Şimdi Ara

Kediyi Ezdim :( (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
9.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 50-60 km yazmışsınız nick ile örtüşmüyor
    Tek canlı olarak insanlara odaklanmayın!!! Onlarda ev olarak sokakları mesken etmişler,ben yürürken bile yazın karıncaları ezmemeye çalışırım... Geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun. Bu çocuk zihniyetler yüzünden insanın konudan çıkası geliyor.
    Sonuçta bazı hayvanlarla beraber şehirlerde yaşıyor ve bunun getirdiği riskli durumlara maruz kalıyoruz. Şehir ortamı tam anlamıyla doğal olmasa da, tüm canlılarla hep birlikte şehir ekosisteminin birer parçasıyız. Yaşadığınız olay da ekosistemi ayakta tutan dinamiklerden biri olan bir çeşit doğal seleksiyon. Herhangi bir avcının avı değiller ama bir şekilde ölmeleri de gerekiyor. Her gün böyle sebeplerden Türkiye'de binlerce kedi ölüyordur ve ölmelidir. Canlılar arasındaki doğal dengenin korunması açısından ve canlılığın devam etmesi açısından bu şarttır. Araba altında kalmasa, açlıktan, soğuktan ya da hastalıktan ölürler. Bu sefer olayın içine siz dahil olmuşsunuz o kadar.
    Kendinizi kötü hissediyorsanız arkadaşın mama alıp kedilere verme tavsiyesi gayet güzel. Tekrar geçmiş olsun.

Orijinalden alıntı: McLaren64

quote:

Orijinalden alıntı: blacksea533

quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

quote:

Orijinalden alıntı: forumusr

quote:

Orijinalden alıntı: blacksea533

Bakkala gitmek için ana yol kullanılan yer neresi çok merak ettim , bakkal tem üzerindemi ,bana kalırsa gittiniz yol kısa mesafeli ve ş.içi 50 km sınırlı yoldur.Siz büyük ihtimal hızlıydınız ve bu kaza böyle gerçekleşti.Vicdanını rahatlatmak içinde burda teselli arıyorsun.

FBI uzmani olmalisiniz nasil da cozmussunuz herseyi

bende merak ettim konuyu açan arkadaş bir açıklama getirir umarım.sokak arasında 50 km/h hız yüksek bana göre.

Yol şehirler arası yolmuş , sanırım linea reklamındaki gibi baklavayı antepten , çiböreği eskişehirden almayı seviyorki gittiği bakkal yolu şehirler arası yolda.Bende istanbulda oturuyorum ama bakkala izmite gidiyorum.Suçlu bide rahmetli kedi oldu.Bari suçunu itiraf etsede kedicik rahat uyusa.

Allah korusun birgün başına gelir görürüm ben seni. Üslübuna dikkat babanın oğlu yok karşında yazacaksan alıntı yapar öyle yazarsın. Araba benim arabam keyif benim keyifim nereye istersem arabayla giderim keyfimin kahyası mısın? Bakkal'a gittiğimi kim söyledi markete gittim yazdım oraya küçüklüğümden beridir tanıdığım bir arkadaşımın babasının marketi. genelde hep oradan yaparım alışverişimi. Evden de biraz uzak diye arabayla gittim hayır bu aşırı tepkin tribin neden.

Kedi uzaktan akrabam olur , sen yaptıgının farkındasındır.

• Anlatılanlara göre peygamber efendimizin kedisinin ismi Müezza ‘ dır.. Hz. Muhammed(s.a.v)kedisi Müezzayı o kadar çok severmiş ki, Müezza bir gün sedirde oturan Hz. Muhammedin(s.a.v) giysisinin ucunda uyuya kalınca kediye kıyamayan Hz. Muhammed, giysisini keserek sedirden kalkmayı tercih etmiş.

Müezza çok muhtemelen bir sokak kedisi.. Mekkenin kavurucu sokaklarından Hz. Muhammedin(s.a.v) ilgisi ile kurtulmuş. Kendisi de sıkı bir kedi dostu olan ve hadisleri aktaran Abu Hurayra (anlamı " kedi babası " demektir) Hz. Muhammedin(s.a.v) kedilerin ticari alım satımını yasaklattığını söyler.

