Şimdi Ara

Kedi mi Almalıyız Köpek mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
40.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ailemle birlikte kedi veya köpek almaya karar verdik. Ya barınaktan ya da alışveriş siteleri üzerinden ücretsiz alabileceğiz. Ben köpek istiyorum. Bana daha insancıl geliyor. Ama ailem köpeği dolaştırma görevini benim üstüme atıyor. Sabah okula gidiyorum. Akşam çıkartırım hiç sorun değil. Ama köpeği günde 2-3 kere dışarı çıkartmak gerekiyor.

Kedi de istemiyorum. Annem ve babam da istemiyor aslında. Ama kedi bütün gün evde olsun hiçbirşey olmaz. Bu bakımdan çok iyi. Ama kediye de o kadar emek vericez. Bu emekleri köpeğe vermek daha mantıklı geliyor. Aşağı komşuda kedi var. Ama bir köpek gibi oynayamıyorsun , konuşup anlaşamıyorsun. Çok kararsız kaldık.

Siz ne düşünüyorsunuz ?

• Vallahi 18 yaşımdayım 10 yaşımdan beri kedi bakıyorum evimde bahçemde (yavru iken evde duruyor büyüyünce bahçeye) hep köpek istedim ama olmadı.

Köpeğin bakımı zor maması 15 kg 150 lira 2 ay falan zor yeter tabii cinsine göre değişir.Aşıları var vs.

Kedi daha kolay bakılır ama köpek insan gibi o yüzden istiyorum arkadaş oluyor resmen sana ve kedi gibi değil kediyi çok sev tırmalar köpek ise sev beni diye üstüne atlar keşke bir golden alabilsek
  • quote:

Orijinalden alıntı: SteveVai17

Vallahi 18 yaşımdayım 10 yaşımdan beri kedi bakıyorum evimde bahçemde (yavru iken evde duruyor büyüyünce bahçeye) hep köpek istedim ama olmadı.

Köpeğin bakımı zor maması 15 kg 150 lira 2 ay falan zor yeter tabii cinsine göre değişir.Aşıları var vs.

Kedi daha kolay bakılır ama köpek insan gibi o yüzden istiyorum arkadaş oluyor resmen sana ve kedi gibi değil kediyi çok sev tırmalar köpek ise sev beni diye üstüne atlar keşke bir golden alabilsek

Mama hiç sorun değil. Biz ne yersek yicek. Aşılar da sorun değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi aşıları ücretsiz yapıyor ve hastalandığında ücretsiz bakıyor. Bu söylediklerim kedi ve köpek için geçerli. Aynı senin de dediğin gibi köpek tam bir arkadaş. Kedi gibi nankör değil. Almaya karar verirsekte biz de golden düşünüyoruz. Bakalım...

• kedi iran kedisi olmuyacaksa hertürlü köpek
  • benim kedim var 4 senedir hatta 5 te olabilir hamile kendisi şu an alırsan dişi al derim kedi olark erkek çelikmez tecrübeyle sabittir
  • quote:

Orijinalden alıntı: troy

benim kedim var 4 senedir hatta 5 te olabilir hamile kendisi şu an alırsan dişi al derim kedi olark erkek çelikmez tecrübeyle sabittir

Alt komşu da kedi alırsanız erkek alın daha usludur diyor. Onlar da senelerdir kedi besliyor.
  • Bir kedi ile hiç oynadın mı?
    Köpek var köpek var.. Alırsan nasıl birşey almayı düşünüyorsun?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Erkek kedi mi dişi kedi mi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eviniz müstakil mi? köpek için en önemli sorun bu.. dediğin gibi kedi evde bakılmaya daha uygun kendi kendini temizler kumunu yemeğini koyarsın gider kendi halleder, arada salarsın dışarı gezer gelir ama köpeğin sorumluluğu daha ağır.. ben 7 sene kadar evde terrier besledim gezdirmesi, her gezmeden sonra temizliği, banyosu illaki problem oluyordu.. ama köpek de bi başka oluyor işte arkadaşın gibi oluyor, kedilerden nefret ediyorum bile diyebilirim yani...
  • apartmandaysanız kedi, müstakilse köpek
  • Apartmandayız. Kedi ile tabiki oynadım. Dedim ya alt komşuda var diye. Ama bir köpek gibi dost bir canlı gelmiyor bana. Köpeği de alıp günde sadece 1-2 kere dışarı çıkartıp hayvana yazık etmek istemiyorum. Okulum sabah olduğu için anca akşamüzeri ve akşam çıkartabilirim. Peki akşamüzerine kadar evde n'apacak bu hayvan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrecoB -- 10 Ekim 2010; 13:29:43 >
  • horoz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frécoß

quote:

benim kedim var 4 senedir hatta 5 te olabilir hamile kendisi şu an alırsan dişi al derim kedi olark erkek çelikmez tecrübeyle sabittir

Alt komşu da kedi alırsanız erkek alın daha usludur diyor. Onlar da senelerdir kedi besliyor.
    evet dişiler zıpr olabilir ama erkek kedi kızana geldimi yerinde duramaz oraya buraya evde koku bırakır yani işer benden söylemesi

