Bildirim
Kedilerin gözleri neden parlak çıkıyor?(SSli)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Seçilmiş mi nedir onlar -
Hatırladığım kadarıyla insanın gözü ışığı emerken, kedilerin gözü yansıtıyor. O yüzden parlak çıkıyormuş.
quote:
diğer nokturnal (geceleri aktif olan) hayvanlar gibi kedilerin gözlerinde “tapetum lucidum” olarak adlandırılan bir tabaka bulunur. Bu tabaka ışığı bir ayna gibi yansıtır ve kedilerin gözleri karanlıkta bu nedenle parlar. Tapetum lucidum, retina’nın gerisinde yer almaktadır,guanine maddesinin özel parlak hücrelerinin onbeş tabakasının oluşturduğu özel hücreler topluluğudur.
Işık retinadan geçerken "tapetum lucidum" absorbe edilmeyen ışığı yansıtır. Tapetum lucidumun ışığı yansıtması, retinanın ekstra ışık almasını sağlar, bu da kedinin gece görüşüne yardım eder. Tapetum lucidum'un diğer bir etkisi de, ışığın belli bir açıdan kedinin gözüne çarptığı zaman, kedinin gözlerinin az ışıkta bile parlamasına neden olmasıdır.
Bir kedinin gözü genellikle altın sarısı ya da yeşil renkte parıldar. Siyam'ların gözleri ise diğer kedilerden farklı olarak parlak kırmızı (yakut renginde) parıldar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 3 Haziran 2011; 22:15:54 >
-
nerden girsem bilemiyorum.. -
bug -
Kediler ve diğer birçok memeli türleri, gözlerinin damar tabakasında “Tapetum Lucidum” adı verilen bir yapıya sahiptir. Bu yapıda bulunan guanin kristalleri sayesinde, gözün arka kısmına düşen ışık yeniden retinaya yansıtılır. Retinaya geri yansıtılan ışığın bir kısmı mercekten geri döner ve gözlerin gece parlamasına neden olur. Bu yapı sayesinde, karanlıkta gözün alabildiği ışık miktarı arttırılmış, daha doğrusu mevcut ışıktan daha fazla yararlanılmış olur. Bu nedenle de, gözlerinde “Tapetum Lucidum” bulunan hayvanlar, karanlıkta daha iyi bir görüşe sahiptir. Bu bir biyolüminesans olayı değildir, çünkü ışık hayvanın kendsi tarafından oluşturulmaz, sadece ışığın geri yansımasının bir sonucudur.
Tam olarak böyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ted Mosby -- 3 Haziran 2011; 22:15:53 >
-
3. resim nedir yahu
Edit gözüne power led takmış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobile Prof. -- 3 Haziran 2011; 22:19:25 > -
Gözlerine ışık takmış beyler. -
quote:
Orijinalden alıntı: mobile prof.
3. resim nedir yahu
Bir kaç tane vardıda koymadım.Ama ilk fotoğrafı çektiğimde çok şaşırdım. -
Allahın bir hikmeti fazla düşünmeye gerek yok. -
Karıncaları daha iyi görebilmek için. -
@hardcrss
Sağolun hocam bende ayrıntılı bilmiyordum -
quote:
Orijinalden alıntı: carl johnson
Allahın bir hikmeti fazla düşünmeye gerek yok.
Off konuyu yine dine bağlamaya çalışıyor .... -
quote:
Orijinalden alıntı: carl johnson
Allahın bir hikmeti fazla düşünmeye gerek yok.
inceden tık tık -
gecekeri daha iyi görmek için -
hayvan türlerine görede değişiyor atlarda yeşil-mavi büyük başlarda mavi carnivorlarda yani kedi,köpek vs sarı olur. -
quote:
Orijinalden alıntı: Dağılın
geceKeri daha iyi görmek için
-
Zenon takmış -
quote:
Orijinalden alıntı: GoldPunch
Karıncaları daha iyi görebilmek için.
O donanımı ve üstüne konsolu alacak parayı nereden buluyon anlamıyorum zengin misin ? -
Oha çüş senin makina dandik o ne oyle lazer cikariyo hayvan gozunden. Satanisler oyuzden kurba ediyi bunlari cok korkunclar.
Benzer içerikler
- telefonunuz bağlanamamaktadır ne demek
- balkon giderinden koku gelmesi
- çatlak ilkokul öğrencisinin yazdığı kompozisyon
- whatsapp tek tik hilesi
- köseyim sakal nasıl çıkar
- çay bardağı emojisi
- penis nakli
- moonwalkers ayakkabı
- discord açıldı
- elektrikli bebek arabası
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X