Arkadaşlar şuan çokc sinirlerim bozuk durumda! Babam emekli bir öğretmendir bende onun yolundayım bende fizik öğretmeniyim. Ama bugun babamdan aldığım haber beni üzdü
Babam 1 yıl kadar önce bir öğretmen arkadaşına taşıt kredisi alması için kefil olmuş ve bu insan (aslında adi pislik demek istiyorum kendisine) 3 aydır kredi borcunu ödemiyor! Babam 1. kefilmiş karısı 2. kefil bize ihbarname gelmiş. Borç 1300 tl civarında. Bu şahısta para olmasa ödeyemedi sıkışık diyeceğim ama iki arabası bir evi var ve çocuğu özel okulda okuyor her ay o taksitleri ödüyor. Ama bu banka borcunu ödemiyor bu tür olaylardan pek anlamıyor babama dedim araba rehinlidir sonuçta o parayla aldı bu aracı ondan alırlar diye düşündüm. Ama banka galiba şahitlerden kimi bulursa ondan alacakmış parayı.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim...
valla hiç iyi etmemişsin kefil olmakla bir arkadaşımın başına geldi yazın çok uğraştı adama zorla ödettik parayı şimdi yine bir arkadaşımın başına geldi evi arabayı falan kağıt üzerinde başkasına sattı banka gelip el koymasın diye ama buda geçici bir çözüm banka iptal ettirebiliyor satışı!senin adına üzüldüm geçmiş olsun
valla bir nusubet bin nasihattan iyidir.birdaha aklından cıkmaz yani. 1300 tl den daha da kötü olabilirdi.Geçmiş olsun kardeşim
borcu ödemeyen adamın üzerine araba var diyosun adamın elinden arabayı almayıp kefildenmi alacaklarmış parayı? o nasıl bi iş öyle anlamadım
bu devirde kimseye kefil olma. Bizim başımızda böle bir bela var çok kötü bir şey gerçi senin kefil olduğun miktar düşük. Ödemeyince hiçbir şey yapamıyorsun hele memursan maaşından keserler direk.
quote:
Orjinalden alıntı: mc_avalon
valla bir nusubet bin nasihattan iyidir.birdaha aklından cıkmaz yani. 1300 tl den daha da kötü olabilirdi.Geçmiş olsun kardeşim
Tam olarak bilmiyorum aslında benim bildiğim arabayı önce çekecekler sanırım babamın sadece sicili zarar görürmüş bankalardan kredi falan kulanamazmış galiba ama çok üzüldü ne de olsa namusu ile temiz sicli ile 55 yaşına gelmiş adam kolay dedğil sonuçta
adam olacak çocuk .... belli olur diye bir laf var güvendiğin birisine olabilirsin ilerde ihtiyacın olur ise oda sana olur ama sakat gördüğün birisiyse bulaşma. baban içinde üzüldüm ama sorun olmaz o şahıstan alırlar.
benim babamda bi kere bi iş arkadaşına kefil olmuştu kredi kartı borcunu biz ödemek zorunda kaldık. adamıda bi daa görmedik olayı bankacıya anlattığımızda bankacı bize aynen şu şekilde cevap verdi "bu zamanda kimseye kefil olmamak lazım ben babama bile kefil olmam"dedi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme