Şimdi Ara

KEDİDEKİ parazit insana geçer mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
14.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1-2 ay kedi baktık evde . Aslında kilolu bir kediydi . Hayvan birgün geldi halının üstüne kustu kusmuğunun içinde parazit vardı (solucan gibi bişey) . Sonra kediyi yolladık mecburen evden . Heryeri güzelce temizledik halıları falan herşeyi .

Ama aklımda soru işaretleri kaldı . Ya hayvandan bize geçtiyse o yaratıklar ? Veterinere sordum '' dışkıya temas etmediysen geçmez bu kadar kafana takma '' dedi . Ama yinede aklımı kemiriyor ya içimde yaşıyorsa diye .

Var mı bu konu hakkında tecrübesi olan ?

• Efendim dediğiniz parazit büyük ihtimal kıl kurdudur. kendileri beyaz vıcır vıcır oynar.
    Yaşınız kaç bilmiyorum ama yetişkin insanlarda geçsede pek üreyemiyorlar zannımca .(nedenini bilmiyorum)
    Genellikle çocuklara çok çabuk yerleşip yaklaşık bir ay sonunda küçük yavru kıl kurtlarının büyümesi ile anüsten çıkmaya başlarlar.
    yumurlma fazlalaştıkca dışkıda bolca görülürler.
    eğer bulaştıysa zaten bir kaç ay sonra kendini belli eder, Fakat bulaşmasıda ihtimal içinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaos25 -- 4 Aralık 2010; 23:37:50 >
  • Usta bana daha çok tenya gibi geldi. 5-6 cm boyunca ince sarımtrak renkte bi yaratıktı . Solucan gibiydi .

Tenya daha mı kolay bulaşır kıl kurduna göre ?
  • Tenya genelde çiğ etten gecer, kıl kurdu daha yaygındır genelde..
    Bulaşma konusunda ise bence telaşa gerek yok çünkü kediler temiz hayvandır. Dışkısını toprağa gömerler.Veterinerin dediği gibi dışkıyla temas etmediyseniz.Pek birşey olacağını zannetmiyorum.
    Fakat tenya olan kişilerde kilo kaybı olur sizin kediniz kiloluymuş ama tarife görede dediğiniz gibi tenya dır.
  • İnsan beynine nüfuz eden kedi paraziti davranış değişikliğine bile sebebiyet verebiliyor.

Beyine etki eden parazitlere başka bir örnek balıkçıl kuşu paraziti.Bu kuştan bulaşan parazit döngüsünü tamamlamak için balığın davranışlarını değiştirerek avlanma dürtüsünü engelliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaMoVe -- 2 Ocak 2015; 17:15:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.