Şimdi Ara

Kekeme Tedavi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
123
Cevap
5
Favori
31.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yasinoymak

quote:

Orijinalden alıntı: -Hain-Dom-Dom-

Amin kardeş bu sıkıntı en büyük sıkıntılardan biri,Allah cümlemize kolaylıklar versin.

Bu arada sıkıntısı olan varsa yardımcı olabilirim,büyük oranda atlattım çok şükür kekemeliği..

Kardeş valla çok iyi olur. Ben bu durumdan çok muzdaribim. Hem bu sorunu yaşayan diğer arkadaşlarımızda faydalanır. Bu sıkıntıda en büyük destekçimiz yine bu sıkıntıyı yaşayıp atlatanlar.

-Hain-Dom-Dom-

Kekeme sıkıntın ne düzeyde kardeş,biraz anlatırmısın örnek vererek vs.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yasinoymak

quote:

Amin kardeş bu sıkıntı en büyük sıkıntılardan biri,Allah cümlemize kolaylıklar versin.

Bu arada sıkıntısı olan varsa yardımcı olabilirim,büyük oranda atlattım çok şükür kekemeliği..

Kardeş valla çok iyi olur. Ben bu durumdan çok muzdaribim. Hem bu sorunu yaşayan diğer arkadaşlarımızda faydalanır. Bu sıkıntıda en büyük destekçimiz yine bu sıkıntıyı yaşayıp atlatanlar.

-Hain-Dom-Dom-

Kekeme sıkıntın ne düzeyde kardeş,biraz anlatırmısın örnek vererek vs.

Kardeş normalde arkadaşlarla güzel konuşuyorum çoğu kekemede olduğu gibi. En büyük sıkıntı telefonda, bilmediğin biriyle konuştuğunda, özellikle biri bir şey sorduğunda nefesimi kontrol edemiyorum. Nefesimi boğuyorum, sonra konuşma hızımı düşürmeden konuşmaya çalışınca, konuşma bittiğinde soluk soluğa kalıyorum. İlk başta nefes alma ve konuşma hızını düşürme konusunda yardımcı olursa çok mutlu edersin beni.

• yasinoymak kullanıcısına yanıt
    Bak kardeş,ben arkadaşlarla da konuşurken sıkıntı çekerdim,senin söylediğin konularda da sıkıntı çekerdim. Bu söyleyeceğimi kekeme olmayanlar anlayamaz ama en iyi sen anlarsın; ben 2,5 yıldır cep telefonu kullanmıyorum,teli kaybetmiştim o bahaneylede almadım yenisini,sırf telefonda konuşurken sıkıntı çekiyorum diye.Tek kelimeyle işkenceydi.
    Geçen yaza kadar durum böyleydi. Liseyi bitirdim geçen yıl üniye tekrar hazırlanıyorum.Dersaheneye de gitmedim.Anlayacağın geçen yazdan bu yana arkadaş ortamlarında olamadım,atıyorum aile-dost gezmelerine çok gitmedim. Sözün özü bu kekeleme olayıyla karşı karşıya kalacağım ortamlarda olmadım,bu bilinçli olmadı tabi,durum bunu gerektirdi. Ve inan bir süre sonra kekelemediğimi fark ettim. Artık tel konuşurken bile rahatım ve bu yaz tekrar alacağım inşallah.

Nefes kontrol vs. bunlar için bir şey uygulamadım,tek yaptığım şey aklıma bile gelmedi,belkide dersler yüzünden böyle oldu bilemiyorum. Tavsiye edeeğim başka şeyde kitap okuman. Hergün 1 saate yakın okumaya çalış ve bunun 10-15 dk.sını sesli oku, ve müsait isen 5 dakikasını ayna karşısında oku ve okurken ara ara aynadan kendine bak.