Yine onun vasıtasıyla aktarılan bazı hadislerde " kedisine eziyet eden bir kadının cehennemde çektiklerinden " bahsedilir. Mesaj oldukça açıktır. Kedilere iyi muamele şarttır.

Bir yılan Hz. Muhammede(s.a.v) gelmiş ve kendisinden yardım istemiş. Hz. Muhammed(s.a.v) de yılana yardım etmiş. Fakat yılan Hz. Muhammed’i sokmaya kalkışmış. O sırada bir adam yetişip kedisini yılanın üzerine salmış. Yılanın zehirli ısırığından kedi sayesinde kurtulan Hz. Muhammed kedinin sırtını okşamış. O gün bugündür kediler sırt üstü yere düşmezlermiş.

PEYGAMBERİMİZ VE KEDİLER

Dinî kaynaklarda kediler ile ilgili bir çok vak'a anlatılır. Bir gün Peygamber Efendimiz, abdest almak için hazırlık yaptı. Ancak, bir kedi geldi ve abdestini alacağı sudan içmeye başladı. Allah Resulü (asm), o kedicik suyunu içene kadar bekledi, onu ürkütmedi, ne vakit o mahlûk suyunu içip, hararetini iyice giderdi, ondan sonra abdestini aldı. Sordular: “Su kirlenmedi mi?” “Hayır” dedi, Peygamber Aleyhisselam (asm). “Kedi aile fertlerinden bir ferddir, hiçbir şeyi kirletmez.” Peygamber Efendimiz’in (asm) hane-i saadetine, ve mescidine sık sık uğrardı kediler. Ve Allah’ın Resulü (asm), kedileri severdi. Mübarek elleriyle, sırtlarını sıvazlardı. Gerçek adı, Abdurrahman b. Sahr olduğu halde, Peygamber Efendimiz’den (asm) pek çok hadis nakleden, Suffa ashabının göz bebeği bir büyük sahabiyi, Müslümanlar Ebu Hureyre olarak tanırlar. Ebu Hureyre, “Kedicik babası” demektir.

alıntıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blazar -- 28 Ocak 2012; 14:29:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

Bende bir kopegi telef ettim gecen yil. Onumdeki arac aniden saga kirinca ne kadar frene asilip gittigi yonun tersine kirsamda direksiyonu sag arka bacagina vurdum.
    Aynadan baktigimda sendeliyordu sonra dustu. Cok uzulmustum bende

köpek çok kötü oluyo kardeş otoyolda kamyon köpeğe çarpmıştıda hayla unutamam o görüntüyü .

Hani bilirsiniz. Bir deyim vardır. Kedi gibi nankör derler. Aslında yanlış. Kedi nankör değildir. Kediye yiyecek verirsiniz. Fakat kötü davrandığınızda köpek gibi sinmez. Pençesini vurmaya çalışır. Bu sebeple nankör denmiştir. Bu kediyi nankör yapmaz. Bunun sebebi şudur.

Kediye verdiğiniz yiyecekleri kedi sizden bilmez. Bu yiyecekleri bana Allah veriyor. Bu kişi sadece sebep der. Bu kişi olmasa bile Allah başkasını sebep kılarak bana yine yiyecek verir der. O yüzden size mihnet etmez. Karşınızda sinmez.
  • Geçmiş olsun. Çok severim kerataları ama ne yazık ki o dünyalar benim inatları yok mudur şu kedilerin. Ben 10 ile giderken kediyi görmeyip ezen biliyorum. Ve bir kedi nasıl olur da 10 ile üstüne gelen arabayı farketmez ve çiğnenir. Biz sürücüye dur diyene kadar üstünden geçmişti. Dün burada bir video vardı. Bir teyze geri geri giden arcın çarpmasıyla düşmüş ve oradan geçen kamyonet üstünden geçmiş. O da çok üzmüştü.
    Hangi Kur'an? Cehaletin elinde teberrük edilip kutsanan bir nesne olan Kur'an mı? Cinayetin mızraklarının ucundaki Kur'an mı? Yoksa çeyrek yüzyıldan daha az bir sürede, çölün dağınık ve düşman kabilelerini birleştirerek, dünyanın egemen güçlerini -Bizans, Sasani- çökerten, insanlığın kaderini ele geçiren, devrimci yapısıyla insanlık tarihinde yepyeni bir medeniyet ve kültür meydana getiren bir kitap olarak mı Kur'an?
  • Arkadaşlar sabahları arabayı çalıştırırken de dikkatli olalım, bu mevsimde soğuktan korunmak için olmadık yerlere girebiliyorlar.

