Şimdi Ara

Kedinin dişi elimde kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 20 gün önce apartmanın bahçesinde yavru bir kedi buldum burnunda ağzının altında yara vardı 2 gün falan sesini duyunca eve aldım sütle falan besledim 1 hafta sonra normal katı yiyeceklerde yemeye başladı bulduğumda alt çenesindeki dişlerden biri yoktu halada öyle duruyodu bugün elime gevelerken öteki dişide düştü normalmi kedilerinde süt dişi çıkıyormu ?

Kedinin Dişi Düştü: Ne Yapmalısın?

Kedinin dişi düştüğünde endişelenmek doğaldır. Ancak sakin kalmak ve doğru adımları atmak önemlidir.

Kedinin dişinin düştüğünü fark ettiğinde, öncelikle yaralı bölgeyi kontrol et. Kanama varsa, temiz bir bezle hafifçe bastırarak durdurmaya çalış.

Ardından, düşen dişi ara. Dişi bulursan, temiz suyla nazikçe durula ve mümkünse kedinin veterinerine götür. Veteriner, dişin yerine takılıp takılamayacağını veya başka bir tedaviye ihtiyaç olup olmadığını belirleyecektir.

Kedinin dişinin düşmesi ağrıya neden olabilir, bu nedenle ağrı kesici ilaç verilebilir. Ayrıca kedinin yumuşak yiyecekler yemesi ve sert cisimler çiğnemekten kaçınması gerekir.

Kedinin dişinin düşmesinin nedeni çürük, diş eti hastalığı veya travma olabilir. Dişin düşmesinin altında yatan nedeni belirlemek için veterinerine danışmak önemlidir.

Kedinin dişlerinin sağlığını korumak için düzenli veteriner kontrolleri yaptırmak ve evde diş fırçalama gibi iyi ağız hijyeni uygulamaları gerçekleştirmek çok önemlidir. Kedinin dişi düştüyse, doğru adımları atmak ve veterinerine danışmak, kedinin sağlığı ve refahı için hayati önem taşır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yavru kedinin yaklaşık bir aylık civarında ilk süt
    dişleri çıkar ve 3-4 aylık olduğunda ise süt dişleri dökülüp yerini kalıcı dişler almaya başlar. Bu süre, bakım ve beslenmeye bağlı olarak değişiklik göstermekle birlikte, genellikle 6-8 aylık olduğunda kalıcı dişler tamamlanmış olur.

İnternette böyle bi bilgi buldum. Emin olmak istersen veterinere sorabilirsin. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: milis67

Yavru kedinin yaklaşık bir aylık civarında ilk süt
    dişleri çıkar ve 3-4 aylık olduğunda ise süt dişleri dökülüp yerini kalıcı dişler almaya başlar. Bu süre, bakım ve beslenmeye bağlı olarak değişiklik göstermekle birlikte, genellikle 6-8 aylık olduğunda kalıcı dişler tamamlanmış olur.

İnternette böyle bi bilgi buldum. Emin olmak istersen veterinere sorabilirsin. :)

teşekkürler cevabın için elimde kalınca kedinin dişi tırstım bi kötü oldum

Başta, dediğiniz gibi, süt dişlerini dökerler. O çok normal.

Benim kedilerimden birinin dişi yamuk çıkıyor, veterinerin biri "eğer kendiliğinden kırılırsa sorun yok, yoksa ameliyatla almamız gerebilir." demişti. Yerine yenisini çıkabileceğini söylemişti ama ben pek emin değilim bu konuda.

• Bir de süt vermeyin mümkünse ishal oluyorlar, sindiremiyorlar. Onun yerine yoğurt verebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.