• quote:

Bak kardeş,ben arkadaşlarla da konuşurken sıkıntı çekerdim,senin söylediğin konularda da sıkıntı çekerdim. Bu söyleyeceğimi kekeme olmayanlar anlayamaz ama en iyi sen anlarsın; ben 2,5 yıldır cep telefonu kullanmıyorum,teli kaybetmiştim o bahaneylede almadım yenisini,sırf telefonda konuşurken sıkıntı çekiyorum diye.Tek kelimeyle işkenceydi.
    Geçen yaza kadar durum böyleydi. Liseyi bitirdim geçen yıl üniye tekrar hazırlanıyorum.Dersaheneye de gitmedim.Anlayacağın geçen yazdan bu yana arkadaş ortamlarında olamadım,atıyorum aile-dost gezmelerine çok gitmedim. Sözün özü bu kekeleme olayıyla karşı karşıya kalacağım ortamlarda olmadım,bu bilinçli olmadı tabi,durum bunu gerektirdi. Ve inan bir süre sonra kekelemediğimi fark ettim. Artık tel konuşurken bile rahatım ve bu yaz tekrar alacağım inşallah.

Nefes kontrol vs. bunlar için bir şey uygulamadım,tek yaptığım şey aklıma bile gelmedi,belkide dersler yüzünden böyle oldu bilemiyorum. Tavsiye edeeğim başka şeyde kitap okuman. Hergün 1 saate yakın okumaya çalış ve bunun 10-15 dk.sını sesli oku, ve müsait isen 5 dakikasını ayna karşısında oku ve okurken ara ara aynadan kendine bak.

Anladım kardeş çok çok sağolasın.

Elimden geldiği kadar uygulayacağım. Konuşurken de dikkat edersem inşallah olacak bu iş Allah ın izni ile

Dediğim gibi aklına olabildiğince getirmemeye çalış,olacakmı olmayacakmı tereddütüne düşme,stres yapacak bir şey yok.

Olumlu yada olumsuz gelişmelerini bekliyoruz.

Allah yar ve yardımcın olsun kardeş
  • -Hain-Dom-Dom- kullanıcısına yanıt
    Sağolasın. Bazen unutuyo insan bazen de gözüne gözüne sokuluyo ama inşallah tamamen geçecek.
    İiiiinşallaaahhh
  • Merhabalar.
    Psikolog Hayrettin Şahin'in "Kekemelik Ve 5 Boyut Terapisi"adlı bir kitabı var.2014 Ocak'ta çıktı.Çok yararlı bilgiler içeriyor.Kekemeliği enine boyuna analiz etmiş.Hayran kaldım diyebilirim.Kekemeliği düzeltici teknikler de içeriyor. Mutlaka okumanızı tavsiye ederim.Bana çok yararı oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiglilar -- 8 Mayıs 2014; 12:16:34 >
  • owen05 O kullanıcısına yanıt
    Buket Sarı'ya bir buçuk yıl kekemelikle ilgili 2005 yılında seansı 150 lira olarak haftalık olarak tedavi görmüş olmamıza rağmen kekemelik sorunu çözülemedi sevgili owen 05 henüz bu bilgilerden habersiz buket sarının'da zaten araştırılmasını öneriyor.Eğer kekemelikle ilgili sorunlarınız varsa izmirde'ki KEKEMELODI merkezine başvurabilirsiniz.Benim oğlum ordan yeterince fayda gördü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrem63 -- 7 Eylül 2014; 23:59:53 >
  • Bol bol tekerleme oku

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diksiyon eğitimcisi D kullanıcısına yanıt
    siz kimsiniz ki ??
  • Herkes burda reklam veriyor , özellik le bu 5 gün sustur sonra konuştur , kekemelodi , kekeritim gibi aptal aptal kafiye düzeni ile oluşturulmuş sözde umut kapılarına en şiddetli bir şekilde kınıyorum , hatta hepsine küfür ediyorum . Arkadaşların da dediği gibi bunlar sadece paranızı değil umudunuzuda alıp götürüyor . Kendi durumuma gelince , bir kaza sonucunda bu illete düştüm . Şuan kötü durumdamıyım hayır , ama normal bir insan gibi konuşamıyorum .

