Şimdi Ara

Kaza yeri krokisi % kaç kusur kime çıkar? Uzman yada başına gelenler belirtirse sevinirim.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kaza yeri krokisi % kaç kusur kime çıkar? Uzman yada başına gelenler belirtirse sevinirim.

Kaza yeri krokisi % kaç kusur kime çıkar? Uzman yada başına gelenler belirtirse sevinirim.

Olay yeri resimleri şekildeki gibidir. Ben bulvar üzerinde ilerler iken hanım efendi( kırmızılı araç) sanki içinde kimse olmayan freni boşalmış park halindeki araba gibi ...kavşakta ona dur tabelası olmasına ve geçiş üstünlüğü bende olmasına rağmen sağına soluna bakmadan yola çıkıyor...

Ben korna yaptım frene bastım,sağa kaçmaya çalıştım onun arkasındaki araçta (iş arkadaşı) ona korna yaptı ama o ne beni nede arkadaşını duydu saliseler içinde kaza gerçekleşti... kırmızı araç şoförü (bayan )kazanın etkisi ile kafasını şoför kapısı camına vurduğu için hastaneye gitmesini söyledim polis geldi rapor tuttu.... bayanda bir problem yok sadece boyun zedelenmesinden rapor almış... İfade verdim fazla uzatmayalım..

Kırmızı araç Kiralık şirket aracı 2016 model (kasko ve sigortalı) ->Anadolu Sigorta
    Mavi araç benimki tamamen orjinal eski model özel yaptırdığım orjinal kazasız araç 1993 model GOLF MK3 (sigortalı-> sompo japan Sigorta

Şuan eksper bana 3000 TL ye yapacak yer var diyor... Tabi ki de kabul etmedik... benim kendi güvendiğim ustam 6000 TL masraf çıkardı...

Bugün anadolu sigortadan bilgi almak istedik..

MAiL GELDİ = Rapor mütabakatsız kapatılmış göründüğünden eksperden detaylı bilgi talep edilmiştir.

Bu mail ne demek ? Sonuç Ne olur ? 1 aydır bekliyoruz her gün işe taksi ile gidiyorum... Ustam süre uzayınca yapalım dedi ok dedim aracım sonuç gelmeden yapılmaya başlandı çünkü her gün taksi parası veriyor zarara giriyorum... sizce bu rapor ve krokiye göre sonu ne olur ? Birde bayan yaralanmasına sebep olduğum için benden şikayeti olmuş bende ondan oldum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterinarians -- 9 Haziran 2017; 22:48:38 >

• Hocam biri Anadolu diğeri Sompo Japan her zaman söylediğim gibi şirketin önemi yok, ne kadar büyük ölçekli şirkette olsa 1 aydır iş çözülemiyor, sigorta şirketinin önemi yok önemli olan acentenin tecrübesi ve yetkinliğidir.

Poliçeleri yaptırdığınız acentenin sahibi bizzati eksperi arayıp öncelikle dosyayı öğrenmesi lazım, büyük ihtimalle asli-tali kusur oranında şirketler anlaşamamış, bu süreçte olayın nasıl çözüleceği noktasında eksper ile görüşülmesi lazım.Eksperin yol haritasını öğrenip ona göre aksiyon almak gerekir.
    Karşı sürücü sizden şikayetçi olmuş ama kusurun asli kendisinde gibi gözüküyor.
    Hocam sizin veya acentenizin takip etmediği iş sürekli uzar gider, kimsenin umrunda değil sizin taksi parası vs vermişsiniz vermemişsiniz kimse umursamaz acenteniz sürekli takip edip iletişim halinde kalsa idi belkide şimdiye kadar süreç tamamlanıp aracınızı teslim almıştınız. İsterseniz özelden yazın bana yardımcı olayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 10 Haziran 2017; 1:6:46 >

• Öncelikle geçmiş olsun ,

Polis tutanağı tutulduğu zaman şirketler kusur oranı belirlemez. Bunu polis belirler.

