Şimdi Ara

Kekeme Tedavi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
5
Favori
31.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: SCREAM_BG

of of of

intihar edicam artik yeterrrrrrrrrrrrrrrr

Herkesin bir imtihanı var bu dünyada. Öyle k.çımız sıkıştığında intihar edeceksek adam kalmaz bu dünyada.

Sabredeceksin. Felçli doğsaydın, ömür boyu yataklara mahkum kalsaydın daha mi iyi olurdu? O şekilde yaşayan insanlar var.

Kendini kötü hissettiğinde senden kötü durumdakileri düşün.

• şuraya bakınız sizin için arattım selamlar
    http://www.fonepsi.org/

KEKEMELİK TEDAVİSİ İÇİN GECİKMEYİN!
    Kekemelik alışkanlığı tedaviye geç kalmadan başlanması, fark edilir bir sonuç almak için çok önemlidir.
    Konuşma esnasında konuşmanın akıcılığını bozan duraklama ve sözcükleri tekrarlama ya da bir heceyi uzatarak söyleme olarak bilinen kekemeliğin tedavisinde başarılı sonuç alabilmek için hastaların uzmana başvurmada geç kalmaması gerekiyor.

"3 yaşında bir çocuğa uygulanan tedavi ile 9 yaşındaki birine uygulanan tedavi farklıdır. 3 yaşındaki bir çocuğa uygulanan tedavide konuşma bozukluğunun adını koymadan, terapi bile yapmadan, daha çok düşük ritimli konuşma ile olay kontrol altına alınabilecekken ergenlik çağında çok daha detaylı bir tedavi gerekir. Geçer diye beklememek, bir an önce bir uzmana danışmak, tedavinin başarısı açısından çok önemlidir

• quote:

Orjinalden alıntı: budden

quote:

Orjinalden alıntı: SCREAM_BG

of of of

intihar edicam artik yeterrrrrrrrrrrrrrrr

Herkesin bir imtihanı var bu dünyada. Öyle k.çımız sıkıştığında intihar edeceksek adam kalmaz bu dünyada.

Sabredeceksin. Felçli doğsaydın, ömür boyu yataklara mahkum kalsaydın daha mi iyi olurdu? O şekilde yaşayan insanlar var.

Kendini kötü hissettiğinde senden kötü durumdakileri düşün.

ailemde oyle diyor...

yok duzelmiyor iste

quote:

Orjinalden alıntı: katü

bendede pelteklik var 's' harflerinin üzerine basarak konuşuyorum kekemelik için beyin silme metodu varmış konuşmaya tekrardan başlıyomuşsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 10 Temmuz 2008; 18:50:29 >

• Kekemeliğimizi kendimize kabullendirmeliyiz. Gerisi kendiliğinden gelir.
  • [DMC] arkadaşım bende kekemeyim 21 yaşındayım hala geçmedi
    vala ben ümidimi kestim gibi böyle yaşayacaz artık
    çünkü genellikle ergenlik çağında geçiyomuş

banada çok dediler daha kötüsü var haline şükret diye
    beyin silme metodu varmış konuşmaya tekrardan başlıyomuşsun
    bu metodda sanırım 15 gün konuşmuyosun sonra yavaş yavaş konuşmaya başlıyosun eğitim alarak
    ben denedim 15 gün konuşmadım ama fayda yok
  • Ben toplum içinde batırıyorum.Söyliceğin lafı unutunca,şey şey şey diye konuşmaya başlıyorsun
  • Pagoclone adlı bir ilaç var ama faydası olmayacağını düşünüyorum
    Çünkü;kekemelik bir hastalık değil,bir davranış problemidir
    burdan bak

Aristotle, Charles Darwin, Marylin Monroe, Bruce Willis, Isaac Newton, Musa Peygamber
    bu kişilerde kekemeymiş

• bende kelimeyi aklıma getiremiyorum kekeme deilde çok zor bir durum gerçekten
  • Psikolojik birşey bana göre.

Kitap,gazete falan okuyun mümkünse seli bir şekilde.

Biraz toplum içinde insanlarla diyalog içinde olun

İyice asosyal olursanız durum iyiye gitmez

Zamanla düzelecektir
  • quote:

Orjinalden alıntı: metkam_42

[DMC] arkadaşım bende kekemeyim 21 yaşındayım hala geçmedi
    vala ben ümidimi kestim gibi böyle yaşayacaz artık
    çünkü genellikle ergenlik çağında geçiyomuş

banada çok dediler daha kötüsü var haline şükret diye
    beyin silme metodu varmış konuşmaya tekrardan başlıyomuşsun
    bu metodda sanırım 15 gün konuşmuyosun sonra yavaş yavaş konuşmaya başlıyosun eğitim alarak
    ben denedim 15 gün konuşmadım ama fayda yok

cok kotu bisey ya..

işe bile gidemiyorum

insanlarla konusmak istemiyorum...

gazete,kitap gibi seyleri su gibi okuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 13 Temmuz 2008; 0:57:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166

pıskyatrıs e bas vur.bende kucukken gıttım
    valla ne soylıyım zor be hocam su an 23 yasındayım ve sorundan tamamıyle kurtuldum dıyebılırım,ama bazen yıne en hararetlı konusmalarda yada heyecanlannmalardada sankı kekeleyecekmısım gıbı oluyorum.o an bı duraksa,ıkı nefes al ve konusmana devam et.

tavsıyem yavas ve sakın sekılde alcak ses tonuı ıle konus.yıne bu sekılde seslı kıtap oku,ses sıddetı fazla olmıyacak.