Tarihte bilinen en eski hastalık olan kekemelik hakkında yeteri kadar araştırma yapılmamasına da isyan ediyorum .
  • arkadaşlar bende 35 yaşındayım kendimi bildim bileli kekemeyim
    küçükken psikiyatristlere hocalara çok gittik ama geçmedi
    bundan 1,5 sene kadar öncede kekeme kursuna gittim orada uuuuzatarak kooooonuşuyorduk ilk başlarda herşey iyiyidi ama bir süre sonra geri tepti yılmadım tekrar sıfırdan başladım yine geri tepti ve şimdi yine kekeleyerek konuşmaya çalışıyorum bu durumu ancak yaşayan bilir liseye kadar okudum sonra okumadım
    iş hayatında kaç yere form doldurup bırakıyordum mülakata girince iki kelimeyi bir araya getiripte konuşamıyordum hatta bir keresinde işe alındım tekniker olarak mülakata falanda almadılar işe başladım telefon benim yanımdaydı her telefon çalınışı resmen bir ızdırap kaçacak delik arıyordum.....
    yurtdışında kekemelik üzerine çok ciddi çalışmalar var ama bizde böyle bir çalışma yok engelli raporu bile alsan en fazla %10 veriliyor
    sonuç olarak hala kekemeliğe net bir çare bulunabilmiş değil

• Kekeme Tedavi

Akıcı konuşma sorunu olan kekemelik, yaşanan konuşma sorunlarının içerisinde sabit olmaksızın farklı şekillerde görülen problemlerdendir. Doğuştan olduğuna inanılsa da kekeme olan kişilerin kekemelik hikâyeleri çocukluk dönemleriyle birlikte sonradan başlangıç göstermektedir. Kekeme olan kişinin bu sorunla karşılaşmasına genelde erken konuşma döneminde yaşadığı korkuların neden olduğunu söyleyebiliriz. Konuşma bozukluğu olarak tabir edilen akıcılık sorunları özellikle ilk hece takılmaları olarak görülür.

Kekeme tedavi edilebilen bir sorun olsa da hemen kekeme, tedavi edilmesi gereken biri olarak görülmemelidir. Kekeme tedavi öncesinde kişilerin ne kadar zamandır bu sorunu yaşadıkları iyi araştırılmalıdır. Çünkü kekeme tedavi öncesinde kendiliğinden geçebilme ihtimaline sahiptir. Kalıcı hale geçmemiş durumlarda kekeme tedavi edilmesi için çalışmalara girişmek gereksiz olabilmektedir. Ailelerin bu dönemlerde oldukça hassas olmaları ancak kekeme olan kişiye yönelik bunu yansıtmamaları, panik halinde olmamaları gereklidir. Çünkü kekeme kişinin özellikle de çocuk yaşlarda ise sorunu tam olarak anlamaması ve neticede kafasında büyütmemesi çok önemlidir. Yoksa problemin kalıcılık ihtimalleri oldukça fazlalaşmaktadır.

Akıcı konuşma bozukluğu olarak devamlılığı olan kekeme tedavi edilse de bu bir hastalık gibi algılanmamalıdır. Çünkü yanlış bina edilen bu konuşma yapısını düzenleyebilecek bir ilaç veya ilaç türevi bir etken madde dünya üzerinde bulunmamaktadır. Aynı zamanda hipnoterapi yoluyla kekeme tedavisi de kesin sonuç verebilen bir teknik değildir.