Bununla birlikte polislerin hazırladığı tutanaklara değişiklik yapılamadığı için şirketler polis ne diyorsa onu yapmak zorunda kalır.ekranda tam okunmasa da tahmin ediyorum ki bir kaç çelişkili ifade vardır.

%80-%20 kusur vermeyi çok sever polislerimiz. sigorta şirketleri de büyük ihtimalle tamamen sizi haklı görmekte , bununla ilgili anlaşma sıkıntısını yasal yollarda aramaktadır.

İki şirkette büyük firmadır. Bu nedenle ödeme veya başka bir şeyle ilgisi yoktur bu konunun. Doğa sigorta gibi bir firmadan 92 gün onarım onayı bekleyen arkadaşlar vardı forumda , arayıp baskı yapınca 2 günde aldık.

Yapacağınız şey sizin ya da acentenizin eksperi direkt arayıp dosyayı onarım ile kapatmasını söylemek. Aracınızın onayı 24 saat içerisinde çıkacaktır.

Çok geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam öncelikle çok geçmiş olsun, aslında her şey ortadayken işinizin bu kadar uzamış olması üzücü. Acentenizle irtibata geçerseniz kendileri bu konunun takibini yapıp, sorunu çok kısa bir süre içerisinde çözebileceğine inanmaktayım. Fakat şöyle bir durum var ki polis arkadaşların tutanağında kusur oranları zaten dağıtılmış durumda, konuyu daha da açmam gerekirse tutanakta yazılanlara göre %75 karşı tarafa, %25 de sizde. Ben sizin dikkatinizi başka bir yöne çekmek istiyorum, siz ve ustanız orijinal parça kullanarak aracınızda ki hasarın 6000 TL olduğunu belirtmişsiniz. Fakat Trafik Sigortası (Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası) 3 yaşının üstünde ki araçlara yasa gereği eş değer parça kullanmaktadır, eksperin belirlemiş olduğu 3000 TL lik hasar da eş değer parça kullanılarak biçilen rakamdır. Bu durumda önümüze iki seçenek bulunmakta, ya siz aracınızı orijinal parça olarak yaptırıp 3000 TL sini şirketten alıp 3000 TL sinide cebinizden karşılayabilir veya 3000 TL sini şirketten alır diğer 3000 TL için elinizde ki fatura, fotoğraf ve orijinal olduğunu kanıtlayan belgelerle yasal yollardan karşı tarafın sürücüsünden talep edebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlı damneed arkadaşıma da yazmak isterim, polis tutanaklarında her şey açık ve nettir buna benzer durumlarda eksper vb. şahısların krokisine ihtiyaç yoktur. Büyük küçük firma olayına da değinmem gerekirse bu olayı büyük şirket saatler içinde onaylar fakat küçük firmalarda 100 tl için sürünürsünüz.

Hasar danışmanlığı şirket sahibi olarak konuyla ilgili yardımcı olabileceğim bir durum olursa özel mesaj atmanız yeterlidir tekrardan çok geçmiş olsun.

• SafetyComesFirstt S kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir durum var, polis tutmuş olduğu zabıtta rakamlarla kusur oranı veya şu araç asli bu araç tali suçludur diye oranda belirtmiyor. Sadece Trafik ceza maddelerini yazıp geçiyor. Burada ki sorun şirketler bu maddelere göre bir taraf %50-50 işlem yapalım derken diğer taraf %75-%25 işlem yapalım diye ısrar etmesinde. Forumdan bir arkadaşımızın benim müşterim olmamasına rağmen işini çözdüm geçen ay, yine böyle zabıtlı dosya kendi sigorta şirketi %75-%25'i kabul etmişti, 10 dakikalık görüşme ile %50-%50'ye çevirdim kusur oranlarını. Karşı taraf 50'yide kabul etti herneyse.