• quote:

quote:

quote:

evet dişiler zıpr olabilir ama erkek kedi kızana geldimi yerinde duramaz oraya buraya evde koku bırakır yani işer benden söylemesi

Biz hangisini alırsak alalım eğitimli alıcaz. Eğitimli olmasa da ilk başlarda oraya buraya işesin sorun değil. Ama köpek daha arkadaşça bir hayvan. Hala köpekte kararlıyım. Ama hayvanı sadece akşamüzeri ve akşam çıkartıp eve tıkmak istemiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrecoB -- 10 Ekim 2010; 13:34:02 >

• İkisinide alma bence hayvanlara eziyet etme. Apartmanda hayvan beslemek çok çok zor, heleki köpek... Şuanki hevesini anlıyorum ama 2-3 yıl sonra gezdirmekten falan bıkacaksın veya yeni çıkan bir pc oyunu kedinden yada köpeğinden daha cazip ve ilgi çekici gelecek sana, gerekli ilgiyi gösteremeyeceksin hayvana. O yüzden komşunun kedisini sevmeye devam et sen, hayvanlarada yazık etme... (3 köpek sahibi olarak bunlar benim fikirlerim.)
  • quote:

quote:

quote:

Bizim erkek kedi vardı azgınlıktan üstümüze atlayıp kazagımızı ısırıp pıpısını ustumuze dayayıp sürterdi halamın üstüne boşaldı bi kere kadın ne oldugnu şaşırdı

• mesajım bulunsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner91

İkisinide alma bence hayvanlara eziyet etme. Apartmanda hayvan beslemek çok çok zor, heleki köpek... Şuanki hevesini anlıyorum ama 2-3 yıl sonra gezdirmekten falan bıkacaksın veya yeni çıkan bir pc oyunu kedinden yada köpeğinden daha cazip ve ilgi çekici gelecek sana, gerekli ilgiyi gösteremeyeceksin hayvana. O yüzden komşunun kedisini sevmeye devam et sen, hayvanlarada yazık etme... (3 köpek sahibi olarak bunlar benim fikirlerim.)

Açıkçası ikisinden birini kesin alıcaz. Ailem de kararlı. Zaten babam İ.B.B. Doğal Yaşam Parkı işletme sorumlusu. Gerekli aşılarını ve bakımını orda yaptıracak. Orda olmasa bile İ.B.B. ücretsiz yapıyor. Beslenmesi ve sevmesi de bizden.

• quote:

quote:

İkisinide alma bence hayvanlara eziyet etme. Apartmanda hayvan beslemek çok çok zor, heleki köpek... Şuanki hevesini anlıyorum ama 2-3 yıl sonra gezdirmekten falan bıkacaksın veya yeni çıkan bir pc oyunu kedinden yada köpeğinden daha cazip ve ilgi çekici gelecek sana, gerekli ilgiyi gösteremeyeceksin hayvana. O yüzden komşunun kedisini sevmeye devam et sen, hayvanlarada yazık etme... (3 köpek sahibi olarak bunlar benim fikirlerim.)

Açıkçası ikisinden birini kesin alıcaz. Ailem de kararlı. Zaten babam İ.B.B. Doğal Yaşam Parkı işletme sorumlusu. Gerekli aşılarını ve bakımını orda yaptıracak. Orda olmasa bile İ.B.B. ücretsiz yapıyor. Beslenmesi ve sevmesi de bizden.

Evde köpek zor tüyleri falan dökülecek, kokucak falan, annende biraz titiz biriyse biraz problem olabilir tüyler... Kedi desem oda köpeğin yerini tutmuyo hiç bi zaman... Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık seninkide be kardeşim Dersenki bunları göze alıyoruz, güzel bi köpek iyi gider sizin eve. Kafanda düşündüğün bi cins varmı?

• Bende küçükken köpek istemiştim. Alamamıştık o zamanlar. Şimdi üniversitede evde kalıyorum. Arkadaş köpeğini bize 1 haftalığına bıraktı. O 1 hafta içinde resmen köpeklerden soğudum. Hala severim köpekleri ama çok yaramaz oluyorlar. Eğer sadece bir kere dışarı çıkatracaksan hiç alma. Çok fazla bakım gerekiyor onlar için. Şimdi bütün işlerini kendin halledebilirsin gbi geliyor ama aldığınız zaman bütün işlerini annene yıkmaya çalışacaksın.
  • quote:

quote:

quote:

Evde köpek zor tüyleri falan dökülecek, kokucak falan, annende biraz titiz biriyse biraz problem olabilir tüyler... Kedi desem oda köpeğin yerini tutmuyo hiç bi zaman... Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık seninkide be kardeşim Dersenki bunları göze alıyoruz, güzel bi köpek iyi gider sizin eve. Kafanda düşündüğün bi cins varmı?

Evet var. Golden veya Terrier düşünüyoruz. Tüyler falan hiç sorun değil. Annem de çok titiz değildir. Zaten o da köpek istiyor. Ama benim kafamdaki sorun bu köpek akşamüzerine kadar evde ne yapacak ?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.