Kekeme tedavi süreçlerinin kesin sonuç vermesi için profesyonel bir tekniğin uygulanması ve geçerliliğinin tüm dünyada tartışmasızlık özelliğini taşıması gerekmektedir. Kekemer olarak kullandığımız kademesiz sistemli yapısal konuşma yöntemi, uluslararası geçerliliği olan shaping tekniğini ile bütünleştirilmiş halde uygulanmaktadır. Shaping tekniği şekillendirilmiş ve kişiye kontrollü konuşmayı sağlayan yeni yapının öğretilmesi kişinin de kontrollü olarak kullanabileceği bu yeni konuşma alışkanlığını benimsemesi gerekmektedir. Çok kısa sürelerde yapıldığını iddia eden kurumlara bundan dolayı güvenmek hata olabilir. Nefes sorunlarının da büyük etkisinin görüldüğü takılmaların düzenlenmesi aşamasında kontrolün ele alınmasını gerektiren bir başka detay diyafram nefesinin verimli kullanılması gerektiğidir. Çünkü doğru alınmayan nefes kesinlikle ifade güçlüğüne bir sorun olarak kaynaklık edecektir.

Şekillendirilmiş kontrollü konuşma alışkanlığı sayesinde kekeme tedavi edilmiş olacaktır. Ancak takılmalardan kurtulan kişilerin artık her şey bitti gibi algılamaları yanlıştır. Bu sebeple kekemelik tedavisi bitse bile uzmanların sürekli kontrol süreçleri ile kişilerin başarılarının devamlılığını analiz etmeleri gereklidir.

Detaylı bilgi içinhttp://kekemer.com.tr/
    Kekemer Eğitim Merkeziyoutube
    Kekeleme nedir !!
    https://www.youtube.com/watch?v=q_dtky_mu4E

• Arkadaşlar site tavsiyem kekemelik merkezi diye açılmış olan yerlere gitmeyin, hem paranızı hem de psikolojinizi kaybedersiniz. Bunun gibi yerler yerine dil ve konuşma üzerine eğitim olmış ve mutlaka psikolog olan klinik tarzı yerlere gidin, tabi seans ücretlerini karşılayabilirseniz. Yukarda bazı kekemelik merkezlerinden kişiler kendi reklamlarını yapmış fakat kesinlikle oralara gitmeyin çünkü hepsi para tuzaği. Kekemeliğiniz 2 ay sonra geri dönüyor ve daha da kötüleşiyor.
  • minelkeseerr M kullanıcısına yanıt
    50 yaşında olan biri gidiyor o kuruma ve büyük oranda sorunu çözülüyor he. Ustelik bunuda 2 mesajli birisi söylüyor...

• https://www.facebook.com/kekemelerdernegi/

Arkadaşlar böyle bir Facebook grubu buldum etkinliklerini falan izledim çok beğendim. Etkinliklerin arasında en faydalısı meydanda böyle arkadaşlar toplanıyor yoldan geçen rasgele birine birşeyler söylemeye çalışıyor şiir okuyor vs.

Konferanslarıda var. 15 Nisanda İstanbul Bakırköyde konferansları var katılın derim. Bende yeni keşfettim sizlerede faydası olur umarım
  • Merhaba Arkadaşlar,

38 yaşında kekemeliği kendi geliştirdiğim ve bilinen bir takım aliştırmaları kullandığım yöntemle, uzatma ve meodisiz konuşarak yendim.

Bilgi için youtube kanalım: kekemelik sebep ve çözümleri

Facebook grubumda metodu uygulama sözü verenlere ücretsiz destek veriyorum.Grup: kekemeliğe karşı bilimsel destek.

Messenger: anil79

• Hayrettin Şahin'in "Kekemelik Ve 5 Boyut Terapisi"adlı kitabını okuyorum, düzelme görülüyor. Hayrettin Şahin %100 çözüme kavuşacağınızı söylüyor ve kavuşanlar var.
  • Arkadaslar merhaba.

3 yasini bitirmek uzere olan bir oglum var . Son 1 haftadir aniden ortaya kekemelik sorunu cikti. Ilk gunden bugune kadar da artti. Istanbulda bas vurabilecegim bir yer var mi ? Onerilerinizi bekliyorum tesellur ederim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.