Büyük ölçekli şirket konusuna gelirsek, demek ki insanlar büyük ölçekli şirketlerde de sürünüyormuş bir ay. Demek ki büyük şirketler de de onay süresi 1 ayı geçiyormuş. Demek ki büyük ölçekli şirketler de yeri geldiğinde ilgilenmiyormuş.

Hocam biz de acente sahibi olarak hasarları takip etmekten bişeyler öğrendik hasar konusunda,hasar da her şeyden önce acentenin yetkinliği gelir. Ayrıca şöyle bir durum da var; Büyük ölçekli şirketlerin müşterileri çok olduğundan dolayı açılan hasar dosyaları da çok fazla, personel başına düşen dosya sayısı çok, bunuda göz ardı etmemek lazım.

• Asli kusur kırmızı araç, tali kusur mavi araç. %75 - %25 veya buna yakın oranlar.
  • Şimdi örnek olur belki diye söylüyorum...

Trammer vs belli oldu polis kusur oranlarını yazmamasına rağmen...
    %75 karşı taraf ödedi... Tabi karşı tarafın poliçesi 93 model araç olduğu için orjinal parça vs kullanmadan bu paraya yapcak yer var dedi ben kendim cebimden para harcayıp kendi istediğim yerde yaptırdım..Sonuçta kendi belirledikleri rakkam üzerinden %75 karsı taraf suçlu ki onlar ödedi..

Gelelim asıl konuya uzlaştırma biriminden( adliyeden )aradıklarını söyleyen biri oldu.. karşı tarafa (hanım efendiye kırmızı araca) ulaşamamışlar telefonlarımıza bakmıyor, onada sizede tebligat yolladık bugün dediler.. size ulaştık siz bizim adımıza ulaşabilirmisiniz bizim numaramızı verin diye rica ettiler.....Bende aradım açmadı, WhatsApp tan adliyeden arayanın numarasını yolladım engellemiş yada geri dönmedi... uzlaştırmacı olduğunu söyleyen kişi polis raporda kaza suç oranını yazmamış müşteki sanık siz görünüyorsunuz dedi bende dedimki %75 suclu onlar aracım yapıldı bile dedim.. dava böyle acılacak 1000 2000 verin anlaşın dosya kapansın YOKSA SİCİLİNİZE İŞLEYECEK.. dedi bende dedimki zaten ortada kanama kırık çıkık yara bile yok neymiş efendim omzu vs agrıyormuş rapor almış kendisi zaten dur tabelası olan yerde bulvara çıkıyor geçiş üstünlüğüne dikkat etmiyor kavşağa girerken yavaşlamıyor ben de sadece yavaşlamadığım için suçluyum burada bende yaralanabilirdim burada buyuk hata onun o geri çeksin bende şikayetçi oldum bende geri çekerim yoksa benden para koparamaz dedim dava açılsın umrumda değil dedim..sizce nolacak ? Gelişmeleri paylaşacamam demekki böyle bir durumda numaradan oram ezildi buram agrıyor diye rapor almak lazım ..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Farklı bir bilgi olarak belirteyim , polisler kusurları belirtir. Tali kusur Ve asli kusur demek zaten normal şartlara %80 ve %20 demektir. Polislerin kusuru belirtmemesi söz konusu olmaz , o yazılan maddeler yine kanuna göre kusur dağılım cetveli ile değerlendirilir.

Kısacası polisin tali ve asli kusur verdiğine şirketler yarı yarıya kusur veremez. Kolluk kuvveti kararını sadece mahkemelerde değiştirebilirsiniz. Tali ve Aslı kusur verilen bir kazada yarı yarıya kusur olarak işlenme yapılıyorsa hem hazine hem de savcılık o şirketleri ipe dizer.

Ayrıca bu şekilde bir değişiklik yapmak suçtur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spacewolf -- 23 Temmuz 2017; 10:38:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.