılma olmuyor hatta kusursuz diyebilirim. belki hergün 1 saat bana alışkanlık yapar ve ses tonlamamı vb şeylerimi degistirir.
  • ya bu konuyu bulduğum iyi oldu. bende eskiden vardı biraz atlattığımı sanıyordum ama olmadı galiba bu sabah birisi aradı konuşurken kekeledim 1 saat önce kapıya postacı geldi konuşamadım. bu aralar stressliyim stressliyken cok oluyor stress azken pek sık olmuyor.
  • termo6556 kullanıcısına yanıt
    ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONUR_345241 -- 9 Şubat 2025; 2:55:28 >
  • Konu ile ilgili 15 gün susturup seanslarla yeni bir konuşma şekli sağlamayı amaçlamış özel eğitim merkezleri var..

Bunların sitelerinde güzel örnekler de verilmi, onları deneyebilirsiniz..
  • merhaba arkadaşlar ben recep 22 yaşındayım ve tam 5-6 yıldır kekemeliğimi tedavi ettirmek için uğraşıyorum ama bir türlü tedavi olamadım ya bunda ülkemizde kekemeliği tedavi eden merkezlerin çok az olması ve maddi sorunlar etkili oldu ben 2 yıl önce son umutta tedavi olacaktım parayıda yanıma almıştım ama son andan direkten döndüm iyiki de vazgeçmişim çünkü son umut un tedavi ettiği insanlar 2-3 ay sonra tekrar bozuluyor arkadaşlar sadece son umut değil fonepsi logitta sim2000 trans- med bunların hepsi para amaçlı kurulmuş merkezler sadece izmir de özel kliniği olan buket sarı kekemeliği tedavi ediyor diye duydum ve o kadın hakkında kimseden olumsuz bi görüş olmadım ama iyice araştırmak lazım tedaviye gidenleri bulup konuşmak lazım arkadaşlar pagoclone diye bi ilaç mart 2009 da türkiye ye gelecek dediler 2009 bitecek nerdeyse ilaç ne hikmetse hala gelmedi arkadaşların bu ilacın gelmesi için BİMER e mail gönderelim onlarda gerekli yerlere bu mailimiz gönderirler ben tek başıma göndersem fazla etkili olmaz ama daha fazla kişi gönderirsek daha olumlu sonuçlar alabiliriz

ayrıca ben süper liseyi bitirmeme rağmen 13 sene dirsek (üniv. haz.) çürütmeme rağmen şu an bi kot fabrikasında sağlıksız koşullar altında çalışmaktayım ben polis meslek yüksek okuluna astsubaylığa ceza infaz kurumu memurluğuna kekemeliğimden dolayı başvuramadım başvurabilseydim ceza infaz kurumu memuru büyük ihtimal olacaktım ama işte kekekemelik siz daha iyi biliyorsunuz her yerde önümüze çıkıyor arkadaşlar devlet biz özürlü de saymıyor sağlam da saymıyor yani tam ortadayız bunun için ben BİMER e defalarca başvuru yaptım ama bi sonuç gelmedi eğer bu konuda da toplu oalrak hareket edersek belki bi sonuç alabiliriz

ayrıca devlet ve üniversite hastanelerinden kekemeliği tedavi eden dil ve konuşma bölümleri var ama bu bölümler hem yetersiz hemde pahalı ben BİMER e bu konu hakkında da mail attım bi sonuç gelmedi lütfen hep birlikte hareket edelim hepimizin sorunu aynı

• Ben De Konuşurken Aşırı Heyecanlanırım, Başladığım Bir Sözün Bitmesini İple Çekerim...
    Hatta Gerek Duymadıkça Konuşmam...
  • Valla bende de işitme kaybına bağlı konuşma bozukluğu var.ş ve ç leri söyleyebiliyorum ancak yanlış yerde kullanıyorum zamanında o sesleri farklı farklı duyduğumdan.j sesini de hiç söyleyemem nedense ayırt da edemem.
    Sizin iyi insanlar bulmanız lazım bir şekilde bende bir zamanlar pek sosyal olmazdım arkadaşlar ile küstüğümden ve konuşmam kötüye gitmişti.şimdi ise herkes toparladı diyor.
  • iyi günler benim yazdığım konuyla hiçkimse ilgilenmemiş ne kadar demek ki hepimiz halimziden memnunuz.. arkadaşalr msn adresim bozo8787@hotmail.com i,steyen ekleyebilir bu konuda birbirimize yardımcı olabiliriz
  • --

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONUR_345241 -- 21 Ocak 2014; 1:14:29 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONUR_345241 -- 10 Ekim 2011; 16:40:30 >
  • Aynen bende de var. Çeken bilir. Allah yardımcımız olsun.
  • bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı

6 yaşında oğlu birden kekelemeye başladı ne yapmak lazım lütfen yardım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Extrem

bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı

6 yaşında oğlu birden kekelemeye başladı ne yapmak lazım lütfen yardım..