pıskyatrıs e gıttıgımde bana konulan teshıs beyın anlatmak ıstedıgı seylerı ardarda konusma olarak eyleme doktugunden kaynaklandıgı ıdı yanıo aslında ıs tamamıoyle zıhnın o anda bırden eyleme sokacagı seyı konusma olarak dıs dunyaya yansıtmasından kaynaklanıyor.

dedıgım gıbı zor seydır kekemelık.ınanın ılkokul yıllarında cok sıkıntısını cektım.gercekten bıldıgım soruları bıle sırf buı ıllet yuzunden tahtaya kalkıp yapmadıgımı bılırım.
    bılırsınız ılk okullarda turkce derslerınde okuma munazaraları vardır.arkadaslarım 120 kelımeyı gectıgı yerlerde ben anca 15-20 kelıme okuyabılırdım

sanki benim hayatim

• [DMC] arkadaşım fazla takma kafana senin çektiklerinin aynısını bende çekiorum
    boşver bizi seven böle sevsin (bu arada benim hiç kız arkadaşım olmadı)
    ztn ne kaldı şurda 30 sene 30 sene idare edecez
    sen yine iyisin okul askerlik falan bitmiş heralde
    ben daha 4. senedeyim daha askerlik var ayrıca ne iş yapacam onuda bilmiom
    ama dediğim gibi amaaaan boşver takma

• ayrıca kekeme olmayanlar halimizi bilemezler kesinlikle
    -geçer geçer boşver böyle daha sempatiksin falan demelerine sinir oluyorum
  • Bende r harfini söylemiyorum.Bu yaz ya İstanbula ya Ankara'ya gidecegim.Bakalım ne gibi seyler önerecekler..
  • kucukken bende soyluyemiyormusum..
  • Kendiliginden mi gecti?Yoksa bazı terapiler falan mı uyguladın?Ben ayı gibi oldum hala gecmedi.Gidecegim bende
  • Ben kendimi bildiğimden beri 15 yaşına kadar kekemeydim ama fazla değil.
    Ailem doktora ve hertürlü yere götürmekte ısrar etti ama ben hiç birini istemedim.
    Kendi kendime yendim kekemeliği.
    Sosyal olmaya çalıştım. Çok konuşmaya çalıştım. Anlatacaklarımı uzun uzun anlatmaya çalıştım.
    Sonunda kekemeliğim geçti Allah'a şükürler olsun.

@[DMC]

''insanlarlar konuşmak istemiyorum'' demişsin.
    böyle durumlarda aksine daha çok konuşmaya çalış başka türlü zor geçer bu kekemelik.
  • peki bazı harfleri söyleyememenin tedavisi varmı
    bende de bu illet var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 13 Temmuz 2008; 3:14:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: [DMC]

quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166

pıskyatrıs e bas vur.bende kucukken gıttım
    valla ne soylıyım zor be hocam su an 23 yasındayım ve sorundan tamamıyle kurtuldum dıyebılırım,ama bazen yıne en hararetlı konusmalarda yada heyecanlannmalardada sankı kekeleyecekmısım gıbı oluyorum.o an bı duraksa,ıkı nefes al ve konusmana devam et.

tavsıyem yavas ve sakın sekılde alcak ses tonuı ıle konus.yıne bu sekılde seslı kıtap oku,ses sıddetı fazla olmıyacak.

pıskyatrıs e gıttıgımde bana konulan teshıs beyın anlatmak ıstedıgı seylerı ardarda konusma olarak eyleme doktugunden kaynaklandıgı ıdı yanıo aslında ıs tamamıoyle zıhnın o anda bırden eyleme sokacagı seyı konusma olarak dıs dunyaya yansıtmasından kaynaklanıyor.

dedıgım gıbı zor seydır kekemelık.ınanın ılkokul yıllarında cok sıkıntısını cektım.gercekten bıldıgım soruları bıle sırf buı ıllet yuzunden tahtaya kalkıp yapmadıgımı bılırım.
    bılırsınız ılk okullarda turkce derslerınde okuma munazaraları vardır.arkadaslarım 120 kelımeyı gectıgı yerlerde ben anca 15-20 kelıme okuyabılırdım

sanki benim hayatim

bilader bunun nedeni heyecan evde adam gibi konuşuyorum diyosun dışarda kekeşliğim başlıyor diyorsun...bu ne ayaktır ilk başta bunu didiklemek gerek bence....yani dışarda kekeşliğim tutacak diye heycan yapıp gerçekten kekeşlemeyemi başlıyorsun....yada insanlar ile aran kötümü....beyninden gelen emirleri kontrol edemiyorsan hastalığın var fakat bazı insanlar çekingenlikten utangaçlıktan çocukken sopa ile dovulup ezilmekten itilmekten kakılmaktan kekeme olabiliyorlar o yuzden bunuda gozardı etmemek lazım

• Abi asla piskolağa gitme bende saenle aynı durumdayım Türkiyede bulunan 4 tane Konuşma Bozukluğu Uzmaları var onlara git. Ben onlardan birine gidiyorum eğer İzmirde yaşıyosan adı Buket Sarı. Niye asla psikolağa gitme diyorum nedeni şu bilimsel olarak açıklanmış bu illet. Nedeni beyinde iki tane lop var. Konuşmayı sağlıyan sol lop ama kekemelerde sağ lopda bulunan bi hormon tam sen konuşcakken sol lopla çakışıyo bu sayede kekemelik görünüyo bunun tedavisinide psiklog yapamaz o sadece seni bir süre rahatlatır.
    buda Buket Sarının internet sitesi:
    www.buketsari.com
    Eğer İzmirde yaşlamıyosan bile ondan bu konuda mail yoluyla bilgi alabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.