Bu da bizim köftehor..

Kediyi Ezdim :(

Orijinalden alıntı: karadeliksiz kuasar

Anlatılanlara göre peygamber efendimizin kedisinin ismi Müezza ‘ dır.. Hz. Muhammed(s.a.v)kedisi Müezzayı o kadar çok severmiş ki, Müezza bir gün sedirde oturan Hz. Muhammedin(s.a.v) giysisinin ucunda uyuya kalınca kediye kıyamayan Hz. Muhammed, giysisini keserek sedirden kalkmayı tercih etmiş.

Müezza çok muhtemelen bir sokak kedisi.. Mekkenin kavurucu sokaklarından Hz. Muhammedin(s.a.v) ilgisi ile kurtulmuş. Kendisi de sıkı bir kedi dostu olan ve hadisleri aktaran Abu Hurayra (anlamı " kedi babası " demektir) Hz. Muhammedin(s.a.v) kedilerin ticari alım satımını yasaklattığını söyler.

Yine onun vasıtasıyla aktarılan bazı hadislerde " kedisine eziyet eden bir kadının cehennemde çektiklerinden " bahsedilir. Mesaj oldukça açıktır. Kedilere iyi muamele şarttır.

Bir yılan Hz. Muhammede(s.a.v) gelmiş ve kendisinden yardım istemiş. Hz. Muhammed(s.a.v) de yılana yardım etmiş. Fakat yılan Hz. Muhammed’i sokmaya kalkışmış. O sırada bir adam yetişip kedisini yılanın üzerine salmış. Yılanın zehirli ısırığından kedi sayesinde kurtulan Hz. Muhammed kedinin sırtını okşamış. O gün bugündür kediler sırt üstü yere düşmezlermiş.

PEYGAMBERİMİZ VE KEDİLER

Dinî kaynaklarda kediler ile ilgili bir çok vak'a anlatılır. Bir gün Peygamber Efendimiz, abdest almak için hazırlık yaptı. Ancak, bir kedi geldi ve abdestini alacağı sudan içmeye başladı. Allah Resulü (asm), o kedicik suyunu içene kadar bekledi, onu ürkütmedi, ne vakit o mahlûk suyunu içip, hararetini iyice giderdi, ondan sonra abdestini aldı. Sordular: “Su kirlenmedi mi?” “Hayır” dedi, Peygamber Aleyhisselam (asm). “Kedi aile fertlerinden bir ferddir, hiçbir şeyi kirletmez.” Peygamber Efendimiz’in (asm) hane-i saadetine, ve mescidine sık sık uğrardı kediler. Ve Allah’ın Resulü (asm), kedileri severdi. Mübarek elleriyle, sırtlarını sıvazlardı. Gerçek adı, Abdurrahman b. Sahr olduğu halde, Peygamber Efendimiz’den (asm) pek çok hadis nakleden, Suffa ashabının göz bebeği bir büyük sahabiyi, Müslümanlar Ebu Hureyre olarak tanırlar. Ebu Hureyre, “Kedicik babası” demektir.

alıntıdır

Sirt oksama olayi hic inandirici gelmedi

• Dün sabah sokaktaki kedilerin yoğun olarak ikamet ettiği yerlere aldığım mamaları bıraktım. Ve pazar günününde olması vesilesiyle evde bizim kediyle bolca vakit geçirdim. Ne diyelim umarım bir daha başıma gelmez böyle bir olay.