Geçmiş olsun.

Öncelikle çocuk ruh sağlığı hekimine kesinlikle başvurun.

Kekemelik aslında konuşurken nefes alıp vermedeki dengesizlikten kaynaklanıyor. Kulak burun boğaz hekimlerinden bazıları bu alana daha çok yönelmiş ve yaptıkları eğitim, yönlendirme ve tadavilerle başarılı sonuçlar alınabiliyor. Bunun için özellikle üniversite ve eğitim araştırma hastanelerine bakmanızı öneririm.
  • amerikan hastanesi konuşma ve dil bozuklukları bölüme götürdüm 3 ay bekleyelim dediler..

kendi kendine geçebilir falan dediler..Ne zor bi durummuş..
  • umarım çocuğunuz en yakın zamanda sağlığına kavuşur. çok üzücü bir durum. ben de kısmen kekeme sayılırım. şu hayata ne çektiğimi bir ben bilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Extrem

amerikan hastanesi konuşma ve dil bozuklukları bölüme götürdüm 3 ay bekleyelim dediler..

kendi kendine geçebilir falan dediler..Ne zor bi durummuş..

Ben bir sürü tedavi gördüm ama hiç biri işe yaramadı zamanla iyileştim. Şuan çok iyi konuşuyorum sadece tonlama ve diksiyonda sorunum var o kadar.Onlar içinde tedavi olacağım. Olay aslında kişide bitiyor. Özgüvenve kendini kabul ettirme olayları gerçekleşince bu olayda düzeliyor.
  • Arkadaşlar, bende uzun yıllar kekemelik problemi yaşadım ancak geçen ay kekemer isimli bir eğitim merkezine kayıt oldum ve artık kekelemiyorum.. bu merkezde çok şey öğrendim, daha önce çekingen ve insanlardan uzak yaşamak istiyordum ama şimdi resmen hayatım değişti. konuşma bozuklukları çeken herkesin mutlaka katılması gereken programlar bunlar çünkü, kekemeliğin bir hastalık olmadığını bu merkezde öğrendim. kısa süreli bir eğitim sayesinde bu rahatsızlıktan kurtulmak mümkünmüş meğer :) boşuna bunca zaman sıkıntı çekmişim
  • Ben de 24 yaşında Boğaziçi Üniversitesi matematik öğretmenliği öğrencisiyim ve kekemelik sıkıntısı yaşıyorum. Canına yandığım yıllarca okudum, şimdi farkettim ki bu halde öğretmenlik yapamayacağım. Benim durum biraz komplex. Konuşurken hiç takılmayabiliyorum. Okuldaki arkadaşlarımdan benim kekeme olduğumu bilmeyen ciddi bir kesim var.(Karizmayı çizdireceğim yerlerde susmayı tercih ediyorum) Bilhassa kızlarla (ben erkeğim) konuşurken hiç takılmıyorum. Ama aslında ağır bir kekemeyim.
    İnternetten bir tedavi merkezi buldum. Bakalım irtibata geçeceğim. En işe yarar orası gibi gözüktü bana.Sadece ağır bir kekemenin bilebileceği sıkıntıları biliyorlar gibi geldi. Yani halden anlar gibiler. Daha önce çok kekemelik merkezine gittim. Saçma sapan egzersizler verdiler. Başa gelen çekilir deyip o iğrenç, gurur kırıcı egzersizleri yaptım; ama hiçbir işe yaramadılar.
    Bu tedavi merkeizini deneyeceğim. Buradan geri bildirim yaparım inşallah. Paylaşımlara devam edilirse güzel olur.
    Benim tavsiyem "Tempolu, heceleyerek, şarkı söyler gibi" konuşturan; ayna karşısında egzersiz yaptıran yerlere gitmeyin. Adamda ne özgüven, ne gurur, ne haysiyet kalıyor. Valla insan inciniyor, aynada kekelerken yüzünün girdiği hali görünce. Kendinden utanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k-s-r-g -- 7 Mart 2014; 19:47:46 >

• Bu arada benim kekemeliğim şöyle:

Yeni tanıştığım insanlarla, kızlarla konuşurken problem yok. Çok ciddi meseleleri konuşurken problem yok(Ülkenin eğitim sistemi üzerine mesela). Yeni bir ortama girdiğimde problem yok.
    Ne zaman ki ortama alışırım. O zaman bittiğim andır. Ailem ile konuşurken, arkadaşlarım ile konuşurken çuvallamanın dibini görürüm. İngilizce konuşurken iki kelimeyi bir araya getiremem. Okulda derslerde ingilizce konuşuluyor :(. Yani ben derslerde iptal. 35 kişilik sınıfın 25'i kız. O kadar kızın arasında kekeleyerek karizmayı dağıtmayı hiçkimse bir erkekten beklemesin. Öğretmenliğe başlarsam, ortama alışana kadar kimse anlamaz benim kekeme olduğumu. Her türlü işte mülakatı konuşma olarak geçebilirim . Ama işe başladıktan 2-3 ay sonra iki kelimeyi bir araya getiremez hale gelirim.
  • Benim kekemeliğim şöyle başlamış,sağlık ocağının bodrumunda korkutmuşlar.Sonra o günün gecesi çok ateşlenmişim ve normalde çok güzel konuşuyorken ve çok tatlı konuşuyorken(çevremizdekiler çok beğenirlermiş konuşmamı çok tatlı bulurlarmış)o gece ateşlerim çıkmış havale geçiriyorum sanmışlar.Ertesi sabah uyanmışım ve günaydın yerine gü-gü-gü-na-nnnaydın demişim.O günden önce konuşmama hayranmış herkes.Sonra ise iki kelimeyi yanyana getiremeyen biri olmuşum.Eskiden bizim anasınıfında kekeleyen biri vardı,o çocuktanda etkilenmiş olabilirim.Nazar değmişte olabilir çünkü cidden küçükken çok tatlı konuşurmuşum.Ama sonra bakıyorsunuz cahilin biri 4 yaşındaki çocuğu sağlık ocağının bodrumunda korkutuyor.Buda benim hikayem.Anlatma sebebime gelince bana acıyın diye anlatmadım sadece kekeme kardeşlerime destek olmak için söylüyorum.Şuanki halime gelince iyi durumdayım.Kızlarla konuşurken çok akıcı konuşuyorum,kendi samimi ortamımda takıldığım oluyor ama çokta göze batan şekilde değil.Mesela bazen bir bakarlar müdürle çok güzel tartışmaya girer takılmadan konuşurum.Öğretmenlerimle şike konusunu tartışırım.Bazende takılıyorum.Kekemeliğim var mı?Var,ancak kötü değil hiçbir zamanda kötü olmadı.Tek kötü yanı bazen istediğim kişilerle istediğim zaman istediğim şekilde konuşamıyorum ama bizimde derdimiz buymuş.Bazıları dünyayı göremiyor da dert etmiyor kekemeler neden dert ediyor anlıyor değilim.Tedavi felan geçiniz efendim bu işleri tedaviye 3 yaşındaki çocuğunu götürürsün 14+ adamları götürmezsin.Çözümüne gelince;ben kurtuluyorum her geçen gün.Nasıl yaptığımda çok basit,kendinize şunu söyleyin;"herkes konuşurken ben neden konuşamayayım?Gayet güzel konuşurum hepsinden daha iyi konuşurum."Birde sinirli bir şekilde konuşmaya girin,tabi tek başınayken.Diyinki kendinize"malmıyım lan ben X kişi bile konuşuyor ben neden konuşamayayım!?".Ben bunu problem olarak görmüyorum,kimsenin bana acımasını istemiyorum kendime acıtmamda.Bana ve ilkelerime ters!Eğer sizinde kendi prensipleriniz varsa kendinizi acınacak hale sokmayın!Ezik psikolojisine girmeyin,yapamam olmuyor demeyin.Çözüm önerilerim aşağıda;
    -Kendinizle agresif bir şekilde konuşun(o zaman göreceksiniz ki kekemelik denen birşey yok:) )
    -Kısık seste ve sakin bir şekilde konuşmaya çalışın.Nefeslerinizi alırken ve verirken hissedin(çok yararı oluyor)
    -Okursanız ingilizce sesli kitap okuyun aksan bakımından çok faydalı oluyor
    Kendine acımasını isteyen forumda yaşamaya devam etsin,forumda millete diklensin artistik yapsın.Gerçek hayatta görürse kekeleyeceği kişilere forumda diklensin.Ama kendine acınmasını istemeyen prensipleri olan kişi aslanlar gibi konuşur.Dalga geçerler korkusu mu var?Onlara bir bakın,konuşuyorlarda çok mu anlamlı konuşuyorlar.GEÇİNİZ.Herkese bol şans diliyorum kendimede olmak üzere :)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.