Şimdi Ara

Kedi Besleyenlere Sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • nick-konu uyumu diyebilirsiniz serbest :)

Beyler diyelim eve kedi aldim onunla beraber uyudugumda ya benim gozumu cizip kor ederse ?ya yuzumu cizerse ?tirnaklarini kesmeliyim?

Kedi almak istiyorum korkularim var bide daha demin gordum kedim ishal olmus falan diyor adam benim midem bulanirmi sizce gunde ne kadar tuvalet ihtiyaci var?

Sizce kedimi kopekmi daha tatli olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çocukta ishal olabiliyor, şüphesiz çocuk düşünmüyorsunuz ileride.

• Yüzünüzü çizmez sizi kör etmez canını yakmadığınız sürece tırnağını çıkarıp patisini vurmaz her canlı ishal olabilir evde köpek beslemek çok zor iştir tuvalet alışkanlığı ve enerji atma ihtiyacından dolayı fakat kedi kumundan başka biryere tuvaletini yapmaz 2 3 günde bir kumunu temizlerseniz sorun olmaz fakat evinizi başka bir canlıyla paylaşmak gerçekden zor iştir.İyice analiz edip karar vermek lazım maması kumu aşısı hastalığı sürekli oyun oynama isteği bunları karşılamanız lazım herpsinden önce tıkı bizim gibi bir can taşıdığını unutmamak lazım sormak istediğiniz başka soru olursa seve seve yardımcı olurum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tombulpisicik kullanıcısına yanıt
    kediler köpeklerden daha temiz hayvanlardır. çok çok zorda kalmadıkça yani tuvaletine gitmesine engel olmadığınız sürece, tuvaletinin aşırı pis olmadığı sürece ve önemli sağlık sorunları olmadığı sürece asla tuvaletinden başka evin bir yerine çişini kakasını yapmaz. iç güdüsel olarak kum ararlar. tuvaletini günde 1 kere temizlemeniz yeterli olur hem koku olmaz hem temiz kalır sonuçta o kumu eşeleyip evin içinde dolanıyor. en kötü 2 günde 1 temizlemeniz faydanıza olacaktır. tuvalete çıkma aralıkları çok değişik. bazıları var günde bir kaç kez bazıları ise günde 3-4 kez çıkabiliyor. mamayı kaliteli tutarsanız dışkılaması daha az ve kokusuz olacaktır bunu unutmayın ve tuvaletini mutlaka kolayca erişebileceği ve sizin sürekli bulunmadığınız bir ortamda olmasına dikkat edin ve yerini değiştirmemeye çalışın. bir yer belirleyin sürekli kedinizin erişebileceği ve orası onun tuvalet alanı olsun. mama ve su kaplarını tuvaletinin yanına veya etrafına koymayın bağımsız olsun.

yüzünüzü gözünüzü çizmesi konusuna gelince kedilerde yine iç güdüsel olarak bir davranış var asla suratınıza bir saldırıda bulunmaz (çok çok aşırı sinirlendirip damarına basmazsanız) tırnaklarıyla en fazla ellerinizi çizer ki elbette çizecek :) 3-4 haftada bir tırnaklarını kesmenizde fayda var. eğer sizin kesmenizi istemiyorsa asla diretmeyin zor kullanmayın direk veterinere götürün onlar kolayca kesebiliyor. her kedi kendi evinde kraldır. dışarıda ana kuzusu :)

sonuçta bir insan değil bunlar, birer hayvan. akılları yoktur, alışkanlıkları vardır. ara sıra ufak tefek kazalar olur ishal olup tüyünde dışkı kalabilir veya yuttuğu tüyleri kusarak çıkartmak zorunda kalabilir zamanla iğrenme-tiksinme gibi duvarları aşıyorsunuz merak etmeyin..

"sizce köpek mi kedi mi daha tatlı olur" sorunuzu anlayamadım, ikisi birbirinden çok farklı hayvanlar. size hangisinin uygun geleceğini iyice bir düşünün. örneğin kediler dışarıyı istemez asla. evcillerdir yani evlerine düşkünlerdir kızışmadıkları sürece kısırlaştırdığınız sürece evlerinden başka bir yere gitmezler. köpekler ise dışarıya çıkmak ister gezdirilip dolaştırılmak ister. tuvaletlerini dışarıda yapmaları gerekiyor bunun içinde günde 1-2 defa dışarıya çıkartmanız gerekiyor. köpekler itaatkar, köle ruhlu. kediler ise istediklerini yaparlar, kendilerini kral sanırlar :) canları istediklerinde sevdirir. ama iki canlının da birbirinden güzel artıları vardır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f-network -- 24 Mayıs 2015; 0:12:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: f-network

kediler köpeklerden daha temiz hayvanlardır. çok çok zorda kalmadıkça yani tuvaletine gitmesine engel olmadığınız sürece, tuvaletinin aşırı pis olmadığı sürece ve önemli sağlık sorunları olmadığı sürece asla tuvaletinden başka evin bir yerine çişini kakasını yapmaz. iç güdüsel olarak kum ararlar. tuvaletini günde 1 kere temizlemeniz yeterli olur hem koku olmaz hem temiz kalır sonuçta o kumu eşeleyip evin içinde dolanıyor. en kötü 2 günde 1 temizlemeniz faydanıza olacaktır. tuvalete çıkma aralıkları çok değişik. bazıları var günde bir kaç kez bazıları ise günde 3-4 kez çıkabiliyor. mamayı kaliteli tutarsanız dışkılaması daha az ve kokusuz olacaktır bunu unutmayın ve tuvaletini mutlaka kolayca erişebileceği ve sizin sürekli bulunmadığınız bir ortamda olmasına dikkat edin ve yerini değiştirmemeye çalışın. bir yer belirleyin sürekli kedinizin erişebileceği ve orası onun tuvalet alanı olsun. mama ve su kaplarını tuvaletinin yanına veya etrafına koymayın bağımsız olsun.