Dün sabah sokaktaki kedilerin yoğun olarak ikamet ettiği yerlere aldığım mamaları bıraktım. Ve pazar günününde olması vesilesiyle evde bizim kediyle bolca vakit geçirdim. Ne diyelim umarım bir daha başıma gelmez böyle bir olay.

Bu karda kışta çok iyi bir şey yapmışsınız. Geçmiş olsun. Ne kadar dikkat etseniz bu yine de olabilirdi. Müthiş hayvanlar, biyomekanik harikası... Biz onlara göre ağır çekimde hareket ediyoruz, çok hızlı hareket edebiiyorlar. Ama bazen frekanslar tutmuyor. Kediyi kurtarayım dersiniz kurtaramazsnız. Bugünkü şehir fikrimiz, altyapımız, tercih ettiğimiz teknikler... fil ağırlığıyla çita hızı yapmak gibi fikirlerden bahsediyorum böyle muhteşem canlıları pek haketmiyor galiba.

Bir defasında geceydi, otoyola bağlanan goncada sağ far hüzmesinde bir kedi şekli gördüm. Eski filmlerdeki lekeler gibi, bir karade yok, sonraki karede var. Bir yavaş kardeşim yahu, nereye yetişiyorsun :) Bir köpek kovalıyormuş herhalde. Ben mi kurtarabildim, yoksa o mu benden daha iyi hesaplayabilmişti emin değilim, karşı tarafa geçtiğini aynadan görebildim. Tamamen şans.

• Bende bir kere eski aracım Caddy ile kedi ezmiştim çok kötü bir duygu....

Hayallerinin peşinde koş ,
    elbet bir gün yorulacaklar ..
  • Geçmiş olsun umarım başıma gelmez , bir kere çok ilginç bir şekilde kıyısından döndüm. Çift şeritli yolda ilerliyorum , sol şeritteyim. Şehir içinde iki yol arasında bulunan boşluklardan vardı refüjde trafik ışığı olduğu için. Velhasıl kediyi gördüm karşıya geçecek ama kıyamet gibi araba var durup beklediğini gördüm , tam yanından geçerken birden fırladı , o anda ne oldu hala çözemiyorum ama kedi sanki top gibi benim jant kapağına çarpıp tekrar refüje düştü. Ondan sonra kaçışını gördüm , birşey olmamıştı , hala aklım ermez nasıl olduda oraya denk geldi çarpıp geri düştü diye.

Dün sabah sokaktaki kedilerin yoğun olarak ikamet ettiği yerlere aldığım mamaları bıraktım. Ve pazar günününde olması vesilesiyle evde bizim kediyle bolca vakit geçirdim. Ne diyelim umarım bir daha başıma gelmez böyle bir olay.

Allah Kabul Etsin..
  • quote:

İyi niyetinizi göstermişsiniz. İnş. bir daha gelmez böyle bir olay
    köpekler, kesiler...vs hayvanlar için tam bi katliam yeriymiş karayolları.
    suçun yarısı hayvanlarda ise, yarısıda şöförlerde.
    o kadar hızlı gidersen elbet kurtaramazsın.
    yavaş sürdüğü halde hayvana çarpana lafım yok,
    ama hızlı sürerek bir canlının ölümüne sebeb olanı allah bildiği gibi yapsın.
  • Bazıları hakikaten zeka yoksunu. Aptal aptal konuşuyorlar. Siz bir görevmiş gibi değil, içinizden gelerek yemek, süt vs imkan oldukça bırakmaya çalışın. Bu sırf ezdiğiniz için değil her insanın yapması gereken bir davranıştır. Yapamadığınızda da vicdan azabı çekmenize gerek yok. Bu tarz şeyler çokça, bolca yaşanıyor, sizin içinizde kötü bir his yaşadıysanız bile bu bile yaşadığınız kötü durum için çözüm yoludur. Bunu bende yaşamıştım ve günlerce aklımdan çıkmamıştı ama bazı durumlarda yapabilecek hiçbirşey yok.

Psn: Orcuncetin7 Steam: orcuncetin77
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.