yüzünüzü gözünüzü çizmesi konusuna gelince kedilerde yine iç güdüsel olarak bir davranış var asla suratınıza bir saldırıda bulunmaz (çok çok aşırı sinirlendirip damarına basmazsanız) tırnaklarıyla en fazla ellerinizi çizer ki elbette çizecek :) 3-4 haftada bir tırnaklarını kesmenizde fayda var. eğer sizin kesmenizi istemiyorsa asla diretmeyin zor kullanmayın direk veterinere götürün onlar kolayca kesebiliyor. her kedi kendi evinde kraldır. dışarıda ana kuzusu :)

sonuçta bir insan değil bunlar, birer hayvan. akılları yoktur, alışkanlıkları vardır. ara sıra ufak tefek kazalar olur ishal olup tüyünde dışkı kalabilir veya yuttuğu tüyleri kusarak çıkartmak zorunda kalabilir zamanla iğrenme-tiksinme gibi duvarları aşıyorsunuz merak etmeyin..

"sizce köpek mi kedi mi daha tatlı olur" sorunuzu anlayamadım, ikisi birbirinden çok farklı hayvanlar. size hangisinin uygun geleceğini iyice bir düşünün. örneğin kediler dışarıyı istemez asla. evcillerdir yani evlerine düşkünlerdir kızışmadıkları sürece kısırlaştırdığınız sürece evlerinden başka bir yere gitmezler. köpekler ise dışarıya çıkmak ister gezdirilip dolaştırılmak ister. tuvaletlerini dışarıda yapmaları gerekiyor bunun içinde günde 1-2 defa dışarıya çıkartmanız gerekiyor. köpekler itaatkar, köle ruhlu. kediler ise istediklerini yaparlar, kendilerini kral sanırlar :) canları istediklerinde sevdirir. ama iki canlının da birbirinden güzel artıları vardır :)

Hocam derin bilgileriniz icin tesekkurler ve diger arkadadlarada tesekkurler

iste benim dedigim nokta akillari yok hayvan bunlar ben uyurken yanimda yatarken yuzumu gozumu cizmesin guvenebilirmiyiz gercekten kör olmayim :) sonucta akil yok normal boş oğlu boşlar.

• Ben yatarken kedim ensemin altına giriyor nasıl beceriyo bilmiyorum ama şimdiye kadar kesinlikle canımı yakmadı

• tombulpisicik kullanıcısına yanıt
    dedigim gibi ic gudusel olarak surata gozlere falan hamle yapmiyorlar, tek tirnak attiklari yerler eller diyebilirim onlarda oyun oynarken falan oluyor :) zarar vermiyorlar yani surata falan hatta bazen gelip suratinizi bile yalayabilir burnunuza burnunu degdirebilir bunlar sevgi gosterisi :) iciniz rahat olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Traş olurken falan yüzünüzü yaralama ihtimali kedinizin zarar verme ihtimalinden daha fazla emin olun. Korkmadıkları sürece sorun yok.
  • Kedim çok agresif ve sinirlidir, asla kendini sevdirtmez. Ancak geceleri beraber uyuruz ve bugüne kadar ben uyurken hiçbir zararını görmedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyurken Asla bir zarari olmaz,ancak kizisma donemlerinde enerjisini atmak icin sizinle oyun oynar ve elleriniz kollariniz bayaga cizilir.su ana kadar kedimin hicbir zararini gormedim yanlislikla kuyruguna basinca bile patisini vururmus gibi kaldirip geri indiriyor.cok duygusallar ve bilinenin aksine sahiplerine cok duskunler ancak belli etmiyorlar.erkek kediler biraz daha dikbasli oluyor Hatta benimki disarda kopeklere saldiriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: f-network

dedigim gibi ic gudusel olarak surata gozlere falan hamle yapmiyorlar, tek tirnak attiklari yerler eller diyebilirim onlarda oyun oynarken falan oluyor :) zarar vermiyorlar yani surata falan hatta bazen gelip suratinizi bile yalayabilir burnunuza burnunu degdirebilir bunlar sevgi gosterisi :) iciniz rahat olsun.

tesekkurler arkadaslar hepinize

• Fazla süt verirseniz ishal olur tirnaklarini mutlaka kestirin ve mama falanda bence almayin doymuyorlar çünkü normal ne yerseniz onada aynisindan verin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiperaktif bir kedi değilse gözünüzle ilgilenmez Güvenle yanında uyuyabilirsiniz benimki genellikle uyurken patisini emiyo annesini özledi galiba yavrucak:D cık cık sesleri yüzünden yanında uyumuyorum.
  • Benim kedim çok oyuncu.. Uyurken rahat durmuyor, uyandırıyor beni hep. O yüzden bazı geceler dışarı çıkarmak zorunda kalıyorum. Ama hiç tırmalama gibi bi şey yaşamadık. O konuda rahat olabilirsin bence
  • Dostum ilk başta maddi durumun yetecek mi onu düşün bence ?
  • ya kediler onurlu varliklardir ya sen ona zarar vermesen o sana neden zarar versin veya neden kakasini eve yapsin ki kumu olmasi gerekiyor kumu varsa ve aşırı pis degilse evin icine bir yere kaka etme ihtimali %0,01 bile degil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.